Myrt9 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Το πρόβλημα είναι το εξής: Ούτε στο measure ούτε στα properties μου εμφανίζεις σωστά τις διαστάσεις. Για παράδειγμα, αν κάνω line διάστασης 5.2 όταν θα το μετρήσω με το measure ή δω στα properties το length θα μου το μετρήσει 5. (κατα προσέγγιση δηλαδή ) Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει? Και πως μπορώ να αλλάξω την ρύθμιση ?
gregdel Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, Myrt9 είπε Το πρόβλημα είναι το εξής: Ούτε στο measure ούτε στα properties μου εμφανίζεις σωστά τις διαστάσεις. Για παράδειγμα, αν κάνω line διάστασης 5.2 όταν θα το μετρήσω με το measure ή δω στα properties το length θα μου το μετρήσει 5. (κατα προσέγγιση δηλαδή ) Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει? Και πως μπορώ να αλλάξω την ρύθμιση ? Το measure κατ' αρχήν δεν είναι για να μετράς. Με αυτή την εντολή βάζεις σε κάποια line ή polyline ένα point ή ένα block ανά χ μονάδες. Για να μετρήσεις μήκος με το DI (DIST) και επιλέγεις τα endpoints της line. Τώρα τι συμβαίνει και βλέπεις 5 αντί για 5.2... Το dwg που έχεις για κάποιο λόγο έχει σεταρισμένα τα UNITS για length με precision 0. Επομένος δίνεις εντολή UNITS, και αριστερά έχει τις μονάδες για μήκη και δεξια τις μονάδες για γωνίες... επίσης κάτω έχει το scale οταν κάνεις insert κάποιο άλλο dwg. Στην περίπτωση μας, μας ενδιαφέρει η πάνω αριστερά που αφορά στο μήκος (length). Εκεί ο τύπος καλό είναι να είναι decimal (εκτός αν θες κάτι άλλο περίεργο) και το precision όσο θες εσύ... συνήθως 3 δεκαδικά είναι υπέραρκετά. Με αυτό θα βλέπεις πλέον οταν μετράς απόσταση με το DI (DIST) ή όταν βλέπεις το length στα properties με 3 δεκαδικά, κάτι που σημαίνει ότι το 5.2 θα απεικονίζεται σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα