mariaidi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Καλημέρα, έχω ένα Macbook Pro 13'' Retina. Εδώ και λίγο καιρό η ένδειξη της μπαταρίας μου ήταν ¨αντικατάσταση τώρα¨ και κρατούσε ελάχιστα, μέχρι πριν λίγες μέρες όπου δεν λειτουργεί καθόλου. Ο υπολογιστής ανοίγει μόνο όταν είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα και μάλιστα με το που τον συνδέω χωρίς να πατήσω να ανοίξει βραχυκυκλώνει και ανοίγει μόνος του. Επίσης είναι ιδιαίτερα αργός. Προφανώς και θέλει αντικατάσταση η μπαταρία σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα είναι ποιον εμπιστεύομαι και από που την αγοράζω; Έκανα μία έρευνα αγοράς και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο μπαταρίες. Γνωρίζει κανείς την διαφορά τους και ποια είναι καλύτερη; 1.https://eustore.ifixit.com/en/Parts/MacBook-Parts/Macbook-Pro/13/Retina/Late-2013/MacBook-Pro-13-Retina-Late-2013-Mid-2014-Battery.html 2.https://www.game-show.gr/shop/μπαταρία-a1493-για-apple-macbook-pro-13-retina-late-2013-mid-2014-a1502-α1493-me864866-11-34v-6330mah-71-8wh/ Πληροφορίες φόρτισης: Εναπομένουσα φόρτιση (mAh): 0 Πλήρως φορτισμένη: Όχι Φορτίζεται: Όχι Χωρητικότητα πλήρους φόρτισης (mAh): 0 Πληροφορίες υγείας: Κύκλοι φόρτισης: 1647 Κατάσταση: Αντικατάσταση τώρα Εγκατεστημένη μπαταρία: Ναι Ένταση ρεύματος (mA): 0 Τάση (mV): 9893
Tablet Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1647 κυκλοι ρε θηριο που τους έκανες;; εγω στο ιδιο mbp 13 του 2013 εχω μονο 750! 1. Παιρνεις αυτον απο iFixit που δινει μαζι και τα κατσαβιδια ασυζητητη.. 2. Απεφυγε να χρησιμοποιεις το mac γιατι αν χυθουν τιποτα υγρα απο τη χαλασμενη μπαταρια κλαφτο και αυτο και οτι ακουμπαει γυρω του.. Ειναι η πιο δυσκολη διαδικασια αλλα αν με προσοχη ακολουθησεις τα βηματα τοτε θα εχεις επιτυχία.. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από Tablet 1
mariaidi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, Tablet είπε 1647 κυκλοι ρε θηριο που τους έκανες;; εγω στο ιδιο mbp 13 του 2013 εχω μονο 750! Απορία το έχω και εγώ γιατί υπάρχει και δεύτερο ίδιο μακ στην οικογένεια με διαφορά αγοράς 6 μηνών και έχει περίπου όσους και το δικό σου! Χάλασε ο αυθεντικός φορτιστής και αγόρασα έναν ιμιτασιον, και κάνει κάτι περίεργες διακοπές. Υποθέτω κάτι συνέβει με αυτόν αλλιώς δεν εξηγείται!
mariaidi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 40 λεπτά πριν, Tablet είπε τελικα με τη μπαταρια θα το επιχειρήσεις; Λογικά με αυτή από iFixIt, ελπίζοντας να ληθεί και το πρόβλημα που ανοίγει μόνο του γιατί μου είπαν ότι πιθανότατα δεν είναι θέμα μπαταρίας ή φορτιστή και να χρειάζεται παραπάνω ψάξιμο.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Να ξέρεις ότι το ifixit δεν πουλάει original μπαταρίες. Ούτε καν ΟΕΜ Simplo δεν πρέπει να είναι. Θέλει ψάξιμο πάντως.
Tablet Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Να ξέρεις ότι το ifixit δεν πουλάει original μπαταρίες. Ούτε καν ΟΕΜ Simplo δεν πρέπει να είναι. Θέλει ψάξιμο πάντως. που το διαβασες αυτό;
mariaidi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Να ξέρεις ότι το ifixit δεν πουλάει original μπαταρίες. Ούτε καν ΟΕΜ Simplo δεν πρέπει να είναι. Θέλει ψάξιμο πάντως. εγώ διάβασα ότι έχει ότι πιο κοντινό σε αυθεντική και ότι κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο. όντως θέλει ψάξιμο και κυρίως τύχη. Υπάρχει καμία άλλη πρόταση;
Tablet Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 παιδια το ιδιο εργοστασιο ειναι αλλη εξοδος μη νομιζετε.. το ifixit δε θα εβαζε κατι 2ο που το εμπιστευονται εκκατομυρια ανα το κοσμο
mistr4l Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, mariaidi είπε Χάλασε ο αυθεντικός φορτιστής και αγόρασα έναν ιμιτασιον, και κάνει κάτι περίεργες διακοπές. Υποθέτω κάτι συνέβει με αυτόν αλλιώς δεν εξηγείται! Πάρε φορτιστή original. Μην χρησιμοποιείς ιμιτασιόν εκτός κι αν θες να κλαις και τον υπολογιστή. Έχουν αναφερθεί και περιστατικά όπου ο χρήστης νοιώθει να περνάει το ρεύμα στο aluminum σασί, ενώ γενικότερα αυτοί οι φορτιστές δεν έχουν ούτε προστασία σε περίπτωση αυξημένης τάσης κλπ. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν την ζημιά στην μπαταρία την έχει προξενήσει ο φορτιστής. Όπως και να έχει, χρειάζεσαι μπαταρία + φορτιστή. 1
mariaidi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, mistr4l είπε Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν την ζημιά στην μπαταρία την έχει προξενήσει ο φορτιστής. Γενικά η μπαταρία είχε βγάλει ένδειξη αντικατάστασης σύντομα πριν την αλλαγή του φορτιστή. Δυστυχώς όμως δεν είχα δει τους κύκλους φόρτισης τότε. Μετά την αγορά του ιμιτασιόν ο φορτιστής έκανε διακοπές του στιλ ενώ φόρτιζε και το λαμπάκι ήταν πορτοκαλί και πχ 67% ξαφνικά γινόταν πράσινο και πήγαινε 100%. Σε δευτερόλεπτα γινόταν 67% πάλι και συνέχιζε την φόρτιση και πάλι τα ίδια. Με αποτέλεσμα όταν φόρτιζε 100% και το έβγαζα από την φόρτιση, μετά από 1 λεπτό η μπαταρία κατέβαινε στα 70%, μετά από 3 μέρες στα 60% για να μην πολυλογώ μέσα σε 1μήνα η μπαταρία δεν λειτουργεί καθόλου. Υποθέτω ότι οι κύκλοι αυξήθηκαν και η διάρκειά της μειώθηκε κατακόρυφα εξαιτίας των διακοπών που έκανε ο φορτιστής.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Tablet είπε που το διαβασες αυτό; Γράψε ifixit macbook pro battery review στο google και θα δεις. Στο λέω όχι για να μην αγοράσεις από ifixit, απλώς για να ξέρεις τι παίρνεις. Αναφορά σε κείμενο Our batteries are high quality products from an after-market manufacturer. The batteries are produced exactly to OEM specifications and are new and tested. source: https://ifixit-eu-en.helpscoutdocs.com/article/102-bat-quality-en
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μπορει απο οταν εβαλε τον ιμετασιον φορτιστη, καθε φορα που σταματαγε την φορτιση και ξεκιναγε μονος του παλι, να πιανοταν σαν εναν κυκλος(βαλε-βγαλε ρευμα δηλαδη) αρα στην ουσια με μια φορτιση να αποθηκευε στην μνημη οτι εγιναν 10-20 κυκλοι ξερω γω..(Οσες και οι αποσυνδεσεις-συνδεσεις )
mariaidi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Μπορει απο οταν εβαλε τον ιμετασιον φορτιστη, καθε φορα που σταματαγε την φορτιση και ξεκιναγε μονος του παλι, να πιανοταν σαν εναν κυκλος(βαλε-βγαλε ρευμα δηλαδη) αρα στην ουσια με μια φορτιση να αποθηκευε στην μνημη οτι εγιναν 10-20 κυκλοι ξερω γω..(Οσες και οι αποσυνδεσεις-συνδεσεις ) Και εγώ αυτό πιστεύω πως έγινε.
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Κι επισης με αυτο αποτελειωθηκε και η μπαταρια... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα