infamousjohn Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Σκεφτομαι να στησω καινουριο συστηματακι και ψαχνω legit λειτουργικο για το σκοπο αυτο. Βρηκα σε 'καλουτσικη τιμουλα' απο το παρακατω link: https://www.lizengo.co.uk/microsoft/windows-10-home τι λετε; να το εμπιστευτω;
billiboo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 https://www.instant-gaming.com/en/2721-buy-key-software-windows-10-oem-professional/ μεχρι στιγμης σε οσα παιχνιδια και εαν εχω αγορασει απο το παραπανω δεν ειχα θεμα 2
kitsakis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Το έχω δει και εγώ σε διάφορα site να εχουν τα Windows 10 σε χωμα τιμη, αλλά δεν ξέρω κανέναν που έχει αγοράσει κλειδί με 10€. Τι ακριβώς παίζει;
chrispet Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά αγόρασα πριν από κανένα μήνα κλειδί με 10€ για το laptop μου πίστευα πως θα έχω θέμα γιατί το laptop μου είχε έρθει με ενσωματωμένο το serial number στο Bios. Παρόλα αυτά δεν είχα κανένα απολύτως θέμα! Δεν έχω <<δει>> πολλά site με άδειες αλλά από αυτό που πήρα την δική μου έμεινα ευχαριστημένος κανένα θέμα δεν είχα. https://psngames.org/software/windows/microsoft-windows-10-professional
isay Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Θα βάλω και εγω ένα λιθαρακι για το psngames. Πλέον εχω φτάσει να αγορασω 6 αδειες (win10 διαφορα και μια win7) και δεν ειχα προβληματα. Στα υποψη παιζει συχνα κουπονι οποτε google it λιγο
Hausdorff Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Γεια σας. Έχω μία ερώτηση σχετική με το θέμα (δεν δικαιολογεί καινούργιο thread). Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (μηχανικός) και θα ήθελα να αγοράσω τα Windows 10 (OEM ή retail). Σε περίπτωση ελέγχου μου από την εφορία (θα πρέπει να κατέχω νόμιμη άδεια Windows προφανώς), γνωρίζει κανείς αν η αγορά από τα link που δώσατε παραπάνω θα αναγνωρίζεται ως νομότυπη (επίσης, μπορώ να την περάσω στα έξοδα μου); Με άλλα λόγια, είναι νόμιμη η διαδικασία αυτή; 1
kormos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Hausdorff είπε Γεια σας. Έχω μία ερώτηση σχετική με το θέμα (δεν δικαιολογεί καινούργιο thread). Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (μηχανικός) και θα ήθελα να αγοράσω τα Windows 10 (OEM ή retail). Σε περίπτωση ελέγχου μου από την εφορία (θα πρέπει να κατέχω νόμιμη άδεια Windows προφανώς), γνωρίζει κανείς αν η αγορά από τα link που δώσατε παραπάνω θα αναγνωρίζεται ως νομότυπη (επίσης, μπορώ να την περάσω στα έξοδα μου); Με άλλα λόγια, είναι νόμιμη η διαδικασία αυτή; Αν μπορεί να εκδοθεί τιμολόγιο στο επαγγελματικό ΑΦΜ ναι σε καλύπτει. Αν όχι τότε το ξεχνάς... 1
nooberman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 18 ώρες πριν, Hausdorff είπε Γεια σας. Έχω μία ερώτηση σχετική με το θέμα (δεν δικαιολογεί καινούργιο thread). Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (μηχανικός) και θα ήθελα να αγοράσω τα Windows 10 (OEM ή retail). Σε περίπτωση ελέγχου μου από την εφορία (θα πρέπει να κατέχω νόμιμη άδεια Windows προφανώς), γνωρίζει κανείς αν η αγορά από τα link που δώσατε παραπάνω θα αναγνωρίζεται ως νομότυπη (επίσης, μπορώ να την περάσω στα έξοδα μου); Με άλλα λόγια, είναι νόμιμη η διαδικασία αυτή; Δεν μπορώ να καταλάβω πως για ένα προϊόν που η άδεια που κοστίζει 130 ευρώ από τον φτηνότερο επίσημο πωλητή, να κοστολογείται μόλις 10 ευρώ και να μην υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου. Δηλαδή αυτός ο τύπος που την πουλάει πως την αποκτάει όταν από τις επίσημες οδούς κοστίζει τόσο ακριβά. Και άντε κάποιος να πει ότι πήρε μία άδεια 10 ΟΕΜ που δεν χρησιμοποίησε ποτέ (γιατί, πόσο συχνά μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο?) και την πουλάει, γιατί δεν την πουλάει ακριβότερα ας πούμε στα μισά αντί για τα υποδεκαπλάσια χρήματα? Πραγματικά δεν ξέρω και μου φαίνεται ύποπτο. Αν είναι legit ωστόσο γιατί δεν ψωνίζουν όλες οι μεγάλες εταιρείες τέτοιες άδειες?
isay Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Googlare λιγο να βρεις πόσο πουλά η ms τα windows σε oem κατασκευαστες για μεγάλες bulk ποσότητες. 15-25 δολλάρια και αλλαζει αναλογα με τον αριθμο ή την έκδοση. Εδώ και 5+ χρόνια καρασυμφέρει να αγοράσεις μηχάνημα με ενσωματωμένη αδεια, παρα να αγοράσεις άδεια aftermarket και μιλώ πάντα για περιπτώσεις που χρειάζεσαι επισημο παραστατικό.
Hausdorff Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Η μεταπώληση αδειών OEM που έμειναν για παράδειγμα αχρησιμοποίητες πράγματι είναι προβληματική (αν και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μιας και μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι πουλάει τον υπολογιστή του μαζί με την άδεια των Windows). Για τις retail εκδόσεις όμως για ποιο λόγο είναι προβληματική η πώληση/μεταβίβαση; Αντίκειται στους όρους της άδειας της Microsoft;
kormos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, nooberman είπε Δεν μπορώ να καταλάβω πως για ένα προϊόν που η άδεια που κοστίζει 130 ευρώ από τον φτηνότερο επίσημο πωλητή, να κοστολογείται μόλις 10 ευρώ και να μην υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου. Δηλαδή αυτός ο τύπος που την πουλάει πως την αποκτάει όταν από τις επίσημες οδούς κοστίζει τόσο ακριβά. Και άντε κάποιος να πει ότι πήρε μία άδεια 10 ΟΕΜ που δεν χρησιμοποίησε ποτέ (γιατί, πόσο συχνά μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο?) και την πουλάει, γιατί δεν την πουλάει ακριβότερα ας πούμε στα μισά αντί για τα υποδεκαπλάσια χρήματα? Πραγματικά δεν ξέρω και μου φαίνεται ύποπτο. Αν είναι legit ωστόσο γιατί δεν ψωνίζουν όλες οι μεγάλες εταιρείες τέτοιες άδειες? Υπάρχουν διαφορές στις εκδόσεις. Οι μεν που αναφέρεσαι δεν είναι ΟΕΜ, συν ότι κανείς δεν σου εξασφαλίζει πως σε περίπτωση ελέγχου όλα θα πάνε καλά. Συνήθως τέτοιες άδειες δεν παίρνουν εταιρείες αλλά ιδιώτες.
dpolal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, nooberman είπε Δεν μπορώ να καταλάβω πως για ένα προϊόν που η άδεια που κοστίζει 130 ευρώ από τον φτηνότερο επίσημο πωλητή, να κοστολογείται μόλις 10 ευρώ και να μην υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου. Δηλαδή αυτός ο τύπος που την πουλάει πως την αποκτάει όταν από τις επίσημες οδούς κοστίζει τόσο ακριβά. Και άντε κάποιος να πει ότι πήρε μία άδεια 10 ΟΕΜ που δεν χρησιμοποίησε ποτέ (γιατί, πόσο συχνά μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο?) και την πουλάει, γιατί δεν την πουλάει ακριβότερα ας πούμε στα μισά αντί για τα υποδεκαπλάσια χρήματα? Πραγματικά δεν ξέρω και μου φαίνεται ύποπτο. Αν είναι legit ωστόσο γιατί δεν ψωνίζουν όλες οι μεγάλες εταιρείες τέτοιες άδειες? Τα περίσσότερα από αυτά τα «μαγαζάκια» συνήθως σου στέλνουν την άδεια σε ηλεκτρονική μορφή (email) χωρίς στικεράκι. Στις περισσότερες περιπτώσεις η εν λόγο άδεια προέρχεται από παλιά win7 ή win8 μηχανάκια που έχουν αποσυρθεί, π.χ. leasing και που σύμφωνα με την πολιτική της MS μπορεί ακόμα να γίνει αναβάθμιση σε win10. Έτυχε και βρέθηκα σε αποθήκη εταιρείας με τέτοια μηχανάκια που πήγαιναν για καταστροφή πριν από 3 ή 4 χρόνια και όπως είχαν στοιβαγμένες τις κεντρικές μονάδες έβγαλα με το κινητό μου καμμιά 10ριά φωτογραφίες από win 7 στίκερς. Όπως καταλαβαίνεις, αναβάθμισα τα πισί μου στο σπίτι και μοίρασα γύρω γύρω σε φίλους ενώ όλες σχεδόν αναβαθμίστηκαν μετά σε 10 χωρίς πρόβλημα. Παρόλα αυτά ισχύει και ότι είπαν οι προηγούμενοι αν και με τα 10ρια και την πολιτική αναβάθμισης της MS τα πράγματα έχουν γίνει λίγο περίεργα (θολά θα έλεγα) πλέον καθώς πριν τα 10 οι άδειες ΟΕΜ που αγόραζες για win7 ή 8 ποτέ δεν ήταν σε τιμές τόσο χώμα. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από dpolal 1
gbras Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Με λιγα λογια κατεβασε windows 10 pro και χρησιμοποιησε κλειδι απο αντιστοιχα windows 7. Αν δεν εχεις πες ου να σου δωσω..
tyf Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 H εταιρεια πρεπει να εχει τιμολογιο που να αναφερει τα windows. ο ιδιωτης δεν νομιζω να εχει θεμα να βαλει στο pc του oem αδεια. αν ομως αλλαξεις μητρικη στο συστημα θα χρειαστει να ξαναπαρεις. βεβαια το κοστος ειναι τετοιο που το προτιμω απο το να περναω στο pc μου crack με ιους μεσα.
Hausdorff Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Επειδή δεν έβγαλα άκρη με το ψάξιμο, μήπως γνωρίζει κάποιος κανέναν τρόπο να αποκτηθεί φθηνά νόμιμη άδεια Windows για χρήση από ελεύθερο επαγγελματία (ώστε να καλύπτεται σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα