Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανως να παρουμε αμεσα θεση, αφου δεν γνωριζουμε στη πραγματικοτητα το περιστατικο, δεν γινεται.
Μονο βαση των πληροφοριων που διαβαζουμε/ακουμε.

Αλλα. Εδω θιγω το διαχρονικο προβλημα που εχουμε μεταξυ τοσων αλλων στην Ελλαδα.
Η ανυπαρκτη ηχομονωση.

Πηρε ποσες δεκαετιες να βγει καποιο πλανο για την θερμομονωση (ασχετως που σε πολλες περιπτωσεις ισχυει μονο στα χαρτια), η ηχομονωση ομως ειναι ονειρο απατηλο για παρα πολλους απο εμας.
Ειδικα σε κτηρια και πολυκατοικιες απο το 2000+ και επειτα... τα πραγματα ειναι κατα πολυ χειροτερα. Εχω δει σπιτια και γνωστων, οπου πραγματικα η πορτα του δωματιου μου εχει καλυτερες ηχομονωτικες ιδιοτητες απο τους τοιχους τους.....
Ειναι σαν να ηθελαν οι αρχιτεκτονες να επιδιωξουν το ακριβως αντιθετο, πχ να σχεδιαζαν το κτηριο για κουτσομποληδες ωστε να ακουνε τα παντα τριγυρω τους.. τραγικο.

Εξωτερικο παντως τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα. Και βορεια και νοτια Ευρωπη. Για την νοτια δε, που οι ανθρωποι ειναι κοντα στη νοοτροπια με εμας, καποτε συμφωνησαν για το αυτονοητο, αφου τους αρεσει να παραγουν θορυβο, αλλα οχι να δεχονται τον θορυβο των αλλων, η ηχομονωση ειναι αρκετα κοινη.

Εδω ομως.. ακομα το ψαχνουμε.

• Like 2
  • Confused 1
  • Απαντ. 416
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Getta Robo said:

Προφανως να παρουμε αμεσα θεση, αφου δεν γνωριζουμε στη πραγματικοτητα το περιστατικο, δεν γινεται.
Μονο βαση των πληροφοριων που διαβαζουμε/ακουμε.

Αλλα. Εδω θιγω το διαχρονικο προβλημα που εχουμε μεταξυ τοσων αλλων στην Ελλαδα.
Η ανυπαρκτη ηχομονωση.

Πηρε ποσες δεκαετιες να βγει καποιο πλανο για την θερμομονωση (ασχετως που σε πολλες περιπτωσεις ισχυει μονο στα χαρτια), η ηχομονωση ομως ειναι ονειρο απατηλο για παρα πολλους απο εμας.
Ειδικα σε κτηρια και πολυκατοικιες απο το 2000+ και επειτα... τα πραγματα ειναι κατα πολυ χειροτερα. Εχω δει σπιτια και γνωστων, οπου πραγματικα η πορτα του δωματιου μου εχει καλυτερες ηχομονωτικες ιδιοτητες απο τους τοιχους τους.....
Ειναι σαν να ηθελαν οι αρχιτεκτονες να επιδιωξουν το ακριβως αντιθετο, πχ να σχεδιαζαν το κτηριο για κουτσομποληδες ωστε να ακουνε τα παντα τριγυρω τους.. τραγικο.

Εξωτερικο παντως τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα. Και βορεια και νοτια Ευρωπη. Για την νοτια δε, που οι ανθρωποι ειναι κοντα στη νοοτροπια με εμας, καποτε συμφωνησαν για το αυτονοητο, αφου τους αρεσει να παραγουν θορυβο, αλλα οχι να δεχονται τον θορυβο των αλλων, η ηχομονωση ειναι αρκετα κοινη.

Εδω ομως.. ακομα το ψαχνουμε.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Μπήκα πρώτος στο διαμέρισμα όταν παραδόθηκε η πολυκατοικία πριν 8 χρόνια και η εσωτερική ηχομόνωση είναι απλά ανύπαρκτη! Μπορεί να έχει τέλεια ηχομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους λόγω διπλών τζαμιών, αλουμινίου κλπ αλλά εσωτερικά ακούς ΤΑ ΠΑΝΤΑ σχεδόν από όλους τους ορόφους... 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Zerg13 said:

Οταν ο αλλος σερνει επιπλα 3η ωρα το πρωϊ η ηχομονωση φταιει;

Εκει ειναι η διαφορα με τα σπιτια που εχουν την καταλληλη ηχομονωση. Αν μπορει, και φυσικα δεν ενοχλει, γιατι να μην το κανει; Απαγορευεται;

10 minutes ago, Zerg13 said:

Φευγε απο το σπιτι αυτες τις ωρες με τα ηχεια τερμα....βαζε λαικα αυτα που βαζουν οι γυφτοι στα παζαρια.

Οριστε και παραδειγμα κατηγοριας ανθρωπων υπερανω των νομων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως το λέει ο Robo. Μεγάλωσα σε διαμέρισμα σε κεντρικη γειτονιά της Θεσσαλονίκης με κεντρικο δρομο πολυ κοντά που δε πα να χορευες μέσα στο μεσημέρι?Ο απο κάτω δεν άκουγε τιποτε.Πιο ευκολα άκουγαν οσοι ηταν έξω, παρά ο κάτω ο πάνω και ο δίπλα.

Ουδέποτε με ενόχλησαν, ουδέποτε ενόχλησα. Και ολοι έκαναν πάρτυ στη πολυκατοικία και το κράταγαν μέχρι αργά.

Επεξ/σία από pontez2
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Aυτο ειναι το προβλημα. Οτι με το δεδικασμένο πλέον, και χωρις να γνωριζουμε τι έχει παιχτει, ο καθένας θα κάνει μυνηση πλέον με το παραμικρό. Έχει τεράστια σημασία το έγινε εκει και γιατι το δικαστηριο έβγαλε τέτοια αποφαση, οπως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα γινει δευτερόδικα.

Μου φαίνεται σ' έχει πάει ολίγον τι αίμα.

Κάτσε να δεις τι έχουν να πάθουν οι φασαριόζοι και οι «έλα μωρέ, σιγά».

Δημοσ.

Μιας και διάβαζα αρκετά Ντόναλντ εναντίων του γείτονα Τζόουνς όταν ήμουν πιτσιρίκι, ξέρω ακριβώς τι μέτρα χρειάζονται για τους φασαριόζους γείτονες... μετά την πρώτη προειδοποίηση απλά τους ανατινάζεις το διαμέρισμα με δυναμίτη... μαζί και το δικό σου διαμέρισμα... έτσι θα μάθουν...

masgb02a.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Παρε κανα σκυλι εσυ και αστο στο μπαλκονι να βαλουν μυαλο... θα ξανακοιμηθουν σε κανα χρονο παλι :)

Απαγορεύεται από το νόμο

21 λεπτά πριν, mclein είπε

+ οτι επειδη ο αλλος ειναι παλαβος ή χειροτερος απο ζωο δεν πρεπει να κατεβουμε επιπεδο για συναγωνισμο ! 

- στο κυριως θεμα, νομιζω οτι η χρηματικη επιβολη προστιμου χαλαει την αποφαση. δεν εχω αποψη για το ποια θα ηταν σωστοτερη γιατι δεν ειμαι ουτε κοντα στο σκεπτικο. θα ηθελα ομως μια αλλη αποφαση ωστε να μην ακουγεται δραματικη στην paπλέμπα, στο φβ κ στις ειδησεις..παραδειγματικη τιμωρια θα ηταν το καλυτερο κατα τη γνωμη μου.

Συμφωνώ, είναι θέμα πολιτισμού και παιδείας γενικότερα. Νομίζω τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί λίγο κάποιες αρχές. Σα γονιός παρατηρώ γείτονες που ξενυχτάνε με τα παιδιά στα μπαλκόνια συστηματικά (ας είναι διακοπές, το μικρό παιδί δεν κάνει να κοιμάται μεσάνυχτα και βάλε) ή παιδιά που είναι παρατημένα στις παιδικές χαρές και συμπεριφέρονται σαν ούνοι τη στιγμή που ο γονιός αράζει και πίνει το καφεδάκι του.

Στα της υπόθεσης ακούγεται αυστηρή (υπάρχει όμως και το εφετείο) αλλά σε αυτή τη χώρα έχει χαθεί η έννοια της ευθύνης (accountability) για τα πάντα. Αν τα παιδιά ενοχλούν σε υπερβολικό βαθμό αίγουρα υπάρχει αδιαφορία - κακός χειρισμός από τους γονείς. Λεπτομέρειες βέβαια δε μπορούμε να ξέρουμε οπότε η συζήτηση γίνεται γενικόλογη αναγκαστικά.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν διάβασα την τίτλο είχα μια ελπίδα ότι θα είναι για την οικογένεια που μένει σε μονοκατοικία απέναντι από το πατρικό μου.

Έχουν 6 παιδιά και πάντα χειμώνα καλοκαίρι ακούς ουρλιαχτά από μέσα.

Ειδικά το καλοκαίρι που όλο και κάποια μπαλκονοπορτα θα έχεις ανοιχτή και τα 6 θα είναι στον κήπο να παίζουν, είναι σκέτο δράμα. Μεσημέρι φωνές, οι γείτονες με μόνιμη διάθεση να τα φωνάζουν και οι γονείς άφαντοι μέσα στο σπίτι.

Επεξ/σία από mary
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Εκει ειναι η διαφορα με τα σπιτια που εχουν την καταλληλη ηχομονωση. Αν μπορει, και φυσικα δεν ενοχλει, γιατι να μην το κανει; Απαγορευεται;

Οριστε και παραδειγμα κατηγοριας ανθρωπων υπερανω των νομων.

Τι λεμε οι νομοι , διαβαζεις καθολου που απανταω ή ετσι ποσταρεις; Σε ωρα μη κοινης ησυχιας, φυσικα και επιτρεπεται.

οχι δεν απαγορευονται τα επιπλα, και εσυ λοιπον νομιμα, πετας καρεκλες κανεις και εσυ θορυβο. νομιμα. Την ωρα που το κανει

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
2 minutes ago, Zerg13 said:

Τι λεμε οι νομοι , διαβαζεις καθολου που απανταω ή ετσι ποσταρεις; Σε ωρα μη κοινης ησυχιας, φυσικα και επιτρεπεται.

Εχω ακριβως την ιδια απορια.
Εσενα σε ενδιαφερει τι κανουν μεσα στο σπιτι τους, η το κατα ποσο παραβαινουν τους νομους;

Δημοσ.

υπάρχει και το neighbor revenge cd...

πέρα από την πλάκα όμως, έχουν αποθρασυνθεί πολύ οι άνθρωποι στις μέρες μας, ξέρω περίπτωση γειτόνισσας που απειλήθηκε από τον νταή πατέρα επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το συνεχή σαματά

όσον αφορά την απόφαση και επειδή η έννοια της όχλησης είναι σχετική στις δικαστικές αίθουσες, πολύ φοβάμαι πως ο πολύτεκνος της είδησης θα πρέπει να ειχε γείτονα δικαστικό ή αστυνομικό για να έφαγε την σε βάρος του απόφαση του δικαστηρίου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Εχω ακριβως την ιδια απορια.
Εσενα σε ενδιαφερει τι κανουν μεσα στο σπιτι τους, η το κατα ποσο παραβαινουν τους νομους;

Μου απαντας οτι ειμαι υπερανω των νομων. Και σου λεω. Ν Ο Μ Ι Μ Α βαζει ο αλλος στο σπιτι του μουσικη δυνατα κα φευγει σε ωρες μη κοινης ησυχιας. Που ειναι το παρανομο. Στρεφει και το ηχειο να χτυπαει οπου θελει στο ταβανι στο πατωμα απεναντι, κουμαντο θα του κανεις;

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ώρες κοινής ησυχίας πρέπει να υπάρχει ησυχία καθολική

στις υπόλοιπες ώρες, ναι μεν δεν είναι υποχρεωτική η καθολική ησυχία αλλά και πάλι η οχλαγωγία πρέπει να είναι σε ένα ανθρωπίνως ανεκτό επίπεδο

Επεξ/σία από KoreanW
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Zerg13 said:

Μου απαντας οτι ειμαι υπερανω των νομων. Και σου λεω. Ν Ο Μ Ι Μ Α βαζει ο αλλος στο σπιτι του μουσικη δυνατα κα φευγει σε ωρες μη κοινης ησυχιας. Που ειναι το παρανομο. Στρεφει και το ηχειο να χτυπαει οπου θελει στο ταβανι στο πατωμα απεναντι, κουμαντο θα του κανεις;

Εχμ, κάτι δεν έχεις καταλάβεις σωστά... Όσοι ζουν δίπλα σου δεν σημαίνει πως ενοχλούνται μόνο όταν κάνεις φασαρία τις ώρες κοινής ησυχίας... 

• Like 3
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...