Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς αμάξια 2ετίας δε παίζουν, μόνο κάτι πόλης και τίποτα ξεπατωμένα 

Κι αν βρεις κανένα μοντέλο τύπου focus, leon, auris κλπ να πωλείται στη διετία, ζητάνε 2 χιλιάρικα κάτω από τη τιμή καινούριου 

Αστεία πράματα δηλαδή... 

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, xanoutas είπε

η ένσταση μου είναι η εξής: γιατί κάποιος να πουλήσει ένα φρέσκο αμάξι(2-3 ετών, με 50.000 χλμ) και να χάσει ουσιαστικά 5/7/8.000€, εάν δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα;

Δεν είναι σαν να πετάει λεφτά στα σκουπίδια, εφόσον το πήρε καινούργιο;

Με την ίδια λογική και αυτός που παίρνει καινούργιο αυτοκίνητο είναι σαν να πετάει λεφτά στα σκουπίδια...

Όσο για αυτό που ρωτάς, είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο ένας ιδιώτης να πουλήσει αυτοκίνητο 2-3 ετών. Αν σκεφτείς όμως ότι περίπου το 55% των καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινομούνται στην Ελλάδα είναι εταιρικές πωλήσεις (άρα θα βγουν προς πώληση πολύ σύντομα), θα καταλάβεις γιατί βρίσκεις πολύ εύκολα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα 2-3 ετών.

Δημοσ.

Χμμμμ, γιατί έβαλαν τον χιλιάρη κινητήρα, με λιγότερα ακόμα άλογα από την έκδοση βενζινης;;; Νομίζω ότι θέλουν να του δώσουν καθαρά χαρακτήρα πόλης, όπου δεν σε νοιάζει η ιπποδύναμη για προσπεράσεις κτλ.Μονο η απόλυτη οικονομία!

Θα ήταν προτιμότερο,κατά την γνώμη μου, να χρησιμοποιήσουν τον 1,4 TSI!  Να είχες και επιδόσεις και οικονομία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Arona είναι ένα υπερυψωμένο ibiza με το ίδιο πάτωμα κτλ κτλ.. Αλλάζει στη εξωτερικη σχεδίαση και στο πορτ μπαγκαζ αν δεν κάνω λάθος. 

Μη ξεχνάμε ότι και η μαμά εταιρεία (vw) έχει το 1.0 κινητήρα στο t-roc... 

1.0 κ.εκ.οικονομία σε καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, τεκμήριο... 

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.

Και του έχουν δώσει ονομαστικά λίτρα πορτμπαγκάζ αλλά το σχήμα του δεν είναι εκμεταλευσιμο όπως στο Ibiza. Μια η άλλη μου φάνηκε από κοντά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2018 στις 4:16 ΜΜ, xanoutas είπε

Φίλε Big,

Ομολογώ ότι το post σου με έβαλε σε σκέψεις!

Θεωρώ ότι έχουν βάση αυτά που λες, ΑΛΛΑ η ένσταση μου είναι η εξής: γιατί κάποιος να πουλήσει ένα φρέσκο αμάξι(2-3 ετών, με 50.000 χλμ) και να χάσει ουσιαστικά 5/7/8.000€, εάν δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα;

Δεν είναι σαν να πετάει λεφτά στα σκουπίδια, εφόσον το πήρε καινούργιο;

Τη στιγμη που θα το πας σπιτι απο την αντιπροσωπεια θα εχεις χασει αυτοματα 10-15% απο τα λεφτα που εδωσες. Προφανως καποιος που θα το δωσει σε 2-3 χρονια για Χ,Υ λογους, δε μπορει να το δωσει 10% κατω απο ο,τι το πηρε γιατι δε θα το παρει κανενας. Και τα αυτοκινητα την μεγαλη πτωση την εχουν τα πρωτα χρονια, μετα γινεται πιο φλατ οποτε αν παρεις σημερα αυτοκινητο 3ετιας και το δωσεις σε 3 χρονια θα χασεις πολυ λιγοτερα απο οτι αν παρεις σημερα καινουριο και το δωσεις στο ιδιο χρονικο σημειο. 

Επισης, εισαι σε μια φαση που τα εξοδα τρεχουν. Γιατι να μην κανεις τη δουλεια σου εξισου καλα με λιγοτερα χρηματα. Αλλωστε που ξερεις οτι θα εχεις τις ιδιες αναγκες ή τις ιδιες δυνατοτητες σε 5 χρονια απο σημερα ωστε να δεσμευτεις με ενα καινουριο αυτοκινητο; Μπορει να θες γρηγοροτερο, μεγαλυτερο, πισωκινητο, you name it. Μπορει απλα να το βαρεθεις το SUV ή να ζαλιζει τον μπομπιρα στο ταξιδι. Μη δενεσαι τοσο πολυ με το αμαξι. ;) 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι!

Επανέρχομαι για να σας πω την κατάληξη της αναζήτησής μου!

Λοιπον, ο καθοριστικος παράγοντας που με έκανε να καταλήξω τελικά ήταν να οδηγήσω και τα 2 αμάξια!

Το Arona  είναι ένα πολυ ωραια sport στημενο αμαξι, με αρκετο γκαζι! Τουλάχιστον στην εκδοση με τα 115 άλογα που οδηγησα εγω. ΑΛΛΑ δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι πατάει καλά στον δρόμο! Το αισθανόταν λιγο "φτερό"...Αν το προόριζαν για χρήση κατά 90% μέσα στην πολη, θα το είχα πάρει ανετοτατα!

Το Qashqai απο την αλλη, είναι ενα κάπως πιο ράθυμο  αμαξι στο δρόμο(την έκδοση 1.5 λίτρων οδηγησα), αλλά ρε φιλεεεε είναι βράχος! Το ένιωθα οτι πάταγε γερά στην άσφαλτο!

Οποτε κατέληξα σε Qashqai μετά το test drive και των δύο αμαξιων. Μετά από σκέψη, ακολούθησα την συμβουλή του Big4 και άλλων παιδιών και προσανατολιστηκα σε πιο καινούργιο μοντέλο.

Είμαι πλέον κάτοχος ενός Qashqai 1.6 diesel, μοντέλο του 2014. Είναι η δεύτερη γενιά, το J11 αν δεν κάνω λάθος!Το αμαξι το πηρα με 58.000 χιλιόμετρα (ελεγμενο στην αντιπροσωπεία και στο autodna.com).Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές! Ο 1600αρης κινητήρας με τα 130 άλογα του ταιριαζει γάντι και προσπερνάει για πλακα!

Αυτά από εμένα! Ο,τι άλλο θέλετε, στην διάθεση σας!😀

• Like 4
Δημοσ.
Στις 28/9/2018 στις 12:21 ΠΜ, xanoutas είπε

(ελεγμενο στην αντιπροσωπεία και στο autodna.com).

Το autodna ζηταει ενα αριθμο που λεγεται VIN.

Σε ποια σημεια αναγραφεται? Αναγραφεται και στην αδεια κυκλοφοριας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τον βρεις στην άδεια κυκλοφορίας αλλά και στο παρπριζ του αυτοκινήτου κάτω δεξιά.

Είναι ουσιαστικά ο Αριθμός Πλαισίου του αυτοκινήτου.

Επεξ/σία από xanoutas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...