Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ελληνικο καθως θελω το πληρες understanding των ενοιων

ειμαι αναμεσα σε:

Η γλωσσα C++ σε βαθος (το γνωστο)

Η γλωσσα C++ , του stourstroup

• Moderators
Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα θα σου πρότεινα να μάθεις όποιους όρους χρειάζεσαι στα Αγγλικά. Η ορολογία του προγραμματισμού είναι στα Αγγλικά, αυτό δεν αλλάζει και ενδεχομένως να σου δημιουργηθούν προβλήματα και μπερδέματα όταν με το καλό φύγεις από τα ελληνικά βιβλία και χρειαστεί να ψάξεις κάτι ξενόγλωσσο. Δεύτερον, κανένα από τα δύο βιβλία αυτά. Μπορείς να κοιτάξεις εδώ για σημειώσεις. Δε βλέπω το λόγο να δώσεις 50 60 70 ευρώ για ένα εισαγωγικό βιβλίο σε γλώσσα προγραμματισμού όταν μπορείς να μάθεις πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από το ιντερνέτ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Kercyn είπε

Πρώτα απ' όλα θα σου πρότεινα να μάθεις όποιους όρους χρειάζεσαι στα Αγγλικά. Η ορολογία του προγραμματισμού είναι στα Αγγλικά, αυτό δεν αλλάζει και ενδεχομένως να σου δημιουργηθούν προβλήματα και μπερδέματα όταν με το καλό φύγεις από τα ελληνικά βιβλία και χρειαστεί να ψάξεις κάτι ξενόγλωσσο. Δεύτερον, κανένα από τα δύο βιβλία αυτά. Μπορείς να κοιτάξεις εδώ για σημειώσεις. Δε βλέπω το λόγο να δώσεις 50 60 70 ευρώ για ένα εισαγωγικό βιβλίο σε γλώσσα προγραμματισμού όταν μπορείς να μάθεις πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από το ιντερνέτ.

Σ'αυτο δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Δινω και 50 και 90 € για να ενα καλο βιβλιο computer science οχι μονο για να εχω ενα καλο resource στη μελετη αλλα και γιατι εχω μανια για συλλογες. Τωρα , το σκεφτομαι τελικα να παρω του Stourstroup το αγγλικο , απλα δεν εχω ξαναδιαβασει αγγλικο βιβλιο με τεχνικες ενοιες και δεν ξερω το απαιτουμενο knowledge level για την κατανοηση. Οπως και να χει τα αγγλικα μου ειναι απο games , κωδικα και yt videos κι οχι απο ακαδημαικα degrees , κι αυτο ενδεχομενως να δυσκολευει την κατασταση.

Επεξ/σία από Bloodskin
  • Moderators
Δημοσ.

Βρε να δώσεις τόσα λεφτά για ένα καλό βιβλίο, κι εγώ τα δίνω. Αυτό που σου λέω είναι ότι δεν αξίζει να τα δώσεις για ένα βιβλίο εισαγωγικού περιεχομένου σε γλώσσα προγραμματισμού. Αυτό που πρέπει σίγουρα να κάνεις είναι να μάθεις Αγγλικά. Δεν ξέρω σε τι επίπεδο είσαι, απλώς όλη η βιβλιογραφία του κλάδου είναι στα Αγγλικά, οπότε αν θες να ασχοληθείς πρέπει αργά ή γρήγορα να μάθεις τη γλώσσα.

Α, και γι' αυτό που λες για "πλήρες understanding των εννοιών", δεν έχει διαφορά αν το μάθεις ως "δείκτη" ή "pointer" αν δεν ξέρεις τι είναι και πώς χρησιμοποιείται (και κυρίως πώς δε χρησιμοποιείται). Και πες πάει στο διάλο αυτό είναι εύκολο. Αν πας σε τίποτα variadic templates και τα διαβάζεις "μεταβλητά πρότυπα" or something και θα τα ψάχνεις μετά έτσι στο γούγλη να δω τι θα κάνεις...

Δημοσ.

+1 απο μενα για να παρεις το βιβλιο στα αγγλικα. Με το να μαθεις ολες τις εννοεις στα ελληνικα, μονο προβλημα θα ειναι στο μελλον.

Δημοσ.

καλυτερα να δυσκολευτεις λιγο στην αρχη στο να διαβαζεις το αγγλικο βιβλιο και ταυτοχορνα να ψαχνεις και τι σημαινει ελληνικα . μπορει αν ειναι λιφο χρονοωορο αλλα ετσι θα μαθεις και αγγλικα και να ψαχνεις στο ιντερνετ για βοηθυεια 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Carlito. είπε

Συμφωνώ με τα παιδιά, αλλά θέλω να ρωτήσω:

'Εχεις ποτέ grindαρει ολόκληρο βιβλίο;

φυσικα

οτι πεφτει στα χερια μου διαβαζεται απ την αρχη μεχρι το τελος μεχρι να κατανοηθει , παραλληλα πεφτει και ενα searching στο web για πραγματα που θελω να κατανοησω καλυτερα

Δημοσ.

Λέγοντας grindάρει εννοούσα λύνοντας όλες τις ασκήσεις πάντως.

Επίσης, έχεις βρει κάτι που θες να κάνεις συγκεκριμένα πολύ και μαθαίνεις c++;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Carlito. είπε

Λέγοντας grindάρει εννοούσα λύνοντας όλες τις ασκήσεις πάντως.

Επίσης, έχεις βρει κάτι που θες να κάνεις συγκεκριμένα πολύ και μαθαίνεις c++;

κι εγω αυτο ενοουσα

ειναι το προφανες οταν προκεται για τεχνικο βιβλιο

τωρα , εχω καλο επιπεδο στη C και μ αρεσει ιδιαιτερα οτι εχει να κανει με memory management, dynamic allication /dynamic data structures κι ολα τα παρελκομενα. Τωρα, σκεφτομαι να ασχοληθω ειτε με native εφαρμογες (windows,android) ειτε με embedeed systems σαν software engineer ( αποκοτωντας το αντιστοιχο skillset σαφως ). Πιο χαμηλα στο ranking ερχονται επιλογες οπως cyber/network security αλλα δεν εχει ιδιαιτερη ζητηση στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Πολύ ωραίος μαν!

Τα μόνα βιβλία που αξίζουν απ' όσο ακούγεται είανι σ' αυτή τη λίστα: https://stackoverflow.com/questions/388242/the-definitive-c-book-guide-and-list

Αγγλικά πρέπει να ξέρεις πολύ καλά οπωσδήποτε.

Το μόνο  που έχω κοιτάξει σ' αυτά σ΄ ένα βαθμό είναι το accelerated c++ και μου άρεσε πολύ η μεθοδολογία του.

Δημοσ.
Στις 9/9/2018 στις 10:22 ΜΜ, Carlito. είπε

Πολύ ωραίος μαν!

Τα μόνα βιβλία που αξίζουν απ' όσο ακούγεται είανι σ' αυτή τη λίστα: https://stackoverflow.com/questions/388242/the-definitive-c-book-guide-and-list

Αγγλικά πρέπει να ξέρεις πολύ καλά οπωσδήποτε.

Το μόνο  που έχω κοιτάξει σ' αυτά σ΄ ένα βαθμό είναι το accelerated c++ και μου άρεσε πολύ η μεθοδολογία του.

θα δω τη λιστα αναλυτικα φιλε μου

προς το παρων αποφασισω να περιμενω καποιους μηνες φιαχνοντας παραλληλα καποια πραγματακια στη C

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...