Jim D. Ace Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα σας, θα ήθελα να φτιάξω ένα καινούριο gaming pc και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Επίσης έχω έναν ssd samusng 250gb και έναν hdd 1tb για τα αρχεία οπότε δεν χρείαζεται να τα προσθέσετε στην σύνθεση. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Adobe photoshop Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Δεν χρειάζομαι οθόνη. Αυτή που έχω τώρα είναι μια samsung 21" αλλά δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο ακριβώς. Σκέφτομαι στο μέλλον να πάρω μια καλύτερη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν έχω πρόβλημα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Δεν χρειάζεται.
johnpopexi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, Jim D. Ace είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα να φτιάξω ένα καινούριο gaming pc και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Επίσης έχω έναν ssd samusng 250gb και έναν hdd 1tb για τα αρχεία οπότε δεν χρείαζεται να τα προσθέσετε στην σύνθεση. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Adobe photoshop Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Δεν χρειάζομαι οθόνη. Αυτή που έχω τώρα είναι μια samsung 21" αλλά δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο ακριβώς. Σκέφτομαι στο μέλλον να πάρω μια καλύτερη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν έχω πρόβλημα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Δεν χρειάζεται. Με ryzen απο vision studio : με 16gb , πας στα 800ε. Σε intel Προαιρετικά 1-2 ανεμιστήρες για το κουτί και είσαι εντάξει. Arctic f12 pwm pst , οι φθηνοί . ml120 twin pack η προσωπική μου προτίμηση.
Jim D. Ace Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 σ ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε. εσύ ποιο θα πρότεινες από τα δύο; γιατί σε τιμή είναι το ίδιο. ποιο θεωρείς καλύτερο και πιο αξιόπιστο σε βάθος χρόνου με την λόγικη ότι δεν είμαι ο τυπάς που ανά δύο χρόνια αλλάζει το pc του
jeandoumpier Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, Jim D. Ace είπε με την λόγικη ότι δεν είμαι ο τυπάς που ανά δύο χρόνια αλλάζει το pc του Με την λογική αυτή λοιπόν, πήγαινε στην πρώτη σύνθεση του johnpopexi (ryzen) με τα 16gb ram όμως, που βγαίνει στα 800€.
Jim D. Ace Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Ωραία σ ευχαριστώ. Επίσης να ρωτήσω. Σε λίγο καιρό βγαίνουν οι καινούριες κάρτες της nvidia. Αξίζει να περιμένω μπας και πάρω καμιά 1070 ή δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν τόσο οι τιμές;
splanis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Jim D. Ace είπε Ωραία σ ευχαριστώ. Επίσης να ρωτήσω. Σε λίγο καιρό βγαίνουν οι καινούριες κάρτες της nvidia. Αξίζει να περιμένω μπας και πάρω καμιά 1070 ή δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν τόσο οι τιμές; στις αγγλιες παντως βρισκεις 1070 300-330 μεταχειρισμενες, σε λιγο καιρο ισως να πεσουν κι αλλο, για καινουργιες δεν ξερω δυσκολο τοσο χαμηλα αλλα μπορει
johnpopexi Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ελαφρός καλύτερος για gaming ο i5( 6cores/6threads) . Multitasking, streaming και απαιτητικές σε πυρήνες εφαρμογές o ryzen(6c/12th). Σε βάθος χρόνου και τα 2 θα είναι οκ με τα 12threads, το overclocking που μπορείς να κάνεις να δίνουν ενα πλεονέκτημα στον ryzen. Επειδή επίσης η AM4 πλατφόρμα θα μείνει κοντά μας μέχρι το 2020 θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές αναβάθμισης στο μέλλον, πιθανόν κρατώντας την ιδια μητρική. 9 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε Με την λογική αυτή λοιπόν, πήγαινε στην πρώτη σύνθεση του johnpopexi (ryzen) με τα 16gb ram όμως, που βγαίνει στα 800€. Αν δεν υπάρχει ευελιξία στο budget μπορείς να καθυστερήσεις τα υπόλοιπα 8gb ραμ με την ελπίδα να πέσουν λίγο ακόμα οι τιμες , και να χωρέσεις ανεμιστήρες και ίσως κάποια ψύχτρα (cryorig h7 πχ) για όποιον και απο τους δυο αν πάρεις καθώς οι stock ψυκτρες που έχουν δεν πείθουν. Στην περίπτωση του ryzen συστήματος μπορείς να πας και σε 2600x που έρχεται με καλύτερη ψυχτρα και υψηλότερα clocks αν δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ OC. Ή καθυστερείς ψυχτρες και ανεμιστήρες , βλέπεις τις θερμοκρασίες σου και αποφασίζεις τι χρειάζεσαι. 3 λεπτά πριν, Jim D. Ace είπε Ωραία σ ευχαριστώ. Επίσης να ρωτήσω. Σε λίγο καιρό βγαίνουν οι καινούριες κάρτες της nvidia. Αξίζει να περιμένω μπας και πάρω καμιά 1070 ή δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν τόσο οι τιμές; Αναμένεται πτώση νομίζω αλλά περίμενε στο περίμενε θα φτάσει 2019 και θα καταλήξεις να περιμένεις και τις επόμενες γενιές επεξεργαστών ! Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από johnpopexi
Jim D. Ace Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ. 11 ώρες πριν, splanis είπε στις αγγλιες παντως βρισκεις 1070 300-330 μεταχειρισμενες, σε λιγο καιρο ισως να πεσουν κι αλλο, για καινουργιες δεν ξερω δυσκολο τοσο χαμηλα αλλα μπορει Για μεταχειρισμένη δεν το βλέπω γιατί προσωπικά το φοβάμαι λιγάκι να δώσω 300 ευρώ για κάτι που δεν θα εί ναι του κουτιού και μπορεί να μην έχει και εγγύηση. Θα πάω στην 1060 και πιστεύω λογικά θα με καλύψει. 11 ώρες πριν, johnpopexi είπε Ελαφρός καλύτερος για gaming ο i5( 6cores/6threads) . Multitasking, streaming και απαιτητικές σε πυρήνες εφαρμογές o ryzen(6c/12th). Σε βάθος χρόνου και τα 2 θα είναι οκ με τα 12threads, το overclocking που μπορείς να κάνεις να δίνουν ενα πλεονέκτημα στον ryzen. Επειδή επίσης η AM4 πλατφόρμα θα μείνει κοντά μας μέχρι το 2020 θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές αναβάθμισης στο μέλλον, πιθανόν κρατώντας την ιδια μητρική. Αν δεν υπάρχει ευελιξία στο budget μπορείς να καθυστερήσεις τα υπόλοιπα 8gb ραμ με την ελπίδα να πέσουν λίγο ακόμα οι τιμες , και να χωρέσεις ανεμιστήρες και ίσως κάποια ψύχτρα (cryorig h7 πχ) για όποιον και απο τους δυο αν πάρεις καθώς οι stock ψυκτρες που έχουν δεν πείθουν. Στην περίπτωση του ryzen συστήματος μπορείς να πας και σε 2600x που έρχεται με καλύτερη ψυχτρα και υψηλότερα clocks αν δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ OC. Ή καθυστερείς ψυχτρες και ανεμιστήρες , βλέπεις τις θερμοκρασίες σου και αποφασίζεις τι χρειάζεσαι. Αναμένεται πτώση νομίζω αλλά περίμενε στο περίμενε θα φτάσει 2019 και θα καταλήξεις να περιμένεις και τις επόμενες γενιές επεξεργαστών ! Αφού στο gaming είναι μόνο ελαφρώς καλύτερος ο 8400 σκέφτομαι να πάω στον ryzen που λόγω threads όπως λες είναι καλύτερος για γενική χρήση συν ότι μέχρι το 2020 μπορώ να κάνω και φρεσκάρισμα στον επεξεργαστή αν δω οτι χρειάζεται δίχως να αλλάζω μητρική. Λέω να πάρω 16αρα ραμ κατευθείαν και για ψύκτρα να κοιτάξω πως θα πάει και ναπάρω μετά από κάνα μήνα. Ελπίζω να αντέξει μέχρι τότε Αυτό που λες με το περίμενε ισχύει οπότε θα προχωρήσω στην αγορά τώρα. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Επειδή η οθόνη που έχω είναι μικρούλα λέω σύντομα να πάρω καμιά καινούρια 24αρα ή καμιά 27αρα. Με την συγκεκριμένη κάρτα αξίζει να κοιτάω σε καλές οθόνες 144hz/gsync ή αν πάρω καμία των 150-250 ευρώ και θα μαι κομπλέ;
johnpopexi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, Jim D. Ace είπε Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ. Για μεταχειρισμένη δεν το βλέπω γιατί προσωπικά το φοβάμαι λιγάκι να δώσω 300 ευρώ για κάτι που δεν θα εί ναι του κουτιού και μπορεί να μην έχει και εγγύηση. Θα πάω στην 1060 και πιστεύω λογικά θα με καλύψει. Αφού στο gaming είναι μόνο ελαφρώς καλύτερος ο 8400 σκέφτομαι να πάω στον ryzen που λόγω threads όπως λες είναι καλύτερος για γενική χρήση συν ότι μέχρι το 2020 μπορώ να κάνω και φρεσκάρισμα στον επεξεργαστή αν δω οτι χρειάζεται δίχως να αλλάζω μητρική. Λέω να πάρω 16αρα ραμ κατευθείαν και για ψύκτρα να κοιτάξω πως θα πάει και ναπάρω μετά από κάνα μήνα. Ελπίζω να αντέξει μέχρι τότε Αυτό που λες με το περίμενε ισχύει οπότε θα προχωρήσω στην αγορά τώρα. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Επειδή η οθόνη που έχω είναι μικρούλα λέω σύντομα να πάρω καμιά καινούρια 24αρα ή καμιά 27αρα. Με την συγκεκριμένη κάρτα αξίζει να κοιτάω σε καλές οθόνες 144hz/gsync ή αν πάρω καμία των 150-250 ευρώ και θα μαι κομπλέ; Για 1440p 144hz g-sync μάλλον σε intel i5 8600κ και πάνω ,και z370 μητρική με gtx 1070 και ανω. Αλλάζει το budget δηλαδή. 1080p 144hz freesync αλλάζεις την gpu σε amd 580 8gb και οπως τα αποφάσισες τα άλλα που είναι εντός budget.
adtakhs Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ θα έβαζα έναν AMD R5 2600X στην θέση του R5 2600 .
Jim D. Ace Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 6/9/2018 στις 8:16 ΠΜ, johnpopexi είπε Για 1440p 144hz g-sync μάλλον σε intel i5 8600κ και πάνω ,και z370 μητρική με gtx 1070 και ανω. Αλλάζει το budget δηλαδή. 1080p 144hz freesync αλλάζεις την gpu σε amd 580 8gb και οπως τα αποφάσισες τα άλλα που είναι εντός budget. Α οι οθονες αυτες ειναι για τελειως αλλη φαση. Ε θα μεινω σε αυτα που ειπαμε γιατι το μπατζετ δεν ανεβαινει αλλο. Νομιζω θα μαι φουλ κομπλε. Στις 6/9/2018 στις 8:55 ΠΜ, adtakhs είπε Εγώ θα έβαζα έναν AMD R5 2600X στην θέση του R5 2600 . έχουνε τοση μεγαλη διαφορα στις αποδοσεις; γιατι ειναι και ενα σαρανταρι εξτρα. για ποιο λογο θεωρεις οτι ειναι καλυτερα να παω στον 2600x;
johnpopexi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 8/9/2018 στις 12:14 ΠΜ, Jim D. Ace είπε Α οι οθονες αυτες ειναι για τελειως αλλη φαση. Ε θα μεινω σε αυτα που ειπαμε γιατι το μπατζετ δεν ανεβαινει αλλο. Νομιζω θα μαι φουλ κομπλε. έχουνε τοση μεγαλη διαφορα στις αποδοσεις; γιατι ειναι και ενα σαρανταρι εξτρα. για ποιο λογο θεωρεις οτι ειναι καλυτερα να παω στον 2600x; Το αντίστοιχο του ακριβου g-sync σε amd είναι το freesync οπότε αν θες στο μέλλον να πας σε τέτοιο monitor που είναι φθηνότερο κοιτάς για καμια rx 580 8gb. Spoiler Είναι καλύτερος o 2600x out of the box.Έρχεται με καλύτερη ψυκτρα & υψηλότερα clocks. Υπάρχει ο μύθος οτι έχει περισσότερο OC headroom αλλά βλέπω περιπτώσεις να συμβαίνει το αντίθετο ή να είναι στα ίδια επίπεδα . Και οι 2 για να πιάσουν max clocks θέλουν aftermarket ψύκτρα . Με gpu 1060, 580 δεν θα φανεί διαφορά. Αν βαριέσαι να πειραματιστείς με OC γενικά, τότε 2600x. Spoiler
Jim D. Ace Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Ωραία σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου. Θα προχωρήσω στην αγορά με τον 2600χ τελικά.
johnpopexi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Jim D. Ace είπε Ωραία σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου. Θα προχωρήσω στην αγορά με τον 2600χ τελικά. Αν σε παίρνει κάνε μια μικρή υπέρβαση ακόμα σε μητρική με msi b450 tomahawk/bazooka plus/gaming plus/mortar .
Jim D. Ace Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, johnpopexi είπε Αν σε παίρνει κάνε μια μικρή υπέρβαση ακόμα σε μητρική με msi b450 tomahawk/bazooka plus/gaming plus/mortar . Επειδή όντως η υπέρβαση είναι λιγάκι δύσκολη τι θα κερδίσω; Για να τα βάλω κάτω αν δω κατά πόσο συμφέρει και αν με παίρνει να ανέβω κι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα