zorans Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Θα ήθελα την βοήθειά σας. Ψάχνω για ένα καινούργιο σύστημα για να τρέχει αξιόπιστα και γρήγορα κάποια μαθηματικά προγράμματα (Matlab, Mathematica κ.τ.λ.) και παράλληλα να χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό σε C , R , Python κ.τ.λ. Τώρα χρησιμοποιώ ένα σύστημα με έναν APU Α10- 6800κ και 8 gb ram και θα ήθελα κάτι με το οποίο να μειώσω τους χρόνους αναμονής απόκρισης. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι από το προηγούμενο σύστημα μιας και θα το δωρίσω αυτούσιο. Το μόνο που έχω αλλά δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο για νέο σύστημα είναι μια κάρτα γραφικών gtx 950 που βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι. Αν μπορεί να αξιοποιηθεί τότε ας μην υπολογιστεί κάρτα γραφικών στο νέο σύστημα. Θα προτιμούσα να πάω σε AMD σύστημα αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Ποσό που διαθέτουμε : ταβάνι τα 600€ Χρήση υπολογιστή : για έρευνα πάνω στον τομέα της Αριθμητικής Ανάλυσης. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Matlab, Mathematica και παραπλήσια, Προγραμματισμός σε C, R , Python κ.τ.λ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι έχω μια 24αρα Fhd Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη αλλά μπορώ να παραλάβω από παντού Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα στηθεί απο εμένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
deafman Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βλέποντας τα requirements για το matlab ( https://www.mathworks.com/support/sysreq.html ) αρχικά δε μοιάζει να ζητάει πολλά. Ο cpu αν θες για AMD θα πρότεινα να πας σε ryzen (προσωπική άποψη να μη πας σε fx που θεωρητικά είναι recomended γτ θα έχει χειρότερο single core perf) όπου ακόμα και ο πιο φθηνός της σειράς (1200) καλύπτει τα recomended specs (όχι απλά τα min). Ξεκίνα με αυτόν να δεις πόσο θα θα βγει το μηχάνημα και αν μείνει περιθώριο βάζεις κ κάποιον καλύτερο. Mobo μπορείς να πας μεσαία κατηγορία μπας και σηκώσεις κανένα oc για το καλό, δε ξέρω αν έχεις λόγο να πας σε ακριβές για 100-200hz πάνω στο oc. Για gpu αν κρίνω από αυτό ( https://www.mathworks.com/discovery/matlab-gpu.html ) η 950 θα την κάνει την δουλεία της αλλά σίγουρα θες nvidia (cuda). Με psu ένα ποιοτικό της τάξης των 500-600W θα υπερκαλύψει το σύστημα και παίζουν με 50-70€ (evga,corsair κλπ. προτείνω evga συνήθως ) Συμβατότητα στις μνήμες δες ανάλογα τη mobo που θα καταλήξεις δε ξέρω αν έχουν λυθεί όλα τα θέματα ακόμα. Εκεί ίσως θες και 16gb σύμφωνα με τα recomended πάντα όπου μιλάει για 4bg/core. αν το χωρέσεις στο budget δε βλάπτει αλλά πάντα μπορείς να ξεκινήσεις με 8 και να συμπληρώσεις μετά αν φτάσεις να χρειάζεσαι κι άλλο. Οι ssd ευτυχώς πλέον έχουν πέσει πάλι χαμηλά οι τιμές 120-240gb βάζεις εύκολα στο budget. Αυτά από μένα. έπιασα το mat σαν βάση, θεωρώ τα λοιπά είναι πιο light οπότε θα σε καλύπτει και εκεί. Ps. Λίγο πρόχειρα που είδα κομμάτια και δεδομένου οτι έχεις gpu κοντα στα 400 το στήνεις με τον 1200 και 8 gb και δεν έχω βάλει τα πιο φθηνα που βρήκα. Αν κάνεις παραχωρήσεις σε ram speed, mobo το πας και πιο κάτω. όπως και να έχει χωράει και πολύ καλύτερο cpu και 16gb αν θες να κλείσεις απο την αρχή. Καλή συνέχεια Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από deafman 1
greenkamikazi Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Από αυτα τα προγραμματα εχω την εντυπωση πως η MATLAB ειναι η πιο βαρια, εξαρταται βεβαια απο το τι θα κανεις τι κωδικα θα εχεις στις αλλες γλωσσες και τι βιβλιοθηκες θα φορτωσεις στη matlab. Η matlab ειναι optimized για intel λογω του οτι αξιοποιει καλυτερα γρηγορους δυνατους πυρηνες. SSD οποσδηποτε για να φορτωνεις γρηγορα δεδομενα μες στο προγραμμα και θες και γρηγορη ραμ. Σου συνυστω να ψαξεις μεσα σε φορουμ που ειδικευονται ακριβως στα προγραμματα που θα βαλεις για να δεις τι αξιοποιουν (multithread ή single core performance) και να πραξεις αναλογως διοτι απο εμπειρια με προγραμματα , αλλα ειναι καλα για πολλους πυρηνες κ αλλα για γρηγορους. Τα βιντεακια και bennchmark που θες ειναι παραπλανητικα για τη δουλεια που θελεις! 1
life is music Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, zorans είπε Θα ήθελα την βοήθειά σας. Ψάχνω για ένα καινούργιο σύστημα για να τρέχει αξιόπιστα και γρήγορα κάποια μαθηματικά προγράμματα (Matlab, Mathematica κ.τ.λ.) και παράλληλα να χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό σε C , R , Python κ.τ.λ. Τώρα χρησιμοποιώ ένα σύστημα με έναν APU Α10- 6800κ και 8 gb ram και θα ήθελα κάτι με το οποίο να μειώσω τους χρόνους αναμονής απόκρισης. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι από το προηγούμενο σύστημα μιας και θα το δωρίσω αυτούσιο. Το μόνο που έχω αλλά δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο για νέο σύστημα είναι μια κάρτα γραφικών gtx 950 που βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι. Αν μπορεί να αξιοποιηθεί τότε ας μην υπολογιστεί κάρτα γραφικών στο νέο σύστημα. Θα προτιμούσα να πάω σε AMD σύστημα αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Ποσό που διαθέτουμε : ταβάνι τα 600€ Χρήση υπολογιστή : για έρευνα πάνω στον τομέα της Αριθμητικής Ανάλυσης. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Matlab, Mathematica και παραπλήσια, Προγραμματισμός σε C, R , Python κ.τ.λ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι έχω μια 24αρα Fhd Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη αλλά μπορώ να παραλάβω από παντού Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα στηθεί απο εμένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! παρε μια συνθεση δικια μου τροφοδοτικο https://www.skroutz.gr/s/8570625/Corsair-CX-Series-CX450M.html?from=autocomplete&keyphrase=cx450m μητρικη πας εδω και ζητας bios update https://www.skroutz.gr/s/11277007/Gigabyte-AB350-Gaming-3-rev-1-0.html ram πας εδω https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html κουτι https://www.skroutz.gr/s/12979654/Phanteks-Eclipse-P300-Tempered-Glass.html?keyphrase=phanteks+p300 επεξεργαστη πας εδω https://www.skroutz.gr/s/11139196/AMD-Ryzen-5-1400-Box.html ssd πας εδω https://www.skroutz.gr/s/13787241/Crucial-MX500-250GB.html#specs και hdd πας εδω https://www.skroutz.gr/s/10136396/Seagate-Barracuda-1TB-ST1000DM010.html Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από life is music 1
Dr.Tesla Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Ψάξε για 8600K ή 8400. Οι ryzen δεν έχουν τα ρολόγια για να σε βοηθήσουν το ίδιο. 8600Κ + mobo + cooler πάει στα 400. Αν καταφέρεις και τα χωρέσεις όλα θα είσαι πολύ οριακά , με 8gb ram . Στα 650-700 νομίζω βγαίνουν και 16gb ram. 1 1
zorans Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα ψάξω λίγο, θα προσπαθήσω να φτιάξω μια σύνθεση και θα επανέλθω για συμβουλές πάνω σε αυτήν.
noFEARgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 O 2600x έχει υψηλότερα ρολόγια από τον 8400... 1
Dr.Tesla Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Το ξέρω αλλά δεν μπορώ να βασίζομαι στο ότι θα πάει σε 2600x + b-die και θα στρώσει τις ρυθμίσεις , κάποιος που μπαίνει τόσο μαλακά στην φόρμα του φόρουμ. Έτσι κι αλλιώς o 2600x βγαίνει στα ίδια χρήματα με το να κάνεις ένα πακέτο 8600K , αν βάλουμε το ίδιο ικανές mobo και τα αντίστοιχα απαιτούμενα ram stick. Όσο δουλεύει matlab όλα 1-2 πυρήνες θα πιάσουν γιατί λύνονται με συστήματα πινάκων. Ο 8400 στα 4,0GHz βγαίνει στα 300-320 cpu + mobo + cooler. Ο 2600x στα 4,2 πάει στα 360-370 cpu + mobo , ( αλλά δεν δεν θα ανέβει ποτέ πάνω από τα 4.2 στο single core ΚΑΙ υπολογίζω 30-40 ευρώ διαφορά στα bdie) Ο 8600Κ στα 4,3 πάει στα 400 cpu + mobo + cooler . Μπορεί να τον πάει εύκολα στα 4,5 με την cryorig H7 , και βγαίνει πολύ κοντά στον 2600x . Στα 650-670 χωράει νομίζω 16gb ram , με ένα μέτριο κουτί στο 40αρι και έναν ssd στα 50. Και 60 ευρώ για 550w psu. Αλλιώς αφήνει τα 16ram και ξεκινάει με 8 και προσθέτει.
noFEARgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 o 2600x δεν χρειαζεται x470 και μια καλη b450 στα 100 ευρω μια χαρα ειναι . Γνωμη μου ειτε να παει στον 2600x ειτε στον 8600k
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα