xanoutas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν βρήκα κάτι άλλο αντίστοιχο που να είναι δωρεάν. Προσοχή όμως, σε άλλα 2 Qashqai που έλεγξα στο autodna.com, το site δεν είχε πληροφορίες για τα χιλιόμετρα τους. Μάλλον πρέπει να είσαι λίγο τυχερός και σε κάποια στιγμή,σε κάποιο service του αμαξιου,να καταγράφηκαν τα χιλιόμετρα του. Στο αμάξι που πήρα εγώ, έλεγε ότι την τάδε ημερομηνία το αμάξι είχε 54.000 χιλιόμετρα. Να σας πω την αλήθεια, και εγώ το site αυτό το ανακάλυψα τυχαία όταν κοίταγα στην Automarin για αμάξι. Έλεγε ότι ένας τρόπος που τσεκαρουν αυτοί τα χιλιόμετρα ενός αμαξιού εινσι μέσα από το autodna.com. Εμένα με καθησύχασε το γεγονός ότι είναι ένα εργαλείο που ψάχνει σε πανευρωπαϊκες βάσεις δεδομένων. Όχι ότι είναι πανάκεια, αλλά τουλάχιστον νιώθεις λίγο λιγότερο αβέβαιος για την αγορά σου.😑 Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2018 από xanoutas
sakks80 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Πολυ καλο το nissan και εγω αυτο θα προτιμουσα σε σχεση με καινουριο seat. Αν οντως εχει μονο 58000 ακομα αστρωτος ειναι ο ντιζελοκινητηρας καινουριος. Καλοταξιδο. 1
Bourdoulas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Καλοτάξιδο. Από κατανάλωση τι σου καίει;
bjj-p Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 καλοταξιδο!! Προβληματα συναρμογης; θορυβους κλπ που ανεφεραν καποιοι για το συγκεκριμενο μοντελο;
d_gkal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Ε λίγους τριγμούς θα έχει είναι η αλήθεια. Εκεί πάσχει το κασκαι
xanoutas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!:):):):) Γενικά δεν έχω παρατηρήσει κάποιο εμφανές πρόβλημα! Ούτε τριγμούς έχω καταλάβει... Από κατανάλωση είδα γύρω στα 4,5λ/100χλμ στην Εγνατία με 120 σταθερά και μέσα στην πόλη έχει έντονη διακύμανση αν είσαι συνέχεια σταμάτα/ξεκίνα. Πάντως έβαλα 50€ πετρέλαιο, έκανα 300χλμ στην Εγνατία και 100χλμ μέσα στην πόλη, και το trip computer μου λέει ότι έχω ακόμα 320χλμ απόθεμα....Πού τέτοια νούμερα με το βενζινοκίνητο Vectra που είχα!
Bigi444444 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Γι' αυτό λέμε πρώτα απ' όλα πρέπει να το οδηγήσεις εσύ ο ίδιος το αυτοκίνητο! Το τι λέει ο καθένας προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου. Σε όσα αυτοκίνητα πέρασαν από τα χέρια μου η προσωπική μου εκτίμηση ήταν διαφορετική από αυτά που διάβαζα στον ειδικό τύπο. Και εννοείται πως ακόμα και διαφορετική εκτίμηση να μην έχεις, το πιο πιθανό είναι να δίνεις διαφορετικό βάρος στους επί μέρους τομείς. Και επειδή εσύ θα το πληρώνεις, εσύ θα το καβαλάς, εσένα θα σε τρυπάει κάθε ημέρα εάν η επιλογή που έκανες με βάση προτιμήσεις άλλων δεν σε ικανοποιεί απόλυτα και επειδή τέλος, οι εποχές πλέον στην Ελλάδα δεν είναι τέτοιες που λες, εντάξει δεν πειράζει, το αλλάζουμε βρε αδερφέ, επιβάλλεται να έχεις ιδία άποψη! Χαίρομαι που κατέληξες σε αυτό, που εσένα προσωπικά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι καλύτερη επιλογή, όποια και εάν είναι αυτή. Να το χαρείς και να είναι απροβλημάτιστο. 1
xanoutas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Περί καταναλώσεων συνέχεια... Έκανα ένα ταξίδι στα Γιάννενα απο την Θεσσαλονικη το ΣΚ που μας πέρασε. Και στις 2 διαδρομές είχα ενεργοποιήσει το cruise control και η ταχύτητα ήταν 110χλμ/ώρα στις περιοχές με τούνελ και 130χλμ στο υπόλοιπο κομμάτι της Εγνατίας. Λοιπόν, από Θεσσαλονίκη->Γιάννενα η μέση κατανάλωση ήταν 5,2λ/100χλμ και στην επιστροφή έπεσε στα 4,7! Σε δρόμο χωρίς σκαμπανεβάσματα έκανα διάφορες δοκιμές με την ταχύτητα του αμαξιού, για να δω πώς πάει από κατανάλωση. Στα 130χλμ καεί περίπου 5-5,2λ αλλά στα 90χλμ η κατανάλωση παίζει ανάμεσα στο 3,8λ και στο 4λ! Πραγματικά βπολυ λιγο θεωρώ για ένα τόσο βαρυ αμαξι! Βέβαια στην Εγνατία δεν θα το πήγαινα με 90χλμ ούτε για πλάκα! Είναι κρίμα ένα τέτοιο αυτοκίνητο να το πας έτσι σιγά, για να κερδίσεις 1λ πετρελαίου αλλά να χάσεις 40χλμ απόσταση σε μια ώρα!😉
phanispal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Ναι, βέβαια αυτές είναι στιγμιαίες μετρήσεις. Μέτρησες λίτρα καυσίμου που έκαψες, συναρτήσει της απόστασης; Γι' αυτό λέμε συνέχεια ότι μετράς ξεκινώντας φουλαρισμένος, και αφού διανύσεις μια σεβαστή απόσταση, ξαναφουλάρεις, βλέπεις πόσα λίτρα πήρε και διαιρείς με τα διανυθέντα χιλιόμετρα. 1
terry308 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Αρκεί να μη κλέβει η αντλία 😛 Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από terry308
sakks80 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, xanoutas είπε Περί καταναλώσεων συνέχεια... Έκανα ένα ταξίδι στα Γιάννενα απο την Θεσσαλονικη το ΣΚ που μας πέρασε. Και στις 2 διαδρομές είχα ενεργοποιήσει το cruise control και η ταχύτητα ήταν 110χλμ/ώρα στις περιοχές με τούνελ και 130χλμ στο υπόλοιπο κομμάτι της Εγνατίας. Λοιπόν, από Θεσσαλονίκη->Γιάννενα η μέση κατανάλωση ήταν 5,2λ/100χλμ και στην επιστροφή έπεσε στα 4,7! Σε δρόμο χωρίς σκαμπανεβάσματα έκανα διάφορες δοκιμές με την ταχύτητα του αμαξιού, για να δω πώς πάει από κατανάλωση. Στα 130χλμ καεί περίπου 5-5,2λ αλλά στα 90χλμ η κατανάλωση παίζει ανάμεσα στο 3,8λ και στο 4λ! Πραγματικά βπολυ λιγο θεωρώ για ένα τόσο βαρυ αμαξι! Βέβαια στην Εγνατία δεν θα το πήγαινα με 90χλμ ούτε για πλάκα! Είναι κρίμα ένα τέτοιο αυτοκίνητο να το πας έτσι σιγά, για να κερδίσεις 1λ πετρελαίου αλλά να χάσεις 40χλμ απόσταση σε μια ώρα!😉 βασικα με γεματο ρεζερβουαρ πας και γυρνας αθηνα και βλεπεις αν σου φτανει.εντος πολης οκ θα καιει αρκετα παραπανω οπως ολα.
xanoutas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σήμερα που έφτασε ο δείκτης στο ίδιο σημείο που ήταν πριν να βάλω βενζινη(μόλις έχει ανάψει η ένδειξη Low fuel), η ετυμηγορία είναι η εξής: 660χλμ με 40 λίτρα πετρελαίου! Δηλαδή περίπου 6λ/100χλμ, εκ των οποίων 520χλμ ήταν στην Εγνατία και τα υπόλοιπα μεσα στην Θεσσαλονίκη. Η μέτρηση του Qashqai πάντως ήταν στα 5,2λ/100χλμ. Δεν την λες και αμελητέα απόκλιση.... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από xanoutas
AristidisZ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, xanoutas είπε Σήμερα που έφτασε ο δείκτης στο ίδιο σημείο που ήταν πριν να βάλω βενζινη(μόλις έχει ανάψει η ένδειξη Low fuel), η ετυμηγορία είναι η εξής: 660χλμ με 40 λίτρα πετρελαίου! Δηλαδή περίπου 6λ/100χλμ, εκ των οποίων 520χλμ ήταν στην Εγνατία και τα υπόλοιπα μεσα στην Θεσσαλονίκη. Η μέτρηση του Qashqai πάντως ήταν στα 5,2λ/100χλμ. Δεν την λες και αμελητέα απόκλιση.... Δε μπορείς να κρίνεις σωστά έτσι Μπορεί τη μια φορά το λαμπάκι να ανάψει με Χ λίτρα στο ρεζερβουάρ, ενώ την άλλη με Υ λίτρα Αξιόπιστη μέτρηση θα έχεις αν καταγράφεις συνέχεια τα λίτρα που βάζεις και τα διανυόμενα χιλιόμετρα Κάνε έναν λογαριασμό στο https://www.spritmonitor.de/, και σημείωνε κάθε φορά τα χλμ και την ποσότητα που βάζεις Όταν φουλάρεις, θα σου βγάλει την κατανάλωσή σου (Δεν λέω ότι το trip computer δεν έχει απόκλιση) 3
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, xanoutas είπε Σήμερα που έφτασε ο δείκτης στο ίδιο σημείο που ήταν πριν να βάλω βενζινη(μόλις έχει ανάψει η ένδειξη Low fuel), η ετυμηγορία είναι η εξής: 660χλμ με 40 λίτρα πετρελαίου! Δηλαδή περίπου 6λ/100χλμ, εκ των οποίων 520χλμ ήταν στην Εγνατία και τα υπόλοιπα μεσα στην Θεσσαλονίκη. Η μέτρηση του Qashqai πάντως ήταν στα 5,2λ/100χλμ. Δεν την λες και αμελητέα απόκλιση.... Το νούμερο των 660χλμ είναι σχετικά ακριβές, αλλά το νούμερο των 40 λίτρων είναι στο περίπου. Μόνο αν το γέμιζες και πριν αλλά και μετά την μέτρηση χιλιομέτρων θα είχες ακριβές νούμερο λίτρων που καταναλώθηκαν.
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Ναι ρε παιδιά, τι πάει να πει ήταν η βελόνα στο ίδιο σημείο; Και; Τι πάει να πει αυτό; Η απόκλιση μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη. Είπαμε, φουλάρεις (ιδανικά απλά να σταματήσει η αντλία και σε επίπεδο σημείο χωρίς κλίση, και όχι να συνεχίσει να βάζει ο υπάλληλος για να βγει στρογγυλό ποσό σε ευρώ), διανύεις αρκετά χιλιόμετρα και ξαναφουλάρεις με τον ίδιο τρόπο, ιδανικά στο ίδιο βενζινάδικο. Μόνο έτσι γίνεται, και πάλι δε μπορείς να είσαι 100% σίγουρος, απλά έχεις κάνει ό,τι περνάει απ'το χέρι σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα