Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το pc του αδερφού μου . Γεια να τα πάρω με την σειρά το pc πριν 2-3 μήνες είχε πρόβλημα με ανεπαντεχες επανεκκίνησεις καθώς ανεβάζε υψηλή θερμοκρασία η CPU, το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή παστας καθαρισμό από σκόνες κλπ και το pc δούλευε απροβληματιστα.

Από την Δευτέρα όμως το pc άνοιξε κανονικά, έπειτα έσβησε μόνο του και από τότε ανάβει δεν δείχνει εικόνα και κάνει το χαρακτηριστικό ήχο 5 beep.

Το πρόβλημα είναι του επεξεργαστή η όλης της μιτρικης; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε τι σημαίνουν τα 5 beep στο ιντερνετ ή στο εγχειρίδιο της μητρικής και θα ξέρεις σε ποιο πρόβλημα αναφέρεται

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα έχει LGA1155. Δε ξέρω αν αξίζει να πας σε αγορά καινούριου επεξεργαστή (αν όντως τα 5 beep δηλώνουν CPU). Συμβουλή μου να πάτε σε καινούρια μητρική-μνήμες-cpu ή αλλιώς σε αγορά μεταχειρισμένου cpu από τις αγγελίες του insomnia.

Ποιον επεξεργαστή είχατε?

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.

Κοιτα μήπως στραβώσετε τίποτα πιν από το σοκετ κατά τον καθαρισμό και την αλλαγή πάστας αν βγάλατε και τον επεξεργαστή. 

Δημοσ.
Στις 6/9/2018 στις 6:31 ΜΜ, Undertaker25 είπε

Άρα έχει LGA1155. Δε ξέρω αν αξίζει να πας σε αγορά καινούριου επεξεργαστή (αν όντως τα 5 beep δηλώνουν CPU). Συμβουλή μου να πάτε σε καινούρια μητρική-μνήμες-cpu ή αλλιώς σε αγορά μεταχειρισμένου cpu από τις αγγελίες του insomnia.

Ποιον επεξεργαστή είχατε?

Intel® Core™ i5-3470

Στις 6/9/2018 στις 7:02 ΜΜ, FORIS78 είπε

Κοιτα μήπως στραβώσετε τίποτα πιν από το σοκετ κατά τον καθαρισμό και την αλλαγή πάστας αν βγάλατε και τον επεξεργαστή. 

Τα είχα καθαρίσει όλα με μεγάλη προσοχή ( άλλωστε το κάνω συχνά) ο καθαρισμός του pc είχε γίνει Μάιο νομίζω και όλα δούλευαν άψογα, μέχρι πρότινος που άνοιξε έσβησε και από τότε έχουμε το πρόβλημα.

Δημοσ.

5 beep = process error και οχι Processor

πιθανότατα να ειναι και πρόβλημα μητρικής, δύσκολο να χαλάσει ο επεξεργαστής χωρίς oc η κάτι άλλο (κάτι που ουτε η μητρική μπορεί να κάνει ούτε ο επεξεργαστής)

ποντάρω λοιπόν στην μητρική να έχει το πρόβλημα.

Τον επεξεργαστή τον έχεις αφαιρέσει ποτέ απο το socket; αν ναι και τον εχεις τοποθετήσει πάλι και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα, αφαίρεσέ τον και δες αν τα πινς ειναι οκ (η αν εχει πέσει θερμοαγώγιμη)

επίσης αν στο σύστημα υπάρχει κάρτα γραφικών δοκίμασε να την αφαιρέσεις και δες.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

5 beep = process error και οχι Processor

πιθανότατα να ειναι και πρόβλημα μητρικής, δύσκολο να χαλάσει ο επεξεργαστής χωρίς oc η κάτι άλλο (κάτι που ουτε η μητρική μπορεί να κάνει ούτε ο επεξεργαστής)

ποντάρω λοιπόν στην μητρική να έχει το πρόβλημα.

Τον επεξεργαστή τον έχεις αφαιρέσει ποτέ απο το socket; αν ναι και τον εχεις τοποθετήσει πάλι και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα, αφαίρεσέ τον και δες αν τα πινς ειναι οκ (η αν εχει πέσει θερμοαγώγιμη)

επίσης αν στο σύστημα υπάρχει κάρτα γραφικών δοκίμασε να την αφαιρέσεις και δες.

Φυσικά έχω αφαίρεσει τον επεξεργαστή και το έχω ξανά τοποθετήσει, όλα τα pin είναι οκ.

Σκέφτομαι να αλλάξω την μητρική  σε πρώτη φάση, αλλιώς πέταμα και να φτιάξω ένα καινούργιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...