silverado Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 44 λεπτά πριν, talibanakos είπε Nα προσθεσω κατι σε αυτο που λενε πολλοι για τον λαθος τροπο περπατηματος. Εν μερει εχουν δικιο,το εχω ακουσει και εγω στο ιδιο μου το σπιτι απο 2 πρωην μου,οι οποιες περπατουσαν σαν..βουβαλια.. Τι εννοω;Οτι πατουσαν πρωτα με τη φτερνα και ακουγοταν μπουπ μπουπ μπουπ και αυτο ειναι και αυτο που ενοχλει τους προλαλησαντες. Το εχω ακουσει και εγω σε σπιτι που ειχα απο πανω τετοιο βουβαλι.Και το αστειο ειναι οτι οι κοπελες μου ηταν 55 κιλα,οχι..80 που θα περιμενε κανεις να δει,οπως και ο πιτσιρικας που περπατουσε επανω ηταν γυρω στα 50. Δοκιμαστε να περπατησετε πρωτα με τη φτερνα και ισως παρετε μια ιδεα.. Αν φτασουμε εκει, υπαρχουν και αλλοι τροποι. 1
talibanakos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, silverado είπε Αν φτασουμε εκει, υπαρχουν και αλλοι τροποι. Χα! Ειδικα εκει που κατεβαινει τα σκαλια με ελιωσε. Οι αλλες οι βλαμμενες στο τελος παιζει να μην ειχαν ιδεα οτι μπορει καποιος να το κανει αυτο.
gas7777 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 @talibanakos ok καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και συμφωνώ στα περισσότερα. Άλλωστε όλα είναι εντός του πλαισίου του αλληλοσεβασμου που έγραψα. Αν λειτουργείς ως ζώο, δεν υπάρχει σωτηρία. Νομίζω ότι και ο topic starter σε αυτό αναφέρθηκε βάζοντας όμως και τις δύο πλευρές στη μέση, τουλάχιστον όπως το αντιλήφθηκα εγω. Των αδιάφορων για τον θόρυβο που προκαλούν από τη μια και των υπερβολικων από την άλλη. Στο θέμα του περπατήματος μου είχε φανεί αρχικά κωμικό να αναφερόμαστε σε τέτοια κατάσταση, αλλά αν λέτε ότι όντως κάποιοι περπατάνε σαν ελέφαντες, πάω πάσο. Δε μου έχει τύχει. Μόνο σε παιδιά το έχω δει αλλά αυτό εν μέρη το δικαιολογείς. 1
Kapou Kapote Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, silverado είπε Δεν χρειαζεται να το ευχεσαι, μεχρι πριν λιγες μερες ειχα τετοιους γειτονες. Εκτος απο αυτα που αναφερες, να σου πατανε το δικο σου κουδουνι επιμονα για τους ανοιξεις την εισοδο της πολυκατοικιας, ο ενας πισω απο τον αλλο πρωι, μεσημερι, βραδυ, επειδη δεν ανοιγε ο ενας τον αλλο λες και ειχαν κωφωση ολοι, το σκυλι τους να εχει λερωσει ολες τις σκαλες και να μην τα καθαριζουν, τα πιτσιρικια τους να ανεβοκατεβαινουν συνεχεια τις σκαλες με τσοκαρα γιατι την βρισκαν με το θορυβο. Ψυχραιμος ημουν και ψυχραιμος ειμαι, γιατι μπορω να κοιμαμαι καποιες ωρες ακομα και η μπαντα του Δημου να παιζει αδιακοπα απο κατω. Δεν πεταω εξυπναδες, σου λεω οτι το νευρικο σου συστημα εχει καταρρευσει και υπευθυνοι για αυτο δεν ειναι μονο οι γειτονες. Δεν είχες τέτοιους γείτονες. Είμαι σίγουρος! Έχω αλλάξει διάφορα σπίτια, έχω ζήσει σε διάφορες πολυκατοικίες, αυτά τα απαίδευτα όντα, χωρίς σεβασμό προς τον διπλανό τους δεν τα συνάντησες. Έχω ζήσει γειτόνισσα παστρικιά που μου χτυπούσε το κουδούνι να μου πει ότι το πατάκι μου λέρωσε να το καθαρίσω. Εντάξει απλά την αγνοούσα. Έχω ζήσει σε γειτονιά όπου το καλοκαίρι τα παιδιά έπαιζαν απο κάτω, έκαναν ποδήλατο, έπαιζαν κρυφτό κυνηγητό. Ποτέ δεν με ενόχλησαν ούτε βγήκα να τους πω να μην παίζουν γιατί κι εγώ μικρός στις γειτονιές έπαιζα. ΤΟ νευρικό μου σύστημα ήταν σε άριστη κατάσταση πριν έρθω σε αυτό εδώ το κωλοχανείο, εδώ τσίτωσαν τα νεύρα μου. Οι θόρυβοι μπαμ μπουμ μπαμ μπουμ που νομίζεις ότι θα πέσει το ταβάνι στο κεφάλι και θα βρεθούν τα πιτσιρίκια κάτω δεν το έχεις ζήσει. Αν το είχες ζήσει θα καταλάβαινες έστω και λίγο. Τα άλλα τα ζώα απο δίπλα που έσερναν βαριά έπιπλα στις 3 τα ξημερώματα κάθε βράδυ; Πόσο φυσιολογικό σου ακούγεται; Μπορείς να συνεννοηθείς με τέτοια δίποδα; 1 ώρα πριν, gas7777 είπε Στο θέμα του περπατήματος μου είχε φανεί αρχικά κωμικό να αναφερόμαστε σε τέτοια κατάσταση, αλλά αν λέτε ότι όντως κάποιοι περπατάνε σαν ελέφαντες, πάω πάσο. Δε μου έχει τύχει. Μόνο σε παιδιά το έχω δει αλλά αυτό εν μέρη το δικαιολογείς. Πραγματικά αν σου τύχει, όχι κωμικό δεν είναι, νιώθεις ότι θα τρυπήσει το ταβάνι σου και θα πέσουν κάτω. Δοκίμασε απλά να περπατήσεις αυτή τη στιγμή με τις φτέρνες, ή βάλε κάποιον άλλον και απλά "απόλευσε".
talibanakos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε Δοκίμασε απλά να περπατήσεις αυτή τη στιγμή με τις φτέρνες, ή βάλε κάποιον άλλον και απλά "απόλευσε". Το ιδιο τους λεω και εγω παραπανω,για να δουν τη γλυκα.
silverado Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Kapou Kapote είπε Δεν είχες τέτοιους γείτονες. Είμαι σίγουρος! Έχω αλλάξει διάφορα σπίτια, έχω ζήσει σε διάφορες πολυκατοικίες, αυτά τα απαίδευτα όντα, χωρίς σεβασμό προς τον διπλανό τους δεν τα συνάντησες. Έχω ζήσει γειτόνισσα παστρικιά που μου χτυπούσε το κουδούνι να μου πει ότι το πατάκι μου λέρωσε να το καθαρίσω. Εντάξει απλά την αγνοούσα. Έχω ζήσει σε γειτονιά όπου το καλοκαίρι τα παιδιά έπαιζαν απο κάτω, έκαναν ποδήλατο, έπαιζαν κρυφτό κυνηγητό. Ποτέ δεν με ενόχλησαν ούτε βγήκα να τους πω να μην παίζουν γιατί κι εγώ μικρός στις γειτονιές έπαιζα. ΤΟ νευρικό μου σύστημα ήταν σε άριστη κατάσταση πριν έρθω σε αυτό εδώ το κωλοχανείο, εδώ τσίτωσαν τα νεύρα μου. Οι θόρυβοι μπαμ μπουμ μπαμ μπουμ που νομίζεις ότι θα πέσει το ταβάνι στο κεφάλι και θα βρεθούν τα πιτσιρίκια κάτω δεν το έχεις ζήσει. Αν το είχες ζήσει θα καταλάβαινες έστω και λίγο. Τα άλλα τα ζώα απο δίπλα που έσερναν βαριά έπιπλα στις 3 τα ξημερώματα κάθε βράδυ; Πόσο φυσιολογικό σου ακούγεται; Μπορείς να συνεννοηθείς με τέτοια δίποδα; Αρκετοι συμπεριφερονται σαν απαιδευτα οντα, αυτο δεν μπορουμε να το αλλαξουμε. Οι γειτονες σου φαινεται να προσεχουν τα παιδια τους και τουλαχιστον δεν ειναι σαν τους γειτονες που ανεφερε προηγουμενος, που κλειδωναν τα παιδια τους στο μπαλκονι. Οσο για το θορυβο στις 3 τα ξημερωματα που σερνουν επιπλα, λογικα θα εχουν τιποτα πτυσσομενα κρεβατια για να κοιμηθουν. Αν εσενα η ζωη σου ειναι αφορητη εξαιτιας τους, φαντασου για αυτους ποσο ακομα πιο δυσκολα ειναι, τοσα ατομα στριμωγμενα με παιδια που θα κανουν συνεχεια το σπιτι ανωκατω. Αναγκαστικα θα ακους θορυβους οταν παιζουν και κανουν αταξιες τα παιδια και απο πισω οταν προσπαθουν οι γονεις, παπους και γιαγια να συμμαζεψουν τα ασυμμαζευτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, Kapou Kapote είπε Είμαι ένας παθών, έζησα ότι έζησε το ζευγάρι σε ακραίο βαθμό, ήμουν ένα βήμα πριν τη μήνυση, είχαμε αρρωστήσει, όλη μέρα δεν μπορούσαμε να ηρεμίσουμε, στη δουλειά μου έκανα λάθη και λόγω του ότι πήγαινα άυπνος ήμουν επικίνδυνος για ατυχήματα. Δεν ήταν μόνο απο πάνω αλλά γενικότερα μια πολυκατοικία ούγκανων που δεν ήξερε τι θα πει σεβασμός και έμαθαν στις μαιμουδιές. Να σας εξηγήσω άνετα πως γίνεται να κάνουν φασαρία 24 ώρες το 24ωρο; Γιατί κανείς δεν το εξήγησε να το καταλάβετε. Απο προσωπική εμπειρία. ΚΑθημερινές τα παιδιά έλειπαν στο σχολείο απο τις 8:10 που έφευγαν μέχρι και τις 13:30 που επέστρεφαν. Όταν ήμουν πρωινός έλειπα κι εγώ άρα λείπαμε ίδιες ώρες, οπότε τις ώρες που ήμουν σπίτι ήταν και όλο το σόι των απο πάνω. Γύριζα απο τη δουλειά και καθόμουν να φάω, μεσημέρι και άκουγα κοπανήματα, ουρλιαχτά ότι φαντάζεστε. Πήγαινα μετά λίγο στη τηλεόραση στο σαλόνι να χαλαρώσω και άκουγα ξανά άγρια χτυπήματα και ποδοβολητά. Κατά τις 16:00 πήγαινα για ύπνο στο δωμάτιο και πάλι άκουγα πράγματα να πέφτουν, ουρλιαχτά και η μάνα να πλένει κατσαρόλες και να βάζει σκούπα προφανώς μετά το φαγητό. Τα παιδιά έφευγαν στις 17:00 να πάνε φροντιστήριο και πολλοί θα νομίετε ότι ηρεμούσα, αλλά άρχιζε ο πατέρας να βάζει στη διαπασών τη τηλεόραση. Στις 19:00 που επ΄πεστρεφαν τα παιδιά ερχόταν μαζί με τον παππού που τα γύριζε και άρχισε να σέρνει έπιπλα και καρέκλες. Μπορεί να υπήρχε και μια παύση ενός 20λεπτου. ΞΑνα άρχιζαν πάλι. Στις 20:00 ποδοβολητά πάλι απο τα πιτσιρίκια, μπάλα να χτυπάει στο πάτωμα, τοίχοι να τρίζουν και να μην μπορώ να ηρεμίσω στο ίδιο μου το σπίτι. ΚΑι έρχεται 23:00 η ώρα που αρχίζω να νυστάζω και πέφτω για ύπνο. Τα παιδιά όμως ήταν ακόμη ξύπνια καθώς κοιμούνται στις 12:30... Αναγκα΄ζομουν να πέφτω για ύπνο μαζί τους στις 00:30... Εκεί που λέτε ότι κοιμούνται αρχίζει η μάνα να ποτίζει τα λουλούδια και να σέρνει τις βαριές γλάστρες στη βεράντα μέχρι τις 2:00... Αφού με διακοπτόμενο ήχο και ενώ τα παιδιά κοιμούνται κοιμάμαι απο τις 2:00 μέχρι τις 5:00 όπου ακούω ένα δυν ατό χτύπημα να με ξυπνάει, ήταν ο πετέρας που σηκώθηκε το πρωί και τίναζε κάτι στον κάδο απορριμάτων. Ξανα κοιμάμαι μέχρι τις 6:30 όπου ακούω τα τσόκαρα της γιαγιάς τσουκου τσουκου τσουκου τσουκου να κοπανάνε ανελέητα και εκεί τελείωσε ο "ωραιότατος ύπνος μου" Σε μια ώρα θα ξυπνούσαν και τα παιδιά τα οποία απο τις 7:30 μέχρι τις 8:30 θα τρέχανε πέρα δώθε να ντυθούν να ετοιμαστούν να πλυθούν και να γίνεται ένας χαμός. Εγώ θα έχω πάει στη δουλειά μου πάλι άυπνος, με νεύρα μη μπορώντας να συγκεκρωθώ και να με ρωτάει το αφεντικό γιατί δεν προσέχω και άντε να τπου εξηγήσω. Όταν λοιπόν μένουν σε ένα σπίτι 6 άτομα, δεν κοιμούνται όλοι ταυτόχρονα, δεν έχουν τα ίδια ωράρια, δεν παίζουν ταυτόχρονα, δεν τρώνε ταυτόχρονα. Όταν το ένα παίζει το άλλο κάθεται στο τάμπλετ, όταν παίζρνει το άλλο το κινητό θα τρέχει το άλλο. Όταν θα λείπουν τα παιδιά η γιαγιά θα σηκώνει όλο το σπίτι και τα χαλιά να καθαρίσει. Όταν θα κοιμούνται κάποιοι το βράδυ οι άυπνοι θα κάνουν δουλειές ξημερώματα. Οπότε δε μιλάμε αποκλειστικά για τη συμπεριφορά των παιδιών, αλλά προφανώς και για τους γονείς οι οποίοι δεν τα έμαθαν να σέβονται γιατί δεν σέβονται και οι ίδιοι. το 24 ώρες το 24ωρο είναι με μικρά διαλείμματα, μιας ώρας, δύο ωρών, εικοσαλέπτων. Τα Σαββατοκύριακα μάλιστα που ήταν όλοι σπίτι προτιμούσα να λείπω γιατί δεν άντεχα. Κάνε μήνυση συμπατριώτη. Την δικογραφία έτοιμη την έχεις...
BILL5 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 6/9/2018 στις 3:34 ΜΜ, pontez2 είπε Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Οπως επανέλαβα και νωρίτερα, η φασαρία, ειναι πταίσμα. Δεν αποτελεί έγκλημα. Το γράφει και το link ότι είναι πταίσματα
Paris777 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/9/2018 στις 11:21 ΜΜ, babyonboard είπε Δεν με ενδιαφέρει αν είχε δίκιο ή άδικο η οικογένεια ή οι ενοχλημένοι γείτονες. Κάποιος έχει δίκιο, χωρίς να έχει πολύ σημασία. Με ενδιαφέρει αν τα παιδιά μου κάνουν φασαρία ή ενοχλούν τους συνανθρώπους μου. Δε έχω καταφέρει παρόλα αυτά να τηρηθεί αυτό που έχω εγώ στο μυαλό πως δεν ενοχλώ, δεν ενοχλεί η οικογένειά μου, τα παιδιά μου κάθε φορά παρόλη την προσπάθεια, κάθε φορά. Με λυπεί όμως να διαβάζω τέτοιες απόψεις Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να φωνάξει σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας. Να παίξει μουσική, να φέρει κόσμο στο σπίτι ή να διασκεδάσει ή ακόμα καλύτερα να ψυχαγωγηθεί. Δικαίωμα έχει η ησυχία μόνο από ότι φαίνεται και ψυχολογικά δημιουργούνται μόνο από αυτήν. Μήπως να κάνουμε αγωγή και στα τζιτζίκια που ενώ ώρα κοινής ησυχίας λατρεύουν κατακαλοκαιρο να πιάνουν αυτή τη μονότονη μελωδία να την πεις και ενώ έχω γυρίσει από το μπάνιο μου βουιζει το κεφάλι μου μεσημεριατικο?? (Και το βράδυ μη σου πω) Εξαιρετικό που θα πρέπει εγώ να δέρνω ή να φιμωνω ή να τιμωρώ μόνιμα ένα παιδί , μωρό, ή δε ξέρω τι άλλο, για να μην κλαίει επειδή απλά, πολύ απλά κλαίει για κάτι που δε χωράει το μυαλό μου, όταν στην Ελλάδα μας, την σημερινή Ελλάδα μας όλα τα στραβά που είναι πολλά τα έχουμε γεννήσει, τα καλλιεργούμε και δεν θέλουμε να τα χάσουμε ΜΟΝΟ ενήλικες. Περιττό να αναφέρω μια λίστα παραδείγματα διατάραξης και καλά ψυχικής ηρεμίας. Αλλά σε ένα παιδί είναι πολύ εύκολο να επιτεθείς, να το τιμωρησεις, να το βάλεις στη θέση του γιατί έτσι πρέπει. Λυπάμαι Μεγάλε αυτή είναι η πιο εμπεριστατωμένη απάντηση ενάντια στην σκατοψυχια των Ελλήνων. Σήμερα μου έκαναν παρατήρηση γιατί το παιδί μου που είναι 15 μηνών και έκανε τα πρώτα του βήματα πριν δύο μήνες να το μαλώσω γιατί ακούγεται στον κάτω όροφο όταν περπατάει. Ακόμα λέει μόνο μαμά, δεν έχει πει μπαμπά. Μου ανέλυσε κιόλας ότι είναι βρεφονηπιοκομος και γνωρίζει αυτή ότι δεν πρέπει να του μάθω να τρέχει γιατί δεν κάνει καλό στο παιδί. Ακόμα δεν έχει μάθει να ζητάει το γάλα του, δεν έχει μάθει να κάνει κακά του, δεν έχει πει πάνω από 5 λέξεις αλλά θα του μάθω σίγουρα ότι αν μπλέκεις με Έλληνα την γμσς... Συγγνώμη που απαντώ σε ένα τόσο παλιό ποστ αλλά δεν άντεξα. Στις 6/9/2018 στις 11:21 ΜΜ, babyonboard είπε Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2023 από Paris777 2 2
andreas1gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Paris777 είπε Μεγάλε αυτή είναι η πιο εμπεριστατωμένη απάντηση ενάντια στην σκατοψυχια των Ελλήνων. Σήμερα μου έκαναν παρατήρηση γιατί το παιδί μου που είναι 15 μηνών και έκανε τα πρώτα του βήματα πριν δύο μήνες να το μαλώσω γιατί ακούγεται στον κάτω όροφο όταν περπατάει. Ακόμα λέει μόνο μαμά, δεν έχει πει μπαμπά. Μου ανέλυσε κιόλας ότι είναι βρεφονηπιοκομος και γνωρίζει αυτή ότι δεν πρέπει να του μάθω να τρέχει γιατί δεν κάνει καλό στο παιδί. Ακόμα δεν έχει μάθει να ζητάει το γάλα του, δεν έχει μάθει να κάνει κακά του, δεν έχει πει πάνω από 5 λέξεις αλλά θα του μάθω σίγουρα ότι αν μπλέκεις με Έλληνα την γμσς... Συγγνώμη που απαντώ σε ένα τόσο παλιό ποστ αλλά δεν άντεξα. Το εάν το παιδί σου είναι 15 μηνών ή 15 ετών δεν έχει σημασία… Σημασία έχει αν όντως ενοχλεί, σε τι ποσοστό ανάλογα την ηχομόνωση της πολυκατοικίας σας και ποια ώρα… Άλλο να είναι στις 11 το πρωί και άλλο στις 4 το ξημέρωμα… Άλλο να είναι μια φορά στο τόσο και άλλο καθημερινά… Ζητάτε όλοι σας (και καλά κάνετε) να έχουν οι άλλοι ενσυναίσθηση… Αλλά εσείς όταν πρόκειται για τους άλλους που κάνουν παράπονα για φασαρία δεν θέλετε να έχετε ενσυναίσθηση… 6
Dinos1973 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Paris777 said: Μεγάλε αυτή είναι η πιο εμπεριστατωμένη απάντηση ενάντια στην σκατοψυχια των Ελλήνων. Σήμερα μου έκαναν παρατήρηση γιατί το παιδί μου που είναι 15 μηνών και έκανε τα πρώτα του βήματα πριν δύο μήνες να το μαλώσω γιατί ακούγεται στον κάτω όροφο όταν περπατάει. Ακόμα λέει μόνο μαμά, δεν έχει πει μπαμπά. Μου ανέλυσε κιόλας ότι είναι βρεφονηπιοκομος και γνωρίζει αυτή ότι δεν πρέπει να του μάθω να τρέχει γιατί δεν κάνει καλό στο παιδί. Ακόμα δεν έχει μάθει να ζητάει το γάλα του, δεν έχει μάθει να κάνει κακά του, δεν έχει πει πάνω από 5 λέξεις αλλά θα του μάθω σίγουρα ότι αν μπλέκεις με Έλληνα την γμσς... Συγγνώμη που απαντώ σε ένα τόσο παλιό ποστ αλλά δεν άντεξα. Εάν όμως ο γείτονας έβαζε μουσική και ξυπνούσε το παιδί εσυ δεν θα του έκανες παρατήρηση ; Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2023 από Dinos1973 5
SB_1957 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, Paris777 said: Μεγάλε αυτή είναι η πιο εμπεριστατωμένη απάντηση ενάντια στην σκατοψυχια των Ελλήνων. Σήμερα μου έκαναν παρατήρηση γιατί το παιδί μου που είναι 15 μηνών και έκανε τα πρώτα του βήματα πριν δύο μήνες να το μαλώσω γιατί ακούγεται στον κάτω όροφο όταν περπατάει. Τί φοράει και κάνει θόρυβο όταν περπατάει; Αλλά όπως ειπώθηκε, δεν έχει σημασία η ηλικία του παιδιού. Πώς ακριβώς το σκέφτεστε; Έχετε στο νου κάποια συγκεκριμένη ηλικία και μόλις την φτάσει την επόμενη μέρα θα αρχίσετε να απαγορεύετε όλα όσα μέχρι τότε επιτρέπατε, επειδή ήταν πολύ μικρό; Το σωστό και το λάθος το μαθαίνουμε στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία και όχι με απαγορεύσεις, τιμωρίες, απειλές κ.λπ., αλλά εξηγώντας και ενθαρρύνοντας και κυρίως με το να είμαστε εμείς οι ίδιοι σωστοί και να δίνουμε το παράδειγμα. 1
LiquidTroll Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Παντως αυτό το θέμα μου θυμιζει το καλοκαιρι μου. Εκεί που έκανα διακοπές, είχαμε μια κοπέλα στην παρέα, την οποία την ενοχλούσανε τα παιδιά που ήταν στην παραλία και "φωνάζανε". Οταν της είπα :"χαλάρωσε ρε Μαρία, παιδάκια είναι, παίζουνε, αντι να σου την σπάνε πάρτο πιο χαλαρά, παίξε και εσύ μαζί τους...." Μου απάντησε: "Ασε μας μωρέ, εγώ έρχομαι στην παραλία να ηρεμήσω, δεν μπορώ να ακούω τα μαλακισμένα να φωνάζουν μέσα στα αυτιά μου....Να τα συμμαζέψουν οι γονείς τους" Φυσικά και δεν έχει παιδιά, καθώς κατα βάθος τα μισεί. Και φυσικά εγώ έπαιζα μαζί τους, και γέλαγα, καθώς τα παιδιά είναι ΖΩΗ. Δεν λεω ότι πρέπει να είναι μαλακισμένα, λέω απλά ότι, υπάρχουν πολλοι μαλακισμένοι γύρω μας, που τους ενοχλουν τα παιδιά, και λένε ατάκες του στυλ "Πωπω μιλάμε θέλω να τα πνίξω" 2
phanispal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Αυτό είναι διαφορετικό επειδή η παραλία δεν είναι ιδιωτικός χώρος (πανέξυπνη εν τω μεταξύ που αναζήτησε ηρεμία σε παραλία, μην ξεχάσετε να την πάρετε ξανά μαζί σας).
katergaris79 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Υπάρχουν παραλίες, μη οργανωμένες κυρίως, που προσφέρουν ηρεμία. Όταν σε αυτές ουρλιάζουν παιδάκια ή βάζει ο άλλος μουσική στο ηχείο του τέρμα είναι φάουλ. Να πας όμως σε παραλία που ξέρεις ότι έχει παιδιά, ρακέτες, κόσμο γενικότερα και να περιμένεις ηρεμία είναι δική σου βλακεία που πήγες. Δε φταίνε οι άλλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις