Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι στην διαδικασία αγοράς αμαξιού και προβληματίζομαι ως προς την επιλογή. Θέλω κάτι σε SUV και μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς , κατέληξα στις 2 παρακάτω επιλογές.Και για τις δύο επιλογές κοιταω για diesel γιατί κάνω αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο.

Η μία επιλογή είναι μεταχειρισμένο Nissan Qashqai με 80-100Κ χλμ, μοντελο του 2011-2012, με κόστος 12.000-12.500€.

Η δεύτερη επιλογή είναι να πάω σε καινούργιο Seat Arona 1.6TDI και να δωσω 17.500€.

Εμφανησιακα , και γενικά σαν αμάξι,μου αρέσει περισσότερο το Qashqai!

ΑΛΛΑ, το φοβάμαι πολύ το μεταχειρισμένο και αυτός είναι ο λόγος που σκέφτομαι να κατέβω κατηγορία αλλά να πάω σε κάτι καινούργιο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Ποιες οι γνώμες σας;

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταρχην ας τα οδηγησεις και τα 2 για να καταλήξεις...

Κατα δευτερον οταν αγοραζεις ενα μεταχειρισμενο οχημα με 100.000 χλμ υπολογισε οτι εχεις να ριξεις και λεφτα...πιθανες αλλαγες:

1.Ιμαντες ( αν δεν εχει καδενα)

2. Δισκοφρενα τακακια

3.Δισκος ( αν τα χλμ εχουν γινει πολη)

4.ελαστικα ( αν φοράει 17+ ζαντα 400-500 ευρω στο νερο εκτος κ πας σε κινεζιες )

5. Ισως χρειαστει συντηρηση Dpf φιλτρου αν ειναι diesel το μ/νο

6. + οποιος αισθητηρας βρισκεται στο τελος της ζωης του κ θα τον αλλαξεις συντομα

1000+ ευρω και βαλε αναλογως τι μ/νο παρεις

Για εμενα μεταχειρισμενο στην φαση που κοιτας εσυ αξιζει μονο στα πολυ ακριβα αμαξια οπου μπορει σε 5ετιας αμαξι να γλιτωσεις και 15-20k σε σχεση με το αντιστοιχο καινουριο πχ BMW X5

Στην περιπτωση σου να γλιτωσεις κανα 3-4k τα οποια θα τα χασεις οταν πας να το πουλησεις γιατι θα ειναι πιο παλιο και με περισσοτερα χιλιομετρα...

Απο μενα Arona  cng που θα βγει συντομα απο οτι λενε...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεταχειρισμένο το πληρώνεις 2 φορές.. 

Arona (cng κατά τα Χριστούγεννα) 

Duster II

Kia Stonic

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, phanispal είπε

Please elaborate.

Κόστος κτήσεως + €ξοδα επισκευών - συμμαζεμάτων - βλαβών "εκτός εγγύησης"  κτλ  

Παθών ... και σίγουρα στη περίπτωση του ts θα πήγαινα σε οποιοδήποτε καινούργιο κι ας κατέβαινα κατηγορία , αλλά όχι στον εξοπλισμό ασφάλειας ...

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, terry308 είπε

Κόστος κτήσεως + €ξοδα επισκευών - συμμαζεμάτων - βλαβών "εκτός εγγύησης"  κτλ  

Παθών ...

Δεν λεω οτι δεν ισχυει, αλλα δεν ειναι και κανονας.. εξαρταται που θα πεσεις, ποσο θα εχει προσεξει ο προηγούμενος το αμαξι κλπ κλπ

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, emperor4her είπε

Δεν λεω οτι δεν ισχυει, αλλα δεν ειναι και κανονας.. εξαρταται που θα πεσεις, ποσο θα εχει προσεξει ο προηγούμενος το αμαξι κλπ κλπ

Όσο και να το προσέχει , το μεταχειρισμένο είναι λαχείο ... αλλά δε παύει να είναι μεταχειρισμένο ... 

Άλλο είναι να παίρνεις αμάξι με 10χλμ κι άλλο με 100.000χλμ , με προοπτική 10ετίας που λέμε όλοι ..

Πόσο πχ θα πιάσει το QQ και πόσο το Arona σε 10 χρόνια ; Πόσα έξοδα (πέρα των καυσίμων) θα δαπανηθούν στη 10ετία αυτή ; Πόση θα είναι η μεταπωλιτική αξία τους σε περίπτωση πώλησης ;

Τι ασφάλεια σου προσφέρει σήμερα το 6-7 ετών αμάξι και τι των 6-7 ημερών ;  Σε 10 χρόνια που το ένα θα είναι 17 και το άλλο 10; 

Δημοσ.

λόγω φθοράς και ηλικίας, υπάρχουν έξοδα στο μεταχειρισμένο σε αντίθεση με το καινούριο

και μερικές φορές που μιλάμε για διαφορά τεχνολογικών γενεών ανάμεσα σε καινούριο και μεταχειρισμένο, υπάρχουν και επιπλέον προσόντα στο ολοκαίνουριο

Δημοσ.

εγω παντως μεχρι τελος του 18, σκεφτομαι πολυ σοβαρα να διαθεσω μεχρι 15κ, για qasqai 1.6 diesel 4x4.

για να παρεις κατι αντιστοιχο σε καινουριο θελεις τα 2πλα χρηματα.. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, emperor4her είπε

εγω παντως μεχρι τελος του 18, σκεφτομαι πολυ σοβαρα να διαθεσω μεχρι 15κ, για qasqai 1.6 diesel 4x4.

για να παρεις κατι αντιστοιχο σε καινουριο θελεις τα 2πλα χρηματα.. 

Εσύ έχεις τα € διέθεσε τα όπως θέλεις 

Κι εγώ μπορούσα να έπαιρνα ξανά μεταχειρισμένο , για diesel έλεγα,  αλλά τα έβαλα κάτω με χαρτί και μολύβι και με τα τότε (3/2018) δεδομένα και πήγα σε καινούργιο , τζογάροντας με ένα καύσιμο και ένα αμάξι "νέο" στην Ελλάδα (φυσικό αέριο-seat ibiza- ίδιο πάτωμα με το arona που το γλυκοκοίταζα αλλα το cng θα αργήσει..) και αποφάσισα να πάω σε καινούργιο και ας πηγαίνω σχεδόν καθημερινά στο πρατήριο (που απέχει 80χλμ από το σπίτι  και 5χλμ από τη δουλειά) , πάντα με τη προοπτική για να το κρατήσω μια 10 ετία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Το Qashqai  καινουργιο ποσο εχει;

Το 1.5 diesel έχει γύρω στα 22.000€ η βασική έκδοση.

1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Γιατί δε κοιτάς για πιο "φρέσκο" μτχ ;;; 

Φίλε Αριστείδη,

Για πιο φρέσκο μεταχειρισμένο,π.χ. με 40-50.000χλμ το κόστος ανεβαίνει στα 17-18.000€.

Ο λόγος που ψάχνω μεταχειρισμένο Qashqai με τις προδιαγραφές που ανέφερα, είναι αφενός το μικρότερο κόστος, αλλά και το γεγονός ότι παίρνεις ένα αμάξι που καινούργιο είχε 22.000-28.000€.

Αν είναι να δώσω πάνω από 16.000€, το καινούργιο αμάξι είναι μονόδρομος.

Επεξ/σία από xanoutas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...