Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Απορώ γιατί χρειάζονται όλες αυτές οι αναλύσεις ενώ το θέμα μας είναι απλό, λογικό και κατανοητό: η ενόχληση πάνω από τα "φυσιολογικά" όρια μέσα σε μια γειτονιά/πολυκατοικία! Δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί αν η πηγή του θορύβου είναι τα παιδιά απαραίτητα. 2 2
pontez2 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά το θέμα μας εδω δεν ειναι ούτε η βιολογική και ψυχική ανάλυση των παιδιων και των γονιών, ούτε τα ναρκωτικά. Έχουμε περίπτωση φασαρίας απο παιδιά, με πιθανότητα προκλητικών και αδιάφορων προς τους γείτονες γονιούς, οι οποίοι και καταδικάσθηκαν, αφου ειχε πρόβλημα όλη η γειτονιά (βάσει του συνήγορου του ζευγαριού) Παρατηρώ (και έχοντας συμμετάσχει και σε παλαιότερο θρεντ που αφορά την ενοχληση ενοικων πολυκατοικίας απο θόρυβο), οτι ο καθένας μπορει να ανεχτεί τους θορύβους της πόλης, διοτι δεν μπορει να κάνει τιποτε για αυτούς, όμως δεν μπορει να ανεχτεί τα θορυβώδη παιδιά της γειτονιάς, είτε αυτά παίζουν σε ωρα κοινής είτε σε ωρες μη κοινης ησυχίας. Το όλο προβλημα πιστευω οτι έχει να κάνει με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Στη παρουσα περίπτωση, ο πατέρας μάλλον λειτουργησε αδιάφορα προς τους γείτονες. Στις περισσότερες περιπτωσεις, μια ευγενικη παρατήρηση, οι καλές σχέσεις μεταξυ γειτόνων και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις, λυνουν τέτοια προβληματα. Το παιδί θα ακουστει ότι και να γινει. Κι εσυ θα ακουστεις οτι και να γινει δε πα να περπατάς σα γάτα και να το παιζεις ο καλυτερος του κόσμου. Αν ομως εισαι αδιάφορος για τον θορυβο που προκαλείς, ή πας με τσαμπουκά (πολυ συνηθισμένο αυτο και χάνεις το δίκιο σου) για παρατήρηση, δε βγαινει άκρη. Μέτρο και καλή διάθεση. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, defacer είπε 4 ώρες πριν, defacer είπε Ναι, όταν λέω για αντίληψη του πώς λειτουργούν τα παιδιά.... Δεν μπορείς "να το βάλεις" να κάνει κάτι που είναι αντίθετο σε ότι νιώθει εκείνη τη στιγμή, όπως δε μπορείς να σταματήσεις κάποιον ενήλικα να κλαίει λέγοντάς του "έλα μην κλαίς", εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις βία (όχι απαραίτητα σωματική). Αυτό σημαίνει πως έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο να καταπιέσεις το παιδί μαθαίνοντας του ταυτόχρονα να κάνει επίσης το ίδιο σε άλλες περιπτώσεις, και στο suck on it μέχρι να ηρεμήσει σε σημείο που να μπορεί να λειτουργήσει όπως θα ήθελαν οι ενήλικες. Και ένα από τα δύσκολα του να είσαι γονιός είναι ακριβώς αυτό: να μάθεις ο ίδιος να διαχειρίζεσαι το γεγονός πως υπάρχουν στιγμές που θέλεις, μα θέλεις τόσο πολύ, όσο τίποτα άλλο, να βοηθήσεις το παιδί, αλλά δε γίνεται και η βοήθεια σου εκείνη τη στιγμή είναι απλά να είσαι κοντά του και να υπομένεις αυτό που συμβαίνει. Για αυτό που λες πως συνήθως υπάρχει κατανόηση και ανεκτικότητα, μακάρι να υπήρχε πιο συνήθως. Παρόλο που εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα, δε μπορώ να πω ότι περισσεύει κιόλας. Πολλά τα παραδείγματα. εγραψες ολοκληρο κατεβατο και δεν διαβαζεις το κειμενο που σ απαντησα? ανεφερες σα μια πιθανη αιτια οτι μπορει και να ναι κουρασμενο και εβαλα σα μια πιθανη λυση να πατε για νανι. μηπως βιαζεσε να πιαστεις απο καπου να μας πεις ανηξερους? προσεχε ομως μη σκονταφτεις επι του θεματος τωρα, λες τα παραδειγματα πολλα αλλα δεν ειχες θεμα, και αμα ρωτησουμε ολους τους υπολοιπους εδω μεσα παλι κανεις δεν θα χε θεμα. αντε το πολυ πολυ καποιοι να πετυχαν τους τρελους που τους ενοχλουν ολοι και ολα, οι οποιοι δε θα καταφερναν ποτε να κανουν κατι παραπανω απο το να σου πρηξουν τα ουμπαλα, ποσο μαλλον να σε πανε δικαστηριο με μαρτυρες ολη τη γειτονια... αρα ναι υπαρχει ανεκτικοτητα, και δειχνεις μεγαλη ασεβια προς τους γειτονες σου που δεν τους το αναγνωριζεις, και για να φτασουμε σε σημειο να καταδικαζονται γονεις καταλαβαινεις για τι περιπτωσεις μιλαμε Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
lawabiding Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, defacer είπε Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι καλοί γονείς. Υπάρχουν άλλοι που είναι κακοί γονείς. Αλλά "ακατάλληλος" είναι μόνο αυτός που του παίρνει τα παιδιά η πρόνοια. Αναρωτιέμαι αν έχεις παιδιά, και παρόλο που για τις ανάγκες της συζήτησης μπορώ να δεχτώ ότι ο τύπος είναι ο χειρότερος εβερ, η τοποθέτησή σου και η δριμύτητα της (που εμφανώς περιλαμβάνει υποκειμενικά μέρη) είναι αυτό ακριβώς το πράγμα για το οποίο μιλάω παραπάνω. Μπορεί ο τύπος να μην είναι "καλός πατέρας" κατά την άποψη πολλών, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ξέρεις τι λες. Σου εύχομαι από καρδιάς ο χαρακτήρας σου σαν πατέρας να είναι πολύ πιο ανθρώπινος απ' ότι ο χαρακτήρας που επιδεικνύεις στη συγκεκριμένη συζήτηση. Μια απλή επισκόπηση των απαντήσεών σου αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι τάσσεσαι ειρωνικά κατά των πάντων. Είμαστε νέοι άνθρωποι και παρόλο που πολλές φορές μας διακατέχει ο εγωισμός και ο παρορμητισμός μας, πιστεύω ότι μπορούμε και οφείλουμε να είμαστε ανώτεροι αυτών των αισθημάτων. Στα της απάντησής σου. Δεν έχω παιδιά. Προφανώς επειδή ακόμα δεν αισθάνομαι έτοιμος (προσωπικά, επαγγελματικά κλπ). Έχω όμως νου και κριτική ικανότητα (και προφανώς δεν αναφέρομαι στην καφενειακή κριτική που ίσως υποψιάζεσαι). Δεν χρειάζεται να είσαι μες το σπίτι μιας οικογένειας για να διαπιστώσεις τις οργανικές αδυναμίες της - ΕΙΔΙΚΑ αν τους έχεις απέναντί σου στα 10 μέτρα φάτσα φόρα κάθε μέρα. Ναι, δεν είμαι η πρόνοια, ναι δεν είμαι δικαστής, ναι δεν έχω κανένα δικαίωμα να αποφασίσω τι θα κάνουν οι γείτονές μου με τη ζωή τους. Έχω όμως κάθε δικαίωμα να κρίνω τα κακώς κείμενα τα οποία αποτελούν - δυστυχώς - μια μαύρη σελίδα της καθημερινότητάς μου από τότε που μετακομίσαμε εδώ. Έχω κάθε δικαίωμα να δηλώσω απερίφραστα ότι κάποιος είναι ακατάλληλος να είναι γονέας, αν βάσει της προσωπικής μου κριτικής διαπιστώσω κάτι τέτοιο. Από πλευράς σου έχεις κάθε δικαίωμα να με κρίνεις αλλά όχι και να μου κάνεις προσωπική επίθεση δίχως να γνωρίζεις ΤΙΠΟΤΑ για μένα και για την καθημερινότητά μου. Αν εγώ δεν ξέρω τι λέω - όπως θρασύτατα ισχυρίζεσαι - τότε σε προσκαλώ να έρθεις και να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ να εργαστείς για ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ εδώ που είμαι. Και με την έννοια εργασία εννοώ βαριά πνευματική εργασία συγγραφής διδακτορικής διατριβής, επισκόπησης μεταπτυχιακών διπλωματικών και σύνταξης επιστημονικών δημοσιεύσεων. Η δουλειά μου βλέπεις είναι πάνω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (διδασκαλία, ιδιαίτερα κλπ) και γι αυτό απαιτείται σημαντικός χρόνος εργασίας και από το σπίτι μεταξύ των κενών που έχω. Φυσικά, από τώρα γνωρίζω ότι τύποι σαν κι εσένα ξύνονται για φασαρία. Είσαι ικανός να πάρεις ακόμα και το κόμμα από την πρόταση του άλλου και να την χρησιμοποιήσεις εναντίον του. Στο ξεκαθαρίζω ότι η πρόθεσή μου ήταν να μοιραστώ την προσωπική μου ιστορία μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Αν έχεις οίστρο για αψιμαχίες, δυστυχώς θα βρεις μόνο στέρφα γη από πλευράς μου. Κι επειδή έχω δει πολλάκις νέους γονείς με αντίστοιχο παρορμητισμό και εμφανέστατες εγωιστικές προθέσεις σαν και του λόγου σου, οφείλω να σου υπενθυμίσω το ότι επειδή έκανες ένα παιδί δεν απέκτησες γνώσεις επί παντός επιστητού. Προσγειώσου και ωρίμασε. 1
ctsiri Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, defacer είπε Επίσης όμως δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχικό ισχυρισμό του Silverado, που για να διευκολύνω ήταν ότι τα μικρά παιδιά δε μπορούν να σκεφτούν λογικά και να λάβουν υπόψη την έννοια των συνεπειών. Δεν ήθελα να μπω ανάμεσά σας , απλά ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν είναι εύκολο για τα μικρά παιδιά να σκεφτούν και να αντιδράσουν λογικά, ο εξοπλισμός τους είναι υπό κατασκευή. Αυτό σημαίνει ότι αρκετές φορές ενώ ξέρουν τις συνέπειες απλά δεν μπορούν να σταματήσουν τον εαυτό τους από το να κάνουν κάτι και εκεί πρέπει να επεμβαίνουν οι γονείς.
pontez2 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Αυτος που τα εχει κανει ολα στραβα και γκαβα, αναζητα απεγνωσμενα να συμβουλεψει/βοηθησει εγω αυτο βλεπω Α, γιατι νωρίτερα έγραφες πως οι Ελληνιδες μανάδες δεν δέχονται βοηθεια κτλ. Οκ. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από pontez2
Gkostas2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 «Η ενόχληση ήταν 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, συνεχώς», τόνισε ο δικηγόρος, σύμφωνα με τον οποίο στην απόφαση «εμπεριέχεται η κρίση του δικαστή, ο οποίος ανέφερε ότι ακόμα και ποδόσφαιρο έπαιζαν μέσα στο διαμέρισμα». Στο δικαστήριο κλήθηκαν και κατέθεσαν υπέρ του ζευγαριού και οι υπόλοιποι γείτονες της πολυκατοικίας όσο και ένοικοι από διπλανές οικοδομές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σερέφα, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία επιδόθηκε στους αντίδικους, η πολύτεκνη οικογένεια συνέχιζε να κάνει φασαρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ζευγάρι να καταθέσει εκ νέου αγωγή για την εφαρμογή της απόφαση του δικαστηρίου, επί της οποίας η πολύτεκνη οικογένεια έχει ασκήσει ήδη έφεση. Ότι και να λέμε, για την συγκεκριμένη υπόθεση νομίζω ότι μιλάμε για γονείς ούγκανους, που είνα στα τέτοια τους. Δεν γίνεται μια ολοκληρη πολυκατοικία να καταθέτει εναντίον σου... Δεν έχουν όλοι το πρόβλημα, αλλά εσύ. Το χειρότερο είναι ότι έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι και την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου... Καλά τους έκαναν πραγματικά. Τα παιδάκια δεν φταίνε πάντως. 3
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, logistoulis said: δεν είπα ότι είναι το ίδιο, είπα ότι το να πίνεις κόκες στα μπουζούκια είναι πολύ χειρότερο, χωρίς να λέω ότι και το άλλο είναι σωστό Μιλάμε πάντα για τις συμπεριφορές ως προς τα παιδιά, όχι γενικά κι αόριστα. Είναι προφανές ότι το να κάνεις κάτι επιβλαβές μπροστά τους είναι πολύ χειρότερο από το να κάνεις κάτι επιβλαβές μακριά τους, ως προς τα ίδια. Οπως προφανές είναι ότι η κοκα είναι χειρότερη απο το τσιγάρο γενικά κι αόριστα (υποθέτω ότι είναι δηλαδή, δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να το κρίνω per se). Και επειδή ρώτησες πριν τον defacer πόσα junkies γνωρίζει μου δίνεις λαβή να σε ρωτήσω κι εγώ: είσαι γονιός; Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από Malthador
pontez2 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Gkostas2007 είπε Η ενόχληση ήταν 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, συνεχώς», τόνισε ο δικηγόρος Αυτό βέβαια εμένα μου φαίνεται ψιλοακραίο ως σενάριο. Ο γονιός έλεγε οτι τα παιδιά γυριζαν μετά τις 4 καθημερινά και μετά έφευγαν σε δραστηριότητες. Ειτε ο δικηγόρος υπερβάλει, ειτε τα παιδιά δεν πηγαιναν σχολείο.
Getta Robo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 2 minutes ago, Gkostas2007 said: Δεν γίνεται μια ολοκληρη πολυκατοικία να καταθέτει εναντίον σου... Δεν έχουν όλοι το πρόβλημα, αλλά εσύ. Για την συγκεκριμενη περιπτωση, ισως και να ειναι ετσι, αλλα σε γενικα πλαισια, δυστηχως δεν ειναι ανηκουστο να μενεις σε πολυκατοικια παραλογων. Ξερω καλα περιπτωσεις τετοιες.
CyanBlue Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Έρχεται κάποια στιγμή που ο εργένης γίνεται σύζυγος και πατέρας και (εκ των πραγμάτων...) αλλάζει στρατόπεδο... Για τη δικαιοσύνη, επιτρέψτε μου, δεν την εμπιστεύομαι. "Βρες ένα καλό δικηγόρο"...
defacer Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 3 minutes ago, lawabiding said: Από πλευράς σου έχεις κάθε δικαίωμα να με κρίνεις αλλά όχι και να μου κάνεις προσωπική επίθεση Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τι είναι προσωπική επίθεση; Γιατί σίγουρα δεν είναι το αν εσύ αισθάνεσαι θιγμένος από το ύφος μου επειδή πιστεύεις ότι σε κατηγόρησα για κάτι. Κατά τα άλλα μπορώ να συνοψίσω την απάντηση σου σε "δεν έχω εμπειρία αλλά είμαι decent άνθρωπος και θέλω να με σέβεσαι", στο οποίο έχω να πω ότι σε σέβομαι σαν άνθρωπο (νομίζω είναι φανερό από όσα έγραψα ότι επίτηδες εκφραζομαι με τρόπο που να σέβεται ακόμα και τους "ακατάλληλους γονείς" που αναφέρθηκαν, μπορείς να ανατρέξεις αν δε με πιστεύεις) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρωστάω σεβασμό σε όσα γράφεις ή ότι έχω υποχρέωση να κάνω babysit τα συναισθήματα σου όπως κάνω με τα παιδιά μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Getta Robo είπε Για την συγκεκριμενη περιπτωση, ισως και να ειναι ετσι, αλλα σε γενικα πλαισια, δυστηχως δεν ειναι ανηκουστο να μενεις σε πολυκατοικια παραλογων. Ξερω καλα περιπτωσεις τετοιες. και τι κανανε αυτοι οι παραλογοι? φερανε αστυνομια, πηγανε στα δικαστηρια? μηπως απλα κανανε παρατηρησεις? επισης ξερεις αμα ηταν πραγματι παραλογοι ή μονο οτι ακουσες απο τη μια μερια? ηταν παραλογοι μονο με τα παιδια ή γενικα το ειχαν κουσουρι?
Getta Robo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 5 minutes ago, Lezantas26 said: και τι κανανε αυτοι οι παραλογοι? φερανε αστυνομια, πηγανε στα δικαστηρια? μηπως απλα κανανε παρατηρησεις? επισης ξερεις αμα ηταν πραγματι παραλογοι ή μονο οτι ακουσες απο τη μια μερια? ηταν παραλογοι μονο με τα παιδια ή γενικα το ειχαν κουσουρι? Στη πρωτη περιπτωση αστυνομια, στη δευτερη διαρκεις διαφωνιες και τσακωμοι απο το τιποτα. Δεν υπηρξαν ουτε υπαρχουν παιδια στη μεση, για ανυπαρκτους λογους ξεκινησαν και δημιουργησαν προβληματα. Ειναι περιπτωσεις απο δικους μου ανθρωπους και τις ειδα εν πραξη. Δυστυχως συμβαινουν και αυτα.
defacer Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 16 minutes ago, Lezantas26 said: εγραψες ολοκληρο κατεβατο και δεν διαβαζεις το κειμενο που σ απαντησα? ανεφερες σα μια πιθανη αιτια οτι μπορει και να ναι κουρασμενο και εβαλα σα μια πιθανη λυση να πατε για νανι. Να υποθέσω ότι δεν έχεις παιδιά και συ, αλλιώς θα ήξερες πως όταν είναι σε φάση υπερέντασης από κούραση το πάμε για νάνι μόνο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί; Το διάβασα αυτό που έγραψες, και προσπάθησα να εξηγήσω γενικά για ποιο λόγο αυτά τα "προφανή" σενάρια όπως το πάμε για νάνι, είναι προφανή μόνο σε όσους δεν έχουν εμπειρία. Όσοι έχουν ξέρουν πως είναι Λόττο, μια φορά μπορεί να σου κάτσει, την άλλη όχι, αλλά αυτό δεν το αντιλαμβάνεται έτσι εύκολα κάποιος που δεν έχει προσπαθήσει να έρθει στη θέση του παιδιού. Δηλαδή όλοι όσοι δεν έχουν παιδιά κατ' ελάχιστο. Ξαναλέω, δε με απασχολεί το τι μπορεί να γίνει στην τάδε συγκεκριμένη περίπτωση. Προσπαθώ να πω σε όσους δεν το έχουν καταλάβει μόνοι τους ότι είναι αφελές να νομίζεις πως η προφανής με γενικά κριτήρια ενήλικα προσέγγισή έχει αποτέλεσμα στα παιδιά. 31 minutes ago, billdanos said: Δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί αν η πηγή του θορύβου είναι τα παιδιά απαραίτητα. Δε θα έπρεπε να μας απασχολεί αν αυτό που σε κρατάει ξύπνιο στις 4 το βράδυ είναι μωρό που κλαίει, γιαγιά που πεθαίνει, ή φοιτητικό πάρτι; Σαν ανθρώπους το λέω, γιατί σα δικηγόρους οκ χεστήκαμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις