Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προς τον ts:

εμφανισιακά μπορεί το qq να μου λέει κάτι κι εμένα, αλλά θα ήταν η τελευταία μου επιλογή σε μεταχειρισμένο (και σε καινούριο)

τα λεφτά είναι πολλά σε ΙΧ είτε μτχ είτε καινούριο, και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα θα ήταν να μην μπορώ να το χαρώ επειδή μου σπάει τα νεύρα με προβλήματα και με τριγμούς και να πρέπει να αφιερώνω χρόνο για να το κάνω υποφερτό έστω

το να βλαστημάω την ώρα που το αγόρασα και να αδημονώ για τη στιγμή που θα το μεταπωλήσω σε κάποιο άτυχο, δεν είναι επλογή για ένα όχημα που θες να το χαίρεσαι

αν σώνει και καλά θες μτχ, βρωμάει ο τόπος από suv μτχ (εκτός του qq)

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν θες ρίξε μια ματιά και στο Vitara 1.6 d 4x4. Το πήρε κολλητός στα 22000 ευρώ πριν 1,5 χρόνο και πίνει νερό στο όνομα του.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, KoreanW είπε

αν σώνει και καλά θες μτχ, βρωμάει ο τόπος από suv μτχ (εκτός του qq) 

Φίλε Korean,

Δεν θέλω υποχρεωτικά να πάω σε μεταχειρισμένο.

Για αυτό και η άλλη μου επιλογή είναι το Arona σε καινούργιο.

Γενικά δεν θέλω να παρω ένα αμαξι, να το κρατήσω 5 χρόνια και να το πουλήσω. Θέλω να το έχω για καιρό...

Δημοσ.

δεκτόν 

απλά σου πρότεινα και μια άλλη επιλογή για πολύ πιο τίμιες εναλλακτικές σε μτχ σε σχέση με το qq

και από μένα επομένως arona

Δημοσ.

Το Qashqai εάν έχει υγραέριο να το αποφύγεις , βγάζουν πρόβλημα με το καταλύτη και θέλει πολύ καλή ρύθμιση και αλλαγή σε μεταλλικό.

To CR-V το έχεις δεί ή ανεβαίνει σε κόστος;

Δημοσ.

Περα απο το καινουργιο vs μεταχειρισμενο, υπαρχει ενα θεμα που δεν εχει θιξει κανεις. 

Φιλε μου, μιλησε με κανα δυο μηχανικους της εμπιστοσυνης σου και ζητα πληροφοριες για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.

ΟΛΑ τα Nissan προ του 2013 βγαζουν πολλα και ακριβα προβληματα (κουδουνιστρα ειναι το λιγοτερο). Επισης, δεν αναφερθηκε αν το αυτοκινητο εχει αυτοματο κιβωτιο.
Αν ναι, τοτε υπολογισε και ακομα 1500€ για αλλαγη κιβωτιου με καινουργιο βελτιωμενο spec. 

Η τιμη αγορας στα συγκεκριμενα αυτοκινητα καταντα να ειναι το μικροτερο απο τα προβληματα σου.

Μεταχειρισμενο 7ετιας απο Ελλαδα την σημερον ημερα, οχι ευχαριστω. Μολις ενα αυτοκινητο βγει απο την εγγυηση οι περισσοτεροι σταματουν καθε ειδους συντηρησης περα απο καμμια αλλαγη λαδιων αν και οταν το θυμηθουν. Αν οντως εχεις επιλογη για καινουργιο, μην κοιτας μεταχειρισμενο - η ταπεινη μου αποψη.

Καλη τυχη στην επιλογη σου

Φιλικα
Μιχαλης

• Like 1
Δημοσ.

Μετά συγχωρήσεως τα 'χετε κάνει λίγο ρόιδο. Πέρα από τη γενική κουβέντα περί αγοράς καινούργιου ή μεταχειρισμένου έχετε μπερδέψει (πιθανότατα και ο TS) τα μοντέλα του θέματος.

Άλλο το Qashqai J11 που βγαίνει από το 2013 μέχρι σήμερα, άλλο το J10 που είναι η πρώτη γενιά και για το οποίο ρωτάει ο TS. Το Qashqai πρώτης γενιάς και το Arona είναι δύο διαφορετικά SUV, διαφορετικοί χώροι (το arona είναι απλά ένα ibiza, το αντίστοιχο nissan είναι το juke), άλλες μηχανές/καταναλώσεις κτλ. Ας δει ο TS ποιες είναι οι ανάγκες του πέρα από το "θέλω το νέο μου αυτοκίνητο να είναι SUV" και βλέπουμε τι συμφέρει να πάρει. Γιατί αν κάποιος απλά θέλει SUV γιατι έτσι, τότε πάει σε αυτό που του κάνει κλικ οπτικά χωρίς να κοιτάξει καμία άλλη παράμετρο.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, xanoutas είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι στην διαδικασία αγοράς αμαξιού και προβληματίζομαι ως προς την επιλογή. Θέλω κάτι σε SUV και μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς , κατέληξα στις 2 παρακάτω επιλογές.Και για τις δύο επιλογές κοιταω για diesel γιατί κάνω αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο.

Η μία επιλογή είναι μεταχειρισμένο Nissan Qashqai με 80-100Κ χλμ, μοντελο του 2011-2012, με κόστος 12.000-12.500€.

Η δεύτερη επιλογή είναι να πάω σε καινούργιο Seat Arona 1.6TDI και να δωσω 17.500€.

Εμφανησιακα , και γενικά σαν αμάξι,μου αρέσει περισσότερο το Qashqai!

ΑΛΛΑ, το φοβάμαι πολύ το μεταχειρισμένο και αυτός είναι ο λόγος που σκέφτομαι να κατέβω κατηγορία αλλά να πάω σε κάτι καινούργιο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Ποιες οι γνώμες σας;

Το έχεις οδηγήσει το arona ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε άνθρωπε τι ρωτάς εδώ μέσα? Πάρε καινούργιο (οποίο και αν είναι) αφού μπορείς και άσε τα υπόλοιπα. Εδώ τα μεταχειρο με 100000χλμ τα θεωρούν  ευκαιρία! Τι άλλο θα ακούσουμε!!! 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.

Και κάπου εδώ θα αναφωνήσουμε όλοι μαζί :  Τι QQ και Arona  και Rexona  τσαμπουνάτε . Πάρε το καινούργιο i10 με 10 χιλιάρικα κούτα και άσε στην μπάντα τα μεταχείρο και τα ακριβά  καινούργια 

:D :D

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Και κάπου εδώ θα αναφωνήσουμε όλοι μαζί :  Τι QQ και Arona  και Rexona  τσαμπουνάτε . Πάρε το καινούργιο i10 με 10 χιλιάρικα κούτα και άσε στην μπάντα τα μεταχείρο και τα ακριβά  καινούργια 

:D :D

O κλασικός hardcore insomniac θα λεγε "πάρε ένα μίκρα ή ένα σταρλετάκι του 2000, αθάνατα αυτοκίνητα δε σπάνε δε χαλάνε, φόρτωσε υγραέριο και με τα υπόλοιπα κάνε βόλτες την κυρά να το φχαριστηθεί". 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Το έχεις οδηγήσει το arona ; 

Φίλε Αλέξανδρε,

Την μέρα που είχα κανονίσει να πάω για test drive, σπάσανε τα νερά της γυναίκας μου και έκτοτε τρέχουμε με τον μπέμπη! 😁

5 ώρες πριν, Speculoos είπε

Μετά συγχωρήσεως τα 'χετε κάνει λίγο ρόιδο. Πέρα από τη γενική κουβέντα περί αγοράς καινούργιου ή μεταχειρισμένου έχετε μπερδέψει (πιθανότατα και ο TS) τα μοντέλα του θέματος.

Άλλο το Qashqai J11 που βγαίνει από το 2013 μέχρι σήμερα, άλλο το J10 που είναι η πρώτη γενιά και για το οποίο ρωτάει ο TS. Το Qashqai πρώτης γενιάς και το Arona είναι δύο διαφορετικά SUV, διαφορετικοί χώροι (το arona είναι απλά ένα ibiza, το αντίστοιχο nissan είναι το juke), άλλες μηχανές/καταναλώσεις κτλ. Ας δει ο TS ποιες είναι οι ανάγκες του πέρα από το "θέλω το νέο μου αυτοκίνητο να είναι SUV" και βλέπουμε τι συμφέρει να πάρει. Γιατί αν κάποιος απλά θέλει SUV γιατι έτσι, τότε πάει σε αυτό που του κάνει κλικ οπτικά χωρίς να κοιτάξει καμία άλλη παράμετρο.

Φίλε Speculoos,

Το ξέρω ότι είναι δύο αμάξια διαφορετικής κατηγορίας. Για αυτό, αν δεις το πρωτο post μου, λέω ότι "σκέφτομαι να κατέβω κατηγορία σε σχέση με το qashqai και να πάρω το Arona".

Έχω καταλήξει σε αυτά τα 2 αμάξια με βάση τις ανάγκες μου σε χώρο(τις καλύπτουν και τα 2), τους κινητήρες ( πετρελαίου με 110 άλογα+-) και τις καταναλωσεις(θεωρητικα το Arona καει λιγότερο γιατί είναι 200κιλα ελαφρύτερο...).

Ίσως θα έπρεπε να μετονομαστεί το topic σε "καλό αμάξι μεταχειρισμένο ή μέτριο αμάξι καινούργιο;"χαχαχα

Επεξ/σία από xanoutas
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, xanoutas είπε

Φίλε Αλέξανδρε,

Την μέρα που είχα κανονίσει να πάω για test drive, σπάσανε τα νερά της γυναίκας μου και έκτοτε τρέχουμε με τον μπέμπη! 😁

Φίλε Speculoos,

Το ξέρω ότι είναι δύο αμάξια διαφορετικής κατηγορίας. Για αυτό, αν δεις το πρωτο post μου, λέω ότι "σκέφτομαι να κατέβω κατηγορία σε σχέση με το qashqai και να πάρω το Arona".

Έχω καταλήξει σε αυτά τα 2 αμάξια με βάση τις ανάγκες μου σε χώρο(τις καλύπτουν και τα 2), τους κινητήρες ( πετρελαίου με 110 άλογα+-) και τις καταναλωσεις(θεωρητικα το Arona καει λιγότερο γιατί είναι 200κιλα ελαφρύτερο...).

Ίσως θα έπρεπε να μετονομαστεί το topic σε "καλό αμάξι μεταχειρισμένο ή μέτριο αμάξι καινούργιο;"χαχαχα

Φίλε να σου ζήσει . Πολλές ευχές 

Αν κανείς test drive θα καταλάβεις γιατί δεν θα το πάρεις . Προσπάθησε να μπεις σε στροφές για να εχεις 100% άποψη .

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, xanoutas είπε

Να σιγουρευτείς ότι σε βολεύουν οι χώροι του arona ειδικά αν το θες για μακροπρόθεσμα (καροτσάκια, καθισματάκια, βαλίτσες); Τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας, captur, juke, kona κτλ δε φημίζονται τόσο για τους χώρους. Αυτό που γράφει ο αλέξανδρος για την οδηγική συμπεριφορά του arona ισχύει αλλά το καλό είναι ότι πας για το σωστό μοντέλο, οι βενζινοκινητήρες δεν είναι τόσο καλοί στο seat. Για χώρους, άνεση, κράτημα αλλά άσχημο (αν και υποκειμενικό) σε αυτή την κατηγορία υπάρχει το c3 aircross.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν εχει αναφερθει, αλλα θελεις σιγουρα 4χ4 ? αλλιως μπορεις να δεις και το ford eco sport ,καινουργιο στα χρηματα που λες, με πλουσιο εξοπλισμο.

Μικροτερο βεβαια αλλα ισως σε καλυψει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...