Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αλλα μας ελεγες 🤣

Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τη εννοούσα

• Απαντ. 416
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, randomcat είπε

Μιας και διάβαζα αρκετά Ντόναλντ εναντίων του γείτονα Τζόουνς όταν ήμουν πιτσιρίκι, ξέρω ακριβώς τι μέτρα χρειάζονται για τους φασαριόζους γείτονες... μετά την πρώτη προειδοποίηση απλά τους ανατινάζεις το διαμέρισμα με δυναμίτη... μαζί και το δικό σου διαμέρισμα... έτσι θα μάθουν...

masgb02a.jpg

Εγώ τα διαβάζω ακόμα...Ίσως το μόνο πράγμα που με κάνει να χαλαρώσω...

Δημοσ.

Τι σας φταινε τα παιδακια. Ενταξη θα κανουν λιγη φασαρια οκ θα σταματησουν . Το παιρνεις στην πλακα. Και εμεις παιδια ειμασταν και παιδια εχουμε. Ειμαι σχεδον σιγουρος πως οσοι τους ενοχλουν τα παιδακια δεν εχουν κανενα θεμα αμα γαυγιζει ο σκυλος του γειτονα. 

• Confused 1
  • Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, mp123 said:

Τι σας φταινε τα παιδακια. Ενταξη θα κανουν λιγη φασαρια οκ θα σταματησουν . Το παιρνεις στην πλακα. Και εμεις παιδια ειμασταν και παιδια εχουμε. Ειμαι σχεδον σιγουρος πως οσοι τους ενοχλουν τα παιδακια δεν εχουν κανενα θεμα αμα γαυγιζει ο σκυλος του γειτονα. 

Μπορεί να σκέφτονται όπως εσυ: «τι σας φταίνε τα σκυλάκια. Εντάξει θα κάνουν λίγη φασαρία οκ θα σταματήσουν. Το παίρνουν στην πλάκα»... 😛 

Όταν έχεις ανεύθυνους γείτονες, είτε έχουν παιδιά, είτε σκυλιά, είτε και τίποτα από αυτά, θα αντιμετωπίζεις πάντα πρόβλημα. Και ένα πρώτο σημάδι ανευθυνότητας ή αδιαφορίας προς τους άλλους είναι και η δικαιολογία «παιδιά είναι μωρε»...

Επισης μην μπερδεύεσαι, η απόφαση του δικαστηρίου αφορά τους γονείς για την αδιαφορία που έδειξαν και όχι τα ίδια τα παιδιά. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, palasd είπε

Νομίζω ότι η τελευταία παράγραφος του billdanos τα λέει όλα 

Με την ιδια λογικη της τελευταιας παραγραφου τα ανηλικα παιδια που παρανομουν (κλεβουν κλπ) πρεπει να μπουν φυλακη και οι γονεις; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mp123 είπε

Με την ιδια λογικη της τελευταιας παραγραφου τα ανηλικα παιδια που παρανομουν (κλεβουν κλπ) πρεπει να μπουν φυλακη και οι γονεις; 

Εδω τα λεει πολυ χοντρικα βεβαια, λεγεται παραμεληση εποπτευσης ανηλικου

• Like 5
Δημοσ.

Δεν είναι έτσι άλλο  το κλέβει έξω από το σπίτι που δεν μπορώ σχεδόν να το ξέρω και άλλο τα κάνει το σπίτι μπ....λο και εγώ δεν ασχολούμαι έχει τεράστια διαφορά

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, palasd είπε

Δεν είναι έτσι άλλο  το κλέβει έξω από το σπίτι που δεν μπορώ σχεδόν να το ξέρω και άλλο τα κάνει το σπίτι μπ....λο και εγώ δεν ασχολούμαι έχει τεράστια διαφορά

Δεν εχει καθολου τεραστια διαφορα. Ειναι οπως η στρουθοκσμηλος βαζει το κεφαλι στο χωμα να κανει πως δεν βλεπει. Το παιδι πρεπει να ξερω τι κανει οταν ειναι εξω, που παει με ποιους κανει παρεα. 

Δημοσ.

Οκ δηλαδή εσύ πιστεύεις άμα θέλει να κάνει κάτι το 16χρονο χώρις να καταλάβεις κάτι δεν μπορεί να το κάνει ή αν ελέγχεις αυτά που λες είσαι 100% σίγουρος ότι όλα πάνε καλά?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, palasd είπε

Οκ δηλαδή εσύ πιστεύεις άμα θέλει να κάνει κάτι το 16χρονο χώρις να καταλάβεις κάτι δεν μπορεί να το κάνει ή αν ελέγχεις αυτά που λες είσαι 100% σίγουρος ότι όλα πάνε καλά?

100% δεν μπορεις να εισαι. Αλλα προσπαθεις να ελεγχεις το παιδι που παει και να του μιλας. Να μην το αφηνεις και να αδιαφορεις. Να του λες πιο ειναι το σωστο και πιο το λαθος. 

Εχουμε βγει offtopic τωρα. Στο θεμα τωρα εγω πιστευω παιδια ειναι θα παιξουν. Θα μεγαλωσουν θα ηρεμησουν. Μην ειμαστε παραξενοι μας φταινε ολα και ολοι. Εκτος φυσικα και μιλαμε για παιδια-βανδαλοι που τα κανουν ολα γης μαδιαμ. 😀😀

Δημοσ.
9 hours ago, Lezantas26 said:

και ποση ωρα θα το αφησεις να κανει φασαρια? δεν θα το βαλεις να ξαπλωσει? δε θα ενδιαφερθεις τι εχει? να το παρηγορησεις? ρεαλιστικα μερικα λεπτα θα κλαιει. εγω παντως οσες φορες υπηρχαν στη γειτονια παιδια, γενικα δεν υπηρχε θεμα. ακομα και μια φορα που ενα δε σταματαγε απο το πρωι μεχρι το βραδυ για βδομαδες, κανενας δεν εκανε παραπονα. αυτο που θελω να πω ειναι οτι με εξαιρεση μερικους παραξενους (που τους γραφουμε ολοι στ απαυτα μας και κανενα δικαστηριο δεν θα ασχολιοταν μαζι τους) υπαρχη κατανοηση και ανεκτικοτητα.

αρα αμα βλεπεις αγανακτησμενους μαλλον πρεπει να δεις τι λαθος κανουν οι γονεις και οχι οι γειτονες. 

Ναι, όταν λέω για αντίληψη του πώς λειτουργούν τα παιδιά....

Δεν μπορείς "να το βάλεις" να κάνει κάτι που είναι αντίθετο σε ότι νιώθει εκείνη τη στιγμή, όπως δε μπορείς να σταματήσεις κάποιον ενήλικα να κλαίει λέγοντάς του "έλα μην κλαίς", εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις βία (όχι απαραίτητα σωματική). Αυτό σημαίνει πως έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο να καταπιέσεις το παιδί μαθαίνοντας του ταυτόχρονα να κάνει επίσης το ίδιο σε άλλες περιπτώσεις, και στο suck on it μέχρι να ηρεμήσει σε σημείο που να μπορεί να λειτουργήσει όπως θα ήθελαν οι ενήλικες. Και ένα από τα δύσκολα του να είσαι γονιός είναι ακριβώς αυτό: να μάθεις ο ίδιος να διαχειρίζεσαι το γεγονός πως υπάρχουν στιγμές που θέλεις, μα θέλεις τόσο πολύ, όσο τίποτα άλλο, να βοηθήσεις το παιδί, αλλά δε γίνεται και η βοήθεια σου εκείνη τη στιγμή είναι απλά να είσαι κοντά του και να υπομένεις αυτό που συμβαίνει.

Για αυτό που λες πως συνήθως υπάρχει κατανόηση και ανεκτικότητα, μακάρι να υπήρχε πιο συνήθως. Παρόλο που εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα, δε μπορώ να πω ότι περισσεύει κιόλας. Πολλά τα παραδείγματα.

• Like 2
Δημοσ.
9 hours ago, MTX said:

Εγώ βλέπω και στοιχεία ζιλιας στο συγκεκριμένο θέμα , έχουμε ένα ζευγάρι με 4 παιδιά γερά να είναι να τους ζήσουν και ένα άλλο ζευγάρι που δεν έχει παρόλο που είναι κοντά στα 50 , ησως και να μην μπορούν να κάνουν , αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση γιατί ο καθένας θέλει την ηρεμία του οπός και να έχει , αν όμως είχανε παιδιά πιστεύω θα είχανε λίγο μεγαλύτερη κατανόηση , στο κάτω κάτω ζωντανή άνθρωποι είναι θα κάνουν και θόρυβο

Πού είδες ζήλια; Τί εννοείς ακριβώς; Ξέρεις, πολλοί άνθρωποι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ επιλέγουν να παραμείνουν άτεκνοι για 1000 λόγους [και φυσικά άλλους τόσους λόγους μπορεί να έχει κι αυτός που αποφασίζει να κάνει παιδιά]. Οπότε δεν υφίσταται ζήλια όταν κάποιος είναι συνειδητοποιημένος στις αποφάσεις του.

[Και ούτε κάποιος άνθρωπος είναι ανώτερος από κάποιον άλλο μόνο και μόνο επειδή έχει ή δεν έχει παιδιά. Ειδικά στο συγκεκριμένο topic όλοι μπορούμε να εκφράζουμε την άποψή μας ως μέλη μιας κοινωνίας που επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο να ζούμε σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο πρέπει να υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται...για όλους.]

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, *nenya* said:

Πού είδες ζήλια; Τί εννοείς ακριβώς; Ξέρεις, πολλοί άνθρωποι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ επιλέγουν να παραμείνουν άτεκνοι για 1000 λόγους [και φυσικά άλλους τόσους λόγους μπορεί να έχει κι αυτός που αποφασίζει να κάνει παιδιά]. Οπότε δεν υφίσταται ζήλια όταν κάποιος είναι συνειδητοποιημένος στις αποφάσεις του.

[Και ούτε κάποιος άνθρωπος είναι ανώτερος από κάποιον άλλο μόνο και μόνο επειδή έχει ή δεν έχει παιδιά. Ειδικά στο συγκεκριμένο topic όλοι μπορούμε να εκφράζουμε την άποψή μας ως μέλη μιας κοινωνίας που επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο να ζούμε σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο πρέπει να υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται...για όλους.]

Ίσα ίσα που θα έπρεπε όσοι έχουν παιδιά να ακούνε που και που αυτούς που δεν έχουν, μιας και όταν βρίσκεσαι μέσα σε μια κατάσταση αδυνατείς να τα δεις όλα "καθαρά" και απροκάλυπτα.

Και το ανάποδο προφανώς! :) 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...