Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Το πρόβλημα μου:

Θέλουμε να πάρουμε ένα domain gr της μορφής: www.todomainmou.gr

σε λίγο... θα κάνουμε ένα site το οποίο θα φιλοξενείται σε έναν vps του εξωτερικού, σε εταιρία η οποία δε πουλάει domains.  άρα το domain θα πρέπει να δείχνει εκεί μόλις νοικιαστεί ο vps.

μετά θα κάνουμε ένα subdomain της μορφής sub.todomainmou.gr το οποίο θα δείχνει σε έναν άλλον vps, άλλης εταιρείας.

επίσης θα ήθελα και 1-2 mails της μορφής [email protected].

πως πρέπει να κινηθώ;

δηλαδή αν αγοράσω το domain μόνο, δε θα μπορώ να κάνω subdomain να δείχνει στον vps, ούτε mails, μέχρι να αγοράσω τον χώρο.

να πω ότι δεν είμαι τελείως άσχετος, έχω κάνει μερικά από αυτά αλλά όταν τα έκανα..

είχα το domain και το hosting σε ελληνική εταιρεία πράγμα που σημαίνει ότι είχα τα mails μου έκανα και τα subdomains μου και ρύθμιζα τα Records A στην IP του άλλου server που ήθελα και όλα δούλευαν μια χαρά χωρίς κόπο.

τώρα όμως πως θα το κάνω;

διάβασα θεωρητικά πως γίνεται, να βάλω τους nameservers της εταιρίας που θα μου παρέχει το hosting αργότερα (VPS)..... αλλά πως θα φτιάξω τα subdomains; και τα mails που θέλω; θα πρέπει στον vps να στήσω mailserver και τα λοιπά; μου φαίνεται φασαρία.

άλλη λύση που σκέφτηκα, είναι να πάρω μαζί με το domain κι ένα μικρό πακέτο hosting, οπότε αυτομάτως θα μου παρέχεται η δυνατότητα να έχω mail. θα μπορώ να κάνω και τα subdomains που θέλω όπως ξέρω και απλά θα ρυθμίσω το domain να δείχνει στον VPS που θα νοικιάσω.

ποια είναι η καλύτερη και ευκολότερη λύση;

ευχαριστώ και ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω, να μη τα έγραψα μπερδεμένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγοράζεις το domain απο μια εταιρεία. Όταν πάρεις το VPS, πας στην εταιρεία που αγόρασες το domain και τους λές θέλω το domain να δείχνει στην IP του VPS. Το ίδιο κάνεις και με το subdomain. Μπορείς να κάνεις όσα subdomain θέλεις.

Τώρα το θέμα του εμαιλ δεν επηρεάζεται απο το VPS, γιατί μπορύν να είναι και τελειώς ξεχωριστά. Απο εκεί που θα αγοράσεις το domain, αγόρασε και το πακέτο mail και θα είσαι κομπλέ!

Επεξ/σία από leonidas_fs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...