Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι με ένα μόνιτορ 7ετιας ανάλυσης 1680x1050 και σκέφτομαι την αγορά νέου μόνιτορ αυστηρά 27 ιντσων. Είμαι με fx 6300 και gtx 650 προς το παρόν αλλα αν πάρω μόνιτορ θα αγοραστεί και πιθανότατα η 1050ti για κάνα χρόνο μέχρι να πάω σε κάτι ανώτερο (2060 ας πούμε). Αξίζει να πάω σε μόνιτορ 2κ στα 60hz όπως αυτό https://www.skroutz.gr/s/12853986/Lenovo-L27Q-10.html με μικρή υπέρβαση στο budget (250€) ή να πάω σε κάτι με VA ή TN panel στα 2κ με παραπάνω hz ή δεν αξίζει καν το 2k για gaming και browsing που θέλω εγώ και να πάω σε FHD με παραπάνω hz καλύτερη ποιότητα panel και curved ή ultra wide Με μικρότερο κιολας κόστος;Η πιο ολοκληρωμένη που έχω βρει μέχρι τώρα με 27 ίντσες 2κ ανάλυση 75hz και ips panel με καλές κριτικές είναι αυτή με πολύ τέλεια τιμή. https://www.skroutz.gr/s/14054047/Viewsonic-VA2719-2K-SMHD.html να προχωρήσω ή υπάρχει κάτι που δεν βλέπω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Με FX 6300 και 1050ti δεν θα σηκώνεις 2κ καλά....μόνο σε παλαιότερους τίτλους η games όπως το  LoL 
για 1080p gaming όμως είναι μια χαρά άμα θες μια αναβάθμιση σε οθόνη πάρε μια καλή 1080p ips οθόνη τώρα  πχ. https://www.skroutz.gr/s/9317064/Dell-P2417H.html και σε κάνα χρόνο κάνεις αναβάθμιση σε 2κ και ίσως 4Κ αναλόγως τι θα έχει βγει τότε 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

Με FX 6300 και 1050ti δεν θα σηκώνεις 2κ καλά....μόνο σε παλαιότερους τίτλους η games όπως το  LoL 
για 1080p gaming όμως είναι μια χαρά άμα θες μια αναβάθμιση σε οθόνη πάρε μια καλή 1080p ips οθόνη τώρα  πχ. https://www.skroutz.gr/s/9317064/Dell-P2417H.html και σε κάνα χρόνο κάνεις αναβάθμιση σε 2κ και ίσως 4Κ αναλόγως τι θα έχει βγει τότε 

Δεν αξίζει να κάνω κάτι τέτοιο πιστεύω. Δεν θέλω να αλλάξω οθόνη στον χρόνο (κυρίως γτ χάνω χρήματα) και επίσης κάρτα γραφικών θα αλλάξω σίγουρα. Τώρα αν θα είναι 1060, 2050, 2050ti ή 1070 δεν το ξέρω γιατί δεν αναβαθμίζω ακόμα κάρτα, περιμένω την νέα γενιά συν τα 7nm της AMD που φημολογουνται για αρχές 2019. Αυστηρά σε θέμα οθόνης, θέλω 27". Αυτό μόνο δεν θυσιαζω. Το δίλημμα είναι αν αξίζει σε αυτές τις ίντσες το 1080π ή αν αφού έχω ήδη σχεδόν 1080π να πάω σε 2κ μόνιτορ (καλής ποιότητας όπως το viewsonic) με διάφορα future proof specs ώστε να την κρατήσω για αρκετά χρόνια. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Δεν αξίζει να κάνω κάτι τέτοιο πιστεύω. Δεν θέλω να αλλάξω οθόνη στον χρόνο (κυρίως γτ χάνω χρήματα) και επίσης κάρτα γραφικών θα αλλάξω σίγουρα. Τώρα αν θα είναι 1060, 2050, 2050ti ή 1070 δεν το ξέρω γιατί δεν αναβαθμίζω ακόμα κάρτα, περιμένω την νέα γενιά συν τα 7nm της AMD που φημολογουνται για αρχές 2019. Αυστηρά σε θέμα οθόνης, θέλω 27". Αυτό μόνο δεν θυσιαζω. Το δίλημμα είναι αν αξίζει σε αυτές τις ίντσες το 1080π ή αν αφού έχω ήδη σχεδόν 1080π να πάω σε 2κ μόνιτορ (καλής ποιότητας όπως το viewsonic) με διάφορα future proof specs ώστε να την κρατήσω για αρκετά χρόνια. 

ανάλογα την απόσταση το 27" 1080p δεν είναι άσχημο έχω παίξει σε τέτοιο σε ίδια απόσταση που έχω το δικό μου 24" 1080p και δεν παρατήρησα pixels.....βέβαια από μάτια σε μάτια διαφέρει η αντίληψη των pixels συγκεκριμένα αυτό https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html σε σπίτι φίλου και να πω την αλήθεια το ζήλεψα σε σχέση με το δικό μου P2414.
αν έχεις κάνα φίλο που να έχει 27αρι να πας να το τεσταρεις η σε κάνα κατάστημα.
πάντως αν θες να πας σε 2κ αλλαζεις και cpu μαζί με gpu  πχ ένα combo ryzen 2600/2700 με gtx 2060 ( όταν βγει)....... ο fx 6300 μέχρι 1080p κάνει και πολύ του

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zengar Zombolt είπε

ανάλογα την απόσταση το 27" 1080p δεν είναι άσχημο έχω παίξει σε τέτοιο σε ίδια απόσταση που έχω το δικό μου 24" 1080p και δεν παρατήρησα pixels.....βέβαια από μάτια σε μάτια διαφέρει η αντίληψη των pixels συγκεκριμένα αυτό https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html σε σπίτι φίλου και να πω την αλήθεια το ζήλεψα σε σχέση με το δικό μου P2414.
αν έχεις κάνα φίλο που να έχει 27αρι να πας να το τεσταρεις η σε κάνα κατάστημα.
πάντως αν θες να πας σε 2κ αλλαζεις και cpu μαζί με gpu  πχ ένα combo ryzen 2600/2700 με gtx 2060 ( όταν βγει)....... ο fx 6300 μέχρι 1080p κάνει και πολύ του

Σίγουρα θα αλλάξω και cpu και gpu κατά τα Χριστούγεννα που θα γίνει γενική αναβάθμιση σε ddr4 μεριά. Γιαυτο και μπήκε και το 2κ στην εξίσωση. Παίζω σε σχετικά κοντινή απόσταση (περίπου 70-80 εκατοστά υπολογίζω) 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Σίγουρα θα αλλάξω και cpu και gpu κατά τα Χριστούγεννα που θα γίνει γενική αναβάθμιση σε ddr4 μεριά. Γιαυτο και μπήκε και το 2κ στην εξίσωση. Παίζω σε σχετικά κοντινή απόσταση (περίπου 70-80 εκατοστά υπολογίζω) 

εε αφού θα αλλάξεις  και cpu πήγαινε σε 2κ 27+....
στην περιγραφή μίλησες για αλλαγή μόνο κάρτας γραφικών γιαυτό σου είπα όχι 2Κ............

Δημοσ.

Mία 27ρα qhd έχει τουλάχιστον σοβαρή (για να μην πω χαοτική) διαφορά στην αντιληπτή ποιότητα εικόνας σε σχέση με μία fhd είτε 23-24 είτε 27.Από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις εάν σε ενδιαφέρει περισσότερο μια ενδεχόμενη καλύτερη αντίδραση στην κίνηση λόγω καλύτερου ρυθμού ανανέωσης σε μια μικρότερη οθόνη, όπως επίσης και το εάν θα τα καταφέρνει το σύστημά σου σε αυτή την ανάλυση.Υπάρχει πολύ υλικό στο net για να δεις πώς αποδίδει κάθε κάρτα σε αυτή την ανάλυση ανάλογα με το τι παίζεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση εάν πας σε μια, σχετικά έστω, ποιοτική 27ρα qhd από το 22ρι λογικά που έχεις, ετοιμάσου να σοκαριστείς.Αυτή τη μετάβαση ακριβώς έκανα πριν από 8 χρόνια και ακόμα θυμάμαι τις πρώτες μου αντιδράσεις.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν θα ξεχάσω και εγώ την αντίδραση μου, όταν πήγα από 32αρα LG 720p (την είχα για gaming πανάθεμα με, αναγκαστικά γτ είχα μείνει χωρίς φράγκο) σε monitor Dell, 27αρι, 2k, 144hz, G sync (ΤΝ panel βέβαια, αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις φτάνει αρκετά κοντά σε IPS). Πραγματικά σοκαριστικο. Μέρα με την νύχτα. Αναβάθμισα και καρτα γραφικών, και από 1060 6gb, πήγα σε 1080ti. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/9/2018 στις 10:28 ΜΜ, Γαλαζοαιματος είπε

Δεν θα ξεχάσω και εγώ την αντίδραση μου, όταν πήγα από 32αρα LG 720p (την είχα για gaming πανάθεμα με, αναγκαστικά γτ είχα μείνει χωρίς φράγκο) σε monitor Dell, 27αρι, 2k, 144hz, G sync (ΤΝ panel βέβαια, αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις φτάνει αρκετά κοντά σε IPS). Πραγματικά σοκαριστικο. Μέρα με την νύχτα. Αναβάθμισα και καρτα γραφικών, και από 1060 6gb, πήγα σε 1080ti. 

Και εγω ενα τετοιο monitor θελω να παρω. Εσυ ποιο ακριβως μοντελο πηρες ή ποιο προτεινεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...