pontez2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Πάντως βρε παιδιά, έχουμε ξεκινησει μια κουβέντα για το αν ειναι καλή ηθοποιός ή αν ειναι καλός χαρακτήρας και τα μονα δεδομένα που έχετε οι περισσότεροι απ΄οτι καταλαβαίνω, ειναι η συγκεκριμένη ταινία και η συνέντευξη που παρέθεσε παραπάνω ο ΑDHD (όπου εμένα τουλάχιστον μια χαρά μου φαίνεται). Που να έπρεπε να κρινουμε δηλαδη τον Σον Κονερι απο το Zardoz Αν δεν παρακολουθησεις έναν ηθοποιο σε 4-5 ταινίες πως θα τον κρινεις? Απο το captain Marvel που ο ρόλος της έπρεπε να ειναι έτσι;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 44 λεπτά πριν, ADHD είπε Συνήθως ποτε δεν με ενδιαφέρει αν ο Χ ηθοποιός που υποδύεται ενα ρολο ειναι συμπαθής στην κανονικη του ζωη η οχι παρα μονο πως επαιξε στην ταινια. Τωρα με το χαμο που εχει γινει και την εψαξα λιγο την Brie ειναι οντως τερμα αντιπαθητική, η συνέντευξη εδω ειναι cringia εντελως, προσπαθει να το παιξει ανετη αλλα φαινεται οτι δεν εχει καμια όρεξη να ειναι εκει. Επισης την καημένη επρεπε να ζησει τοσο καιρο με το μυστικο οτι εκλεισε συμφωνια εκατομμυρίων να παιξει στο MCU, μονο και μονο για αυτο θελει τη στήριξη ολων μας (αρκει να μην εισαι straight white male γιατι τοτε δεν τη νοιάζει, δεν εχει σημασία οτι είναι όμορφη, ψηλή, ξανθιά δηλαδη τερμα white privileged και η ίδια.. ) Α γεια σου που λενε και στα χωρια.......
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Θα ασχοληθείτε καθόλου με την ταινία την ίδια ή να το ξεχάσουμε το topic μπας και ηρεμήσουμε? Εντάξει, είπαμε πως έγινα 40 αλλά δεν χρειάζεται κάθε φορά να με βάζετε να κάνω τον ...μπαμπά σας! 😛 1 1
Stamer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 47 λεπτά πριν, billdanos είπε είπαμε πως έγινα 40 Και μυαλό δεν βάζεις (αλλά αυτό το κρατάμε για κανα apple θέμα ). Χρόνια σου πολλά!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 6 minutes ago, Stamer said: Και μυαλό δεν βάζεις (αλλά αυτό το κρατάμε για κανα apple θέμα ). Χρόνια σου πολλά! Δεν έγινα ΤΩΡΑ 40... 😛
Stamer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, billdanos είπε Δεν έγινα ΤΩΡΑ 40... 😛 ε καλά.. αν έγινες μέσα στο 2019 το ίδιο κάνει...
bluesattack Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 7 ώρες πριν, billdanos είπε Θα ασχοληθείτε καθόλου με την ταινία την ίδια ή να το ξεχάσουμε το topic μπας και ηρεμήσουμε? Αφου ειπαμε..Βγαλανε ενα ορεκτικο, απο κεινες τις ξεπετες με την οδοντογλυφιδα, πριν το κυριως πιατο , τους avengers.
devil-ji Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δεν μου αρεσε η ταινια, απο τις χειροτερες στο mcu 1
snake_plissken2112 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Την ταινία την είδα -ή χειρότερα, την υπέστην- καθαρά Δευτέρα, όπου μετά από εκδρομές ταβέρνες and shit δεν μπορούσα να πω όχι σε 2 ώρες mindless fun...δυστυχώς η ταινία ήταν απάλευτη, ακόμα και για τα low expectation που έχει θέσει το MCU εδώ και αρκετές ταινίες σερί, εξαιρώντας τα Avengers κ μερικές ακόμα λίγες ταινίες... η Λάρσον είναι μέτρια ηθοποιός ούτως ή άλλως και δεν βοήθησε τουλάχιστον υποκριτικά έναν παντελώς generic άχαρο και άοσμο ρόλο του θηλυκού τάχα μου badass ala Terminator υπερήρωα. Και να πω και κάτι για το φλέγον θέμα που εσκεμμένα προέκυψε από τις δηλώσεις της και μερικές τραγικές σκηνές στη ταινία: Kαταρχάς κανείς εδώ -ή άντε ας μιλήσω για εμένα- δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να βλέπει γυναικείους χαρακτήρες να μπαίνουν σφήνα σε ανδροκρατούμενους χώρους ή ακόμα και να προωθούν μια πολιτική ισότητας στον εργασιακό και μη χώρο. Όμως είναι προσβλητικό να γίνεται έτσι και για τις ίδιες τις εμπλακόμενες γυναίκες -γιατί τις υποβιβάζει σε απλό mindless και χωρίς προσωπικότητα vesel μιας ατζέντας και μόνο- και για την νοημοσύνη του μέσου θεατή -που πρέπει να πληρώσει 8 ευρώ τικέτο για να φάει στη μάπα ''ρητορική'' ισότητας των φύλων νοοτροπίας παιδιού 12 χρονών (αν και θα μου πείς στο μέσο αμερικανό απευθύνεται η ταινία οπότε φευ) -... ίδια φάση με το Black Panther, που ήθελε να πλασαριστεί προοδευτικό κ φυλετικά δυναμικό και κατάντησε να αναπαράγει όλα μα όλα μα όλα τα κλισε της μαύρης κουλτούρας σαν και καλά ''ταυτότητα'' της ταινίας... όπως είχα αναφέρει κάποτε σε παρόμοιο θέμα κάπου, ας πιάσει κάποιος την Ρίπλευ: ξεκινάει σαν β' χαρακτήρας και διακριτικά -βασικά ανθρώπινα διακριτικά- στην ''σκιά'' του φαινομενικού πρωταγωνιστή, χαρακτήρας όμως τρισδιάστατος και πραγματικός και στην πορεία λόγω των γεγονότων και των συγκυριών που φέρνει η ιστορία, ανακαλύπτει και φέρνει στο προσκήνιο την άλλη της πλευρά,που θα κοντράρει ένα Alien στα ίσα μέχρι το arc του χαρακτήρα της να φτάσει σε ένα φινάλε κ μια ολοκλήρωση. Στο τέλος έχει μετατραπεί από μια απλή οδηγός σε μια κανονική action hero που σήμερα νοείται και κλασσική και σύμβολο στον χώρο του action cinema και δη στο κομμάτι που θεωρητικά η Disney με τα Disney Wars και αυτά τα καραγκιοζιλίκια τώρα θέλει να φτάσει, αυτό των δυνατών female χαρακτήρων... χαρακτήρας με καθολική αποδοχή γιατί έκανε το αυτονόητο, δεν πλάσαρε ένα scripted αμήχανο attitude και άποψη χωρίς βαρύτητα αλλά μέσω της ιστορίας και του σεναρίου + της ερμηνευτικής δεινότητας της Γουίβερ, έκανε established έναν γυναικείο χαρακτήρα σε ταινία δράσης, μια εποχή που κάτι τέτοιο θεωρούνταν αδιανόητο. Τα ίδια με πολλές κυρίες του χώρου ακόμα, όπως την Sarrah Connor, την Furiosa πρόσφατα, την Atomic Blonde της Theron πάλι, την Nikita παλαιότερα, την Uma Thurma του Kill Bill, ακόμα και την Gomorra σε ένα βαθμό του ίδιου universe κτλ κτλ κτλ... Η whatever her name was στη ταινία, έπαιζε κακά, ήταν υπερβολικά scripted και με πρόδηλη διάθεση για διδακτισμό ο χαρακτήρας της και όλα αυτά συντελούσαν στο να μοιάζει παντελώς μηχανική και φτιαχτή η όποια της πρόθεση... η ταινία σαν ταινία ήταν ένα παντελώς αδιάφορο origin story της σειράς, το οποίο εξυπηρετεί μόνο για να εισάγει τον ''χαρακτήρα'' στο MCU και για το επόμενο Avengers...σκηνές δράσης 0, εφέ 0 -και κακός χαμός κάπου στο φινάλε, δεν καταλάβαινα τί έβλεπα-, ερμηνείες οριακά μετριες πλην Μέντελσον σε έναν ακόμα wasted ρόλο, Sam Jackson παρωδία του Nick Fury ΄πως έχει γίνει established 20 ταινίες τώρα και γενικότερα, από τις χειρότερες MCU ταινίες... και τραγική ταινία δράσης επίσης, ακόμα χειρότερα γιατί για κάποιο λόγο έκανε λεφτά και έβαλε ακόμα ένα καρφάκι στο φέρετρο οποιασδήποτε σοβαρής action movie του μέλλοντος... τέτοιες μαλακίες γυρίζονται κ μετά απορούμε γιατί δεν είδαμε sequel του Mad Max ή κανένα νέο Raid ή γιατί πάνε να κάνουν τον John Wick υπερήρωα κτλ κτλ 18 2
speedy23 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 41 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε η Λάρσον είναι μέτρια ηθοποιός ούτως ή άλλως και δεν βοήθησε τουλάχιστον υποκριτικά έναν παντελώς generic άχαρο και άοσμο ρόλο του θηλυκού τάχα μου badass ala Terminator υπερήρωα. Και να πω και κάτι για το φλέγον θέμα που εσκεμμένα προέκυψε από τις δηλώσεις της και μερικές τραγικές σκηνές στη ταινία: Kαταρχάς κανείς εδώ -ή άντε ας μιλήσω για εμένα- δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να βλέπει γυναικείους χαρακτήρες να μπαίνουν σφήνα σε ανδροκρατούμενους χώρους ή ακόμα και να προωθούν μια πολιτική ισότητας στον εργασιακό και μη χώρο. Όμως είναι προσβλητικό να γίνεται έτσι και για τις ίδιες τις εμπλακόμενες γυναίκες -γιατί τις υποβιβάζει σε απλό mindless και χωρίς προσωπικότητα vesel μιας ατζέντας και μόνο- και για την νοημοσύνη του μέσου θεατή -που πρέπει να πληρώσει 8 ευρώ τικέτο για να φάει στη μάπα ''ρητορική'' ισότητας των φύλων νοοτροπίας παιδιού 12 χρονών (αν και θα μου πείς στο μέσο αμερικανό απευθύνεται η ταινία οπότε φευ) -... ίδια φάση με το Black Panther, που ήθελε να πλασαριστεί προοδευτικό κ φυλετικά δυναμικό και κατάντησε να αναπαράγει όλα μα όλα μα όλα τα κλισε της μαύρης κουλτούρας σαν και καλά ''ταυτότητα'' της ταινίας... Εαν δεν την ειχα δει στο Room θα ελεγα, που την βρηκαν? Ηταν απιστευτα ξυλινη. Nail on the head για τα υπολοιπα. Εχουν απολυτο δικιο να φωναζουν για τα θεματα ισοτητας και αντιμετωπισης. Απλα θα προτιμουσα να βλεπω αυτη την αναδειξη σε εργα με πραγματικο δραμα και ουσια και οχι σε αυτα που παω για να φαω το ποπκορν και να δω δραση (ουτε αυτο ειδαμε περα ενα sequence στην αρχη με το τραινο) imo. Με λιγα λογια, και τονιζω οτι αυτη ειναι η προτιμηση μου, μπορουμε να βλεπουμε αυτα τα θεματα που θελουν να τονισουν σε ταινιες στυλ I, Daniel Blake? Ελα ομως που δεν θα ερθει το χρημα τοτε. 1
DelsinGR Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Έχω ρίξει ήδη δύο άκυρα σε φίλους για να δω τη ταινία. Θα μείνω με το credits scene και ως εκεί. Έχω ακούσει ότι πρωταγωνιστικά είναι άψυχη και το σενάριο μέτριο στη καλύτερη. Αλλά δεν θα είχα θέμα με αυτό όσο με τις δηλώσεις της Larson και το φεμινισμό στο επίπεδο που τον έχουν πάει σήμερα. Έχω καταλάβει ότι θέλουν να δείξουν πολύ διαφορετικά το δυναμισμό των γυναικών από ότι πραγματικά λένε στο κόσμο και πραγματικά είναι ότι χειρότερο. Με τρομάζει που θα πάει το MCU μετά το Endgame. 1
orfeas26 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, DelsinGR είπε Έχω ρίξει ήδη δύο άκυρα σε φίλους για να δω τη ταινία. Θα μείνω με το credits scene και ως εκεί. Έχω ακούσει ότι πρωταγωνιστικά είναι άψυχη και το σενάριο μέτριο στη καλύτερη. Αλλά δεν θα είχα θέμα με αυτό όσο με τις δηλώσεις της Larson και το φεμινισμό στο επίπεδο που τον έχουν πάει σήμερα. Έχω καταλάβει ότι θέλουν να δείξουν πολύ διαφορετικά το δυναμισμό των γυναικών από ότι πραγματικά λένε στο κόσμο και πραγματικά είναι ότι χειρότερο. Με τρομάζει που θα πάει το MCU μετά το Endgame. Καλα χαλάρωσε, δεν θα μείνεις άνεργος αν δεν παει καλά. 1
D.Luffy Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Έλεος που καταντήσαμε...Φτάσαμε να συγκρίνουμε την Sigourney Weaver στο θρυλικό ρόλο της Ripley με αυτή την καρικατούρα των social media της εποχής. Πρέπει να είναι κανείς πολύ αποχαυνωμένος (ή να γεννήθηκε πρόσφατα) για να νομίζει ότι η Brie ήρθε το 2019 για να υποδυθεί τον πρώτο ρόλο δυναμικής γυναίκας στον κινηματογράφο και ότι όποιος την κράζει το κάνει επειδή είναι φαλλοκράτης μισογύνης. Και το πιο γελοίο απ'όλα? Ούτε καν επιτυχημένα δεν έπαιξε. Όχι πάντως για αυτό που προσπάθησε να περάσει. Δεν ξέρω αν φταίει αυτή ή οι συντελεστές τις ταινίας αλλά κάποιος πρέπει να τους πει ότι το κλούβιο ανέκφραστο βλέμμα δεν σε κάνει σκληρό ή δυναμικό (ούτε καν σοβαρό). Αν ήταν έτσι, η Kristanna Loken στο Τerminator 3 θα έπρεπε να είχε πάρει Oscar για την ερμηνία της. Αλλά τουλάχιστον αυτή ήταν πειστική στο ρόλο που υποδύθηκε (ένα ρομπότ χωρίς ανθρώπινα συναισθήματα). 7
cabdik Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε Την ταινία την είδα -ή χειρότερα, την υπέστην- καθαρά Δευτέρα, όπου μετά από εκδρομές ταβέρνες and shit δεν μπορούσα να πω όχι σε 2 ώρες mindless fun...δυστυχώς η ταινία ήταν απάλευτη, ακόμα και για τα low expectation που έχει θέσει το MCU εδώ και αρκετές ταινίες σερί, εξαιρώντας τα Avengers κ μερικές ακόμα λίγες ταινίες... η Λάρσον είναι μέτρια ηθοποιός ούτως ή άλλως και δεν βοήθησε τουλάχιστον υποκριτικά έναν παντελώς generic άχαρο και άοσμο ρόλο του θηλυκού τάχα μου badass ala Terminator υπερήρωα. Και να πω και κάτι για το φλέγον θέμα που εσκεμμένα προέκυψε από τις δηλώσεις της και μερικές τραγικές σκηνές στη ταινία: Kαταρχάς κανείς εδώ -ή άντε ας μιλήσω για εμένα- δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να βλέπει γυναικείους χαρακτήρες να μπαίνουν σφήνα σε ανδροκρατούμενους χώρους ή ακόμα και να προωθούν μια πολιτική ισότητας στον εργασιακό και μη χώρο. Όμως είναι προσβλητικό να γίνεται έτσι και για τις ίδιες τις εμπλακόμενες γυναίκες -γιατί τις υποβιβάζει σε απλό mindless και χωρίς προσωπικότητα vesel μιας ατζέντας και μόνο- και για την νοημοσύνη του μέσου θεατή -που πρέπει να πληρώσει 8 ευρώ τικέτο για να φάει στη μάπα ''ρητορική'' ισότητας των φύλων νοοτροπίας παιδιού 12 χρονών (αν και θα μου πείς στο μέσο αμερικανό απευθύνεται η ταινία οπότε φευ) -... ίδια φάση με το Black Panther, που ήθελε να πλασαριστεί προοδευτικό κ φυλετικά δυναμικό και κατάντησε να αναπαράγει όλα μα όλα μα όλα τα κλισε της μαύρης κουλτούρας σαν και καλά ''ταυτότητα'' της ταινίας... όπως είχα αναφέρει κάποτε σε παρόμοιο θέμα κάπου, ας πιάσει κάποιος την Ρίπλευ: ξεκινάει σαν β' χαρακτήρας και διακριτικά -βασικά ανθρώπινα διακριτικά- στην ''σκιά'' του φαινομενικού πρωταγωνιστή, χαρακτήρας όμως τρισδιάστατος και πραγματικός και στην πορεία λόγω των γεγονότων και των συγκυριών που φέρνει η ιστορία, ανακαλύπτει και φέρνει στο προσκήνιο την άλλη της πλευρά,που θα κοντράρει ένα Alien στα ίσα μέχρι το arc του χαρακτήρα της να φτάσει σε ένα φινάλε κ μια ολοκλήρωση. Στο τέλος έχει μετατραπεί από μια απλή οδηγός σε μια κανονική action hero που σήμερα νοείται και κλασσική και σύμβολο στον χώρο του action cinema και δη στο κομμάτι που θεωρητικά η Disney με τα Disney Wars και αυτά τα καραγκιοζιλίκια τώρα θέλει να φτάσει, αυτό των δυνατών female χαρακτήρων... χαρακτήρας με καθολική αποδοχή γιατί έκανε το αυτονόητο, δεν πλάσαρε ένα scripted αμήχανο attitude και άποψη χωρίς βαρύτητα αλλά μέσω της ιστορίας και του σεναρίου + της ερμηνευτικής δεινότητας της Γουίβερ, έκανε established έναν γυναικείο χαρακτήρα σε ταινία δράσης, μια εποχή που κάτι τέτοιο θεωρούνταν αδιανόητο. Τα ίδια με πολλές κυρίες του χώρου ακόμα, όπως την Sarrah Connor, την Furiosa πρόσφατα, την Atomic Blonde της Theron πάλι, την Nikita παλαιότερα, την Uma Thurma του Kill Bill, ακόμα και την Gomorra σε ένα βαθμό του ίδιου universe κτλ κτλ κτλ... Η whatever her name was στη ταινία, έπαιζε κακά, ήταν υπερβολικά scripted και με πρόδηλη διάθεση για διδακτισμό ο χαρακτήρας της και όλα αυτά συντελούσαν στο να μοιάζει παντελώς μηχανική και φτιαχτή η όποια της πρόθεση... η ταινία σαν ταινία ήταν ένα παντελώς αδιάφορο origin story της σειράς, το οποίο εξυπηρετεί μόνο για να εισάγει τον ''χαρακτήρα'' στο MCU και για το επόμενο Avengers...σκηνές δράσης 0, εφέ 0 -και κακός χαμός κάπου στο φινάλε, δεν καταλάβαινα τί έβλεπα-, ερμηνείες οριακά μετριες πλην Μέντελσον σε έναν ακόμα wasted ρόλο, Sam Jackson παρωδία του Nick Fury ΄πως έχει γίνει established 20 ταινίες τώρα και γενικότερα, από τις χειρότερες MCU ταινίες... και τραγική ταινία δράσης επίσης, ακόμα χειρότερα γιατί για κάποιο λόγο έκανε λεφτά και έβαλε ακόμα ένα καρφάκι στο φέρετρο οποιασδήποτε σοβαρής action movie του μέλλοντος... τέτοιες μαλακίες γυρίζονται κ μετά απορούμε γιατί δεν είδαμε sequel του Mad Max ή κανένα νέο Raid ή γιατί πάνε να κάνουν τον John Wick υπερήρωα κτλ κτλ συμφωνω σχεδον απολυτα σε οσα λες. Δυστυχως, η ταινια ξεφυγε εντελως απο τις αρχες που θα επρεπε να εχει. οταν μιλαμε για Captain Marvell (εγω δεν εξεταζω ουτε καν αν θα ηταν ανδρας ή γυναικα ο χαρακτηρας, χεστηκα και για τα φεμινιστικα και τα ρατσιστικα), μιλαμε για εναν ρολο βασικο στο συμπαν της Marvel. οπου, ιεραρχικα ειναι απο τους κορυφαιους, πιο δυνατους και πιο badass χαρακτηρες. αρα επρεπε να δοθει και η πρεπουσα προσοχη, και στο σεναριο-υποθεση που θα εβαζε τον χαρακτηρα αυτον στο συμπαν, αλλα και στον/ην ηθοποιο που θα την υποδυεται. δεν μπορει να βαζεις τον κορυφαιο -ισως- χαρακτηρα του συμπαντος, με τοσο ξενερωτο τροπο...! περιμενα καλυτερο "στησιμο" και πλοκη ταινιας. δεν ξερω τι σκεφτοντουσαν εκει στην Marvel, αλλα εγω σαν θεατης, περιμενα κατι καλυτερο για τον χαρακτηρα (επαναλαμβανω....) Captain Marvel....!!!! τ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις