Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, mariaidi είπε Λογικά με αυτή από iFixIt, ελπίζοντας να ληθεί και το πρόβλημα που ανοίγει μόνο του γιατί μου είπαν ότι πιθανότατα δεν είναι θέμα μπαταρίας ή φορτιστή και να χρειάζεται παραπάνω ψάξιμο. Αν πάρεις από ifixit, πες μας εντυπώσεις. Και αν γράφει Simplo πουθενά.
jrepair Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα Επειδή διάβασα διάφορα να πω. 1.Το ότι ανάβει μόνο του το macbook δεν πρόκειτε για βραχυκύκλωμα καθώς όλα τα macbook με επεξεργαστές core i5 και core i7 εαν η μητρική (logicboard) δεν βλέπει μπαταρία συνδεμένη παίρνει εμπρός με το που συνδέεις τον φορτιστή ενω τα παλαιότερα C2D οχι, εαν κάποιος έχει αμφιβολία για αυτό δεν έχετε παρα να αποσυνδέσετε την μπατάρια απο οποιοδήποτε macbook 2011 εως και σήμερα και να βάλετε τον φορτιστή. 2.Το macbook είναι αργό γιατί το SMC (System Management Controller) δεν βλέπει μπαταρία που σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά και έτσι ριχνεί αυτόματα τις επιδόσεις του επεξεργαστή για να μην πάθει κάποια ζημιά το macbook. 3.Κάποιος έγραψε πρόσεχε να μην χυθούν υγρά (δεν ισχύει). Να ξέρεις μόνο οτι δεν είναι καθόλου έυκολο να ξεκολλήσεις μπαταρία απο macbook pro retina,σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις μεταλικό αντικείμενο υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσεις την μπαταρία και να δεις καπνούς εως και φωτιά και επίσης δυσοσμία. Επίσης ψάξε για γνήσια μπαταρία γιατί αλλιώς θα έχεις θέματα το SMC που αναφέρω ποιό πάνω δεν τα πάει καλά με μη γνήσια εξαρτήματα.
mariaidi Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, jrepair είπε Επίσης ψάξε για γνήσια μπαταρία γιατί αλλιώς θα έχεις θέματα το SMC που αναφέρω ποιό πάνω δεν τα πάει καλά με μη γνήσια εξαρτήματα. Kαλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Έψαξα αρκετά για γνήσια μπαταρία και αυτό που διαπίστωσα είναι ότι δεν υπάρχουν στο εμπόριο και θα πρέπει να απευθυνθώ σε ένα authorised καταστήματα όπως και έκανα. Οι τιμές ήταν γύρω στα 250-300€ και μάλιστα κάποιος μου είπε για το συγκεκριμένο μοντέλο ότι πρέπει να αλλαχτεί και το topcase. Γενικά, μου είπαν ότι και μία καλή συμβατή κάνει την ίδια δουλειά. 24 λεπτά πριν, jrepair είπε Καλησπέρα Επειδή διάβασα διάφορα να πω. 1.Το ότι ανάβει μόνο του το macbook δεν πρόκειτε για βραχυκύκλωμα καθώς όλα τα macbook με επεξεργαστές core i5 και core i7 εαν η μητρική (logicboard) δεν βλέπει μπαταρία συνδεμένη παίρνει εμπρός με το που συνδέεις τον φορτιστή ενω τα παλαιότερα C2D οχι, εαν κάποιος έχει αμφιβολία για αυτό δεν έχετε παρα να αποσυνδέσετε την μπατάρια απο οποιοδήποτε macbook 2011 εως και σήμερα και να βάλετε τον φορτιστή. Αυτό για το βραχυκύκλωμα μου το είπαν σε κατάστημα που το πήγα για να το ελέγξουν. Μάλιστα μου είπαν συγκεκριμένα ότι έβγαλαν την μπαταρία και το συνέδεσαν στο ρεύμα και ότι άνοιξε μόνο του πάλι. Επομένως, το πρόβλημα αυτό δεν θα λυθεί με την αντικατάσταση της μπαταρίας και ότι θα πρέπει να το ξανά πάω να το δει γιατί θέλει αρκετό ψάξιμο!
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, mariaidi είπε Μάλιστα μου είπαν συγκεκριμένα ότι έβγαλαν την μπαταρία και το συνέδεσαν στο ρεύμα και ότι άνοιξε μόνο του πάλι. Επομένως, το πρόβλημα αυτό δεν θα λυθεί με την αντικατάσταση της μπαταρίας και ότι θα πρέπει να το ξανά πάω να το δει γιατί θέλει αρκετό ψάξιμο! Μα αυτό σου λέει ο jrepair, φαινεται είναι προβλεπόμενη συμπεριφορά (προσωπικά δεν το ήξερα ότι παίζει 100% και για τα μοντέλα retina με κολλημενη μπαταρια). Αν η μπαταρία δεν υπάρχει ή είναι damaged (σαν να μην υπάρχει για το σύστημα), το laptop ανοίγει αυτοματα με το που το βάλεις στο ρεύμα. Δες εδώ τι λένε και στο forum του ifixit.
jrepair Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω που το πήγες αλλά εαν δεν ξέρουν την δουλειά τους καλύτερα να το κλείσουν το μαγάζι. Το μηχάνημα δεν θέλει κανένα ψάξιμο με το που θα βάλεις λειτουργική μπαταρία θα επανέλθει. Για κοίτα εδώ:https://store.fixmobile.gr/el/proion/gnisia-mpataria-a1493-gia-macbook-pro-13-retina-late-2013mid-2014 Μόνο πρόσεχε που και ποιός θα στην αλλάξει δεν ειναι ευκολη υπόθεση. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από jrepair 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 37 λεπτά πριν, jrepair είπε Για κοίτα εδώ:https://store.fixmobile.gr/el/proion/gnisia-mpataria-a1493-gia-macbook-pro-13-retina-late-2013mid-2014 Πώς γίνεται να πουλάει γνήσια αυτός αφού third party sellers δεν έχουν πρόσβαση σε γνησια Apple ανταλλακτικά;
jrepair Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Πώς γίνεται να πουλάει γνήσια αυτός αφού third party sellers δεν έχουν πρόσβαση σε γνησια Apple ανταλλακτικά; Δεν έχεις άδικο σε αυτό αλλά το βρήκα και το έστειλα μπορεί να το ψάξει ο φίλος. 1 ώρα πριν, natural_sgf είπε Μα αυτό σου λέει ο jrepair, φαινεται είναι προβλεπόμενη συμπεριφορά (προσωπικά δεν το ήξερα ότι παίζει 100% και για τα μοντέλα retina με κολλημενη μπαταρια). Αν η μπαταρία δεν υπάρχει ή είναι damaged (σαν να μην υπάρχει για το σύστημα), το laptop ανοίγει αυτοματα με το που το βάλεις στο ρεύμα. Δες εδώ τι λένε και στο forum του ifixit. Δες αυτό το βίντεο εως το 1:10 https://www.youtube.com/watch?v=OlbQM_61G6M Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από jrepair
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν αρκεί smc reset σε αυτές τις περιπτώσεις; Είδα λίγο το video (skip-skip φάση) και είδα κανείς reballing. Ξέρω ότι ξέρεις τι κάνεις, αλλά γιατί τόσο drastic measures? Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από natural_sgf
jrepair Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Δεν αρκεί smc reset σε αυτές τις περιπτώσεις; Είδα λίγο το video (skip-skip φάση) και είδα κανείς reballing. Ξέρω ότι ξέρεις τι κάνεις, αλλά γιατί τόσο drastic measures? Δεν αρκεί δυστυχώς smc reset εαν βλέπεις στο πολύμετρο 12.26 volt. Οταν λες drastic measures εννοείς τα γάντια μαλλόν οχι ? Εαν εννοείς τον τρόπο επισκευής να είσαι σίγουρος οτι δεν πήγα κατευθείαν σε αυτό που είδες είχα κάνει διάγνωση,άλλωστε A drastic change is a very great change. 1 ώρα πριν, natural_sgf είπε Μα αυτό σου λέει ο jrepair, φαινεται είναι προβλεπόμενη συμπεριφορά (προσωπικά δεν το ήξερα ότι παίζει 100% και για τα μοντέλα retina με κολλημενη μπαταρια). Αν η μπαταρία δεν υπάρχει ή είναι damaged (σαν να μην υπάρχει για το σύστημα), το laptop ανοίγει αυτοματα με το που το βάλεις στο ρεύμα. Δες εδώ τι λένε και στο forum του ifixit. Δες αυτό το βίντεο εως το 1:10 https://www.youtube.com/watch?v=OlbQM_61G6M Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από jrepair
janus5555 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 αγόρασα για το δικό μου (macbook pro mid 2012) καινούρια μπαταρία τον Ιανούαριο. Μετά από ψάξιμο, απέφυγα το ifixit για να γλυτώσω μεταφορικά (και επειδή βρήκα μερικές κακές κριτικές ονλν) και αγόρασα από το Δήσιο στον Αθήνα που μου πρότεινε κάποιος από εδώ στο φόρουμ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, η μπαταρία ήρθε με τα κατσαβίδια που χρειάζονται για την αλλαγή και έτυχε μάλιστα να έχει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα από την προδιαγραφή. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, jrepair είπε Δεν αρκεί δυστυχώς smc reset εαν βλέπεις στο πολύμετρο 12.26 volt. Οταν λες drastic measures εννοείς τα γάντια μαλλόν οχι ? Όχι, drastic measures εννοώ το reballing που έκανες ουσιαστικά. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξης: έστω το laptop δεν έχει κανένα άλλο προβλημα αλλά θέλει μόνο αλλαγή μπαταριας. Αν πάρεις μια από ifixit και κάνεις smc reset, δεν είσαι κομπλε;
jrepair Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, natural_sgf είπε 9 ώρες πριν, jrepair είπε Δεν αρκεί δυστυχώς smc reset εαν βλέπεις στο πολύμετρο 12.26 volt. Οταν λες drastic measures εννοείς τα γάντια μαλλόν οχι ? Όχι, drastic measures εννοώ το reballing που έκανες ουσιαστικά. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξης: έστω το laptop δεν έχει κανένα άλλο προβλημα αλλά θέλει μόνο αλλαγή μπαταριας. Αν πάρεις μια από ifixit και κάνεις smc reset, δεν είσαι κομπλε; Στο βίντεο έως το 1:10 απλά εξηγώ ότι τα core i5 και i7 παίρνουν εμπρός με το που συνδέεται ο φορτιστής εάν δεν βλέπουν μπαταρία,το υπόλοιπο βίντεο δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του φίλου.
mariaidi Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, jrepair είπε Στο βίντεο έως το 1:10 απλά εξηγώ ότι τα core i5 και i7 παίρνουν εμπρός με το που συνδέεται ο φορτιστής εάν δεν βλέπουν μπαταρία,το υπόλοιπο βίντεο δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του φίλου. Φίλης 2
Tablet Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 σκεφτεσαι να δοκιμασεις να την αλλαξεις μονη σου;
foxstam Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα, θα σου πρότεινα να αγοράσεις αυθεντική. Πλήρωσα για Mac Air i7 γύρω στα 80€ για αγορά μπαταρίας από την Ελλαδα και το μηχάνημα σερνόταν για μήνες σε βαθμό μη λειτουργικότητας. Εκανα όλα τα Reset και ακολούθησα όλες τις οδηγίες όχι μόνο του iFixit αλλά τίποτα. Με το που την αντικατέστησα με καινουργια original (200€) το μηχάνημα πέταγε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα