Προς το περιεχόμενο

Windows Server 2003 Operating System not Found

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! Έχω έναν Server με Windows Server 2003 στον οποίο δεν θυμάμαι τον κωδικό του Administartor. Προσπαθώ εδώ και 3 μέρες να σπάσω τον κωδικό αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα. Το μηχάνημα έχει πάνω 4 δίσκους εκ των οποίων οι 2 είναι σε RAID 1. Μέχρι πριν ξεκινήσω να ψάχνω να βρω τι να κάνω στο Bios είχε κανονικά την επιλογή να ξεκινάει από τον <<δίσκο>> η επιλογή ήταν Intel RAID 1 κάπως έτσι. Τώρα μπαίνω στο Bios και δεν μου τους βλέπει καν Bootάρει και μου βγάζει Operating System not Found. Τι παίχτηκε?

Επεξ/σία από chrispet
Δημοσ.

Αν το θέμα σου είναι να δεις τα περιεχόμενα των δίσκων, βγάλτους και βάλτους σε ένα άλλο σύστημα που bootάρεις με διαφορετικό λειτουργικό. Αν πάλι ρωτάς πως θα σπάσεις το password δεν γίνεται. Simple as that. Άσε που ρωτάς για λειτουργικό 15ετίας, που να θυμόμαστε τώρα πως λειτουργούσαν τα συγκεκριμένα Windows.

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να ξανά παίξει ο server απλά! Να bootάρει κανονικά! Όπως έγραψα και στο 1o post το θέμα μου είναι το εξής μετά από προσπάθεια ανάκτησης κωδικού χάθηκε από το bios το Raid δεν το βλέπει! 

Δημοσ.

Μηπως απο το βιος εσπασες κατα λαθος το raid controller, αυτο ξαναφτιαχνεται να ξερεις αλλα θελει αρκετη ωρα, θα κανεις rebuild.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου να κάνω rebuilt επειδή όμως δεν έχω στήσει εγώ τον server δεν γνωρίζω τι Raid είχε βάλει ο προηγούμενος ώστε να το βάλω και εγώ. Κάνοντας rebuild θα επιδιορθώσει το ήδη υπάρχον raid ε;

Δημοσ.
Στις 9/9/2018 στις 10:14 ΜΜ, elorant είπε

Αν πάλι ρωτάς πως θα σπάσεις το password δεν γίνεται.

Τα πάντα σπάνε.

@chrispet  Κατέβασε το Hirens boot cd, κάψτο σε DVD/usb drive, βάλτο σαν 1st boot device, μπες στο ανάλογο μενου και ή σβήστον, ή αλλαξέτον.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου! Όπως ανέφερα και πιο πάνω δυστυχώς ενώ ο Raid Controller δουλεύει σωστά και βλέπει τους δίσκους το Bios δεν τους βλέπει. Οποιοδήποτε πρόγραμμα και αν δοκίμασα κολλάω στο ότι οι δίσκοι δεν φαίνονται!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chrispet είπε

Καλησπέρα φίλε μου! Όπως ανέφερα και πιο πάνω δυστυχώς ενώ ο Raid Controller δουλεύει σωστά και βλέπει τους δίσκους το Bios δεν τους βλέπει. Οποιοδήποτε πρόγραμμα και αν δοκίμασα κολλάω στο ότι οι δίσκοι δεν φαίνονται!

Πως ξερεις οτι δουλευει σωστα ο Controller, αφου δεν bootαρει το OS?

Εχεις κανει καμια 'φυσική' αλλαγη / ελεγχο, στον σερβερ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοίγοντας τον server μετά το bios ξεκινάει ο controller οποίος ξεκινάει κανονικά και βλέπει τους δίσκους! Από αυτό το συμπαίρανα! Δεν έχω κάποια αλλαγή στον server όχι!

Επεξ/σία από chrispet
Δημοσ.

Πιθανολογώ ότι στην προσπάθειά σου να σκαλίσεις το OS, έσπασες το RAID! Πιθανόν (αναλόγως ποιον controller φοράει) να μην ήταν καν RAID σε επίπεδο controller, αλλά υλοποιημένο μέσα από το λειτουργικό σε επίπεδο software. Έτσι ενώ οι δίσκοι αναγνωρίζονται από τον controller, πιθανόν το λειτουργικό να μην τους βλέπει σαν RAID.

Πάλι καλά να λες που δεν είχες κανένα software raid 0 να κλαις όλα σου τα δεδομένα, πήγαινε τον server σε κανέναν έμπειρο τεχνικό να σου πάρει backup τουλάχιστον τα δεδομένα σου, και να προσπαθήσει ΜΗΠΩΣ σου επαναφέρει το RAID αν γίνεται για να ανέβει πάλι ο server και τα Services που είχες μέσα... τώρα για το αν σπάει ο κωδικός, δεν λέμε τέτοια πράγματα σε αγνώστους που μπορεί και να σκαλίζουν ξένους server!

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πιθανολογώ ότι στην προσπάθειά σου να σκαλίσεις το OS, έσπασες το RAID! Πιθανόν (αναλόγως ποιον controller φοράει) να μην ήταν καν RAID σε επίπεδο controller, αλλά υλοποιημένο μέσα από το λειτουργικό σε επίπεδο software. Έτσι ενώ οι δίσκοι αναγνωρίζονται από τον controller, πιθανόν το λειτουργικό να μην τους βλέπει σαν RAID.

Πάλι καλά να λες που δεν είχες κανένα software raid 0 να κλαις όλα σου τα δεδομένα, πήγαινε τον server σε κανέναν έμπειρο τεχνικό να σου πάρει backup τουλάχιστον τα δεδομένα σου, και να προσπαθήσει ΜΗΠΩΣ σου επαναφέρει το RAID αν γίνεται για να ανέβει πάλι ο server και τα Services που είχες μέσα... τώρα για το αν σπάει ο κωδικός, δεν λέμε τέτοια πράγματα σε αγνώστους που μπορεί και να σκαλίζουν ξένους server!

Για να΄χει πρόσβαση να βλέπει τον controller του raid, το να σπάσει τον κωδικό δεν είναι κάτι :P

Ας πρόσεχε ο admin.

Δημοσ.

Ρε παιδιά άλλο ξεκίνησα να μάθω και αλλού κατέληξε η συζήτηση. Τέσπα θα δω τι θα κάνω! Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...