onelonelystar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Καλημέρα παιδιά Έχω το MacBook Pro 13" wTB (2017) και δεν έχω περάσει κάποιο προστατευτικό/ζελατίνα. Επειδή κατά 99% το χρησιμοποιώ σπίτι και έπειτα από χρήση το βάζω πάντα στο βαλιτσάκι του, μπορώ να πω πως το έχω σε πολύ καλή κατάσταση. Το μόνο που παρόλες τις προσπάθειές μου δεν καταφέρνω, είναι να έχω πεντακάθαρη την οθόνη του!!! ούτε δαχτυλιές αφήνω, ούτε τίποτα αλλά αυτή πάλι επιμένει να βγάζει κάτι σημαδάκια (μάλλον από όταν κλείνει επειδή ακουμπάει στο πληκτρολόγιο.) Προς το παρόν προσπαθώ να την καθαρίζω με ένα πανάκι σαν και αυτά που έχουν τα γυαλιά ηλίου/οράσεως. Βέβαια αυτά τα σημαδάκια φαίνονται μόνο όταν είναι εντελώς μαύρο το φόντο στην οθόνη. Για το υπόλοιπο αλουμινένιο σασί, χρησιμοποιείτε κάτι?
mistr4l Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Καταρχήν σε βρίσκω λίιιιιγο υπερβολικό που το βάζεις στο βαλιτσάκι του. Είμαι κι εγώ περίεργος σαν εσένα ( ) κι απλά το ... σκεπάζω όταν το κλείνω με μία πετσετούλα. Κυρίως όμως επειδή το έχω στο γραφείο κι όλο και κάτι μπορεί να βάλω πάνω το βράδυ (κανά κινητό κλπ) οπότε λέω ας μην γρατζουνιστεί. Αυτό που με καίει εμένα είναι το πληκτρολόγιο να είναι καθαρό. Οπότε συνήθως μετά από κάθε χρήση το σκουπίζω με το πανάκι. Παλαιότερα το έκλεινα τελείως το laptop. Πλέον έχω γίνει άντρας (έχω μπλέξει άσχημα δηλαδή ) και είναι δύσκολο να το κλείσω με τόσα tabs κλπ. Οπότε απλά το καθαρίζω έτσι όπως είναι ανοικτό (ή σε sleep mode. Μουγκρίζει αυτό αλλά εγώ επιμένω να καθαρίζω). Το σασί καθαρίζει με λίγο βαμβάκι και οινόπνευμα. Καλά μην το ποτίσεις και οινόπνευμα Τέλος, η οθόνη ναι είναι θέμα. Αλλά όπως λες κι εσύ φαίνεται μόνο όταν είναι μαύρη. Οπότε μία στο τόσο, βάζω υγρό για τα τζάμια σε ένα πανάκι κι αμέσως μετά την καθαρίζω με ένα καθαρό πανάκι. Βέβαια την καθαρίζω μία στο τόσο. Δεν με απασχολεί πλέον γιατί είναι τόσες πολλές ώρες ανοικτό που δεν μπορείς να καθαρίζεις συνέχεια. Αυτό με το υγρό για τα τζάμια ίσως πουν κάποιοι ότι είναι επίφοβο, αλλά εγώ πάντα αυτό έκανα (σε όλες τις οθόνες) και δεν είχα θέματα ποτέ. Απλά δεν αφήνω το υγρό πάνω και δεν το ρίχνω απευθείας. Και - ξανατονίζω - δεν καθαρίζω διαρκώς. Τέλος, μία συμβουλή. Αν το παρακάνεις με τον καθαρισμό, το μόνο που θα κερδίσεις είναι κάποια στιγμή να το πουλήσεις / χαλάσει καινούριο (εμφανισιακά). Συνεπώς, μην το παρακάνεις. Χαλαρά κι όμορφα. Ξέρω ότι το κάνεις για εσένα, αλλά απλά το αναφέρω 1
CheOnWeb Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Την οθόνη, με ελαφρώς νοτισμένο πανάκι γυαλιών με υγρό γυαλιών. (Εγώ ψεκάζω στον αέρα και αφήνω τις σταγόνες να πέσουν πάνω στο πανάκι ή ψεκάζω από μακρυά). Το σασί με ελαφρώς νοτισμένο με νερό, πετσετάκι μικροϊνών. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Υγρό για τα τζάμια απαγορεύεται στην οθόνη. Σου χαλάει το coating μακροπρόθεσμα. Μόνο υγρό γυαλιών η απιονισμένο νερό.
onelonelystar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, mistr4l είπε Καταρχήν σε βρίσκω λίιιιιγο υπερβολικό που το βάζεις στο βαλιτσάκι του. Είμαι κι εγώ περίεργος σαν εσένα ( ) κι απλά το ... σκεπάζω όταν το κλείνω με μία πετσετούλα χαχα! το βάζω στο βαλιτσάκι του διότι σε αυτή τη φάση δεν έχει δικό του... πάρκινκ... μια φορά το άφησα πάνω στο γραφείο που έχω το PC και μπήκε η μήτηρ να... αγιάσει και μου το γέμισε στάμπες από το νερό που έπεσε εκεί 😂 (ευτυχώς βγήκε πολύ εύκολα...) (αν όντως αγιάσει και το Macbook και γράφω σωστό και καλύτερο κώδικα αυτό δεν το έχει δείξει ακόμα!! 😉😃) ααα είμαι λίιιιγο υπερβολική 👩🏻💻😚 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Για την οθόνη τώρα νομίζω θα αποφύγω οποιοδήποτε υγρό.. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε Το μόνο που παρόλες τις προσπάθειές μου δεν καταφέρνω, είναι να έχω πεντακάθαρη την οθόνη του!!! ούτε δαχτυλιές αφήνω, ούτε τίποτα αλλά αυτή πάλι επιμένει να βγάζει κάτι σημαδάκια (μάλλον από όταν κλείνει επειδή ακουμπάει στο πληκτρολόγιο.) Αρχίζει και φευγει το reflective coating δηλαδη΄; https://www.macrumors.com/2017/11/17/apple-extends-free-staingate-repairs/
agiohorion Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 το παω σε κρυο περιβαλλον και με το χνωτο μου κανω πανω στην οθονη και απαλα με πανακι ειδικο της vileda που καθαριζει με λιγο κοπο και χωρις τριψιμο και χωρις πιεση στην οθονη . για μενα ειναι απαγορευτικο οποιοδηποτε υγρο για τζαμια - γυαλια κτλ. σε οθονη retina . 1
thodoris20s Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 https://support.apple.com/el-gr/HT204172 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα