Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους ξάγρυπνους!

Σε ένα laptop με windows 7 home premium είπαμε να βάλουμε ένα SSD για να ξαναζωντανέψει.

Κατεβάζω το .exe για την κλωνοποίηση, πάω να το τρέξω και ...τζίφος!

Βγάζει μήνυμα "Τα Windows δεν είναι δυνατό να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιλεγμένη συσκευή, διαδρομή ή αρχείο. Ίσως να μην έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα πρόσβασης στο στοιχείο."

Ψάχνοντας διάφορα, βλέπω ότι δεν μπορεί να τρέξει κανένα .exe. Ψάχνοντας ακόμα βλέπω δεν μπορώ να τρέξω command prompt ως administrator, δεν μπορώ να δημιουργήσω άλλα windows account, δεν μπορώ να αλλάξω security στον c:

Με λίγα λόγια φαίνεται να μην είμαι administrator ενώ βλέπω στο control panel ότι είμαι!

Στο c:\users βλέπω μόνο φάκελο με τον λογαριασμό admin που μπαίνω και ένας κοινόχρηστος (υπάρχει και ένας default ως hidden)

Έχω ψάξει διάφορα και δεν βρίσκω άκρη.

Σαν έσχατη λύση σκέφτομαι να πάρω το κλειδί windows και να κάνω format αλλά σίγουρα δεν το θέλω...

Δημοσ.

Αν είσαι admin αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σαν admin τότε ή έχεις κάποιο πρόγραμμα προστασίας που σε αποτρέπει (για κάποιον άγνωστο λόγο) ή μπορεί να έχεις μολυνθεί από ιό που σου  έκοψε τα δικαιώματα (ίσως από τα policies).
Προτείνω ανάκτηση κλειδιού (π.χ. με το belarc advisor ή κάποιο keyfinder) και καθαρό φορμάτ. Για λειτουργικό, θα έλεγα 10άρια αν υποστηρίζουν το σύστημα σου καθώς θα έχεις μεγάλο όφελος κατά το μπουτάρισμα από τον ssd.

Δημοσ.

Το θέμα είναι σε περίπτωση ελέγχου όμως τι κάνεις? Αυτές οι άδειες με τα 5-10 ευρώ δεν είμαι σίγουρος εάν θα περνάνε έλεγχο για λογισμικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nooberman είπε

Το θέμα είναι σε περίπτωση ελέγχου όμως τι κάνεις? Αυτές οι άδειες με τα 5-10 ευρώ δεν είμαι σίγουρος εάν θα περνάνε έλεγχο για λογισμικά...

Ποιά περιπτωση ελέγχου λες ;;;;
 Αν μιλάμε για ιδιώτη δεν παίζει τέτοιο θέμα.
Χρησιμοποίησε το serial από τα Win7 που είχε επάνω το λαπτοπ και κάνε κανονικά ενεργοποίηση των 10ριών.
Λειτουργεί ακόμα η αναβάθμιση χωρίς πρόβλημα.

Μετά μπορείς να ορίσεις ένα ms account (π.χ. hotmail) και το κλειδί θα «κλειδώσει»στο account αυτό και θα το έχεις πάντα ενεργό.
Ακόμα και αν δεν ορίσεις acount και κάνεις στο μέλλον φορμάτ στο φορητό αν περάσεις τα ίδιο λειτουργικό μόλις μπεί στο ίντερνετ τα 10ρια θα ενεργοποιηθούν από μόνα τους.

Απλά μόνο 10ρια HOME μπορείς να βάλεις, όχι PRO.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nooberman είπε

Το θέμα είναι σε περίπτωση ελέγχου όμως τι κάνεις?

Αν πρόκειται για εργασιακό περιβάλλον τότε δεν παίζει φθηνό serial. Πρέπει να έχεις τιμολόγιο και μόνο οι pro εκδόσεις περνάνε.

• Moderators
Δημοσ.
On 12/09/2018 at 00:39, micos000 said:

Αν πρόκειται για εργασιακό περιβάλλον τότε δεν παίζει φθηνό serial. Πρέπει να έχεις τιμολόγιο και μόνο οι pro εκδόσεις περνάνε.

Στη δουλειά έχουμε Enterprise LTSB. Άρα σίγουρα δεν περνάνε μόνο οι Pro.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...