Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kατ αρχην χαιρομαι διοτι διατηρουμε ακομα το επιπεδο εδω (οκ αν εξαιρέσεις 1-2 κλασσικους τυπους) σε αντιθεση με τα social που το πράγμα έχει πάει "γονεις vs εργένηδες".

Η αλήθεια ειναι πως αν δεν έχεις παιδιά δεν ξέρεις πως λειτουργεί μια κατάσταση και το πόσο εύκολο ειναι να προκληθεί θόρυβος. Επίσης, επειδη διάβασα ένα παράδειγμα ενος φιλου για τη κόρη του, οι περιπτώσεις αυτές ειναι μεμονωμένες. 

Σε μέσες άκρες τα παιδιά θα κάνουν φασαρία ότι και να γινει. Από τη στιγμη που θα μπουν στο σπίτι, όσο πιο μικρά ειναι, τοσο πιο άτσαλες κινήσεις θα κάνουν. Ειδικά στις ηλικίες απο 3-6 που ακομα και με τουβλάκια να παίζουν, μονα στο δωμάτιο χωρις να ενοχλουν, αν δεν υπάρχει ηχομόνωση, θα ενοχληθεί ο άλλος. 

Ειναι λοιπόν σαφές πως:

• O γονιός φταίει αν το παιδί του γκαρίζει συνέχεια και παίζει πχ ποδόσφαιρο μέσα στο σπίτι. Πρέπει να επέμβει. Δεν φταίει αν η φυσιολογικη ομιλία του παιδιού του, η το καζανάκι του, ή απλώς η ύπαρξή του, ενοχλησε τον απο κάτω.
  • Η ηχομόνωση ειναι το Α και το Ω σε ένα διαμέρισμα. Υπάρχουν κατασκευές που δε πα να βαράς, ο άλλος δεν παιρνει χαμπάρι.
  • Η φασαρία ειναι ποινικό αδίκημα, δεν ειναι όμως έγκλημα, ούτε μπορει να συγκριθεί με αυτό.
  • Αν μένεις σε πολυκατοικία με παιδιά,  ειναι απόλυτα φυσιολογικό να ακούσεις κλάμματα, φωνές κτλ σε κάποιες περιπτώσεις. Αν υπάρχει βρέφος, θα ακους συνέχεια και δε μπορεις να κάνεις τιποτε για αυτό. Χρειάζεται ανέχεια. 
  • Η περίπτωση που δικάστηκε, υποθέτω οτι ανήκει στις ακραίες περιπτώσεις, οπου δεν ηταν απλά η φασαρία που ενόχλησε αλλά η αδιαφορία ίσως και υπεροψία των γονέων. 
  • Σιγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρωπων που η ζωή σε σπηλιά θα ηταν ισως ικανοποιητική.Και απο τις δυο πλευρές.

Μια σωστή λύση που θα μπορουσε να επιβάλλει ένα δικαστηριο με ενσυναίσθηση, θα ηταν η συμβουλευτική στους γονείς (με δικά τους έξοδα) και η ηχομόνωση του σπιτιού τους (επισης με δικά τους έξοδα)

Πάντως ο λανθασμένος τροπος που έχει μεταφερθεί η ειδηση απο πληθώρα των ΜΜΕ που απλά αντέγραψε ένα μικρό κείμενο,έχει δημιουργήσει συγχηση. Για πολλοστή φορά τα Ελληνικά ΜΜΕ δειχνουν ανάξια να μεταφέρουν απλά μια σωστή είδηση και πλέον δεν διαφέρουν σε τιποτε απο έναν οποιονδήποτε που απλά παραθέτει μια ειδηση που ειδε σε ένα σάιτ.

Και μια σχετική ερώτηση για οποιον γνωρίζει:

Διαμέρισμα σε πολυκατοικία, έγινε παιδιατρίο. Πρωι βράδυ λοιπόν ακους κλάμματα απο πιτσιρίκια. Τι παίζει σε τετοια περίπτωση; Eιναι η παιδίατρος υποχρεωμένη να προχωρησει σε ηχομόνωση;

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
  • Απαντ. 416
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, μπιπ μπιπ said:

Εμενα που με ενοχλούν απίστευτα τα μηχανάκια και οι κόρνες ειδικά τις ώρες κοινής ησυχίας σε ποιον να κάνω μήνυση ; 

Εμένα ποιος θα μου δώσει τα 300 ευρώ ;

Η ανευθυνότητα αυτών που τα κάνουν αυτά δεν διαφέρει και πολύ από την ανευθυνότητα όσων περιγράφουμε εδώ σε διάφορα μηνύματα. Η διαφορά είναι πως οι δικοί σου εκμεταλλεύονται το γεγονός πως μπορούν να ξεφύγουν ώστε να μην μπορείς να τους εντοπίσεις εύκολα. :)

1 minute ago, pontez2 said:

Διαμέρισμα σε πολυκατοικία, έγινε παιδιατρίο. Πρωι βράδυ λοιπόν ακους κλάμματα απο πιτσιρίκια. Τι παίζει σε τετοια περίπτωση; Eιναι η παιδίατρος υποχρεωμένη να προχωρησει σε ηχομόνωση;

Δεν είμαι δικηγόρος αλλά η απλή λογική μου λέει πως όταν έχουμε έναν επαγγελματικό χώρο ανάμεσα σε κατοικίες άλλων ανθρώπων, θα πρέπει να τηρούνται ορισμένες προδιαγραφές. 

• Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, billdanos said:

Ίσα ίσα που θα έπρεπε όσοι έχουν παιδιά να ακούνε που και που αυτούς που δεν έχουν

Να τους ακούνε σε τι πράγμα ακριβώς;

Θέλω να πω, εγώ που ξέρω προγραμματισμό δεν ακούω καθόλου αυτούς που δεν ξέρουν, κάνω κάτι λάθος;

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, pontez2 said:

Και άλλη μία σχετική ερώτηση για όποιον γνωρίζει:

Όταν φοιτούσα στην Πάτρα στο απο κάτω ακριβώς διαμέρισμα έμενε ένας κατάκοιτος καρκινοπαθής που όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ βόγκαγε από τους πόνους. Τι προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνει αγωγή για ηχορύπανση;

• Confused 1
Δημοσ.

Για το ερωτημα σου @Malthador ξέρω περίπτωση γείτονα που κάλεσε αστυνομία, διότι η ετοιμοθάνατη γυραιά κυρία απέναντι βόγγαγε απο πόνους (καλοκαιρινούς μήνες) και ειχε αναστατωθεί η γειτονιά. Η αστυνομία συνέστισε υπομονή στους γειτονες και στους συγγενεις να κλεινουν τα παράθυρα, ο γείτονας επέμενε και πηγε σε εισαγγελέα. Η γυναίκα βέβαια μετά απο μερικές ημέρες απεβίωσε, αλλά τωρα υπάρχει δικαστική μάχη ανάμεσα στην οικογένεια της συγχωρεμένης και του γείτονα, οι οποίοι του ζητάνε αποζημίωση για ηθική βλάβη στην ετοιμοθάνατη!!!!!! Καλό; 😛 😛 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, silverado είπε

Η καθε γενια ξεχναει το τι εχει κανει.
Επιλεκτικο Αλτσχαιμερ.

Μπορεις να παιξεις και να κανεις ενα σωρο πραματα χωρις να ενοχλεις την κοινωνια.

Βεβαια δεν περιμενω κατι καλυτερο

Επεξ/σία από tritonas00
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Για το ερωτημα σου @Malthador ξέρω περίπτωση γείτονα που κάλεσε αστυνομία, διότι η ετοιμοθάνατη γυραιά κυρία απέναντι βόγγαγε απο πόνους (καλοκαιρινούς μήνες) και ειχε αναστατωθεί η γειτονιά. Η αστυνομία συνέστισε υπομονή στους γειτονες και στους συγγενεις να κλεινουν τα παράθυρα, ο γείτονας επέμενε και πηγε σε εισαγγελέα. Η γυναίκα βέβαια μετά απο μερικές ημέρες απεβίωσε, αλλά τωρα υπάρχει δικαστική μάχη ανάμεσα στην οικογένεια της συγχωρεμένης και του γείτονα, οι οποίοι του ζητάνε αποζημίωση για ηθική βλάβη στην ετοιμοθάνατη!!!!!! Καλό; 😛 😛 

Είναι οι λεγόμενοι ΄΄σκατόψυχοι άνθρωποι΄΄ και ζουν ανάμεσά μας. Άκου λέει τον ενοχλούσαν τα βογγητά της γυναίκας που της έβγαινε η ψυχή ! 

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimpa16 είπε

Είναι οι λεγόμενοι ΄΄σκατόψυχοι άνθρωποι΄΄ και ζουν ανάμεσά μας. Άκου λέει τον ενοχλούσαν τα βογγητά της γυναίκας που της έβγαινε η ψυχή ! 

Μην παιρνετε θέση σε περιστατικά και διαμαχες που δεν ξέρετε.  Πολλά παίζουν που δεν ξέρετε. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

Μπορεις να παιξεις και να κανεις ενα σωρο πραματα χωρις να ενοχλεις την κοινωνια.

Βεβαια δεν περιμενω κατι καλυτερο

Μετα ξυπνησες.
Μεχρι να μαθεις να μην ενοχλεις την κοινωνια, την εχεις ενοχλησει και με το παραπανω.
Κανενας δεν γεννιεται με συμπεριφορα ενηλικα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

100% δεν μπορεις να εισαι. Αλλα προσπαθεις να ελεγχεις το παιδι που παει και να του μιλας. Να μην το αφηνεις και να αδιαφορεις. Να του λες πιο ειναι το σωστο και πιο το λαθος.

Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου αν και ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω όταν οι κόρες μου φτάσουν σε τετοιες ηλικίες. Να του μιλήσεις και γενικώς να του λες τι εσύ θεωρεις σωστό η λάθος είναι κατι που θεωρώ λογικό. Το να το ελεγχεις όμως στα παντα που κανει όταν είναι εξω... δεν το θεωρώ εφικτό και επίσης λογικό. Όχι, δεν εννοώ να το αφήσει να λείπει 2-3 μέρες χωρίς να ξέρεις που είναι. Αλλα δεν χρειαζεται και να παραμονευεις στην γωνία για να δείς μήπως ανεβεί στο μηχανάκι κάποιου "μαντραχαλου" . Θα πρεπει να το βάλεις στην σωστή τροχιά και μετά απλά να το εμπιστευτείς. Να ξέρεις σε ποια φιλή παει αλλα όχι το καθε βήμα. Και ξαναλέω ότι δεν ξέρω τι θα κανω όταν θα γίνουν οι κόρες 16. Απλά αυτό θα προσπαθήσω να κανω. Αυτό θεωρώ τώρα λογικό.

13 ώρες πριν, phanispal είπε

Κάτι έχω στο νου μου..

Δεν ξεσπάω στα παιδιά μου, αλλα.... για δωσε καμια ιδέα. Σάκο του μποξ; Σκοποβολή;

17 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ειπε κανεις να μη παιξουν? αλλα αμα οι γονεις δεν εχουν χρονο να τα πανε σε καποιο γηπεδο ή παρκο πρεπει να παιζουν ποδοσφαιρο μεσα στο σπιτι?

υπαρχουν και τα επιτραπεζια να τους δειξεις και να φερουν και φιλους τους στο σπιτι να παιξουν μαζι, ή να διαβασουν κομιξ. γενικα ιδεες υπαρχουν για να χαβαλεδιασουν τα παιδια ακομα και μεσα στο σπιτι, αλλα χρειαζεται διαθεση απο τους γονεις να ασχοληθουν μαζι τους. να τα αφηνεις να κανουν το σπιτι γηπεδο δεν βοηθαει κανεναν

Στην συγκεκριμένη περιπτωση μιλάμε για 5 χρονα (διδυμα) που λογικά αυτά εκαναν τον περισσότερο θόρυβο. Αυτές αλλωστε είναι και οι πιο κρίσιμες ηλικες. 3-6. Οπότε αυτόματα ξεχναμε επιτραπέζια αλλα και τα κομιξ (εκτός αν βλέπουν μόνο τις εικόνες). Ιδέες για μεσα στο σπίτι υπαρχουν αλλα όχι για καθε μέρα. Οι δικές μου πχ καθονται και παίζουν με τα κουζινικά (μαζί με εμας πολλες φορές), παίζουν οικογενεια (που παριστανουν τους γονεις), ζωγραφίζουν και πολλα αλλα. Αυτό όμως δεν μπορούν να το κανουν όλη μέρα, κάθε μέρα. Και το να τους δίνεις κινητό και ταμπλετ για να ηρεμίσουν.... δεν είναι λυση. Και δυστυχως γνωρίζω εκ πείρας ότι αν ανοιξεις αυτή την πόρτα... δυσκολα την κλείνεις. Είναι βέβαια και αναλογα με το παιδί. Το αγοράκι μιας φίλης πχ εχει κολλημα με τα αυτοκινητάκια. Αν του δώσεις απλά 2 από αυτά,  απλά θα καθήσει και θα τα τρακαρει για 2-3 ώρες χωρίς να βαρεθεί. Το ίδιο πραγμα συνεχεια λες και είναι στο repeat. Κάθε μέρα. Καποιο αλλο παιδί απλά θα βαριοταν στο 10λεπτο.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι τα παιδιά ναι μεν είναι ανθρωποι που μπορείς να τους συζητήσεις και "εκπαιδευσεις" σε ενα βαθμό, αλλα πολλες φορές νοιωθουν πραγματα που δεν μπορούν να ελεγξουν και κανουν για πραγματα για λόγους που ούτε να ίδια ξέρουν. Οι δικές μου πχ αν νυστάζουν και είμαστε εξω σηκωνουν τον κόσμο. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ενα παιδί (ή μαλλον τους γονείς) όταν φωνάζει όλη μέρα. Θα υπαρξουν όμως στιγμές που θα το κάνει.

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
44 minutes ago, defacer said:

Να τους ακούνε σε τι πράγμα ακριβώς;

Θέλω να πω, εγώ που ξέρω προγραμματισμό δεν ακούω καθόλου αυτούς που δεν ξέρουν, κάνω κάτι λάθος;

Να τους ακούνε όταν προσπαθούν να τους πουν πως κάτι δεν πάει καλά όταν οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται... 

Ένας που δεν ξέρει προγραμματισμό, μπορεί εύκολα να εντοπίσει κάτι λάθος στο τελικό σου προϊόν ή να σου περιγράψει κάτι (χωρίς στοιχεία κώδικά) που θα σε βοηθήσει να το κάνεις καλύτερο. :)

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε

Δεν χρειαζεται να εχεις παιδια για να καταλαβεις οτι η συμπεριφορα τους μπορει να διαμορφωθει αμεσα και σωστα με την καταλληλη εκπαιδευση (παιδεια). Συνηθως δε, η εκπαιδευση τους βασιζεται στην μιμηση των αλλων και ειδικα των γονεων, αρα αν εχουν στον χωρο τους ανθρωπους που γκαριζουν, προφανως αυτο το know-how θα αποκτησουν στο τροπο συναναστροφης τους.

Εσύ έχεις παιδιά ;

Το να κάνουν φασαρία, δεν σημαίνει ότι γκαρίζουν . Μπορεί να τα εμπνέει κάποιο τραγούδι και όποια στιγμή το θυμηθούν , να αποφασίσουν να το ... τραγουδήσουν ! Πολύ δυνατά. Ενοχλεί τραγικά.

Μπορεί να έχουν κούτες με παιχνίδια που αποφασίζουν να τα μετακινήσουν ... και να πέσουν ... γίνεται χαμός. 

Μπορεί να ανεβοκατεβαίνουν τρέχοντας ξύλινη εσωτερική σκάλα .... Κόλαση ...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, silverado είπε

Κανενας δεν γεννιεται με συμπεριφορα ενηλικα

Μισό λεπτό γιατί μπερδεύεσαι.

Κανείς δεν τα έβαλε με παιδιά ηλικίας τέτοιας, που δεν έχουν αναπτύξει κριτική σκέψη.

Λέμε για άλλη μία φορά ότι το πρόβλημα είναι με τους γονείς. Και πάλι, όχι όταν είναι τόσο μικρό ώστε να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί τι του λες.

3 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Δεν ξεσπάω στα παιδιά μου, αλλα.... για δωσε καμια ιδέα. Σάκο του μποξ; Σκοποβολή;

Δες τι λέω πιο πάνω.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, dimpa16 είπε

Δε νομιζω οτι τιθεται θέμα σκατόψυχου αλλά απλά ανθρωπου που ενοχλείτε απο έναν θόρυβο. Ειτε ειναι απο παιδί, ειτε απο σκυλί, είτε απο βογγητά κάθε είδους, αν ο άλλος ενοχλείτε, κάποια στιγμη θα διαμαρτυρηθεί. Δεν έχουν όλοι υπομονή. Δεν τον δικαιολογώ, διότι μιλάμε για άνθρωπο που οι μέρες του ηταν μετρημένες.

19 λεπτά πριν, billdanos είπε

Να τους ακούνε όταν προσπαθούν να τους πουν πως κάτι δεν πάει καλά όταν οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται... 

Πως μπορει ένας μη γονιός η ακόμα και ένας γονιός, να κρίνει αν κάτι δε πάει καλά με το παιδί του άλλου; 

Ειναι εξειδικευμένος παιδαγωγός; Eίναι παιδοψυχολόγος; 

Η φασαρία του παιδιού σου, δε σε κάνει πάντα κακό γονιό. Η αδιαφορία στη φασαρία σε κάνει αδιάφορο προς τους γείτονες και ασεβή.

update: Nα διευκρινίσω εδω τι εννοώ΄. Αν το παιδί σου μεγάλωνε σε αγρούς και έπαιζε ολη μέρα φασαριόζικα αυτο θα σε έκανε κακο γονιό; Γιατι αν ηταν έτσι, χιλιάδες παιδιά που μεγάλωσαν με αυτο το τρόπο, χωρις να ενοχλουν  κανέναν διοτι δεν υπηρχε κάποιος να ενοχλησουν θα ηταν παιδιά κακων γονιων.

Αντιθετα, το να μένεις σε πολυκατοικία και να μην επεμβένεις στη φασαρία του παιδιου σου, σε κάνει αδιάφορο προς τους γειτονες.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...