surfer77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Θα πω και το δικο μου βιωμα... ειμαι σε μια γειτονια που εχω απεναντι,διπλα απο μενα ...ποιο κατω, παιδια μικρων ηλικιων (εχω και ο ιδιος). Τα παιδια θα παιξουν, θα φωναξουν, θα κλαψουν , ειναι φυσιολογικο, αλλα η οχληση θα ειναι στιγμιαία και οχι συνεχομενη. Κανεις στη γειτονια δεν μπορει να παραπονεθει για ενα μωρο που κλαιει γιατι ειναι ΜΩΡΟ... δεν μπορει να καταλαβει την εννοια της ησυχίας.Οποτε μην τα ριχνουμε στα παιδια ολα. Δυστυχώς στην ιδια γειτονια εχω 2 "φιλοζωους" με παρατημενα σκυλια στα μπαλκονια τους τα οποια λυσανε ολη μερα και ολη νυχτα... αυτο ειναι ενοχλητικο... επισης οι γειτονες απεναντη μου θεωρουν σωστο να βαζουν μουσικη η την τηλεοραση τερμα καθε μερα... αυτο ειναι ενοχλητικο... αυτο που θελω να πω ειναι μην τα ριχνουμε ολα στα παιδια ... οι "μεγαλοι" ειναι αυτοι που πρεπει να σεβονται το αλλον για να τους σεβαστουν και αυτους,οπως επισης αν τα παιδια τους μεγαλωνουν και βλεπουν τους γονιους τους να φερονται ετσι, θα κανουν τα ιδια.
pontez2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, haris_216 είπε Τώρα η ερώτηση στρέφεται στους άλλους στο στυλ "τί του κάνατε του παιδιού μου;" (οι εκπαιδευτικοί του νήματος φαντάζομαι θα το βιώνουν συχνά) Μπορεί τα παιδιά να είναι "μαλθακά" όπως λες αλλά αυτό γίνεται κυρίως γιατί βρίσκονται στον υπερπροστατευτικό "κλωβό" των γονέων. Συμφωνώ απόλυτα με αυτη τη τοποθέτηση. 7 ώρες πριν, talibanakos είπε Δεν εχουν σεβασμο,οπως μας ειχαν μαθει εμας να εχουμε. Εδω θα διαφωνήσω.Ισα ίσα που τα παιδιά πλέον ειναι πολύ λιγότερο αντιδραστικά από τις παλαιότερες γενιές ακριβως επειδή οπως γράφτηκε σωστά παραπάνω, ειναι πολύ κοντά στους δικούς τους. Ειμαστε των άκρων όμως. Αναρωτιέται ένα μέλος παραπάνω, το λόγο που δε θα μπορεί να κάνει ένα πάρτυ, να μιλήσει πιο δυνατά, να βάλει λιγο μουσική, σε ωρες μη κοινής ησυχίας και του λέτε πως πρέπει να ξεκουραστήτε κτλ. Ειστε οι ίδιοι άνθρωποι που αν χρειαστεί να κάνετε μια ανακαίνιση σπιτιού, αν χρειαστεί να φέρετε έναν μάστορα, θα χαλασετε τον κόσμο, όχι επειδη φταίτε, αλλά επειδή αυτό πρέπει να γινει. Και μάλιστα δεν το απαγορεύει κανεις αυτο. Μάλλον κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί οτι οι ώρες κοινής ησυχίας, έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο. Και στις ώρε μη, μπορει ο άλλος να βάλει τη μουσική του, να μιλήσει πιο δυνατά, να φέρει φίλους, να κάνει τις εργασίες του. Ναι πρέπει να υπάρχει σεβασμός και να μην ειναι πράγματα που γίνονται κάθε μέρα.Αλλά κάποιες φορές θα γινονται. 1
phanispal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 57 λεπτά πριν, surfer77 είπε Οποτε μην τα ριχνουμε στα παιδια ολα. 57 λεπτά πριν, surfer77 είπε αυτο που θελω να πω ειναι μην τα ριχνουμε ολα στα παιδια Τα έριξε κανείς όλα στα παιδιά; Ξέρουμε να διαβάζουμε; 17 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ειμαστε των άκρων όμως. Αναρωτιέται ένα μέλος παραπάνω, το λόγο που δε θα μπορεί να κάνει ένα πάρτυ, να μιλήσει πιο δυνατά, να βάλει λιγο μουσική, σε ωρες μη κοινής ησυχίας και του λέτε πως πρέπει να ξεκουραστήτε κτλ. Ειστε οι ίδιοι άνθρωποι που αν χρειαστεί να κάνετε μια ανακαίνιση σπιτιού, αν χρειαστεί να φέρετε έναν μάστορα, θα χαλασετε τον κόσμο, όχι επειδη φταίτε, αλλά επειδή αυτό πρέπει να γινει. Και μάλιστα δεν το απαγορεύει κανεις αυτο. Μάλλον κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί οτι οι ώρες κοινής ησυχίας, έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο. Και στις ώρε μη, μπορει ο άλλος να βάλει τη μουσική του, να μιλήσει πιο δυνατά, να φέρει φίλους, να κάνει τις εργασίες του. Ναι πρέπει να υπάρχει σεβασμός και να μην ειναι πράγματα που γίνονται κάθε μέρα.Αλλά κάποιες φορές θα γινονται. Σε ώρες μη κοινής ησυχίας, δε μπορείς να πεις κάτι στο γείτονα που ακούει σχετικά δυνατά μουσική ή τοποθετεί κλιματιστικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είσαι και υποχρεωμένος να σου αρέσει η φασαρία. Γιατί ειδικά εσύ, αυτό λες τόσο καιρό σε αντίστοιχα νήματα. Ότι είναι παράξενος όποιος ενοχλείται από τα ουρλιαχτά των παιδιών που παίζουν στο δρόμο ή από το κομπρεσέρ, απ' τη στιγμή που αυτά δε γίνονται σε ώρες μη κοινής ησυχίας. Sorry αλλά δεν πάει έτσι. Άλλο το να μη μπορείς παρά να δικαιολογήσεις κάτι (π.χ. κλάμα βρέφους) και άρα να κάνεις τουμπέκα, και άλλο να λες ότι κανονικά θα έπρεπε να βγεις στο μπαλκόνι και να χαίρεσαι με τα πιτσιρίκια που ουρλιάζουν ή σκυλοβρίζονται, αναπολώντας τον εαυτό σου πριν κάποιες δεκαετίες και ακυρώνοντας οποιοδήποτε δικαίωμα στην ησυχία χάριν νοσταλγίας. Τι πάει να πει «εσύ δεν τα έκανες στην ηλικία τους;»; Δηλαδή (ότ)αν εγώ έκανα σαματά πιτσιρίκος και ξεσήκωνα τη γειτονιά, δεν είχε δικαίωμα να βγει κανείς να μου πει να παίζω πιο ήρεμα, επειδή κι εκείνος όταν ήταν μικρός τα ίδια έκανε, κ.ο.κ.; Δηλαδή όλοι τουμπέκα με λίγα λόγια. Και ΑΝ κάποιος θα έχει το δικαίωμα να μιλήσει, θα πρέπει ο ίδιος να μην ενόλχησε ποτέ του κανέναν και να έχει και αποδεικτικά στοιχεία;
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 4 hours ago, Miracle Worker said: Δεν έχω εμπειρία με παιδιά, αλλά από συνάδελφους και τη super nanny, έχω σχηματίσει την άποψη ότι η τιμωρία είναι πιο καλή από τις φωνές. Συνήθης τιμωρία είναι πχ "κάτσε στο σκαμνάκι για 10 λέπτα" ή άλλη να μην του μιλάει κανένας μέχρι να ζητήσει συγγνώμη. Και η αύξηση του τόνου της φωνής είναι είδος τιμωρίας, όμως σε κάθε περίπτωση η τιμωρία είναι αναποτελεσματική μέθοδος διαπαιδαγώγησης και ενδείκνυται μόνο για extreme καταστάσεις όπου πρέπει να μπει «μαχαίρι» στη συμπεριφορά (γιατί πάντα εστιάζουμε στη συμπεριφορά, ποτέ στο άτομο ή στην προσωπικότητά του). Extreme κατάσταση είναι για παράδειγμα όταν το παιδί πάει να βλάψει αναίτια άλλο παιδί ή όταν πάει να βλάψει τον εαυτό του. Extreme κατάσταση δεν είναι όταν το παιδί κάνει φασαρία. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις extreme καταστάσεις πρέπει να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της όποιας τιμωρίας με τη συμπεριφορά που οδήγησε σε αυτή, το «σταματάω να σου μιλάω μέχρι να ζητήσεις συγνώμη» δεν έχει και πολύ ουσία, το ότι παύεις ως γονιός να μιλάς στο παιδί σου επειδή πήρε το αυτοκινητάκι του διπλανού παιδιού δεν συνδέονται ως γεγονότα. Υπάρχουν άλλες μέθοδοι πολύ πιο αποτελεσματικές από την τιμωρία. Γενικότερα πάντως, επειδή κάθε άτομο έχει δικό του χαρακτήρα, προσωπικότητα και γούστα (έστω κι αν είναι βρέφος) ακόμα και αν έχεις δικά σου παιδιά, δεν έχεις τα παιδιά του αλλουνού για να γνωρίζεις τι δουλεύει και τι όχι στην περίπτωση. 2 1
pontez2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, phanispal είπε . Γιατί ειδικά εσύ, αυτό λες τόσο καιρό σε αντίστοιχα νήματα. Ότι είναι παράξενος όποιος ενοχλείται από τα ουρλιαχτά των παιδιών που παίζουν στο δρόμο ή από το κομπρεσέρ, απ' τη στιγμή που αυτά δε γίνονται σε ώρες μη κοινής ησυχίας. παράθεση ή δεν συνέβει ποτέ. Κατά τα άλλα, έχεις παρεξηγήσει αρκετά πράγματα, αλλά δε μπορω να ασχολουμαι άλλο για τα αυτονόητα. Κι εγω ενοχλουμαι απο τον θόρυβο. Ειδικά αν ειναι θόρυβος απο άτομα που δε σέβονται τους υπόλοιπους. Κράτα αυτό και μπορουμε να συζητάμε.Αλλιώς δεν υπάρχει κάτι να πουμε.
Ison_ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Εν τω μεταξύ κάνουμε συζήτηση λες και ήταν μια φυσιολογική περίπτωση φασαρίας, και δώστου επιχειρήματα για πολύτεκνους, υπογεννητικότητα, παιδιά που πρέπει να παίξουν κ.τ.λ. Έχετε σκεφτεί ότι για να ρίξει τέτοια προστιμάρα το δικαστήριο ότι τα παιδιά πρέπει να είχαν ξεσηκώσει κανονικά τον κόσμο όλο και ο πατέρας να αγνοούσε επιδεικτικά τους πάντες; Η είδηση είναι ελλιπής και γι'αυτό μη βιαζόμαστε να συμπάσχουμε απαραίτητα με τον πολύτεκνο.
pontez2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Oτι νεότερο ρεπορτάζ υπάρχει, το βάζω κατευθείαν στο 1ο ποστ. Ακομα και αν κλειδωθει το νημα, θα ζητήσω απ τα παιδιά να το ανοίξουν αν υπάρξει κάποιο συνταρακτικό νέο που να αναιρεί τα πάντα (πράγμα δυσκολο βασικά γιατι όταν έχει πάει ολοξληρη γειτονια εναντιον σου, κάτι δε πάει καλά)
dimpa16 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Ison_ είπε Εν τω μεταξύ κάνουμε συζήτηση λες και ήταν μια φυσιολογική περίπτωση φασαρίας, και δώστου επιχειρήματα για πολύτεκνους, υπογεννητικότητα, παιδιά που πρέπει να παίξουν κ.τ.λ. Έχετε σκεφτεί ότι για να ρίξει τέτοια προστιμάρα το δικαστήριο ότι τα παιδιά πρέπει να είχαν ξεσηκώσει κανονικά τον κόσμο όλο και ο πατέρας να αγνοούσε επιδεικτικά τους πάντες; Η είδηση είναι ελλιπής και γι'αυτό μη βιαζόμαστε να συμπάσχουμε απαραίτητα με τον πολύτεκνο. Το έβαλα πιο πριν και το ξαναβάζω https://www.tilestwra.com/epaizan-podosfairo-sto-diamerisma-leei-o-dikigoros-poy-katadikase-toys-polyteknoys-na-plironoyn-e300/
fingolfingr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, Zerg13 είπε καλα αυτα τα παιδια στην καλυτερη απλα θα γινουν καφροι, Καταλαβαίνω την λογική σου και είναι όντως πιθανό αλλα δεν είναι και απόλυτο. Εχω πολύ καλό φίλο που εχει περασει χειρότερα και από τα 12 του δημοτικού εμενε μόνος του με την αδελφή του που ήταν 16. Οι γονείς ήταν στο χωρίο και πήγαιναν 1 φορά την βδομαδα για λίγες ώρες. Προφανώς με αυτή την ελευθερία που είχε εμπλεξε με κακιες παρεες, εκανε αρκετες λαθος επιλογές που τις πλήρωσε. Πάντα όμως είχε "καλή ψυχή". Τωρα εχει 5-6 χρόνια καθαρός, εχει μετακομίσει για να ξεφύγει από΄όλα αυτά και εχει ξεκινήσει την οικογενεια του. 5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Κάτι που το έκαναν οι θείοι μου που έχουν τρία παιδιά, είναι όταν σηκώνονται το πρωί καθημερινά κατά τις 7-8 σηκώνουν και τα παιδιά, έτσι όταν πάει μεσημέρι στις ώρες κοινής ησυχίας τα παιδιά πέφτουν για ύπνο, μετά σηκώνονται μόλις τελειώσουν οι ώρες κοινής ησυχίας και κοιμούνται το βράδυ σε σταθερό ωράριο. Τις άλλες ώρες εννοείται οτι παίζουν στο σπίτι. Εμείς από την αλλη είμαστε χειρότερα. Μεχρι πριν το καλοκαίρι ξυπναγαν από μόνα τους 6-7 το πρωί (είχαν κοψει τα ξυπνητήρια), μεσημερι κοιμόντουσαν σπανια (ανεξαρτητα αν είχαν όλο το πρωί παιδική χαρα ή όχι) και το βράδυ κοιμόντουσαν στις 9-10. Τωρα το καλοκαίρι κοιμονται μερικες φορες μεσημερι και ξυπνανε στις 8. Ελπίζω να το κρατήσουν τωρα που θα αρχίσουν τα σχολεία.
Zerg13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Καταντησαμε να ασχολουμαστε τι ωρα θα κοιμηθει και τι ωρα θα παιξει ο μπεμπης του γειτονα
aris1986 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν έχω παιδιά πάντως από ανήψια γνωστών κτλπ έχω ένα σύστημα με επιβράβευση παγωτού. Άμα κάτσετε ήσυχα θα σας πάρω παγωτό. Τους το υπενθύμιζα συνέχεια. Με γράψανε στα ... Και αγόρασα παγωτό (πύραυλο) από απέναντι. Έφαγα μόνο εγώ κάνοντας ήχους απόλαυσης και τρελάθηκαν. Όσο και να γουρλωναν τα ματάκια τους δεν τους αγόραζα, όσο με σκουντουσαν... Χεχε... Την επόμενη φορά ήταν αγγελούδια το πάλεψαν πολύ βέβαια. Η διαφορά φάνηκε στους γονείς. Το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις είναι.
Getta Robo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, polaki said: Εξωτερικό που ακριβώς αναφέρεσαι? Πχ στην Αγγλία που έχω ζήσει σε 6 διαφορετικά διαμερίσματα, ήταν και τα 6 χάρτινα.... Καμία απολύτως ηχομόνωση, άσε που αν έριχνες μπουνια στον τοίχο, παίζει να πέρναγε το χέρι απέναντι... Μιλας φανταζομαι για Λονδινο; Μαντσεσερ, Μπερνιγκχαμ, Ληντς και αλλες πολεις εχουν ηχομονωση. Σπιτια τουλαχιστον του 70-80 και επειτα. Ισπανια, Γαλλια, Ιταλια κα Πορτογαλια που ειναι ηταν δικοι μου, ειχαν επισης σπιτια με σοβαρη ηχομονωση. Φυσικα υπαρχουν και αλλα χωρις. Οχι ομως στη κατασταση που ειναι σπιτια του 2015 στην Αθηνα, που κυριολεκτικα μιλας με τον πανω οροφο.. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από Getta Robo
fingolfingr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, aris1986 είπε Δεν έχω παιδιά πάντως από ανήψια γνωστών κτλπ έχω ένα σύστημα με επιβράβευση παγωτού. Άμα κάτσετε ήσυχα θα σας πάρω παγωτό. Τους το υπενθύμιζα συνέχεια. Με γράψανε στα ... Και αγόρασα παγωτό (πύραυλο) από απέναντι. Έφαγα μόνο εγώ κάνοντας ήχους απόλαυσης και τρελάθηκαν. Όσο και να γουρλωναν τα ματάκια τους δεν τους αγόραζα, όσο με σκουντουσαν... Χεχε... Την επόμενη φορά ήταν αγγελούδια το πάλεψαν πολύ βέβαια. Η διαφορά φάνηκε στους γονείς. Το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις είναι. Ότι δουλεψε 1-2 φορές ή και παραπάνω δεν σημαίνει ότι θα πιανει παντα. Όπως και ότι δουλεψε σε αυτά δεν σημαίνει ότι θα δουλευει σε όλα. Αλλα θα αρχισαν να κλαίνε, αλλα απλά θα νευριαζαν. Καποια απλά θα σου εσκαγαν το παγωτό στην μούρη. Το θέμα της επιβράβευσης είναι λίγο περιεργο. Δεν πρεπει δηλαδή να μαθουν ότι κάθε φορά που καθονται ήσυχα για λίγα λεπτά θα πρεπει να παρουν και δώρο. Γιατί μετα.... ποιος σε σώζει. Επίσης η θέση του θείου είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του γονιου. Και αυτό γιατί αν το κανουν οι γονείς με τον τρόπο που το εκανες εσύ (σαδιστικό καπως) το αποτελεσμα πιθανον να ήταν διαφορερετικό. Το παιδί δεν είναι σκυλί για να κάτσει όπως το μάθεις. Και θα αντιδρασει και θα επαναστατήσει. Και κάτι θα γίνει στο σχολείο και θα εχει νευρα. Ανθρωπος είναι που ανακαλύπτει τον κόσμο αλλα και τον εαυτό του. Υπάρχουν τρόποι όμως, εφόσον εχεις υπομονή και κυρίως κοινή αντιμετώπιση και από τους 2 γονείς, για να είναι κάπως πιο..... δεκτικά σε ότι τους λες. Εγώ πχ εχω ενα φυλλο χαρτί που αναφέρει καποια βασικά πραγματα που πρεπει να κανουν μεσα στην μέρα. Βουρτσισμα δοντιων, μαζεμα παιχνιδιων, ησυχία (με καποια ελαστικότητα από μερια μας) και αλλα. Κάθε ένα που γίνεται κολλάμε στο αντιστοιχο κουτάκι ενα αστεράκι. Τέλος της βδομαδας και εφόσον εχουν αρκετα αστερια (όχι όλα) παιρνουν ενα μικρό δώρο. Μπορεί να είναι ενα playmobil των 3€. Μπορεί να είναι μια ταινια στο σινεμά ή καραγκιώζη. Το ότι το συγκεκριμενο όμως δουλευει στα δικά μου δεν σημαίνει ότι δουλευει και σε όλα όπως είπα. Κι εμείς δοκιμασαμε κι αλλα πριν καταληξουμε σε αυτό. 2
phanispal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Η πρακτική επιβράβευσης, βασικά της μη επιβράβευσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, νομίζω ότι δεν προτείνεται από τους ειδικούς. Δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα (ακόμα), αλλά έχω πετύχει άρθρα και κείμενα στο internet και σε βιβλία, που λένε ότι δεν είναι σωστή μέθοδος.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 6 minutes ago, fingolfingr said: Το παιδί δεν είναι σκυλί για να κάτσει όπως το μάθεις. Και θα αντιδρασει και θα επαναστατήσει. Και κάτι θα γίνει στο σχολείο και θα εχει νευρα. Ανθρωπος είναι που ανακαλύπτει τον κόσμο αλλα και τον εαυτό του. Υπάρχουν τρόποι όμως, εφόσον εχεις υπομονή και κυρίως κοινή αντιμετώπιση και από τους 2 γονείς, για να είναι κάπως πιο..... δεκτικά σε ότι τους λες. Εγώ πχ εχω ενα φυλλο χαρτί που αναφέρει καποια βασικά πραγματα που πρεπει να κανουν μεσα στην μέρα. Βουρτσισμα δοντιων, μαζεμα παιχνιδιων, ησυχία (με καποια ελαστικότητα από μερια μας) και αλλα. Κάθε ένα που γίνεται κολλάμε στο αντιστοιχο κουτάκι ενα αστεράκι. Τέλος της βδομαδας και εφόσον εχουν αρκετα αστερια (όχι όλα) παιρνουν ενα μικρό δώρο. Μπορεί να είναι ενα playmobil των 3€. Μπορεί να είναι μια ταινια στο σινεμά ή καραγκιώζη. Το ότι το συγκεκριμενο όμως δουλευει στα δικά μου δεν σημαίνει ότι δουλευει και σε όλα όπως είπα. Κι εμείς δοκιμασαμε κι αλλα πριν καταληξουμε σε αυτό. Ωραία ιδέα αυτό με τα ticks, την κλέβω. Γενικά δεν δουλεύουν όλα και σε όλους, αυτό είναι δεδομένο. Το καλό είναι ότι όταν έχεις δικά σου παιδιά μπορείς να πειραματιστείς ποιά μέθοδος δουλεύει και ποιά όχι, μέχρι να καταλήξεις σε κάτι αποτελεσματικό. Επειδή τα παιδιά μου είναι σε ηλικίες (4 και 2) που φωνάζουν πολύ και κάνουν αρκετή φασαρία, δοκιμάζω μια καινούρια τακτική που μοιάζει να δουλεύει για την ώρα (αλλά θέλει τεράστια υπομονή): όταν φωνάζουν/γκρινιάζουν για να περάσει το δικό τους χαμηλώνω τον τόνο της φωνής μου σταδιακά μέχρι που φτάνω σε σημείο να ψυθιρίζω, οπότε αναγκαστικά χαμηλώνουν κι αυτά τη φασαρία για να ακούν τι θέλω να τους πω. Εντάξει δεν δουλεύει πάντα και για όλα, αλλά η κόντρα φωνή στις φωνές τους έχει αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Just now, phanispal said: Η πρακτική επιβράβευσης, βασικά της μη επιβράβευσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, νομίζω ότι δεν προτείνεται από τους ειδικούς. Δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα (ακόμα), αλλά έχω πετύχει άρθρα και κείμενα στο internet και σε βιβλία, που λένε ότι δεν είναι σωστή μέθοδος. Η επιβράβευση ανήκει στις αποτελεσματικές μεθόλους διαπαιδαγώγησης, αλλά υπό όρους. Είτε πρέπει να γίνεται σπάνια, μεθοδικά και μακροπρόθεσμα, είτε εάν γίνεται βραχυπρόθεσμα δεν πρέπει το παιδί να γνωρίζει από πριν ότι θα επιβραβευτεί και θα πρέπει να του είναι ελαφρώς obscure ο λόγος για τον οποίο επιβραβεύεται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις