logistoulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 φοβερό το thumbnail με λασκαράκη τσιμιτσέλη
dali13gr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 A11 Bionic is rolling on the floor laughing στην τοποθεσία 1 Infinite Loop.
chris_g92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, alexakos89 είπε Βάλτε με το κιλό ραμ, επεξεργαστές, βάλτε και 2 κάρτες γραφικών μπας και μας φτάσετε. Άλλη μια φορά αποδεικνύετε η δύναμη ενός A επεξεργαστή όπως χρόνια τώρα ! Τα λέμε σε 6 μέρες.παλι ακλαφτος ο σναπ για ακόμα μια χρόνια. Θα βάλουν και 12 gb ραμ, μπας και ανοίξει καμία εφαρμογή το Android. Τι να κάνει και η Qualcom όταν το λειτουργικό είναι μάπα. και αν το geek δεν ήταν καλό δεν θα το έκανε το τεστ η Qualcom εκεί. Αλλά κάπου άλλου. Αυτό δείχνει η εμπειρία. Μεγάλες εταιρίες είναι ξέρουν τι κάνουν. καλη συνέχεια σε 6 μέρες πάλι. https://www.statista.com/statistics/216459/global-market-share-of-apple-iphone/#0 εχεις δίκιο ξυπνάνε και φεύγουν και από Android. Δεν ξέρεις τι λες όμως. Επισης μην στο χαλάσω παρουσιάστηκε ο επεξεργαστής της Huawei. Κιρινικο όπλο λεγόταν το θέμα. Και σχολίασες εκεί πάλι. Αυτη τη στιγμη πχ ενα iphone φαινεται πιο αργο απο ενα iphone x. Επισης πολλα android high end ειναι με 4gb ram ε που δεν ειναι και καμια τρελη διαφορα με τα 3 του Χ, επειδη μιλησες για τρελα σπεκς να σας φτασει το android . Τελος επειδη μιλας για μαπα λειτουργικο πρεπει να εχεις να πιασεις συσκευη απο το 2012 και παιζει να ειχες παρει και κανα φιλου κανα σαπιο mid range του τοτε. Εν τελη φιλε μ εσυ αν θες παρε iphone(που μια χαρα συσκευες ειναι) και ζησε στο placebo σου οτι εισαι στην πρωτη θεση με καλο λειτουργικο και ασε εμας να παρουμε android με 300-400 ευρω και να ειμαστε απροβληματιστα σε daily use και ας ειναι 500 και 1000 και οσους θες κατω στο geekbench η συσκευη μας. 2
RigasGR Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μαιστα όλα αυτά για να ανοίγετε Facebook και e-banking......... 2
chris_g92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, alexakos89 είπε Δεν έχει θέμα με ram ένα iPhone. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Αυτά που κάνει με 2-3gb θέλετε 6gb να τα κάνετε. Εδώ το 5s με 1gb ram θα πάρει iOS 12 και πάει και πιο γρήγορα Ποιο Android με 1gb ram μπορεί να πάρει pie. Ούτε oraio δεν παίρνει. Και μερικά ούτε nougat. Το οτι εχει 1gb ram παλι δεν ειναι τοσο δικαιο να συγκριθει. Αν παμε στην ιδια κατηγορια τηλεφωνων του τοτε και ενα κινητο με snapdragon 801 κανει ακομα την δουλεια του, βεβαια το iphone ηταν καλυτερο. Σημερα η ψαλιδα εχει μαζεψει αναμεσα σε iphone και high end androids
alexakos89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, chris_g92 είπε Το οτι εχει 1gb ram παλι δεν ειναι τοσο δικαιο να συγκριθει. Αν παμε στην ιδια κατηγορια τηλεφωνων του τοτε και ενα κινητο με snapdragon 801 κανει ακομα την δουλεια του, βεβαια το iphone ηταν καλυτερο. Σημερα η ψαλιδα εχει μαζεψει αναμεσα σε iphone και high end androids κανει την δουλεια του. δηλαδη παιρνει τηλεφωνο και μηνυματα.Τα apps ειναι θεοβαρα πια. Οποτε δεν σηκωνει και τιποτα. Γιατι δεν ειναι δικαιο? Βρες ενα τηλεφωνο του '13 που θα παρει official Android PIE και θα πηγαινει και καλυτερα! θα σου απαντησω εγω. ΚΑΝΕΝΑ!ουτε oraio δεν πηραν πολλα οπως ξανα ειπα ουτε nougat.Επισης βρες μου μια εταιρια με 5ετη official υποστηριξη. Καμια. Και μην μου πεις ποιος εχει τοσα ετη κινητο. Αποτι βλεπεις πολλοι εχουν 5s. 12 λεπτά πριν, chris_g92 είπε Αυτη τη στιγμη πχ ενα iphone φαινεται πιο αργο απο ενα iphone x. Επισης πολλα android high end ειναι με 4gb ram ε που δεν ειναι και καμια τρελη διαφορα με τα 3 του Χ, επειδη μιλησες για τρελα σπεκς να σας φτασει το android . Τελος επειδη μιλας για μαπα λειτουργικο πρεπει να εχεις να πιασεις συσκευη απο το 2012 και παιζει να ειχες παρει και κανα φιλου κανα σαπιο mid range του τοτε. Εν τελη φιλε μ εσυ αν θες παρε iphone(που μια χαρα συσκευες ειναι) και ζησε στο placebo σου οτι εισαι στην πρωτη θεση με καλο λειτουργικο και ασε εμας να παρουμε android με 300-400 ευρω και να ειμαστε απροβληματιστα σε daily use και ας ειναι 500 και 1000 και οσους θες κατω στο geekbench η συσκευη μας. Αγορασα το mate 10 pro για μια βδομαδα. Τιμιο κινητο. Ειχα συνηθισει το 7 plus και το εδωσα.δεν μου αρεσαν και τα κουμπια μεσα στην οθονη(επιτελους με το pie νομιζω καταφερε να κανει οτι κανει το iPhone να λειτουργει χωρις κουμπια.),το δαχτυλικο πισω και κατι αλλα στο λειτουργικο. Ο καθενας παιρνει οτι θελει. Οπως εσεις λετε για τα iPhone ετσι και εμεις λεμε για τα android. Κουβεντα να γινεται.δεν εχω να χωρισω και τιποτα με κανενα. 1
Arkin Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτό χωρίς κουμπιά το κάνω εδώ και 6 χρόνια στο Android. Swipe home button. Μετά από 5 χρόνια το έβαλε και το ios μπράβο δεν άργησε πολύ.
chris_g92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, alexakos89 είπε κανει την δουλεια του. δηλαδη παιρνει τηλεφωνο και μηνυματα.Τα apps ειναι θεοβαρα πια. Οποτε δεν σηκωνει και τιποτα. Γιατι δεν ειναι δικαιο? Βρες ενα τηλεφωνο του '13 που θα παρει official Android PIE και θα πηγαινει και καλυτερα! θα σου απαντησω εγω. ΚΑΝΕΝΑ!ουτε oraio δεν πηραν πολλα οπως ξανα ειπα ουτε nougat.Επισης βρες μου μια εταιρια με 5ετη official υποστηριξη. Καμια. Και μην μου πεις ποιος εχει τοσα ετη κινητο. Αποτι βλεπεις πολλοι εχουν 5s. Αγορασα το mate 10 pro για μια βδομαδα. Τιμιο κινητο. Ειχα συνηθισει το 7 plus και το εδωσα.δεν μου αρεσαν και τα κουμπια μεσα στην οθονη(επιτελους με το pie νομιζω καταφερε να κανει οτι κανει το iPhone να λειτουργει χωρις κουμπια.),το δαχτυλικο πισω και κατι αλλα στο λειτουργικο. Ο καθενας παιρνει οτι θελει. Οπως εσεις λετε για τα iPhone ετσι και εμεις λεμε για τα android. Κουβεντα να γινεται.δεν εχω να χωρισω και τιποτα με κανενα. Ναι οκ το 5s θα παρει ios12 κανεις δεν αμφεβαλε για το support. Μια απορια εχω περα απο το skin και το νουμερο ios 12 καποιο future παιρνει? Δεν το λεω ειρωνικα απλα δεν το γνωριζω. Οσο για την αγορα ενος iphone οπως εγραψα και στο πρωτο ποστ μια χαρα συσκευες ειναι και ισως ειναι και οι καλυτερες στην αγορα, απλα ειναι ολα θεμα γουστου, απλα ανεξαρτητων σπεκς λειτουργικου ηθελα να σου πω οτι μια χαρα την κανεις την δουλεια σου και με το παραπνω με μια high end συσκευη android. Απλα πολλοι iphone users εχουν αυτην την εικονα ακομα οτι τα andorid κολλανε γιατι επιασαν ας πουμε στα χερια τους ενα j5 2016 που ειναι σαπακι.
alexakos89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, chris_g92 είπε Ναι οκ το 5s θα παρει ios12 κανεις δεν αμφεβαλε για το support. Μια απορια εχω περα απο το skin και το νουμερο ios 12 καποιο future παιρνει? Δεν το λεω ειρωνικα απλα δεν το γνωριζω. https://www.apple.com/ios/ios-12-preview/features/ αυτα τα νεα απο ios 11 σε ios12. Απο το IOS 7 σε IOS 12 ε θα εχει πολυ διαφορα σε features και τα σχετικα! Αυτο που μου αρεσε ειναι η καλυτερη αποδοση και στο performance και στην battery. Πραγματικα μπραβο τους σε αυτο το κομματι! Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από alexakos89 1
liberostelios Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, cpgr είπε Ναι συμφωνω απολύτως με αυτα που λες (δεν ηξερα οτι έχουν μεγαλυτερες cache οι Α cpu αν εχεις στειλε κανα λινκ), και εγω αυτό που συγκρίνω είναι το τελικό αποτέλεσμα, όχι επιμέρους σπεκς..και λέω ότι τα απλ ειναι ποιο γρήγορα στη χρήση, ενώ υστερούν σε multitask λόγο ραμ...Αντίθετα στα αντροιντ πληρώνεις ποιο αργό επεξεργ. και παραπάνω ραμ με μηδεν optimization για να καταφερεις το ιδιο αποτελεσμα...Αρα στη προκειμένη περιπτωση τα "500 κιλα τεχν". αντιστοιχούν στα αντροιντ... Μονο και μονο που το λαπτοπ μου μπορεί και τρέχει με μολις 3gb ραμ ολοκληρα windows 7, νιώθω μ@λ@κ@ς να πληρώσω 8gb ραμ στο κινητό μου για να ανοίγω το τηλφωνικό κατάλογο εξίσου γρήγορα... Ναι είδες προτιμώ να πληρώνω για παραπάνω μνήμη cache, παρά για μεγαλύτερη ραμ που είναι 100 φορες ποιο αργη σε ταχύτητα.. Ο A11 έχει 8MB L2 Cache και ο 845 έχει 1,5MB (4x256KB στους γρήγορους πυρήνες και 4x128KB στους αργούς). Γενικά, προσωπικά, θεωρώ πολύ άδικη οποιαδήποτε σύγκριση επιπέδου "καλύτερο ή χειρότερο". Περιέγραψες και μόνος σου το πως η κάθε συσκευή έχει προτερήματα και ελαττώματα. Αν έχεις rootάρει κινητό και έχεις παίξει λίγο με ρυθμίσεις kernel θα καταλάβεις πόσο περίπλοκο είναι το ζήτημα του scheduling και της διαχείρισης εργασιών και πως δεν υπάρχει καλύτερη λύση, αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις με θετικά και αρνητικά. Το θέμα δεν είναι τι κάνει το λειτουργικό, όμως. Αν δίνεις για δύο κινητά 1000€ και στο ένα πληρώνεις 300€ CPU + 200€ RAM + 500€ λειτουργικό (υπό την έννοια του RnD) και στο άλλο δίνει 400€ + 400€ + 200€ και έχουν την ίδια συμπεριφορά γιατί θεωρείς καλύτερο το ένα από το άλλο; Το θέμα είναι πως συμπεριφέρεται όλο το πακέτο! Αφού η βελτιστοποίηση που πετυχαίνει στο κινητό δε σου προσφέρει τίποτα στην τσέπη είναι, απλά, ένα trade off... Γενικά, όμως, θεωρώ ότι είναι μεγάλος μύθος η βελτιστοποίηση του iOS. Αποδεικνύεται και από το macOS (που μοιράζεται τον ίδιο πυρήνα) ότι γενικά τα λειτουργικά της Apple δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικά. Απλά, δεν μπαίνουν σε άμεση σύγκριση με άλλες συσκευές (στα MBP τώρα πια που μπαίνουν χάνουν ξεκάθαρα σε επιδόσεις από τα Windows) γιατί η Apple τα πουλάει μόνο σε δικό της hardware. Και το μεγαλύτερο "τρικ"... βελτιστοποίησης του iOS είναι ότι έχει πολύ αυστηρό AppStore και αρκετούς περιορισμούς στις εφαρμογές, όχι ότι είναι καλογραμμένο ή οτιδήποτε. 1 1
TechnoV Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Τι στο διάολο παίζετε στα κινητά κ μετράτε πυρήνες κ κάρτες; 1
cpgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liberostelios είπε Ο A11 έχει 8MB L2 Cache και ο 845 έχει 1,5MB (4x256KB στους γρήγορους πυρήνες και 4x128KB στους αργούς). Γενικά, προσωπικά, θεωρώ πολύ άδικη οποιαδήποτε σύγκριση επιπέδου "καλύτερο ή χειρότερο". Περιέγραψες και μόνος σου το πως η κάθε συσκευή έχει προτερήματα και ελαττώματα. Αν έχεις rootάρει κινητό και έχεις παίξει λίγο με ρυθμίσεις kernel θα καταλάβεις πόσο περίπλοκο είναι το ζήτημα του scheduling και της διαχείρισης εργασιών και πως δεν υπάρχει καλύτερη λύση, αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις με θετικά και αρνητικά. Το θέμα δεν είναι τι κάνει το λειτουργικό, όμως. Αν δίνεις για δύο κινητά 1000€ και στο ένα πληρώνεις 300€ CPU + 200€ RAM + 500€ λειτουργικό (υπό την έννοια του RnD) και στο άλλο δίνει 400€ + 400€ + 200€ και έχουν την ίδια συμπεριφορά γιατί θεωρείς καλύτερο το ένα από το άλλο; Το θέμα είναι πως συμπεριφέρεται όλο το πακέτο! Αφού η βελτιστοποίηση που πετυχαίνει στο κινητό δε σου προσφέρει τίποτα στην τσέπη είναι, απλά, ένα trade off... Γενικά, όμως, θεωρώ ότι είναι μεγάλος μύθος η βελτιστοποίηση του iOS. Αποδεικνύεται και από το macOS (που μοιράζεται τον ίδιο πυρήνα) ότι γενικά τα λειτουργικά της Apple δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικά. Απλά, δεν μπαίνουν σε άμεση σύγκριση με άλλες συσκευές (στα MBP τώρα πια που μπαίνουν χάνουν ξεκάθαρα σε επιδόσεις από τα Windows) γιατί η Apple τα πουλάει μόνο σε δικό της hardware. Και το μεγαλύτερο "τρικ"... βελτιστοποίησης του iOS είναι ότι έχει πολύ αυστηρό AppStore και αρκετούς περιορισμούς στις εφαρμογές, όχι ότι είναι καλογραμμένο ή οτιδήποτε. "; Το θέμα είναι πως συμπεριφέρεται όλο το πακέτο! Αφού η βελτιστοποίηση που πετυχαίνει στο κινητό δε σου προσφέρει τίποτα στην τσέπη είναι, απλά, ένα trade off..." Ναι συμφωνω τα περιεγραψες πολυ ομορφα.. απλά η βελτιστοποίηση όπως είπες και εσυ επιτυγχάνεται με 2 τρόπους (και ειναι και κατι που ισχύει γενικα στο κόσμο των υπολογ.), ή δεν ασχολείσαι καν και πετάς το μπαλάκι στο hardware ...δηλαδη προσθέτεις παραπάνω πυρήνες/ραμ/χώρο άρα εχεις και μεγαλύτερη κατανάλωση άρα βάζεις και μεγαλύτερη μπαταρία κλπ ή σκέφτεσαι κάτι ποιο έξυπνο σε εππίπεδο hardware και software ωστε να δουλεύουν μαζι πολυ αποδοτικότερα....στη περίπτωση της απλ δε νομιζω οτι φταιει μονο η cache για τη ταχύτητα (ενω αν αφαιρέσεις ραμ απο το αντροιντ...δε πας βημα)..ειναι ολοκληρη αρχιτεκτονική + φιλοσοφια της εταιριας απο πισω που εκμεταλεύεται το παραμικρο... Προσωπικά προτιμώ να αγοράσω ένα προιον που έχει κατασκευαστει με τη 2η λογική παρά με τη 1η.. γιατι καποιος έχει ασχοληθει σοβαρα ωστε να το κανει οσο καλυτερο γίνεται, απο το να παρει την ευκολη λύση απλα να το συναρμολογήσει και να μου το πλασαρει... Στο τελος της ημερας ναι εχεις 2 εξισου γρηγορα/ικανα κινητα.. αλλα το ενα ειναι φτιαγμενο για ταχύτητα και το αλλο απλα προσπαθει να συμβαδισει..... Ενδεικτικά δες το iphone 10 vs pixel 2 --> ίδια μπαταρία , ολεντ και τα 2, και το iphone και καλυτερη cpu εχει και 1" μεγαλυτερη οθονη και καταφέρνει να έχει την ιδια αυτονομια... Επισης που λες οτι το optimization ειναι μυθος... παρε και τρεξε Lightroom σε ιος και αντροιντ... αμα δε χαωθεις στη πορεια ελα και πες μου...οτιδήποτε εχει σχέση με φωτο και βιντεο στο ιος ολα τρεχουν 2-3 φορες ποιο smooth (δε θα πω ταχυτερα)..απο το desktop μου..(ι7 8700, 16ddr4, 2x256 860 evo raid0) Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από cpgr 1
NotAliki177 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μια ερώτηση γιατί πολύ μας τα... με το 5s. Τι διαφορά έχει για ένα τόσο παλιό κινητό αν παίρνει update officially ή via custom way; Αφού στην τελική είναι τόσο βαριά που ούτε smooth web surfing δεν προσφέρουν...
dancer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 κλασικαδουρα θεμα apple vs all , ο αρθρογραφος κανει καλα τη δουλεια του νομιζω οτι στη τηλεοραση θα εκανε πολυ καλυτερη δουλεια σε κουτσομπολιστικη εκπομπη, αν το ινσομνια θεωρει οτι με αυτο τον τρπο πετυχαινει κατι προς τους σοβαρους αναγνωστες νομιζω οτι ειναι γελασμενο. αυτο το θεμα ποια με την ταχυτητα με ξεπερναει στα κινητα, οταν η χρηση ειναι απλη και δινουμε πανω απο 200 ευρω εγω το θεωρω λεφτα για πεταμα που δεν εχουν καμια σημασια, επομενως ειτε το iphone τρεχει με 200 και το android με 201 ειτε το αναποδο σαν καταναλωτη δε μ λεει κατι. καθθηστε να μαλωνετε για το μαρκετινγκ των εταιρειων και τον προβοκατωρικων αρθρων 2
GoMaR Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 μου κανει εντυπωση πως δεν ειδα φωτογραφια με ποπκορν... 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα