Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλη την παρέα.

Έχω μια Samsung Smart TV 55" HD 3ετίας και για να είμαι ειλικρινής, παρά την καλή εικόνα, δεν είμαι ικανοποιημένος από το λογισμικό Smart TV της Samsung. Όχι μόνο γιατί σταμάτησε τις αναβαθμίσεις νωρίς, αλλά και γιατί πρακτικά στο οικοσύστημά της δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές.

Θέλω στους επόμενους μήνες να πάω σε Android TV λύση και σκέφτομαι να συνδυάσω μια αλλαγή τηλεόρασης για μετάβαση σε 65" UHD και ενσωματωμένο Android TV. Ενδεικτικά έχω δει κάποιες καλές SONY που ικανοποιούν αυτό το σενάριο.

Το κύριο ερώτημα που έχω είναι το εξής: τα ενσωματωμένα Android TV των καλών τηλεοράσεων της αγοράς, είναι σε βάθος χρόνου αναβαθμίσιμα ή θα την πάρει κάποιος και μετά από 1-2 χρόνια θα χρειαστεί πάλι να βάλει εξωτερικό Android TV box και θα το γυρίσει πάλι στα διπλά τηλεκοντρόλ κλπ; Αν είναι έτσι, θα προτιμούσα να μην έχω κριτήριο αγοράς το ενσωματωμένο Android TV.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, kostasgr78 said:

Έχω μια Samsung Smart TV 55" HD 3ετίας και για να είμαι ειλικρινής, παρά την καλή εικόνα, δεν είμαι ικανοποιημένος από το λογισμικό Smart TV της Samsung. Όχι μόνο γιατί σταμάτησε τις αναβαθμίσεις νωρίς, αλλά και γιατί πρακτικά στο οικοσύστημά της δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές.

Θέλω στους επόμενους μήνες να πάω σε Android TV λύση και σκέφτομαι να συνδυάσω μια αλλαγή τηλεόρασης για μετάβαση σε 65" UHD και ενσωματωμένο Android TV. Ενδεικτικά έχω δει κάποιες καλές SONY που ικανοποιούν αυτό το σενάριο.

Το κύριο ερώτημα που έχω είναι το εξής: τα ενσωματωμένα Android TV των καλών τηλεοράσεων της αγοράς, είναι σε βάθος χρόνου αναβαθμίσιμα ή θα την πάρει κάποιος και μετά από 1-2 χρόνια θα χρειαστεί πάλι να βάλει εξωτερικό Android TV box και θα το γυρίσει πάλι στα διπλά τηλεκοντρόλ κλπ; Αν είναι έτσι, θα προτιμούσα να μην έχω κριτήριο αγοράς το ενσωματωμένο Android TV.

Για μέχρι 2 χρόνια θα είσαι οκ με το Android TV. Μετά δύσκολα θα παίρνεις νέα έκδοση και θα βγαίνουν μόνο security updates και bug fixes. Μην περιμένεις επιδόσεις του android tv επιπέδου ενός καλού εξωτερικού media player σε μια τηλεόραση που το έχει ενσωματωμένο. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι έτσι, τότε δεν έχει κανένα νόημα 1-2 χρόνια να λέει κάποιος ότι δεν έχει δεύτερο τηλεκοντρόλ για ευκολία και μετά να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια με εξωτερικό box.

Καλύτερα επιλέγει μια τηλεόραση για την ίδια την τηλεόραση, ανεξαρτήτως λογισμικού smart tv, και περιοδικά αγοράζει νέο Android TV box.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Αν είναι έτσι, τότε δεν έχει κανένα νόημα 1-2 χρόνια να λέει κάποιος ότι δεν έχει δεύτερο τηλεκοντρόλ για ευκολία και μετά να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια με εξωτερικό box.

Καλύτερα επιλέγει μια τηλεόραση για την ίδια την τηλεόραση, ανεξαρτήτως λογισμικού smart tv, και περιοδικά αγοράζει νέο Android TV box.

Άλλο το Android TV άλλο το Android os που έχουν τα περισσότερα box.

Σε ταχύτητα η τηλεόραση είναι καλή. Δεν κολλάει. 2 χειριστήρια δεν έχεις πια γιατί με της τηλεοράσης το κοντρολ κανείς τα πάντα σε συσκευές με hdmi cec

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Προταση μου μην δώσεις τα παραπάνω χρηματα για να πάρεις (στην παρουσα περιοδο) τηλεοραση με λειτουργικό android. Παρε μια τηλεοραση με καλή εικόνα και αν σε βολευει να εχει και βασικα smart features.

Απο τη διαφορά στα χρήματα μπορεις να πάρεις ενα καλο boxακι που θα κάνεις πολυ περισσοτερα σε σχέση με το ενσωματωμενο android της τηλεορασης και σιγουρα θα σου περισσέψουν και χρήματα. Μετά απο 2-3 έτη που το boxaki θα απαξιωθει, απλά θα αλλαξεις boxaki και θα εχεις πάλι συγχρονο android με καλη εικονα (λογω τηλεορασης). 

Αν τώρα δεν εχεις οικονομικο θέμα ή δεν μπορεις τα πολλαπλα τηλεχειριστηρια, πάρε τηλεοραση με android και μετά απο 2-3 χρονια αλλάζεις τηλεοραση ή αγοράζεις box. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, kostasgr78 said:

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η Sony αναβάθμισε και συνεχίζει να αναβαθμίζει ΟΛΑ τα Android TV μοντέλα της,

με αποτέλεσμα σήμερα μοντέλα του 2015, δηλαδή 3+ ετών, να έχουν ίδια έκδοση λειτουργικού με ολοκαίνουρια φετινά μοντέλα που έχουν Android TV 7 *

χώρια το ότι παίρνουν συχνά πυκνά και updates επιπλέον των upgrade.

Κι επειδή ο καθένας θα πει το μακρύ και το κοντό του, μπες στο support των Sony Android τηλεοράσεων και διαπίστωσέ το μόνος σου πότε και ποιά upgrade έχουν ΗΔΗ λάβει οι τηλεοράσεις Sony Android και πόσο παλιά μοντέλα ήταν που ξεκίνησαν από παλιές εκδόσεις Android και έφτασαν να παίρνουν διαρκώς αναβαθμίσεις ως την πιο πρόσφατη Android TV 7.

υγ: οι τηλεοράσεις Android TV της Sony τουλάχιστον κοστίζουν όσο οι αντίτοιχες smart τηλεοράσεις άλλων κατασκευαστών που δεν έχουν Android TV, άρα στο θέμα κόστος επιβάρυνση δε θα έχεις αλλά κιόλας εξοικονόμηση θα κάνεις σε σχέση με το να αγοράσεις έξτρα κι ένα αμφίβολο boxάκι

κι αν το σκεφτείς έστω ότι «περιοδικά θα πρέπει να αγοράζεις tv box», κι έτσι ακόμα το tv box που θα αγόραζες τα πρώτα χρόνια θα το έχεις ενσωματωμένο στην τηλεόραση για πάντα και θα είναι και αξιόπιστο, άρα και πάλι θα σε συμφέρει

* παράδειγμα για να μη μιλάμε στον αέρα

https://www.sony.gr/electronics/support/articles/00196897

Ενημέρωση υλικολογισμικού: Android 7.0 Nougat για Android TV της Sony του 2015 και 2016 ... – 14 Μαρτίου 2018

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Just now, kostasgr78 said:

Ενδιαφέρον ότι 3 χρόνια μετά, υπάρχουν τηλεοράσεις που παίρνουν ακόμα αναβαθμίσεις.

βασικά δεν υπάρχουν απλώς τηλεοράσεις που παίρνουν αναβαθμίσεις, είναι ΟΛΕΣ οι Android TV της Sony που παίρνουν αναβαθμίσεις ακόμα, με τις παλαιότερες να είναι αυτές οι πρώτες πρώτες του 2015

.

υγ: και προφανώς δε σου λέω ότι θα αναβαθμίζονται επ' άπειρο όλες οι τηλεοράσεις διότι κανείς δεν ξέρει μελλοντικά τί θα γίνει, αλλά καμιά φορά αρκεί να ανατρέξεις στη μέχρι τώρα εμπειρία που αφορά συγκεκριμένα τις Android TV της Sony για να πάρεις μια ιδέα σχετικά με τον κύκλο ζωής των αναβαθμίσεων και της υποστήριξης

και τα συμνπεράσματα που θα βγάλεις θα είναι ασφαλέστερα από τις υποθέσεις που θα διαβάσεις στα φόρουμ ή από τις υποθέσεις που θα κάνεις λίγω της εμπειρίας των smartphone ή των άλλων smart τηλεοράσεων

και επίσης προφανώς δύσκολα θα βρεις ανάλογη υποστήριξη sw και hw στο κάθε boxάκι, οπότε βγάλε τα συμπεράσματά σου έτι περαιτέρω στο τί σε συμφέρει σε σχέση με το να αγοράζεις boxάκια κάθε τόσο...

κι αν λάβεις υπόψη ότι οι τιμές των Android TV Sony είναι αναλόγου επιπέδου με τις αντίστοιχες smart άλλων κατασκευαστών, το βλέπεις και από μόνος σου αυτό που σε συμφέρει

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Ενδιαφέρον ότι 3 χρόνια μετά, υπάρχουν τηλεοράσεις που παίρνουν ακόμα αναβαθμίσεις.

οταν σεβεσε τον πελατη, αυτο πρεπει να κανεις σαν εταιρεία. . ο πελατης αγοραζει, και ο πελατης σταματαει να αγοραζει οταν θεωρησει οτι εξαπατειτε.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...