Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Η ξαδέρφη μου, πέρασε σε ένα τμήμα της Σπάρτης που έχει σχέση με το sport management. Οργανωση και διαχειριση αθλητισμου λεγεται. Γενικά γνωρίζετε, αν η Σπάρτη έχει  φοιτητική ζωή? Το τμήμα που πέρασε είναι καλό?

Προέρχεται από επαρχία, όπου ειναι η καταγωγή της, αλλά έχει ζήσει και κάποια χρόνια στην Αθήνα

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, εγώ είμαι Σπαρτιάτης και ζω εδώ. Έχει 3 τμήματα η πόλη, ΤΟΔΑ (αυτό που πέρασε η ξαδέρφη σου), Νοσηλευτική και ένα ΤΕΙ Πληροφορικής. 

Φοιτητές υπάρχουν όχι όμως πάρα πολλοί, φαίνονται όμως στην πόλη με την παρουσία τους καθώς είναι ενεργοί. Το τμήμα δεν είναι κακό, πολλοί φίλοι μου φοιτητές που σπουδάζουν σ αυτό το τμήμα έχουν βρει απασχόληση αργότερα (ειδικά σε ομάδες). Αν είναι από επαρχία ok δεν θα έχει θέμα ούτε θα τρελαθεί απ τη χαρά της με την πόλη, οι Αθηναίοι γενικά γκρινιάζουν επειδή είναι μικρή πόλη και έχει λίγες επιλογές για εξόδους κτλ. 

Η πόλη γενικά εκτός του ότι είναι πολύ μικρή (15000 κατοίκους) είναι μία όμορφη πόλη με μηδενική εγκληματικότητα. Σαν άνθρωποι ήμαστε καλοί και ειδικά τους φοιτητές οι καταστηματάρχες τους έχουν στα όπα όπα. Ότι άλλο θέλεις ρώτα με

Δημοσ.

Βάλε και το ότι κοντά υπάρχουν πανέμορφα μέρη. 

Μονεμβασιά , Γυθειο, Κυθηρα, Ελαφόνησος , Λακωνική και Μεσσηνιακή Μανη, Διρός.

και όπως ανέφερε και ο παραπάνω , οι άνθρωποι γενικά στη Λακωνία είναι σπαθί. 

Μια χαρά διαμονή. 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, opcorsa είπε

γενικα κακη επιλογη για ΦΟΙΤΗΤΗ...

Τα γνωστα 3φ εκει περα

ΦΑΝΤΑΡΟΙ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Μιλάς σαν φοιτητής που σπούδασε/σπουδάζει εδώ ή σαν Σπαρτιάτης?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, The Spirit είπε

Μιλάς σαν φοιτητής που σπούδασε/σπουδάζει εδώ ή σαν Σπαρτιάτης?

μιλαω σαν γνωστης και πολυταξιδεμενος, με κολλητο στο ΤΕΙ Πληροφορικης που πηγαινα να τον βλεπω συχνα

(τελικα ακομα να τελειωσει :P )

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το είπα για να διαφωνήσω μπορεί όντως να είναι κακή επιλογή για κάποιους φοιτητές, απλά επειδή γνωρίζω πάρα πολλούς φοιτητές λόγο δουλειάς (DJ),

πίστεψέ με δεν φταίει πάντα η πόλη για το ότι δεν περνάνε καλά.

Ένα θετικό που κανείς δε μπορεί να μου το αμφισβητήσει είναι ότι μερικοί έρχονται σπουδάζουν και φεύγουν με την ευχαρίστηση ότι έγιναν κάποιοι (όπως εξήγησα με τους καταστηματάρχες από πάνω). Σε άλλες πόλεις δυστυχώς θα πέρναγαν και δεν θα ακουμπούσαν :)

• Like 1
Δημοσ.

Kαταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις, και ειδικά εσένα  The Spirit.  Από εκεί και πέρα, κάποια πράγματα διαφορετικά, τα βλέπουμε όταν είμαστε επισκέπτες και φυσικά τελείως αλλαγμένα όταν μένουμε εκεί. Θα ήθελα να ρωτήσω εσένα The Spirit, πως κινείται γενικά η φοιτητική ζωή εκεί? τα κλαμπς, οι καφετεριες, ποιες μερες βγαινουν εντονα οι φοιτητες? Το φαγητό είναι φτηνό ( όπως οι πίτες, το μαγειρευτό και κλπ). Γενικα η ζωή είναι φτηνή εκεί? Έχει αξιόπιστα γυμναστήρια?

Δημοσ.

Το πόσες μέρες θα βγαίνεις εξαρτάται αποκλειστικά από σένα. Οι καφετέριες δέχονται όλες τις ημέρες, εξάλλου πελάτες και λεφτά θέλουν, δεν θα πουν οχι.

Εγώ μόνο ένα άτομο γνωρίζω που είχε πάει ως φοιτητής εκεί, δεν του άρεσε, φυσικά το ένα άτομο δεν είναι και αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Δημοσ.

Η φοιτητική ζωή θα έλεγα ότι είναι προβλέψιμη και εξηγούμαι. Οι φοιτητές βγαίνουν συνήθως μεσημέρι για καφέ και θα ξαναβγούν το βράδυ συγκεκριμένες μέρες.

Από καφετέριες έχει πάρα πολλές επιλογές αλλά όλοι συνωστίζονται σε συγκεκριμένα cafe (Ministry Music Hall, Antique Cafe Bar, Σύμμετρον (Λέσχη), Butler, Αβαείο (Μπυραρία), Spirto και σαν δεύτερες επιλογές Εναλλάξ, Billy's Cafe, Δίπορτο, Drop και μερικά άλλα. Για ποτό οι φοιτητές έχουν τις επιλογές για G Music Gallery (Club), Bar Place (Bar), Vitrine (Bar) και θα βγουν όταν έχει κάποιο πάρτι-live στα παραπάνω cafe-bar άκυρες ημέρες ή τις κλασσικές Τετάρτες (για μένα η καλύτερη μέρα να βγεις για ποτό) ή Παρασκευή-Σάββατο. Τιμές για καφέ από 2,80 έως 3,40 και ποτό 5-6 euro.

Για φαγητό έχει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, φθηνά θα έλεγα δηλαδή τρως άνετα και με 5 eurο, όλα κάνουν delivery έχει πάρα πολλές επιλογές να διαλέξεις τι θέλεις. Η ζωή είναι φθηνή και αν θέλει και δουλειά κάποια στιγμή θα βρει σχετικά εύκολα. Γυμναστήρια έχει αρκετά αλλά δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου σε κανένα οπότε καλύτερα να πει κάποιος άλλος που τα έχει δει.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

τα κλαμπς, οι καφετεριες, ποιες μερες βγαινουν εντονα οι φοιτητες?

προβλεπω αριστειο και λαμπρη εξελιξη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αμα καταφέρεις να κάνεις καλό παρεάκι παντού περνάς καλά. Απλά σε τοσο μικρή πόλη από το 2ο έτος θα έχεις σκυλοβαρεθεί τη ζωή σου αναπόφευκτα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Την πόλη που θα σπουδάσεις δεν την διαλέγεις πάντως με κριτήριο τα μπαρ και τη νυχτερινή ζωή, αλλά για άλλους λόγους , με το συμπαθειο κιόλας. 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Την πόλη που θα σπουδάσεις δεν την διαλέγεις πάντως με κριτήριο τα μπαρ και τη νυχτερινή ζωή, αλλά για άλλους λόγους , με το συμπαθειο κιόλας. 

Λέτε να διάλεξε την πόλη με αυτό το κριτήριο?Αν κοιτούσε αυτό την Σπάρτη θα διάλεγε? Really? Απλά ρωτάει πληροφορίες και για την φοιτητική ζωή ΑΦΟΥ την διάλεξε και πέρασε εκει. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...