alex52 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Γειά χαρά σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το pc του αδερφού μου . Γεια να τα πάρω με την σειρά το pc πριν 2-3 μήνες είχε πρόβλημα με ανεπαντεχες επανεκκίνησεις καθώς ανεβάζε υψηλή θερμοκρασία η CPU, το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή παστας καθαρισμό από σκόνες κλπ και το pc δούλευε απροβληματιστα. Από την Δευτέρα όμως το pc άνοιξε κανονικά, έπειτα έσβησε μόνο του και από τότε ανάβει δεν δείχνει εικόνα και κάνει το χαρακτηριστικό ήχο 5 beep. Το πρόβλημα είναι του επεξεργαστή η όλης της μιτρικης;
thetiesthatbind Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ψάξε τι σημαίνουν τα 5 beep στο ιντερνετ ή στο εγχειρίδιο της μητρικής και θα ξέρεις σε ποιο πρόβλημα αναφέρεται Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από thetiesthatbind
Xristaras12 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 τα 5 μπιπ αυτά υποδηλώνουν τι πρόβλημα υπάρχει. αναζητας στο νετ ονομα μητρικης συν beep codes και βλέπεις τι πρόβλημα υπάρχει.
alex52 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Το κοίταξα και μου βγάζει ότι είναι ο επεξεργαστής ρε γαμωτο.
Undertaker25 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ποια μητρική έχει ο αδερφός σου? Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από Undertaker25
Undertaker25 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άρα έχει LGA1155. Δε ξέρω αν αξίζει να πας σε αγορά καινούριου επεξεργαστή (αν όντως τα 5 beep δηλώνουν CPU). Συμβουλή μου να πάτε σε καινούρια μητρική-μνήμες-cpu ή αλλιώς σε αγορά μεταχειρισμένου cpu από τις αγγελίες του insomnia. Ποιον επεξεργαστή είχατε? Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από Undertaker25
FORIS78 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Κοιτα μήπως στραβώσετε τίποτα πιν από το σοκετ κατά τον καθαρισμό και την αλλαγή πάστας αν βγάλατε και τον επεξεργαστή.
alex52 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 6/9/2018 στις 6:31 ΜΜ, Undertaker25 είπε Άρα έχει LGA1155. Δε ξέρω αν αξίζει να πας σε αγορά καινούριου επεξεργαστή (αν όντως τα 5 beep δηλώνουν CPU). Συμβουλή μου να πάτε σε καινούρια μητρική-μνήμες-cpu ή αλλιώς σε αγορά μεταχειρισμένου cpu από τις αγγελίες του insomnia. Ποιον επεξεργαστή είχατε? Intel® Core™ i5-3470 Στις 6/9/2018 στις 7:02 ΜΜ, FORIS78 είπε Κοιτα μήπως στραβώσετε τίποτα πιν από το σοκετ κατά τον καθαρισμό και την αλλαγή πάστας αν βγάλατε και τον επεξεργαστή. Τα είχα καθαρίσει όλα με μεγάλη προσοχή ( άλλωστε το κάνω συχνά) ο καθαρισμός του pc είχε γίνει Μάιο νομίζω και όλα δούλευαν άψογα, μέχρι πρότινος που άνοιξε έσβησε και από τότε έχουμε το πρόβλημα.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 5 beep = process error και οχι Processor πιθανότατα να ειναι και πρόβλημα μητρικής, δύσκολο να χαλάσει ο επεξεργαστής χωρίς oc η κάτι άλλο (κάτι που ουτε η μητρική μπορεί να κάνει ούτε ο επεξεργαστής) ποντάρω λοιπόν στην μητρική να έχει το πρόβλημα. Τον επεξεργαστή τον έχεις αφαιρέσει ποτέ απο το socket; αν ναι και τον εχεις τοποθετήσει πάλι και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα, αφαίρεσέ τον και δες αν τα πινς ειναι οκ (η αν εχει πέσει θερμοαγώγιμη) επίσης αν στο σύστημα υπάρχει κάρτα γραφικών δοκίμασε να την αφαιρέσεις και δες.
alex52 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, Xristaras12 είπε 5 beep = process error και οχι Processor πιθανότατα να ειναι και πρόβλημα μητρικής, δύσκολο να χαλάσει ο επεξεργαστής χωρίς oc η κάτι άλλο (κάτι που ουτε η μητρική μπορεί να κάνει ούτε ο επεξεργαστής) ποντάρω λοιπόν στην μητρική να έχει το πρόβλημα. Τον επεξεργαστή τον έχεις αφαιρέσει ποτέ απο το socket; αν ναι και τον εχεις τοποθετήσει πάλι και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα, αφαίρεσέ τον και δες αν τα πινς ειναι οκ (η αν εχει πέσει θερμοαγώγιμη) επίσης αν στο σύστημα υπάρχει κάρτα γραφικών δοκίμασε να την αφαιρέσεις και δες. Φυσικά έχω αφαίρεσει τον επεξεργαστή και το έχω ξανά τοποθετήσει, όλα τα pin είναι οκ. Σκέφτομαι να αλλάξω την μητρική σε πρώτη φάση, αλλιώς πέταμα και να φτιάξω ένα καινούργιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα