Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προ λίγων ημερών πέρασε έξω από το σπίτι μου ένα αυτοκίνητο του Δήμου (Γαλατσίου) με ντουντουκες και "ενημέρωναν τον κόσμο" για μια θεατρική παράσταση στο ίδιο μήκος κύματος με παλιατζή και προφανώς σήκωσε όλη την γειτονιά. Εδώ ο ίδιος ο δημος δεν σέβεται και προκαλεί φασαρία τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα (ή περισσότερα ) παιδιά.

• Απαντ. 416
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CCPLUS είπε

Τα παιδακια γκαριζουν ειναι φυσιολογικο εσεις οι αναποδοι των πολεων δε το βλεπετε 

Εγώ που είμαι από πολύ μικρή πόλη, μια χαρά θέλω να καλέσω την αστυνομία στον γείτονα που δεν μαζεύει τα παιδιά του το μεσημέρι. Έχω μετακομίσει Αθήνα την τελευταία τριετία και χθες διάβαζα στο μπαλκόνι και έπρεπε να ανεχτώ, τις τσιρίδες από τα παιδιά του απέναντι. Ώρες κοινής ησυχίας -> Σκάνε οι πάντες, μικροί μεγάλοι. Εμένα οι δικοί μου, με έμαθαν να μην βγαίνω για παιχνίδι το μεσημέρι. Το απόγευμα του έδινα και καταλάβαινε, όμως τα μεσημέρια/βράδια, ούτε για αστείο.

Επεξ/σία από Dinos_12345
  • Like 3
Δημοσ.

24 ώρες την ημέρα φασαρία δεν γίνεται πάντως. Ούτε 🤖 να ήταν όλοι η οικογένεια. Μέχρι και ο Ρομποκοπ καθόταν να φορτίσει....

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, silverado είπε

Να φανταστω οτι ησουν ολη μερα κλεισμενος στο σπιτι σου, παρακολουθωντας χαμηλοφωνα τηλεοραση για να μην ενοχλησεις την κοινωνια, την ωρα που τα υπολοιπα παιδακια παιζαν μπαλα ακομα και το μεσημερι, στη μεση του δρομου, σπαζοντας το τζαμι της μπαλκονοπορτας του γειτονα, τη φωτεινη επιγραφη του καταστηματος φωτιστικων, μεσα σε πανζουρλισμο φωνων για το αν ηταν γκολ ή οχι.

nope guess again

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Silok είπε

Όσο γι αυτό είναι το μόνο σίγουρο,στη γειτονιά μου πρέπει να έχουμε φωλιά από βαρεμένους αλλιώς δεν εξηγείται.Όσε φορές τους απο πάνω τους έκανα ευγενικά παρατήρηση για πολλές ταρζανιές που κάνουν μου το έπαιζε ιστορία ο Ρώσομποντ του τύπου σπίτι μου είναι ότι θέλω κάνω.
Όταν όμως πήρα τηλέφωνο φιλαράκι από ΟΠΚΕ να περάσει να του δώσω κάτι αρχεία αλλά τον είπα να το κανονίσει όταν ήταν περιπολία και να έρθει με το τζιπάκι τότε ξαφνικά έγινε εκκλησία το σπίτι του.

Φίλε είσαι μπάτσοφιλος ; 

Πλάκα κάνω μην αρπάζεται ....

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Οσο κι αν σου κανει εντυπωση ειναι πολλες οι μεθοδοι που μπορεις να κανεις ενα παιδι να μαθει ποτε να σωπαινει...Αρκει να το ξερεις πρωτα εσυ ως γονεας. Με τουρκογυφτο γονεα που συμπεριφερεται κατ'αναλογο τροπο, προφανως το παιδι θα γκαριζει μεχρι να του παρεις παγωτο και ανεξαρτητως τι ωρα θα ειναι. Αν οι γονεις του επισης γκαριζουν ολη μερα.

Γιατι για το πχ. που εφερες, εχω κι εγω ενα πχ απο παιδια πολιτισμενων χωρων που μια χαρα ξερουν να σωπαινουν τις ωρες που πρεπει να σωπαινουν.

ΥΓ. Το να γκαριζει το παιδι για να παρει κατι που θελει απο το γονεα, σημαινει οτι ο γονεας κανει κατι πολυ λαθος...

Ισως δε εχω παιδεια οποτε μαλλον κατι περισσοτερο θα ξερεις απλα δειχνω κατανοηση γιατι πριν πολυυ καιρο και μεις ειμασταν στη θεση τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, CCPLUS said:

Ισως δε εχω παιδεια οποτε μαλλον κατι περισσοτερο θα ξερεις απλα δειχνω κατανοηση γιατι πριν πολυυ καιρο και μεις ειμασταν στη θεση τους

Δεν χρειαζεται να εχεις παιδια για να καταλαβεις οτι η συμπεριφορα τους μπορει να διαμορφωθει αμεσα και σωστα με την καταλληλη εκπαιδευση (παιδεια). Συνηθως δε, η εκπαιδευση τους βασιζεται στην μιμηση των αλλων και ειδικα των γονεων, αρα αν εχουν στον χωρο τους ανθρωπους που γκαριζουν, προφανως αυτο το know-how θα αποκτησουν στο τροπο συναναστροφης τους.

Εδω, σκυλια και γατια μαθαινουν να συμπεριφερονται αν εχουν την καταλληλη εκπαιδευση (πχ με τη μεθοδο της επιβραβευσης), δεν μπορει να το κανει ενα παιδι που μετα την ηλικια των 2 ετων καταλαβαινει τα παντα; Φυσικα και μπορει, απλως απουσιαζει η παιδεια γιατι δεν την εχουν ουτε οι ιδιοι οι γονεις. Εχω δει παιδια που δεν σταματουν να γκαριζουν οπου κι αν βρισκονται, οτι ωρα κι αν βρισκονται, κι εχω δει παιδια που ειναι απολυτα ηρεμα αλλα κυριως εχουν ενσυναισθηση του ποτε μπορουν να φωναξουν/παιξουν και ποτε πρεπει να ειναι ησυχα. Ολως περιεργως η συμπεριφορα και των μεν και των δε, ταιριαζει απολυτα με αυτη των γονεων τους.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 7
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

nope guess again

Η καθε γενια ξεχναει το τι εχει κανει.
Επιλεκτικο Αλτσχαιμερ.
Γεγονος ομως ειναι,  οτι οσο πιο πισω παμε, τα παιδια εκαναν περισσοτερο αισθητη την παρουσια τους στη γειτονια, με φωνες,  τσιριδες,  τσακωμους, παιχνιδια, ενω τωρα τα παιδια που κανουν τα ιδια, ειναι αριθμητικα πολυ λιγοτερα καιι το κανουν με πιο ηπιο τροπο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, CCPLUS είπε

Αν κάποιος έχει ή δεν εχει παιδιά, δεν εχει σχέση με αν εχει και παιδεία. Ενδεικτικά ένας γονέας με παιδεία, θα φροντίζει να μάθει τα παιδιά του να μην ειναι κάγκουρες και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι. Τα παιδιά αυτα, έμμεσα θα αποκτήσουν και τα ίδια παιδεία και θα ειναι κτήμα τους οταν μεγαλώσουν. Αντιθετα ένας γονέας/άνθρωπος χωρίς παιδεία,  αποκλειεται να μάθει παιδεία στα παιδιά του, γιατι απλά δεν την ξέρει ο ίδιος, οποτε αυτα τα παιδιά θα καταλήξουν ενήλικες χωρίς παιδεία και εκτος οτι οι ιδιοι θα ενοχλουν τους πάντες, και τα ιδια τους τα παιδιά θα κάνουν το ίδιο.

Spoiler

πρέπει να σε έκαψα, αλλά τώρα δεν θα ξεχάσεις ποτε τη διαφορά των λέξεων "παιδεία" και "παιδιά".

Το νοημα πάντως αυτών που εγραψα ειναι αληθινο.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, silverado είπε

Η καθε γενια ξεχναει το τι εχει κανει.
Επιλεκτικο Αλτσχαιμερ.
Γεγονος ομως ειναι,  οτι οσο πιο πισω παμε, τα παιδια εκαναν περισσοτερο αισθητη την παρουσια τους στη γειτονια, με φωνες,  τσιριδες,  τσακωμους, παιχνιδια, ενω τωρα τα παιδια που κανουν τα ιδια, ειναι αριθμητικα πολυ λιγοτερα καιι το κανουν με πιο ηπιο τροπο.

Αυτό είναι μια αλήθεια. Ελάχιστες είναι οι φορές πλέον που θα ακούσω έξω από το σπίτι μου τις κλασσικές φωνές μικρών παιδιών που μπορεί να περνάνε με μια μπάλα ή με ένα ποδήλατα πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από γήπεδο ή άλλο μέρος. Παλαιότερα τα άκουγες πολύ συχνότερα. Οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να βγαίνουν έξω γιατί φοβούνται και τα παιδιά με την σειρά τους κοιτάνε να εκτονώνονται μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα την ενόχληση των ενοίκων.

Δημοσ.

Αφηστε τα να παιξουν ... Τα ψυχολογικα και τα νευρα  να τα βγαλτε καπου αλλου.. ο γονιος δεν μπορει να τα πιεζει συνεχως <δεν ειμαι πατερας> και ειναι κλεισμενα μεσα σε τσιμεντενια κλουβια και οι γονεις οταν βγαζουν εξω στο δρομο τους λενε τοσα πολλα μη! για να τα προφυλαξουν απο κινδυνους..... οταν ακουτε παιδια να παιζουν και να μιλανε να χαιρεστε ετσι θα ξεχνιεστε απο αυτη τη ρουτινα που ζειτε- ζουμε....

• Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bilios40 είπε

Αφηστε τα να παιξουν ... Τα ψυχολογικα και τα νευρα  να τα βγαλτε καπου αλλου.. ο γονιος δεν μπορει να τα πιεζει συνεχως <δεν ειμαι πατερας> και ειναι κλεισμενα μεσα σε τσιμεντενια κλουβια και οι γονεις οταν βγαζουν εξω στο δρομο τους λενε τοσα πολλα μη! για να τα προφυλαξουν απο κινδυνους..... οταν ακουτε παιδια να παιζουν και να μιλανε να χαιρεστε ετσι θα ξεχνιεστε απο αυτη τη ρουτινα που ζειτε- ζουμε....

Και ναι και όχι. 

Το να επικαλούμαστε παλιές εποχές με τις γειτονιές με το αγιόκλημα δεν έχει νόημα. Η ζωή έχει αλλάξει και αυτό είναι τελεσίδικο. Εγω μεγάλωσα με μπάλα στη γειτονιά και ποδήλατο, αυτό σήμερα δεν είναι εφικτό. 

Ο κόσμος πλέον έχει σαλτάρει. Το βλέπεις καθημερινά παντού. Οι περισσότεροι ψαχνουν αφορμή για καυγά. Ποιος γονιός ασχολείται πλέον σοβαρά με τα παιδιά του. Ή θα τα αφήσει να κάνουν ότι θέλουν ή θα τα μπουκώσει  με τηλεόραση και ταμπλέτες προκειμένου να κάτσουν ήσυχα. Απογοητευτική κατάσταση. 

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...