Arkin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Istros είπε Το a11 chip της apple είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος απο το 845 της qualcomm.Την apple δεν την ενδιαφέρει το κόστος γιατι δεν έχει ανταγωνιστή και το κόστος του επεξεργαστή το βγάζει άνετα από το έσοδα της συσκευής.Αντιθετα η qualcomm αφενός έχει ανταγωνιστές και αφετέρου πρέπει να έχει χαμηλό κόστος για να μπορεί να πουλάει σε χαμηλές τιμές. Καλά τα νούμερα στα benchmarks αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τι οθοναρα εχει το s9 plus κανει μπαμ η διαφορα και ας ειναι και οι 2 amoled. Καλα το notch ασχολιαστο σου κρυβει πραγματικη πληροφορια απο εφαρμογες παιχνιδια βιντεο και αν το κανεις ολο μαυρο η οθονη παει στις 5.2 16:9. Τραγικο. 2 λεπτά πριν, liberostelios είπε Βασικά, εδώ υπάρχει μία μεγάλη παρεξήγηση. Κάτι που δεν έχετε καταλάβει αρκετοί, είναι ότι η Apple φτιάχνει πολύ πιο "ακριβούς" επεξεργαστές γιατί τους "τιγκάρει" στη μνήμη cache (που είναι πολύ ακριβή). Ο σκοπός είναι για να είναι πιο "σπιρτόζικο" το κινητό με iOS. Είναι ακριβώς αυτό που λες: η Apple βάζει "500 κιλά τεχνολογίας" (cache, εν προκειμένω) για να αποδίδει καλύτερα. Πολύς κόσμος νομίζει ότι πληρώνει το καλύτερο λειτουργικό, αλλά στην πράξη πληρώνει κυρίως περισσότερη cache. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιοι θεωρείτε κάτι "καλύτερο" επειδή συγκρίνετε επιμέρους συστατικά. Θα είχε νόημα να λειτουργούσε το κινητό με λιγότερη μνήμη, αν αυτή τη λιγότερη μνήμη την "ένιωθα" στην τσέπη μου επειδή το κινητό είναι πιο φθηνό. Αν ένα κινητό έχει ίδια τιμή με ένα άλλο (ή είναι ακριβότερο) και έχουν ίδια συμπεριφορά, δε με νοιάζει αν τα λεφτά μου πήγαν σε μνήμη cache, βελτιστοποίηση του λειτουργικού ή περισσότερη RAM, αλλά αν με καλύπτει η συσκευή. Εκτός αν ο σκοπός δεν είναι να λειτουργεί το κινητό όπως θέλουμε, αλλά να "χαιρόμαστε" για την αναλογία μνήμης RAM προς επιδόσεις. Και cache που βαζει παλι πιο αργο ειναι αυτο ειναι το θεμα λογο ram λογο πιο αργου storage σιγουρα κατι φταιει. Σε android περνω 8gb ram sd 845 και 256gb χωρου στα 450 ευρω στο ios θελω 1200 και παλι θα εχω χαλια 3gb ram και ενα πιο αργο και κλειδωμενο λειτουργικο. 1 1
Agony Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Λογικα τρολλαρεις γιατι ολα αυτα τα κανει αψογα ακομα και ο 625. 1
exor Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματικα δεν ανεχομαι να βλεπω παραπληροφορηση σενα σοβαρο site οπως το ινσομνια .. καταλαβαινω κ.ιωσηφιδη οτι ειστε ειτε αθεραπευτο φανμπου η απλα μεροληπτειτε για διαφημιστικους σκοπους Το geekbench ειναι αστειο ως μετρο συγκρισης αποδοσης και η furmark εχει βγαλει ανακοινωση και ερωτηση στην απλ κατα την οποια λεει απλα oti to linear code execution και το optimization των επεξεργαστων της απλ για καποια μετροπρογραμματα δεν σημαινει τιποτα σε πραγματικες συνθηκες στο 3d mark slingshot λοιπον extreme unlimited physics to a11 ειναι ελαχιστα πιο γρηγορο απο ενα snapdragon 821 ! o 660 ειναι 24% πιο γρηγορος ! ο 660 .. το score tou iphone 8 plus ειναι 3150 το score του s9+ ειναι 4982 το μονο τεστ που μπορει καποιος να πει οτι καλυπτει κανονικες συνθηκες ειναι το slingshot σε αυτη τη κατηγορια .. το μονο https://benchmarks.ul.com/compare/best-smartphones?amount=200&sortBy=PERFORMANCE&reverseOrder=true&osFilter=ANDROID,IOS&test=SLING_SHOT_ES_31_UNLIMITED&deviceFilter=PHONE&displaySize=3.0,15.0 το νοτε 9 ειναι νο1 στη λιστα με τα καλυτερα smartphone kai to iphone 8 no 51 θα συμφωνησω οτι στη πραξη τα iphone ειναι πολυ γρηγορα,πηρα το 8 στη δικια μου,ειχα 6 iphone απο το 2007 μεχρι το 2015 και μπορει να ξαναπαρω καποιο απο τα καινουργια .. ομως , να λεμε αμορφωτα πραγματα και να παραπληροφορουμε βγαζοντας τους 6 πυρηνες καλυτερους απο τους 8 (ασχετως λειτουργικου) ειναι πραγματικα ελεεινο ντροπη 14
Arkin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, exor είπε πραγματικα δεν ανεχομαι να βλεπω παραπληροφορηση σενα σοβαρο site οπως το ινσομνια .. καταλαβαινω κ.ιωσηφιδη οτι ειστε ειτε αθεραπευτο φανμπου η απλα μεροληπτειτε για διαφημιστικους σκοπους Το geekbench ειναι αστειο ως μετρο συγκρισης αποδοσης και η furmark εχει βγαλει ανακοινωση και ερωτηση στην απλ κατα την οποια λεει απλα oti to linear code execution και το optimization των επεξεργαστων της απλ για καποια μετροπρογραμματα δεν σημαινει τιποτα σε πραγματικες συνθηκες στο 3d mark slingshot λοιπον extreme unlimited physics to a11 ειναι ελαχιστα πιο γρηγορο απο ενα snapdragon 821 ! o 660 ειναι 24% πιο γρηγορος ! ο 660 .. το score tou iphone 8 plus ειναι 3150 το score του s9+ ειναι 4982 το μονο τεστ που μπορει καποιος να πει οτι καλυπτει κανονικες συνθηκες ειναι το slingshot σε αυτη τη κατηγορια .. το μονο https://benchmarks.ul.com/compare/best-smartphones?amount=200&sortBy=PERFORMANCE&reverseOrder=true&osFilter=ANDROID,IOS&test=SLING_SHOT_ES_31_UNLIMITED&deviceFilter=PHONE&displaySize=3.0,15.0 το νοτε 9 ειναι νο1 στη λιστα με τα καλυτερα smartphone kai to iphone 8 no 51 θα συμφωνησω οτι στη πραξη τα iphone ειναι πολυ γρηγορα,πηρα το 8 στη δικια μου,ειχα 6 iphone απο το 2007 μεχρι το 2015 και μπορει να ξαναπαρω καποιο απο τα καινουργια .. ομως , να λεμε αμορφωτα πραγματα και να παραπληροφορουμε βγαζοντας τους 6 πυρηνες καλυτερους απο τους 8 (ασχετως λειτουργικου) ειναι πραγματικα ελεεινο ντροπη Πες τα. Το τεστ που βαζεις περνει πολυ και απο την gpu που εκει ο A11 ειναι χειροτερος απο τον 835 και στα ιδια με τον 821. Αλλα το marketing κανει δουλεια μπραβο. 4
Retromaniac Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, Arkin είπε Ισως δεν μπορει να αντεπεξελθει η qualcomm ο 9810 για παραδειγμα που βγηκε περσι και μπηκε σε s9 βγαζει 3800 single score. Ο 845 εβγαζε 2500. Σε single καπου το χανει η qualcomm η samsung ειναι ελαχιστα πισω. Η apple δεν προκειται ομως ουτε 8gb ram να βαλει ουτε καλυτερη gpu και εκει χανει συν το ios που μπροστα στο android δεν κανει τιποτα. Δεν ξέρω γιατι σε κάθε απάντηση που μου δίνεις μου λες για το τι κάνει η APPLE με τις συσκευές της. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλω να πω. Ναι δεν πρόκειται η Apple να βάλει αυτα, εκτός και αν πιεστεί από τον ανταγωνισμό.
akistras1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Ακόμη γελάω που το post αναφέρεται στον sd 855 και το 70% των σχολίων μιλάνε κλασσικά για iPhone και Α11-Α12. Αθάνατο insomnia! 4 1
logistoulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Δεν νομίζω ότι το Geekbench λέει ψέματα. Και είναι synthetic benchmark αλλά δοκιμάζει δεκάδες αλγόριθμους... ψέμματα δε λέει, αλλά τι ακριβώς μετράει είναι το θέμα.. όταν βλέπεις σε mobile σκορ που πλησιάζει desktop δεν ξέρω τι νόημα έχει να το πάρει κανείς σοβαρά.. 1
ChimairaX Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μ'αρέσει που κάθεστε και συγκρίνετε λεπτομέριες. Η ουσία είναι μία, είτε Αpple, είτε Snapdragon, είτε HiSilicon (όχι MediaTek, αυτή όχι) η αρχιτεκτονική ARM έχει ξεφύγει. Κανονικά σαν φαν της τεχνολογίας θα έπρεπε να χαίρεστε για αυτήν την εξέλιξη από όπου κι αν προέρχεται. Δυστυχώς όμως βλέπω πολύ προβατιλίκι. Εγώ προσωπικά περιμένω πως και πως να μπουν στο παιχνίδι και οι Intel/AMD, καθώς επίσης και την MediaTek να δυναμώσει. Επίσης ανυπομονώ για τη μέρα που η κατανάλωση αυτών των SoC θα ξεφύγει και θα έχουμε τρομερές αυτονομίες με αντίστοιχες επιδόσεις. Εσείς ωστόσο καθίστε να βγάζετε τα μάτια σας για το ποιος κατασκευαστής έκανε πρώτος τι και να μετράτε ποιος την έχει μεγαλύτερη. Λες και από αυτό θα κερδίσετε κάτι. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από ChimairaX 6 1
Retromaniac Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, logistoulis είπε ψέμματα δε λέει, αλλά τι ακριβώς μετράει είναι το θέμα.. όταν βλέπεις σε mobile σκορ που πλησιάζει desktop δεν ξέρω τι νόημα έχει να το πάρει κανείς σοβαρά.. Μετράει ταχύτητα από διαδεδομένους αλγόριθμους συμπίεσης, κρυπτογράφησης κτλ Πόσο γρήγορα τα κάνει. Δεν αλλάζουν οι αλγόριθμοι αυτοί μεταξύ αρχιτεκτονικών.
Arkin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Δεν ξέρω γιατι σε κάθε απάντηση που μου δίνεις μου λες για το τι κάνει η APPLE με τις συσκευές της. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλω να πω. Ναι δεν πρόκειται η Apple να βάλει αυτα, εκτός και αν πιεστεί από τον ανταγωνισμό. Γιατι το αποτελεσμα μετραει για τον κοσμο. Το να δει ενα ξερο benchmark που εχει 400 μοναδες πανω ενω στην πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα δεν μου λεει κατι. Ο 845 εχει 2500 single score στο geekbench. Παραπανω ειδες οτι το Oneplus 6 με 845 ειναι στα ιδια η καλυτερο με το A11 που εχει 4300. Στα χαρτια ολα ομορφα ειναι η πραγματικοτητα τι δειχνει ομως. 1
logistoulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Μετράει ταχύτητα από διαδεδομένους αλγόριθμους συμπίεσης, κρυπτογράφησης κτλ Πόσο γρήγορα τα κάνει. Δεν αλλάζουν οι αλγόριθμοι αυτοί μεταξύ αρχιτεκτονικών. σύμφωνοι, για αυτό λέω ότι δεν λέει ψέματα, προφανώς κάτι μετράει.. το θέμα είναι πόσο αυτό έχει σημασία στην πραγματική ζωή, γιατί αν μου πεις ότι ένας πυρήνας από iphone είναι εξίσου ικανός με ενός i5 ή i7 (desktop πάντα, στα λάπτοπ κακώς φέρουν αυτές τις ονομασίες τα σαπάκια) μπορώ με τα λίγα που ξέρω να αντιληφθώ ότι δεν είναι και όχι μόνο επειδή έχουν τελείως άλλη χρήση, αλλά και τα ίδια πράγματα να έτρεχαν, ιδια λειτουργικά κτλ δεν θα το έκανα εξίσου καλά Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
Exoskeletor Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Σε σχεση με την προταση της Huawei πως τα παει?
boulevar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Πως γινεται να ειναι τοσο Τουμπανο ρε παιδια το OP6 με τον 845? φανταστείτε τι θα κανει με τον 855 το OP7. Πολυ μπροστα να πουμε.. 2 1
cpgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Arkin είπε Τωρα σε επιασα συγκρινεις απλα ωμη δυναμη και ναι σαν καθαρη δυναμη ο A11 ποσο μαλλον ο Α12 δειχνουν να ειναι πιο δυνατοι. Τωρα στην πραγματικοτητα σαν κινητα που παιζουν ρολο τα παντα λιγη σημασια εχουν 300 ποντοι διαφορα σε ενα benchmark. Ε? Τι λετε παλι ρε σεις? Δεν δουλευει καν το android με 1gb ram? Τοτε τι ειναι το παρακατω S2 που εχει 1gb ram και τρεχει ανετα android 8.1? Τι πλυση εγκεφαλου εχετε φαει απο τα ΜΜΕ και τις εταιριες απορω. Σε καμία περίπτωση το 5s δεν τρέχει τοσο αργα στα μενού, ουτε Stutter εχει, ουτε λαγκάρει οπως αυτο εδω, είναι τουλάχστον 2-3 φορες ποιο γρήγορο.... και τρέχει official λογισμ, με features του 2017 όχι custom rom και kernels... 58 λεπτά πριν, liberostelios είπε Βασικά, εδώ υπάρχει μία μεγάλη παρεξήγηση. Κάτι που δεν έχετε καταλάβει αρκετοί, είναι ότι η Apple φτιάχνει πολύ πιο "ακριβούς" επεξεργαστές γιατί τους "τιγκάρει" στη μνήμη cache (που είναι πολύ ακριβή). Ο σκοπός είναι για να είναι πιο "σπιρτόζικο" το κινητό με iOS. Είναι ακριβώς αυτό που λες: η Apple βάζει "500 κιλά τεχνολογίας" (cache, εν προκειμένω) για να αποδίδει καλύτερα. Πολύς κόσμος νομίζει ότι πληρώνει το καλύτερο λειτουργικό, αλλά στην πράξη πληρώνει κυρίως περισσότερη cache. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιοι θεωρείτε κάτι "καλύτερο" επειδή συγκρίνετε επιμέρους συστατικά. Θα είχε νόημα να λειτουργούσε το κινητό με λιγότερη μνήμη, αν αυτή τη λιγότερη μνήμη την "ένιωθα" στην τσέπη μου επειδή το κινητό είναι πιο φθηνό. Αν ένα κινητό έχει ίδια τιμή με ένα άλλο (ή είναι ακριβότερο) και έχουν ίδια συμπεριφορά, δε με νοιάζει αν τα λεφτά μου πήγαν σε μνήμη cache, βελτιστοποίηση του λειτουργικού ή περισσότερη RAM, αλλά αν με καλύπτει η συσκευή. Εκτός αν ο σκοπός δεν είναι να λειτουργεί το κινητό όπως θέλουμε, αλλά να "χαιρόμαστε" για την αναλογία μνήμης RAM προς επιδόσεις. Ναι συμφωνω απολύτως με αυτα που λες (δεν ηξερα οτι έχουν μεγαλυτερες cache οι Α cpu αν εχεις στειλε κανα λινκ), και εγω αυτό που συγκρίνω είναι το τελικό αποτέλεσμα, όχι επιμέρους σπεκς..και λέω ότι τα απλ ειναι ποιο γρήγορα στη χρήση, ενώ υστερούν σε multitask λόγο ραμ...Αντίθετα στα αντροιντ πληρώνεις ποιο αργό επεξεργ. και παραπάνω ραμ με μηδεν optimization για να καταφερεις το ιδιο αποτελεσμα...Αρα στη προκειμένη περιπτωση τα "500 κιλα τεχν". αντιστοιχούν στα αντροιντ... Μονο και μονο που το λαπτοπ μου μπορεί και τρέχει με μολις 3gb ραμ ολοκληρα windows 7, νιώθω μ@λ@κ@ς να πληρώσω 8gb ραμ στο κινητό μου για να ανοίγω το τηλφωνικό κατάλογο εξίσου γρήγορα... 57 λεπτά πριν, ASTOU είπε Το θέμα είναι όμως και πόσο κοστολογείς το κιλό... Ναι είδες προτιμώ να πληρώνω για παραπάνω μνήμη cache, παρά για μεγαλύτερη ραμ που είναι 100 φορες ποιο αργη σε ταχύτητα.. 49 λεπτά πριν, exor είπε .... θα συμφωνησω οτι στη πραξη τα iphone ειναι πολυ γρηγορα,πηρα το 8 στη δικια μου,ειχα 6 iphone απο το 2007 μεχρι το 2015 και μπορει να ξαναπαρω καποιο απο τα καινουργια .. ομως , να λεμε αμορφωτα πραγματα και να παραπληροφορουμε βγαζοντας τους 6 πυρηνες καλυτερους απο τους 8 (ασχετως λειτουργικου) ειναι πραγματικα ελεεινο ντροπη Ειτε 6 ειτε 8 ειτε 108 ειτε 1 αυτο που μετράει ειναι το single core performance.. ανετα μπορει ενας 2 πυρινος να ειναι ποιο γρήγορος απο εναν 8 πυρηνο... 41 λεπτά πριν, ChimairaX είπε Μ'αρέσει που κάθεστε και συγκρίνετε λεπτομέριες. Η ουσία είναι μία, είτε Αpple, είτε Snapdragon, είτε HiSilicon (όχι MediaTek, αυτή όχι) η αρχιτεκτονική ARM έχει ξεφύγει. Κανονικά σαν φαν της τεχνολογίας θα έπρεπε να χαίρεστε για αυτήν την εξέλιξη από όπου κι αν προέρχεται. Δυστυχώς όμως βλέπω πολύ προβατιλίκι. Εγώ προσωπικά περιμένω πως και πως να μπουν στο παιχνίδι και οι Intel/AMD, καθώς επίσης και την MediaTek να δυναμώσει. Επίσης ανυπομονώ για τη μέρα που η κατανάλωση αυτών των SoC θα ξεφύγει και θα έχουμε τρομερές αυτονομίες με αντίστοιχες επιδόσεις. Εσείς ωστόσο καθίστε να βγάζετε τα μάτια σας για το ποιος κατασκευαστής έκανε πρώτος τι και να μετράτε ποιος την έχει μεγαλύτερη. Λες και από αυτό θα κερδίσετε κάτι. Ηδη εχουμε εξαιρετικες επιδώσεις για τις καταναλώσεις που πετυχαίνουν τα τσιπακια...αλλα θέλει και αλλο optimization απο πλευρας αντροιντ + κυρίως των εφαρμογών που τρέχουν σε αυτό (αλλα αυτό έχει να κάνει με τα στάνταρ που τους δίνει να "συμορφωθούν" η google).. δε γίνεται να θες "8gb ραμ" (ιδιας χωρητικοτητας με υπολογιστή που μπορει και τρεχει 10x ποιο απαιτητικες εφαρμογες) στο κινητο σου για να μπορει να τρεχει χωρις κολληματα...Είναι κοροιδία... Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από cpgr
Retromaniac Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 33 λεπτά πριν, Arkin είπε Γιατι το αποτελεσμα μετραει για τον κοσμο. Το να δει ενα ξερο benchmark που εχει 400 μοναδες πανω ενω στην πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα δεν μου λεει κατι. Ο 845 εχει 2500 single score στο geekbench. Παραπανω ειδες οτι το Oneplus 6 με 845 ειναι στα ιδια η καλυτερο με το A11 που εχει 4300. Στα χαρτια ολα ομορφα ειναι η πραγματικοτητα τι δειχνει ομως. Δεν διαφωνώ ότι αποτέλεσμα μετράει, αλλά εγώ δεν μιλάω για τα αποτελέσματα, αλλά για κάτι συγκεκριμένο, και συνέχεια μου λες για τα αποτελέσματα. Πόσες φορές να το πω ότι δεν εξετάζω αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα