Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Istros είπε

Εάν είναι να δώσεις 100€ πάρε της Logitech.Υπαρχει και πιο φτηνό και σχετικά αξιόπιστο της anker με κανένα 20αρικο καθαρισες

Όλη η σειρά mx της logitech φημίζεται για την εργονομική σχεδίαση.Απο τα κορυφαία το mx master 2s που για μένα είναι το κορυφαίο και το οποίο και έχω και το mx ergo εάν κάποιος είναι εξοικειωμένος με track ball.Ελειπε ένα vertical ποντίκι από τη σειρά και ήρθε και αυτό για να ολοκληρωθεί.

Why-use-a-Vertical-Mouse3.jpg

Τώρα έχω το mx master και είναι τέλειο αλλά μέχρι να με πιάσει το μούδιασμα...

8 λεπτά πριν, Istros είπε

Συνήθεια είναι και έχουμε συνηθίσει λαθος

Όλα τα καινούργια εργονομικά ποντίκια τείνουν να έχουν μια κλίση προς τα δεξιά γι'αυτό ακριβώς το λόγο.

20170907100039_58c23370.jpeg

To ergo, όνομα και πραμα

Σωστό αυτό που λες αλλά έχουμε συνηθίσει και στα πληκτρολόγια..

Επειδή κάποια στιγμή είχα πρόβλημα με τα χέρια αποφάσισα να δώσω αρκετά λεφτά για να πάρω το Advantage2 (Kinesis) πράγμα που δεν το μετάνιωσα, 

μόλις το συνήθισα (1 εβδομάδα) και μετά  από περίπου 2 μήνες εξαφανίστηκε και το πρόβλημα που είχα όταν έγραφα στο pc.

Τώρα αν κάτσω και γράψω σε άλλο πληκτρολόγιο είναι σαν να μου έχεις δέσει τα χέρια με αλυσίδες. 

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχω βαρεθεί να βλεπω να φτιαχνουν pc με 1.000 -2.000 ευρο και εχουν ποντικι 20-50 ευρο. Το ποντίκι το οποιο ειναι ο συνδετικός μας κρικος με το pc.

Ελα να δεις μου λένε τι παιχνιδαρα παιζω στο υπερ pc μου και το ποντικι εχει αθλια πλαστικά τρίζει και η ανάλυση του ειναι λες και πλεκο με  γαντια αστροναύτη. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, coffeex είπε

Επειδή κάποια στιγμή είχα πρόβλημα με τα χέρια αποφάσισα να δώσω αρκετά λεφτά για να πάρω το Advantage2 (Kinesis) πράγμα που δεν το μετάνιωσα, 

μόλις το συνήθισα (1 εβδομάδα) και μετά  από περίπου 2 μήνες εξαφανίστηκε και το πρόβλημα που είχα όταν έγραφα στο pc.

Τώρα αν κάτσω και γράψω σε άλλο πληκτρολόγιο είναι σαν να μου έχεις δέσει τα χέρια με αλυσίδες. 

Όλα θέμα συνήθειας είναι και δυστυχώς έχουμε συνηθίσει λαθος σε πληκτρολόγιο και ποντίκι.και γω το mx master 2s και είναι φοβερό ποντίκι αν και το σκεφτόμουν για το vertical της anker.Οσο για το πληκτρολόγιο είχα κατά νου το Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard αλλά εσύ το πηγές δύο σκαλιά πιο πέρα.Δεν το είχα δει το Advantage2 πραγματικά εντυπωσιακό σίγουρα θέλει εξοικείωση αλλά μετά φαντάζομαι δεν το αλλάζεις με τίποτα ειδικά αν πληκτρολόγεις αρκετα.Απλα απίστευτο σε σύλληψη οπως και η τιμή του αλλά καλύτερα να τα δώσεις σε πληκτρολόγιο παρά σε γιατρούς και φυσιοθεραπείες

24 λεπτά πριν, coffeex είπε

Αν γράψεις σε άλλο πληκτρολόγιο θα στραμπουληξεις κανένα δαχτυλο

Επεξ/σία από Istros
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Istros είπε

Όλα θέμα συνήθειας είναι και δυστυχώς έχουμε συνηθίσει λαθος σε πληκτρολόγιο και ποντίκι.και γω το mx master 2s και είναι φοβερό ποντίκι αν και το σκεφτόμουν για το vertical της anker.Οσο για το πληκτρολόγιο είχα κατά νου το Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard αλλά εσύ το πηγές δύο σκαλιά πιο πέρα.Δεν το είχα δει το Advantage2 πραγματικά εντυπωσιακό σίγουρα θέλει εξοικείωση αλλά μετά φαντάζομαι δεν το αλλάζεις με τίποτα ειδικά αν πληκτρολόγεις αρκετα.Απλα απίστευτο σε σύλληψη οπως και η τιμή του αλλά καλύτερα να τα δώσεις σε πληκτρολόγιο παρά σε γιατρούς και φυσιοθεραπείες

Αν γράψεις σε άλλο πληκτρολόγιο θα στραμπουληξεις κανένα δαχτυλο

Αρχικά φοβήθηκα να δώσω τόσα λεφτά για πληκτρολόγιο αλλά δεν παλευόταν άλλο η κατάσταση και δεν το μετάνιωσα με τίποτα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tόσα χρόνια στους υπολογιστές, το χέρι μου δεν έπαθε τίποτα. Η μέση μου κι ο κώλος μου έπαθαν - απο το καθισιό στο κομπιούτερ... Η κάτω πλευρά του καρπού, στο σημείο που ενώνεται με την παλάμη (είναι το σημείο που ακουμπάει/στηρίζεται 99% του χρόνου στο τραπέζι). έχει λειανθεί κι έχει αποκτήσει μια φυσική γυαλάδα...lol... Τώρα...  δεν αμφιβάλω για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, αλλά ρε παιδιά, πληκτρολόγια και ποντίκια είναι αντρικές δουλειές (lol) μην το κάνουμε θέμα... . Aν κάτσει η γριά μάνα μου στον υπολογιστή θα πάθει ΣΚΣ σε 2 μήνες, θα έχει ζαλάδες απο τον πλέον ανεπαίσθητο θόρυβο του υπολογιστή, θα εμφανίσει αυχενικό απο την χρήση της οθόνης (άσχετα αν είναι στην σωστή θέση - η μάνα μου ξέρει καλύτερα) - μην πω οτι θα εμφανίσει και ευαισθησία στο φως της οθόνης ή ιλίγγους απο την εναλλαγή των οθονών στο γυαλί...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, coffeex είπε

Το να γραφεις λιγο και με στυλο ή μολυβι υπάρχει σαν option???

Αν μου απαντησεις οτι οχι, ολη σου η ζωη περιστρέφεται γυρω απο φβ μεσεντζερ ινσταγκραμ και ο.τι αλλες αηδιες υπαρχουν... Σορρυ αλλα εαν καποιος μιλα για τοσο πολυ γραψιμο στο πσ, αυτο μου ερχεται στον νου

Επεξ/σία από tsilitheo1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, coffeex είπε

Αρχικά φοβήθηκα να δώσω τόσα λεφτά για πληκτρολόγιο αλλά δεν παλευόταν άλλο η κατάσταση και δεν το μετάνιωσα με τίποτα. 

Είναι προϊόντα που έχουν αντίκτυπο στην υγεία μας ειδικά οταν χρησιμοποιείς αρκετά το πληκτρολόγιο.Τα χρήματα είναι μηδαμινά μπροστά στην υγεία μας.εκανες φοβερή επιλογη

36 λεπτά πριν, tsilitheo1 είπε

Το να γραφεις λιγο και με στυλο ή μολυβι υπάρχει σαν option???

Αν μου απαντησεις οτι οχι, ολη σου η ζωη περιστρέφεται γυρω απο φβ μεσεντζερ ινσταγκραμ και ο.τι αλλες αηδιες υπαρχουν... Σορρυ αλλα εαν καποιος μιλα για τοσο πολυ γραψιμο στο πσ, αυτο μου ερχεται στον νου

Υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν το pc για δουλειά και όχι για διασκεδαση,χαβαλε,facebook,instagram κ.α. σ' αυτούς απευθύνονται αυτά τα προϊόντα

Επεξ/σία από Istros
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cpgr είπε

Εγώ περιμένω να βγει το invisible mouse...

Φοβερή συσκευή.καποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.Ευτυχως υπάρχουν και τέτοιου είδους συσκευές για άτομα που δεν είναι τόσο τυχερά όσο εμείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, jokerakias είπε

Τι λέτε που θα δώσω 109€ για ποντίκι όσο εργονομικό και αν είναι...δε πάω να τα φάω σε πιτόγυρα να γουστάρω κιόλας...

Υπάρχει και αυτό σε φθηνότερο σαφώς και όχι στην ίδια ποιότητα..

https://www.skroutz.gr/s/4591989/Perixx-Perimice-713-Ergo.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

εαν ο άλλος έχει δώσει 2-3 χιλιάρικα για υπολογιστή, έχει αγοράσει 2 οθόνες του πεντακοσάρικου , δίνει κάθε χρόνο χιλιάρικα σε άδειες λογισμικού για να δουλέψει πιστεύεις θα νοιαστεί να δώσει 100 για ποντίκι?

συμφωνώ ότι δεν είναι για τον μέσο χρήστη και η logitech έχει ποιότητα στα προιόντα της αλλά πλέον όχι vfm, πήρα πριν 12 χρόνια το mx620 στα 65 ευρώ και ακόμα δουλεύει ρολόι το ποντικάκι και απλά χάλασε λίγο το κλίκ της ροδελίτσας που το δουλεύω κάργα σε Inventor και 3ds max σχεδιαστικά και αναγκάστηκα να το αλλάξω με ένα turbox-x (  @InfinitySurfer ακου τα )  στα 15 ευρώ τύπου gaming και χάλασε στο εξάμηνο και πήρα ένα coolermaster κάπου 10-15 και ζει και βασιλεύει μακράν καλύτερο απο το turbo-x και  ποιοτικά και εργονομικά, είναι ένα vfm ποντίκι με ποιότητα και το προτείνω ανεπιφύλακτα (cm devastator).

(για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί τίποτα απο turbo-x που έχω πάρει όπως 2 στικάκια, το ποντίκι , ένα λάπτοπ που χάλασε η οθόνη του και την εξαίρεση αποτελεί ένας αποκωδικοποιητής)

τώρα για την logitech έχω να πω πως έχω μείνει ακόμα πιο ευχαριστημένος αλλά σε αυτή την τιμή δεν θα ξανα έπαιρνα τώρα ποντίκι γιατί οι χρυσές εποχές περάσανε.

και όσο για τέτοιου τύπου ποντίκια αν αποδειχθεί ότι είναι καλά θα βγουν και απο άλλες εταιρείες πιο φτηνά κάτω του 30άρικου να βολευτεί ο κοσμάκης.

Επεξ/σία από georgepppo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας κάνει δύο εγχειρήσεις στα χέρια μου (Ulnar nerve submuscular transposition) έκανα εκτενή έρευνα αγοράς για εργονομικά ποντίκια.

Στη δουλειά έχω το vertical mouse της Anker, πανομοιότυπο με αυτό που βλέπουμε σε αυτό το άρθρο, και στο σπίτι το trackball MX Ergo της Logitech. Για gaming το 602 της Logitech.

Τα vertical mouses και τα trackballs είναι πολύ καλά για αυτό που προσφέρουν, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι θα γλιτώσεις κάποιο RSI. Μπορεί από τη μιά να σου ανακουφήσουν κάποιο πρόβλημα που έχεις, ή να αποσυμφορήσουν τις καταπονεμένες από το κανονικό ποντίκι ομάδες μυών-νεύρων, δεν παύουν όμως και πάλι να βάζουν το χέρι σε μία άλλη διαδικασία επαναλαμβανόμενων κινήσεων, επηρεάζονταν άλλους συνδυασμούς του χεριού σου.

Συνεπώς, τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να κάνεις τακτικά διαλείμματα και να κάνεις απλές ασκήσεις στα χέρια.

Για το συγκεκριμένο ποντίκι που παρουσιάζει η Logitech, παρόλο που είμαι fan των προϊόντων της, βλέπω να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως κάνει και με το MX Ergo, που όπως είπα το έχω.

Ναί είναι ποιοτική κατασκευή, αλλά όχι για 100 ευρώ. Στα 50-60 και πάλι θα έλεγα ότι είναι τσιμπημένα.

Επεξ/σία από panther_512
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από το 2003 χρησιμοποιώ στο desktop το Microsoft Trackball Optical και όποτε τα φτύσει (φτου φτου... ακόμα είναι σε άψογη κατάσταση!) θα προσπαθήσω να βρω το ίδιο.

Για το λαπτοπ έχω το Logitech M570. Δεν δοκίμασα ποτέ τέτοιου στυλ κάθετα mouse. Ενδιαφέροντα δείχνουν...

Επεξ/σία από udroxoos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...