Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο που αγοράζετε αυτοκινητα απο το εξωτερικό δεν το κατάλαβα ποτέ

Ξέρεις κανένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται Ελλάδα;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ψαξε στο google για συνεργεια που εξειδικευονται σε αυτοματα κιβωτια.Σιγουρα θα σου παρουν ενα 500ρικο. Αλλα οχι 3500€. Δεν εχει καλο αυτοματο σασμαν το συγκεκριμενο ford .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Googlare ανακατασκευή σασμαν ford... θεωρω στάνταρ οτι βρεις ακομη και με εγγυηση χ μηνων ή 2 ετων...

Πες να σου πουν εκει συην αντ.πεια ποιοι κωδικοι ταιριαζουν στο αυτοκ.και αφου τα μαθεις ρωτα και σε γεωργοπουλο ,κυπαρισσης για μτχ

Θα λεγα κατω απο χιλιαρικο δεν παιζει..

Πως βρηκαν τα +150χιλ κμ?τα χε γραμμενα ο εγκεφαλος του αυτοκ?του abs?ηταν περασμενα στο database τους?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Τι σημαίνει ειδικό μοντέλο;Σαν τι ειδικότητα έχει ένα focus του 2006;

Σπανιο μοντέλο ίσως είναι καλύτερη έκφραση .

Υπάρχουν Κιτ επιδιόρθωσης ακόμα και στο ebay .για passat πχ που κοίταζα πρόσφατα . Έχουν ακόμα και τα orings .

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, amagawd είπε

Το 2006 δεν υπήρχαν προς πώληση diesel στην ελληνική αγορά.. Είναι και αυτόματο παρα πολυ δύσκολο να βρει μεταχειρισμένο.

Εκεί φυσικά πρέπει να κινηθεί αλλά είναι δύσκολο και χρονοβόρο 

Γιατί δεν υπήρχαν προς πώληση? Είχα την εντύπωση ότι μόνο στις μεγάλες πόλεις δεν επιτρεπόταν.

Δημοσ.

Εντάξει, τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις.Το θέμα είναι, εμπιστέυεσαι έτσι εύκολα τον καθένα να βάλει χέρι σε ένα τόσο ευαίσθητο και πολύπλοκο εξάρτημα; Ειδικά εάν δεν είναι και τόσο πολυφορεμένο; Δηλαδή οκ, να δώσεις 1 χιλιάρικο στον Μαστρομανώλη.Μήπως όμως μετά από ένα 6μηνο θέλεις κι άλλο χιλιαρικάκι; Είναι μπλεάς εάν στραβώσει κάτι σε αυτόματο. 😕

Δημοσ.

Υπάρχει και η άποψη σε τέτοιες περιπτώσεις πολύπλοκων και ακριβών εξαρτημάτων, ότι συμφέρει να το δώσεις το αμάξι και να πας σε άλλη λύση.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Εντάξει, τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις.Το θέμα είναι, εμπιστέυεσαι έτσι εύκολα τον καθένα να βάλει χέρι σε ένα τόσο ευαίσθητο και πολύπλοκο εξάρτημα; Ειδικά εάν δεν είναι και τόσο πολυφορεμένο; Δηλαδή οκ, να δώσεις 1 χιλιάρικο στον Μαστρομανώλη.Μήπως όμως μετά από ένα 6μηνο θέλεις κι άλλο χιλιαρικάκι; Είναι μπλεάς εάν στραβώσει κάτι σε αυτόματο. 😕

Μα δεν είπε κανένας να πάει σε οποιοδήποτε συνεργείο, προτείναμε επίσκεψη σε συνεργείο ειδικευμένο σε αυτόματα κιβώτια.

Εσύ τι προτείνεις? Να δώσει στην αντιπροσωπεία όσα της ζήτησαν?

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Πρόκειται για μια ξαδέρφη μου η οποία πριν περίπου 2 χρόνια πήρε ένα focus 2006 1,6 Diesel αυτόματο. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να κάνει θόρυβο το κιβώτιο απότι μου είπε και το πήγε στην αντιπροσωπεία όπου της ανέφεραν πως χρειάζεται ολική αλλαγή κιβωτίου και επειδή πρόκειται για ειδικό μοντέλο το κόστος είναι 3600

Το αμάξι το είχε πάρει το 2016 μεταχειρισμένο φυσικά με 6000 ευρώ (εισαγωγή από Γερμανία ). Για να μην πω βέβαια ότι τις είπαν πως πιθανόν να είχε 150 χιλιάδες χιλιόμετρα παραπάνω όταν το αγόρασε...

για να μην παιδευεσαι απο δω κι απο εκει, ρωτωντας σχετικους αλλα και ασχετους -σαν κι εμενα- , βρες καποιο Ford Club, μπες εκει και ρωτα. θα σε κατατοπισουν τα παιδια εκει, που, πως, ποσο..!!  

επειδη η πλειοψηφια ημων εχει στην κατοχη του χειροκινητο αυτοκινητο, δεν ξερει τι να σου απαντησει.  εκει ομως, ειναι πολυ πιο πιθανο, ειτε να βρεις εναν ιδιοκτητη αυτοματου, ειτε θα βρεις αυτο που ψαχνεις ουσιαστικα. εναν μηχανικο που να εχει γνωσεις πανω στο συγκεκριμενο κομματι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Μα δεν είπε κανένας να πάει σε οποιοδήποτε συνεργείο, προτείναμε επίσκεψη σε συνεργείο ειδικευμένο σε αυτόματα κιβώτια.

Εσύ τι προτείνεις? Να δώσει στην αντιπροσωπεία όσα της ζήτησαν?

Εγώ βασικά θα πρότεινα να μην παίρνει ο άλλος μεταχειρισμένο υπερδεκαετίας με αυτόματο κιβώτιο γιατί παίζεις με την τύχη σου να τραβάς ό,τι προεξέχει, αλλά τώρα το γάλα χύθηκε. Όχι, επισκευή στην αντιπροσωπεία με κόστος το 60% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου προφανώς και δεν μπορώ να προτείνω. Καλύτερα να το δώσεις για 3 χιλιάρικα έτσι που λέει και ο Κώστας και ας το κάνει ο επόμενος ό,τι θέλει, εάν βρεθεί τέτοιος. Αλλιώς η καλύτερη μάλλον λύση είναι αυτό που λέει ο Χρήστος παραπάνω. Να ρωτήσει κάποιος σε κάποιο ford club. Πού πάνε και τι κάνουν όσοι φορντάδες έχουν αυτόματα. Γιατί και σε καλό κιβωτιά να το πας, ο άλλος μπορεί να ασχολείται και να ξέρει κυρίως από triptronic πχ πες.
Και καλά ξεμπερδέματα βασικά γιατί η φάση είναι πακέτο. Δύο vagάδες πιτσιρικάδες από την περιοχή μου πάντως που είχαν θέμα με τα αυτόματα σε μεταχειρισμένα σπορ μικρά, τα σούταραν.

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Like 1
Δημοσ.

εχω εχω βρει αρκετες λυσεις στο κλαμπ του δικου μου αυτοκινητου, γι αυτο και το προτεινω.  

τα παιδια εκει (οπως κι εδω αντιστοιχα για τα πισι) εχουν παραπανω γνωσεις απο τον μεσο ορο στο συγκεκριμενο αντικειμενο (FORD). και επισης, ειναι πιθανο να εχουν καποιες επαφες και με συνεργεια, ουτως ωστε να λυθει το προβλημα με πολυ μικροτερο κοστος. 

Δημοσ.

Γενικά έχω πει και άλλη φορά για τεχνικά θέματα συγκεκριμένου μοντέλου είναι καλυτερα να ρωταμε στα αντίστοιχα ειδικά φόρουμ όπου υπαρχουν αλλοι με το ίδιο αμάξι και ψάχνοντας θα βρεις πιο πολλές απαντήσεις απο ενα φόρουμ γενικού περιεχομένου.

Παίρνω παράδειγμα από το δικο μου W208,που συμμετέχω 12 χρόνια στο γερμανικό Motor talk για το W208,και πραγματικά εκεί πλεον δεν υπάρχει τίποτα πλεον που να μην έχει γραφτεί αναλυτικά για το αμαξι,με φωτό, βίντεο, περιγραφές,τα παντα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Εγώ βασικά θα πρότεινα να μην παίρνει ο άλλος μεταχειρισμένο υπερδεκαετίας με αυτόματο κιβώτιο γιατί παίζεις με την τύχη σου να τραβάς ό,τι προεξέχει, αλλά τώρα το γάλα χύθηκε. Όχι, επισκευή στην αντιπροσωπεία με κόστος το 60% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου προφανώς και δεν μπορώ να προτείνω. Καλύτερα να το δώσεις για 3 χιλιάρικα έτσι που λέει και ο Κώστας και ας το κάνει ο επόμενος ό,τι θέλει, εάν βρεθεί τέτοιος. Αλλιώς η καλύτερη μάλλον λύση είναι αυτό που λέει ο Χρήστος παραπάνω. Να ρωτήσει κάποιος σε κάποιο ford club. Πού πάνε και τι κάνουν όσοι φορντάδες έχουν αυτόματα. Γιατί και σε καλό κιβωτιά να το πας, ο άλλος μπορεί να ασχολείται και να ξέρει κυρίως από triptronic πχ πες.
Και καλά ξεμπερδέματα βασικά γιατί η φάση είναι πακέτο. Δύο vagάδες πιτσιρικάδες από την περιοχή μου πάντως που είχαν θέμα με τα αυτόματα σε μεταχειρισμένα σπορ μικρά, τα σούταραν.

Καλά, εσύ μπορεί να μην προτείνεις μεταχειρισμένο υπερδεκαετίας (νέα λέξη αυτή? :D ) με αυτόματο κιβώτιο, έλα όμως που σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκαίο κακό. Και γιατί μερικοί άνθρωποι - ειδικά γυναίκες - είναι ανίκανοι να οδηγήσουν αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο, και γιατί το κόστος του καινούργιο είναι απαγορευτικό (ενδεικτικά focus diesel και αυτόματο ξεκινά από 20.000€).

Όσο για τα αυτόματα κιβώτια δεν είναι όπως κάποτε που λόγω σπανιότητας δεν ήξερε κανένας να τα φτιάξει, πλέον υπάρχουν δεκάδες συνεργεία που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτόματα όπου τα επισκευάζουν και φτηνά και εγγυημένα. Απαραίτητα πρέπει να κάνει διάγνωση της ζημιάς και να βγάλει κόστος αποκατάστασης κάποιος από αυτούς, και σίγουρα δεν είναι άσχημη ιδέα (αλλά όχι και ευαγγέλιο) να ρωτήσει σε κάποιο ford club το ποιον από αυτούς να επιλέξει.

Όσο για τη λύση της πώλησης για 3 χιλιάρικα, δεν νομίζω να είναι εφικτή. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε λειτουργική κατάσταση δεν νομίζω να πιάνει πάνω από 4 χιλιάρικα, οπότε αν το δώσει όπως είναι ούτε 2 χιλιάρικα δεν θα πιάσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...