Προς το περιεχόμενο

Ricoh Aficio 2075 χοντρό πρόβλημα με drivers


flogerakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Πρόσφατα σε μιας φίλης που έχει κατάστημα με εκτυπώσεις έκανα format (Windows 7 32bit) στον κεντρικό υπολογιστή του καταστήματος. Στην μετέπειτα προσπάθεια μου να εγκαταστήσω εκ νέου τους εκτυπωτές ήρθε το χάος. Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, η οποία είναι τραβηγμένη προ φορματ, έχει τρεις εκτυπωτές, έναν Ricoh Aficio 2075, έναν Ricoh Aficio MP C3500 και έναν Ricoh Aficio 700. Και οι 3 τους είναι στο δίκτυο του καταστήματος. Τους 2 τελευταίους Aficio MP C3500 και Ricoh Aficio 700 τους εγκατέστησα κανονικά και δουλεύουν άψογα. Με βάση τα ονόματα που είχαν κατέβασα τους αντίστοιχους drivers και τους έβαλα. Όλα άψογα Με τον 2075 στην ιστοσελίδα γίνεται πανικός: http://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_e/apc/model/x2051_60/x2051_60.htm?lang=en Εχει σύνολο 7 drivers και δεν ξέρω ποιον πρέπει να διαλέξω! Τους δοκίμασα όλους και ο καθένας τους εχει και το δικο του κουσούρι, ολο και κάτι δεν θα δουλεύει σωστά η καθόλου! Και ολοι κατι γράφουν μετά το όνομα όπως τον 3500 πχ Ricoh Aficio 2075 PL6 η Ricoh Aficio 2075 RPCS η Ricoh Aficio 2075 PCL 5e κτλ. Κανένας δεν γράφει όπως παλιά μόνο Ricoh Aficio 2075.... Ποιος είναι σωστός driver που πρέπει να διαλέξω και τι φάση τόσοι drivers γιατί? Πως μπορώ να το κάνω όπως παλιά να είναι Ricoh Aficio 2075??? Παιδιά σώστε με γιατι έτυχε να είναι και το βασικό μηχάνημα αυτο και υπάρχει θέμα. WP_20180901_17_10_00_Pro.thumb.jpg.0c33d2cfa6fc78fb763fffba8441df73.jpg!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παιδεύουν λίγο άδικα. Για τους driver θα έπρεπε να προτιμήσουν τον τεχνικό για τα μηχανήματα, που είναι πιό έμπειρος σε αυτά. Και έχουν και 3 μηχανήματα και μεγάλα! Απλά ο τεχνικός μάλλον θα τους χρεώσει περισσότερο. Έτσι, μην σκάσεις και πολύ, δεν είναι τόσο δικό σου θέμα.

Το μετά το όνομα του μηχανήματος είναι η γλώσσα εκτύπωσης. PCL γνωστή (γενική) γλώσσα εκτύπωσης, PS PostScript (γενική) γλώσσα εκτύπωσης, RPCS γλώσσα εκτύπωσης της Ricoh.

Γενικά θα βάλεις τουλάχιστον δύο driver για κάθε μηχάνημα, έναν με γλώσσα PCL (PCL6, PCL5e, PCL Universal, όποιον θα έχει τις περισσότερες ή καταλληλότερες ρυθμίσεις). Να για παράδειγμα εδώ, ο τεχνικός ξέρει από πριν ποιόν να βάλει. Και βάζεις και έναν driver για PS (Postscript3, PS Universal). Για την RPCS δεν γνωρίζω, αλλά μάλλον θα βάλεις κι αυτόν. Και ας διαλέξουν εκείνοι ποιός τους αρέσει/κάνει.
Μάλλον οι universal δεν συστήνονται, πρέπει να έχουν λιγότερες ρυθμίσεις, όπως και PCL Mini driver.
Ή βάλε τους όλους: PCL6, PCL53, PCL universal, Postscript3, PS Universal, RPCS, κι ας διαλέξουν.
Και σύστησέ με αν θέλουν τόνερ για τον C3500, γι' αυτόν έχω άριστης ποιότητας.

Επεξ/σία από John31
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο πολύ με μπέρδεψες πάρα με βοήθησες 😋 Δηλαδή τελικά ποιον driver πρέπει να βάλω? να βάλω παράδειγμα εναν pcl 6 οπως ειχε παλιά και εναν Postscript3?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν είσαι στο κατάστημα πάρτε ένα τηλέφωνο τον τεχνικό της RICOH και ρώτησε τον να σου πεί ποιόν να διαλέξεις και να κατεβάσεις.
Όντως στο site της εταιρείας γίνεται ένας ψιλοπανικός στα downloads αλλά μιλάμε για επαγγελματικά μηχανήματα.
Κανονικά αυτό θα πρέπει να πληρωθεί, εννοώ ο τεχνικός της RICOH συνήθως χρεώνει για τέτοιες δουλειές, αλλά αν το κάνεις εσύ επιτόπου χωρίς να χρειαστεί να έρθει μπορεί και να σου πεί.

Το θέμα είναι μην έχουν τίποτα περίεργες ρυθμίσεις εκτύπωσης που πρέπει να ρυθμίσεις εσύ μετά την εγκατάσταση του driver.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, flogerakos είπε

Πιο πολύ με μπέρδεψες πάρα με βοήθησες 😋 Δηλαδή τελικά ποιον driver πρέπει να βάλω? να βάλω παράδειγμα εναν pcl 6 οπως ειχε παλιά και εναν Postscript3?

Βάλε τους όλους και άφησέ τους να διαλέξουν. Στο τέλος κράτησε το πολύ τρεις (τον RPCS, έναν από PCL και έναν PostScript). Ή και μόνο δύο τον RPCS και έναν PostScript που είναι πιο κατάλληλος για κάποιες δουλειές.
Πιστεύω ότι ο RPCS θα είναι ο πιο καλός αφού είναι γλώσσα της Ricoh.
Κοίταξε, να έχεις εξαιρετικά υπόψη σου ότι κάνουν μα...α για να κερδίσουν μερικά ευρώ. Αφήνουν εσένα να παιδευτείς και αν βάλεις τα σωστά είναι εντάξει. Αν δεν τος αρέσει κάτι θα φωνάξουν τον τεχνικό. Και επίσης δίκιο έχει ο dpolal μπορείς να ρωτήσεις τον τεχνικό. Αλλά εκτιμώ ότι δεν θα τους πει, γιατί αλλιώς θα τον είχαν πάρει τηλέφωνο ήδη.
Πάντως με οποιονδήποτε driver θα τυπώνει.
Επειδή υπάρχουν εξαιρετικά πολλά μοντέλα όμοια του 2075 (σου δίνω μια μικρή εικόνα παρακάτω) εκτιμώ ότι κάποιος τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μεταξύ μερικών δεκάδων driver. Και θα ξέρει πια τι να βάλει.

Αυτά είναι μερικά όμοια μοντέλα (Gestetner, NRG, Nashuatec, κλπ) είναι εταιρίες της Ricoh.

 

Untitled-35.jpg

Επεξ/σία από John31
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά παιδιά ανέλαβε ο τεχνικός μέσω Τeamviewer και πέρασε εναν δικο του driver οχι απο της ιστοσελίδας και ολα δουλεύουν ρολόι. Ευχαριστώ!

!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δε μπορώ να καταφέρω με τίποτα έναν Gestetner. Το μοντέλο είναι το MP2000L

http://www.simbaoffice.com/images/data/Aficio_MP1600L_MP2000LN_Panel.jpg

Έχω δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ τους drivers που βρήκα στη ricoh. ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΟΚ. Δε μπορώ να καταλάβω τι άλλο πρέπει να κάνω.  Από εδώ.

http://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_e/re1/model/mp16/mp16.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...