silverado Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, defacer είπε Ρε σοβαρά, αυτές τις πίπες καφενείου που λέτε ("α να, τα παιδιά κάνουν ότι ναναι, άρα δεν υπάρχει λογική, μόνο παρόρμηση, δεν ήταν και πολύ δύσκολο το καταλάβατε ε;") τις έχετε συζητήσει έστω μία φορά στη ζωή σας με κανέναν που το έχει μελετήσει παραπάνω από δέκα δευτερόλεπτα; Ένα παιδί είναι πλήρως ικανό να αντιληφθεί και να λάβει υπόψη συνέπειες από πολύ μικρή ηλικία, 3 χρόνων άνετα. Το ότι εσύ δε μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί το παιδί και γιατί κάνει ότι κάνει παρόλα αυτά είναι άλλο θέμα. Αυτες τις π@πες τις απεδειξαν ιατρικα. Συγκεκριμενη περιοχη του εγκεφαλου υπολειτουργει στα παιδια και στους εφηβους και ειναι αυτη που δινει σε εμας στους ενηλικες, την ικανοτητα να φιλτραρουμε 2 και 3 φορες κατι πρωτου το κανουμε. Αλλιως σκεφτεται και πραττει ενας ενηλικας, απο ενα παιδι ή εφηβο. 1
defacer Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, silverado said: Αυτες τις π@πες τις απεδειξαν ιατρικα. Συγκεκριμενη περιοχη του εγκεφαλου υπολειτουργει στα παιδια και στους εφηβους και ειναι αυτη που δινει σε εμας στους ενηλικες, την ικανοτητα να φιλτραρουμε 2 και 3 φορες κατι πρωτου το κανουμε. Αλλιως σκεφτεται και πραττει ενας ενηλικας, απο ενα παιδι ή εφηβο. 1. Περιμένω τις ιατρικές αποδείξεις, μέχρι τότε είναι πίπες. Φυσικά δεν πρόκειται να παραθέσεις καμία πηγή για αυτά που λες, ούτε καν να προσπαθήσεις. 2. Το ότι αλλιώς σκέφτεται ενήλικας και παιδί είναι προφανές, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που είπες πριν. 3. Αν σε ρωτήσω πως ονομάζεται η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, που εντάξει με τόση δομημένη γνώση που έχεις μαζέψει αυτά τα βασικά θα τα ξέρεις απέξω, πόσα παρδαλά κατσίκια θα γελάσουν;
logistoulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, defacer είπε Αν προσπαθούσες κάποια στιγμή να εξηγήσεις γιατί, και να μην έλεγες ότι ναναι όταν σε έφερνε ο απέναντι στο σημείο να παραδεχτείς πως δεν έχεις κανένα αντικειμενικό επιχείρημα, θα ήταν καλύτερα και για σένα και για τα παιδιά που έχεις ή μπορεί να αποκτήσεις. Αλλά δεν πρόκειται να πω ότι είσαι ακατάλληλος, γιατί εγώ δεν είμαι αυτά τα παιδιά αλλά ο defacer, και σκέφτομαι με δικά μου κριτήρια. But seriously, ξεστραβώσου. ναι με δικά σου ακριβώς κριτήρια σκέφτεσαι γελάει ο γκόζμος ερώτηση κρίσεως, πόσους χρήστες έχεις γνωρίσει στη ζωή σου; (δε μιλάω να διάβασες για ναρκωτικά σε κάποιο politically correct άρθρο, για τα ωφέλη τη κάνναβης και άλλες τέτοιες παπάτζες, μιλάω για χρήστες, κοκάκηδες, καμμένα κύτταρα, πρεζόνια ή και πλέον νεκρούς) εγώ δυστυχώς ξέρω αρκετούς που έχουν πεθάνει από το τσιγάρο και έχουν καεί από το ποτό, αλλά ξέρω και από τους άλλους που έχουν καεί από τα ναρκωτικά οπότε άσε τις βλακείες και το αφ'υψηλού υφάκι του κουλτουριάρη παντογνώστη, σε μένα δεν πιάνει και ευτυχώς για μένα εγώ όντως σκέφτομαι με δικά μου κριτήρια και δεν περιμένω άλλους να με νουθετήσουν
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 11 minutes ago, logistoulis said: φυσικά ο δεύτερος και δεν θέλει ιδιαίτερη εξήγηση του γιατί και δεν έχει καθόλου πλάκα να κάνουμε τα ναρκωτικά να φαίνονται αθώα.. Δηλαδή κατά την άποψή σου είναι χειρότερος ως γονέας (=πρότυπο) αυτός ο οποίος κάνει κάτι κακό μπροστά στα παιδιά του από αυτόν που κάνει κάτι κακό κρυφά από τα παιδιά του. Αλήθεια τώρα;
logistoulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Malthador είπε Δηλαδή κατά την άποψή σου είναι χειρότερος ως γονέας (=πρότυπο) αυτός ο οποίος κάνει κάτι κακό μπροστά στα παιδιά του από αυτόν που κάνει κάτι κακό κρυφά από τα παιδιά του. Αλήθεια τώρα; το θέμα είναι τι κάνει όχι αν το κάνει κρυφά ή φανερά, η θεωρείς ότι επειδή το κάνει κρυφά κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα; αλήθεια τώρα;
defacer Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, logistoulis said: ερώτηση κρίσεως, πόσους χρήστες έχεις γνωρίσει στη ζωή σου; (δε μιλάω να διάβασες για ναρκωτικά σε κάποιο politically correct άρθρο, για τα ωφέλη τη κάνναβης και άλλες τέτοιες παπάτζες, μιλάω για χρήστες, κοκάκηδες, καμμένα κύτταρα, πρεζόνια ή και πλέον νεκρούς) Πολύ περισσότερους από σένα. Δεκάδες σίγουρα. Τριψήφιο νούμερο ίσως; Επίσης έχω διαβάσει πολύ (το πρώτο βιβλίο σχετικό που διάβασα ως έφηβος ήταν αυτό, από το οποίο έβγαλα το συμπέρασμα ότι ποτέ δε θα κάνω πρέζα αλλά βασικά αν κάνω και μια φορά δεν τρέχει τίποτα) και έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος ουσίες διαφόρων ειδών πολλάκις (όχι πρέζα όμως). Κάνεις το point μου περί ηλίθιων απόψεων του κάθε άσχετου περισσότερο από όσο θα μπορούσα να το κάνω ο ίδιος.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 30 minutes ago, lightsout said: Είτε δεν κατάλαβες, είτε θίχτηκες. Καταρχάς, δεν ζήτησα τον σεβασμό και την κατανόηση κανενός εδώ μέσα, ούτε ο χαρακτηρισμός απευθύνεται προς όλους. Αν θεωρείς ότι σε φωτογράφισα, θα έχεις τους λόγους σου. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να κρίνει ο οποιοσδήποτε την γονεϊκότητα, πολλώ δε μάλλον να εκφράζει με αξιοσημείωτη ευκολία άποψη με ύφος παιδοψυχολόγου και να κουνάει το δάχτυλο. Με άλλα λόγια, είπα πως "καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε". Η γονεϊκότητα δεν μαθαίνεται από το google, ούτε με το να παρατηρούμε τι κάνει ο γείτονας. Είναι μια κατάσταση που χρειάζεται να τη βιώσει κανείς για να δει πως είναι, εκτός κι αν μιλάμε για επαγγελματία ψυχικής υγείας όπου σίγουρα θα έχει επιστημονικές γνώσεις για την κατάσταση αυτή. Με επιβεβαίωσες απόλυτα! Δυστυχώς βέβαια ...αλλά τι κάνουμε τώρα! Η "γονεϊκότητα" που λες δεν χρειάζεται να τη βιώσει κανείς προσωπικά για να καταλάβει ορισμένα βασικά πράγματα. Γιατί αν ήταν να τη δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας αρέσει δεν θα είχε και πολύ νόημα, γιατί είναι σχεδόν αδύνατον μετά να πεις "ουπς δεν μου αρέσει και δεν τη θέλω"... Και μετά χρειάζεται η πραγματική επέμβαση των ειδικών ή έχουμε γονείς υπό ψυχική κατάρρευση την οποία τελικά την πληρώνουν τα παιδιά και όσοι είναι γύρω τους! 1
logistoulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ναι οκ defacer είσαι ο καλύτερος.. έχεις όλες τις εμπειρίες και τις γνώσεις της ζωής και διάβασες και ένα βίβλιο που σε έκανε να βγάλεις συμπέρασμα γιατί μόνος σου δεν μπορείς Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
ctsiri Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, defacer είπε 1. Περιμένω τις ιατρικές αποδείξεις, μέχρι τότε είναι πίπες. Φυσικά δεν πρόκειται να παραθέσεις καμία πηγή για αυτά που λες, ούτε καν να προσπαθήσεις. 2. Το ότι αλλιώς σκέφτεται ενήλικας και παιδί είναι προφανές, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που είπες πριν. 3. Αν σε ρωτήσω πως ονομάζεται η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, που εντάξει με τόση δομημένη γνώση που έχεις μαζέψει αυτά τα βασικά θα τα ξέρεις απέξω, πόσα παρδαλά κατσίκια θα γελάσουν; Δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένος ο εγκέφαλος των παιδιών, π.χ. http://www.biblionet.gr/book/228006/Siegel,_Daniel_J./Τι_συμβαίνει_στον_εγκεφαλό_του (...) Οι συγγραφείς εξηγούν και καθιστούν προσιτή τη νέα επιστημονική γνώση για το πώς "καλωδιώνεται" ο εγκέφαλος των παιδιών και το πώς ωριμάζει. Ο "πάνω" εγκέφαλος, που παίρνει αποφάσεις και εξισορροπεί συναισθήματα, βρίσκεται υπό κατασκευή μέχρι την ηλικία των είκοσι πέντε ετών. Ιδιαίτερα στα μικρότερα παιδιά, ο δεξιός εγκέφαλος και τα συναισθήματά του τείνουν να κυριαρχούν επί της λογικής του αριστερού εγκεφάλου. Καθόλου περίεργο που τα παιδιά έχουν ξεσπάσματα θυμού, τσακώνονται ή βυθίζονται στη σιωπή. (...) Αυτά που γράφει ανταποκρίνονται και στην εμπειρία που έχω με τα δικά μου παιδιά. Προσοχή, δεν λέω ότι αυτό δικαιολογεί το να μην κάνεις το παραμικρό με την δικαιολογία "παιδιά είναι", είναι δουλειά του γονέα να βάζει όρια στα παιδιά και να τα επιβάλει όσο και αν τον ξεβολεύει λόγω γκρίνιας, θυμού κλπ.
defacer Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 8 minutes ago, Malthador said: Δηλαδή κατά την άποψή σου είναι χειρότερος ως γονέας (=πρότυπο) αυτός ο οποίος κάνει κάτι κακό μπροστά στα παιδιά του από αυτόν που κάνει κάτι κακό κρυφά από τα παιδιά του. Αλήθεια τώρα; Ούτε καν μπροστά στα παιδιά του. Κάνει κακό, τεκμηριωμένα, κατευθείαν στην υγεία των παιδιών του. Αλλά έχουμε πατήσει τον κάλο της κολληματικής άγνοιας εδώ, ναρκωτικά είναι κακά τζιζ, οπότε τι απάντηση περιμένεις. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, logistoulis said: το θέμα είναι τι κάνει όχι αν το κάνει κρυφά ή φανερά, η θεωρείς ότι επειδή το κάνει κρυφά κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα; αλήθεια τώρα; Κρίνουμε τις συμπεριφορές, όχι τα αποτελέσματά τους γιατί το πήγες δέκα λέβελς παρακάτω μιλώντας για πρεζόνια κλπ (το πρεζόνι δεν μπορεί να κρατήσει στυλό καλά καλά, πόσο μάλλον σπίτι). Με το να καπνίζεις μπροστά στο παιδί σου, πάμε, ταληράκια: α) του επιβάλλεις να ρουφάει τον καπνό σου, με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία του β) του δείχνεις ότι είναι μια συμπεριφορά αποδεκτή για να την ακολουθήσει αφού την ακολουθεί το πρότυπό του Συνέχισε να πιστεύεις ότι είναι ακριβώς το ίδιο με το να πίνεις κόκα μόνος σου σε μπουζουκτζίδικο της Εθνικής. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από Malthador
defacer Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 2 minutes ago, logistoulis said: ναι οκ defacer είσαι ο καλύτερος.. Ίσως το μοναδικό πράγμα που έχεις πει για το οποίο μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως έχουν παρατεθεί αντικειμενικές πληροφορίες στο θρεντ. 3 minutes ago, ctsiri said: Αυτά που γράφει ανταποκρίνονται και στην εμπειρία που έχω με τα δικά μου παιδιά. Επίσης όμως δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχικό ισχυρισμό του Silverado, που για να διευκολύνω ήταν ότι τα μικρά παιδιά δε μπορούν να σκεφτούν λογικά και να λάβουν υπόψη την έννοια των συνεπειών.
Zerg13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δεν μπορω να διαβάζω πράγματα που δεν ισχύουν.Ενημερωθειτε πριν γράψετε αβιαστα ένα συμπέρασμα χωρις να έχετε ιδέα τι γινεται. Η κατασταση στην Ελλάδα,έχει φθάσει στο άλλο άκρο με το θέμα "στηριξης". Τα κέντρα εργοθεραπείας, κάνουν χρυσές δουλειές, εξ αιτίας της νέας μοδας που θέλει τα ζωηρά παιδιά, να ειναι παράλληλα και προβληματικά και να έχουν ανάγκη εργοθεραπείας. Και φυσικά η ατάκα ειναι "έλα μωρέ, όλοι χρειαζόμαστε την εργοθεραπεια μας". Να μη μιλήσω για τη συμβουλευτική γονέων, όπου "άτακτο παιδί=κακός γονιός, οπότε έλα αμέσως για συμβουλευτική". Και φυσικά για ολο αυτό, τεράστια ευθήνη φέρει το σχολείο, διότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τον μέτριο μαθητή, ή τον ζωηρό μαθητή, οπότε το να τον στειλει σε καποιο ειδικο σχολείο, το θεωρουν λυση για να μη παραδεκτουν την ανεπάρκειά τους (συνήθως παλαιάς κοπής εκπαιδευτικοι, με διευθυντικές θέσεις που δε θέλουν σκοτουρες στο κεφάλι τους. Η μαλθακοποίηση των παιδιων στο μεγαλείο της. Υπερπροστατευτικοί γονείς και γείτονες ενοχλημένοι. Μπάλα στον δρόμο; Παιχνίδι το απογευμα στις πυλωτές; Πράγματα με τα οποία εμεις μεγαλωσαμε και κανεις δε μας ενοχλουσε, στις ιδιες πόλεις. Ας παραδεχτουμε καλυτερα οτι η γενιά μας απλά θέλει την ησυχία της και δε τη νοιάζει τιποτε άλλο και ας μη κρίνουμε χωρις να ξέρουμε. Εκεί που χρειάζεται η παρέμβαση, πχ σε περιπτώσεις διαταραχης, φάσματος, λόγο κτλ κτλ, συνήθως η στήριξη ειναι εξαιρετική. Δοξα το Θεό, μια χαρά επιστήμονες έχουμε στην Ελλάδα. Εσυ θα με ενημερωσεις; Που ξερεις καταρχην τι ξερω; Και πλασαρεσαι με αυτο το υφακι. Κοιταχτητε στον καθρευτη θελετε να συμβουλεψετε και τους αλλους. Αυτος που τα εχει κανει ολα στραβα και γκαβα, αναζητα απεγνωσμενα να συμβουλεψει/βοηθησει εγω αυτο βλεπω μαθαμε και μια λεξη και την κοπαναμε συνεχεια εργοθεραπεια Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από Zerg13
logistoulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Συνέχισε να πιστεύεις ότι είναι ακριβώς το ίδιο με το να πίνεις κόκα μόνος σου σε μπουζουκτζίδικο της Εθνικής. δεν είπα ότι είναι το ίδιο, είπα ότι το να πίνεις κόκες στα μπουζούκια είναι πολύ χειρότερο, χωρίς να λέω ότι και το άλλο είναι σωστό τα λόγικα άλματα δίνουν και παίρνουν.... πότε είπα ότι είναι καλό να καπνίζεις και στη μούρη του παιδιού σου; στο μόνο που είχα ένσταση είναι στο θέμα των ναρκωτικών και ο τρόπος που παρουσιάζονται από ορισμένους.. το να μου λες ότι είναι χειρότερο να καπνίζεις έστω και μπροστά στο παιδί σου (που είναι πολύ κακό, το ξαναλέω αν έχει κανείς θέμα με τη γλώσσα) από τα ναρκωτικά είναι τουλάχιστον βλακώδες Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις