Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την Κυριακή το AORUS APP Center μου πέταξε ένα notification για κάποιο Firmware Update, χωρίς να του δώσω πολύ σημασία πάτησα οκ για να γίνει. Από τη στιγμή που έγινε το update (χωρίς κάποια διακοπή) το PC άνοιξε με BIOS Version F4 και μάλιστα μου έβγαλε και μήνυμα ότι είχε γίνει BIOS Reset στα Settings μου. Το BIOS που είχα πριν το 'Firmware Update' ήταν το F7 που είχα κάνει κάπου στα μέσα Αυγούστου. Εκ τότε, προσπάθησα να κάνω BIOS Update μέσω USB και μέσω του @BIOS και πάντα έπαιρνα error "Failed to read ΒΙΟS". Στο @BIOS μάλιστα απλά έφτανε το Reading στο 100% και μετά τίποτα. Αφού γύρισα το USB σε FAT32 κατάφερα και πέρασα το F7 Version στο BIOS. Πέρασα τις ρυθμίσεις μου και όλα καλά. Την επόμενη μέρα, μόλις άνοιξα το PC, έκανε 2 συνεχόμενες επανεκκινήσεις και μου πέταξε πάλι μήνυμα ότι έγινε BIOS Settings Reset, πέρασα τις ρυθμίσεις μου και από τότε όλα καλά. Σήμερα, προσπάθησα να κάνω reset με μπαταρία, με τα jumper και όλα όπως με συμβούλεψε η GIGABYTE (αφού απαντήσαν μετα από 3 μέρες - να χαρώ εγώ υποστήριξη), καθώς λέει μπήκε μπροστά το εφεδρικό Backup καθώς υπήρξε κάποιο σφάλμα από το BIOS Update (και εγώ ήθελα να επαναφέρω το 1ο BIOS πίσω) κάνει πάλι 2 επανεκκινήσεις μπαινω καπάκι BIOS μου λέει ότι έγινε Reset κάνω και Load Optimized και περνάω εκ νέου τα XMP και τις λοιπές ρυθμίσεις. Ωστόσο δε ξέρω αν πέτυχε, (δεν υπάρχει τρόπος να το ξεχωρίσω αφού και οι 2 version είναι οι F7 υποθέτω). Αργότερα, προσπάθησα μέσω του @BIOS να χρησιμοποιήσω το Face Wizard για να αλλάξω το POST Logo και πάλι υπάρχει το ίδιο θέμα. Γίνεται το Reading μέχρι το 100% και τίποτα. Έκανα unistall ολόκληρο το App Center & το επανεγκατάστησα και πάλι τίποτα.

Brickάρε η μητρική; Να τη στείλω στην InfoQuest για έλεγχο/αλλαγή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!

MOBO: AORUS Z370 Gaming 7

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.

αυτά τα ηλίθια προγράμματα των μητρικών  app store κτλπ βγαλτα μόνο προβλήματα δημιουργούν

το εφεδρικό λογικά είναι είναι το f4 και δεν φλασαρει σε νεότερο τουλάχιστον ετσι είναι στην δικιά μου σε gigabyte δεν ξερω αν γίνετε να φλασαρεις το seccond bios σε νεότερη όποτε

λογικά πέρασες το f7 στο πρωταρχικό bios

δοκίμασε αρχικά να βάλεις μια αλλη  μπαταριά στην μητρική μήπως εχει θέμα αυτή, περνα μια παλιότερη εκδοση bios f6 για παράδειγμα και αν ειναι οκ ξαναπερνας την τελευταία κάποιο σκάλωμα έχει φάει, σε μια παλιοτερη gigabyte που ειχα αν έκλεινα το turbo έπεφτε σε boot loop το pc και μου εκανε resset τις ρυθμισεις της μητρικης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

αυτά τα ηλίθια προγράμματα των μητρικών  app store κτλπ βγαλτα μόνο προβλήματα δημιουργούν

το εφεδρικό λογικά είναι είναι το f4 και δεν φλασαρει σε νεότερο τουλάχιστον ετσι είναι στην δικιά μου σε gigabyte δεν ξερω αν γίνετε να φλασαρεις το seccond bios σε νεότερη όποτε

λογικά πέρασες το f7 στο πρωταρχικό bios

δοκίμασε αρχικά να βάλεις μια αλλη  μπαταριά στην μητρική μήπως εχει θέμα αυτή, περνα μια παλιότερη εκδοση bios f6 για παράδειγμα και αν ειναι οκ ξαναπερνας την τελευταία κάποιο σκάλωμα έχει φάει, σε μια παλιοτερη gigabyte που ειχα αν έκλεινα το turbo έπεφτε σε boot loop το pc και μου εκανε resset τις ρυθμισεις της μητρικης.

Το εφεδρικό είναι πράγματι το F4 ωστόσο το έκανα flash σε F7 μέσω FAT32 (μόνο έτσι έβλεπε το BIOS File και το έκανε read & write) (δεν είχα καταλάβει ότι ήταν το εφεδρικό, νόμιζα έκανε κάποιο rollback :D). To F7 υπήρχε στο πρωταρχικό BIOS από την αρχή. Το θέμα είναι ότι ούτε μέσω του Q-Flash αλλά ούτε και μέσα από το APP Center (@BIOS) δε μπορώ να περάσω πχ το POST LOGO μέσω του Face Wizard, φτάνει μέχρι το 100% Reading όπως γράφω από πάνω και μετά τίποτα, κλείνει μόνη της η εφαρμογή 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.

Στο μεταξύ κάνω Save BIOS σε USB και δε μου εμφανίζει τίποτα σε αρχείο στο USB, δε ξέρω αν αυτό ειναι εξίσου νορμάλ

17 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

φλασαρε και μια ενα παλιότερο bios να δεις μπας και ξεκολλήσει, μετά στειλτην για έλεγχο μπας και στην αλλάξουν

Αυτό παλεύω να αποφύγω, να τη στείλω εφόσον απλά είναι BUG για να μην αποσυναρμολογώ έχω και εξεταστική, καήκαμε :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α και εμενα όσες φορές προσπάθησα να κάνω save τα oc profiles που έχω σε usb και στον σκληρό δεν τα κάνει, ούτε η extreme 4 αλλά ούτε και η killer sli που είχα...τι περιμένεις γένους θυληκου είναι και οι μητρικές κάνουν τα καπρίτσια τους και αυτές😁

Η δικιά μου ενώ την έχω κομπλέ με offset στα 5ghz  έτσι και κλείσω το psu για κανα 5λεπτο μετά βαράει στο γάμο του καραγκιόζη το vcore 

Επεξ/σία από FORIS78
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

Α και εμενα όσες φορές προσπάθησα να κάνω save τα oc profiles που έχω σε usb και στον σκληρό δεν τα κάνει, ούτε η extreme 4 αλλά ούτε και η killer sli που είχα...τι περιμένεις γένους θυληκου είναι και οι μητρικές κάνουν τα καπρίτσια τους και αυτές😁

Η δικιά μου ενώ την έχω κομπλέ με offset στα 5ghz  έτσι και κλείσω το psu για κανα 5λεπτο μετά βαράει στο γάμο του καραγκιόζη το vcore 

Κατέβηκα από την F7 στην F6 και δούλεψε κανονικά το Face Wizard. Θα δοκιμάσω και ένα BIOS Update μέσω του @BIOS για να είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί και θα το αφήσω είτε στο τελευταίο είτε στο F7. Μάλλον κάποιο θέμα του F7 είναι

Το BIOS εξακολουθεί να μη το κάνει update με αυτόν τον τρόπο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι μωρε τα  έχουν κάνει μπάχαλο με τα bios όλες οι εταιρίες κάθε τρεις και λίγο και καινούργιο για να μπαλώσουν τις τρύπες από spectre variants άστο στην f6 άμα είσαι κομπλέ με αυτήν, η τελευταία απλά δίνει support  για 9series CPU’s 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε

Ναι, στο F7 δε δουλεύει τίποτα μέσω software και στο F6 δε δουλεύει το update από το software μονο για το BIOS 

GG Gigabyte

Τα ίδια χάλια έχουν όλες με τα bios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...