Hal9000 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Στον εκθεσιακό χώρο της Logitech στην IFA 2018, μπορέσαμε να έχουμε μια πρώτη επαφή με το, MV Vertical, το νέο εργονομικό bluetooth ποντίκι της εταιρείας το οποίο ξεχωρίζει από τις προηγούμενες προσπάθειες αφού είναι...κάθετο. Σχεδόν κάθετο βασικά αφού υπάρχει μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά, αποτέλεσμα ερευνών όπως ενημερωθήκαμε. Αυτές έδειξαν κάτι αναμενόμενο, ότι δηλαδή τα προβλήματα καταπόνησης που αντιμετωπίζει αρκετός κόσμος με τα χέρια και τους καρπούς του, είναι αποτέλεσμα του πως κρατάνε ένα ποντίκι. Αν και προσωπικά έχω δοκιμάσει πολλά εργονομικά ποντίκια, η επαφή με το MX Vertical είναι διαφορετική αλλά δείχνει φυσική, όπως πρέπει να συμβαίνει με κάθε εργονομικό περιφερειακό. Η παλάμη «ξεκουράζεται» πάνω στην επιφάνεια του ποντικιού ενώ τα δάκτυλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά πλήκτρα. Πέρα από τα δύο κλασσικά πλήκτρα κάθε ποντικιού, το νέο ποντίκι της Logitech διαθέτει δύο ακόμη προγραμματιζόμενα που στην προκαθορισμένη ρύθμιση χρησιμοποιούνται για προηγούμενη/επόμενη ιστοσελίδα σε ένα browser. Με αισθητήρα στα 4.000 DPI και ένα ακόμη πλήκτρο στην επιφάνεια του, το MX Vertical επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίσει ή να αλλάξει την ευαισθησία της κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Η σχετική ρύθμιση βοηθά αρκετά κατά την περίοδο εκμάθησης του ποντικιού, κάτι που με βάση τη γρήγορη δοκιμή μας, δε θα πρέπει να απασχολήσει πολύ τον χρήστη. Σύμφωνα με το στέλεχος της Logitech με το οποίο συνομιλήσαμε, οι μηχανικοί της εταιρείας προσπάθησαν να πετύχουν τον ιδανικό συνδυασμό εργονομίας και παραγωγικότητας. Και με αυτό το προϊόν, η Logitech θα ακούσει με προσοχή τα σχόλια των χρηστών προκειμένου να προχωρήσουν σε αλλαγές όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, και πιθανότατα με την κυκλοφορία και διαφορετικών μεγεθών. Αρχικά πάντως, το MX Vertical απευθύνεται σε δεξιόχειρες και όχι στο 10% του πληθυσμού που είναι αριστερόχειρες και θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να το συνηθίσουν. Το Logitech MX Vertical, αναμένεται στην αγορά μέσα στον Οκτώβριο με τιμή €109. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Human Soul Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Αν θέλουν ένα καινούριο design να γίνει προσιτό ..μήπως πρέπει να το κάνουν και προσιτό στην τιμή;
Retromaniac Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν κατάλαβα πως θα ακούσει τα σχόλια των χρηστών πριν κυκλοφορησει; Πώς θα το δοκιμάσουν; Ή θα κυκλοφορήσει και μετά θα ακούσει σχόλια οπότε θα τα διορθώσουν στην 2η έκδοση; 3 λεπτά πριν, Human Soul είπε Αν θέλουν ένα καινούριο design να γίνει προσιτό ..μήπως πρέπει να το κάνουν και προσιτό στην τιμή; Vertical mouses έχουν κυκλοφορήσει από άλλες εταιρείες... Μην νομίζετε ότι ανακάλυψαν τον τροχό... Απλά θα το τσιμπήσουν λίγο στην αρχη... Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από Retromaniac 3
coffeex Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Vertical mouses έχουν κυκλοφορήσει από άλλες εταιρείες... Μην νομίζετε ότι ανακάλυψαν τον τροχό... Απλά θα το τσιμπήσουν λίγο στην αρχη... Σωστός. Έχω βάλει στο μάτι αυτό της Evoluent (VerticalMouse 4) η τιμή είναι περίπου στα ίδια επίπεδα αν και στα θετικά είναι ότι υπάρχει και για αριστερόχειρες. 1
tsibe Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Ένα εργονομικό design που είχα την απορία γιατί δεν υιοθετείται και από άλλες εταιρίες. Παρόλα αυτά η λειτουργικότητά τους σε όλες τις λειτουργίες θα φανεί στο μέλλον. Πιστεύω πως ακόμη και σε gaming επίπεδο που οι κινήσεις είναι πολύ πιο γρήγορες, ένα τέτοιο design πιο κοντά στην φυσική στάση του καρπού θα βοηθούσε πολύ. Ίσως ένας κατ' εξοχήν gamer είναι αρμοδιότερος από εμένα για να κρίνει κάτι τέτοιο. 1
jokerakias Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Τι λέτε που θα δώσω 109€ για ποντίκι όσο εργονομικό και αν είναι...δε πάω να τα φάω σε πιτόγυρα να γουστάρω κιόλας... Υπάρχει και αυτό σε φθηνότερο σαφώς και όχι στην ίδια ποιότητα.. https://www.skroutz.gr/s/4591989/Perixx-Perimice-713-Ergo.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share 4 1
InfinitySurfer Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Ειχε κάνει παλιά ένα τέτοιο design η Turbo-x και το έδιναν 10-12 Ευρώ. Μόλις πηγα να το παρω μου είπαν οτι δεν υπήρχε πλεον...και δεν το ξαναείδα. από τοτε. Μπορεί κάποιος απο δω να έχει ένα τέτοιο ακόμα.
pdamigos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 45 λεπτά πριν, coffeex είπε Σωστός. Έχω βάλει στο μάτι αυτό της Evoluent (VerticalMouse 4) η τιμή είναι περίπου στα ίδια επίπεδα αν και στα θετικά είναι ότι υπάρχει και για αριστερόχειρες. Το χρησιμοποιώ εδώ και μερικούς μήνες στη δουλειά 8ωρα και βάλε. Στην αρχή σε ξενίζει λίγο και θέλεις 1-2 μέρες για να το συνηθίσεις αλλά μετά όταν πιάνεις κλασσικό ποντίκι είναι σαν την μέρα με την νύχτα. Έχω πάρει και ένα noname στο ίδιο στυλ για το σπίτι αλλά η διαφορά είναι εμφανής, την αίσθηση και την ποιότητα του Evoluent ούτε καν την πλησιάζει. 1
Istros Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, coffeex είπε Σωστός. Έχω βάλει στο μάτι αυτό της Evoluent (VerticalMouse 4) η τιμή είναι περίπου στα ίδια επίπεδα αν και στα θετικά είναι ότι υπάρχει και για αριστερόχειρες. Εάν είναι να δώσεις 100€ πάρε της Logitech.Υπαρχει και πιο φτηνό και σχετικά αξιόπιστο της anker με κανένα 20αρικο καθαρισες Όλη η σειρά mx της logitech φημίζεται για την εργονομική σχεδίαση.Απο τα κορυφαία το mx master 2s που για μένα είναι το κορυφαίο και το οποίο και έχω και το mx ergo εάν κάποιος είναι εξοικειωμένος με track ball.Ελειπε ένα vertical ποντίκι από τη σειρά και ήρθε και αυτό για να ολοκληρωθεί. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από Istros
jerry banana Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Προσωπικά μου φαίνεται τελείως μη πρακτικό σε κάθε χρήση του υπολογιστή.
Istros Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, jerry banana είπε Προσωπικά μου φαίνεται τελείως μη πρακτικό σε κάθε χρήση του υπολογιστή. Συνήθεια είναι και έχουμε συνηθίσει λαθος Όλα τα καινούργια εργονομικά ποντίκια τείνουν να έχουν μια κλίση προς τα δεξιά γι'αυτό ακριβώς το λόγο. To ergo, όνομα και πραμα Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από Istros
Eloy Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Trackball... Δεν κάνει για gaming, αλλά όποιος έχει δουλέψει με trackball. δύσκολα γυρνάει σε - οποιοδήποτε - ποντίκι. Ημουν τυχερός ο πρώτος μου 286/16 να έχει πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο trackball - ναι εκείνα τά τα μηχανικά που βρώμιζαν όπως και τα ποντίκια με τους 2 κάθετους άξονες για να μεταφέρουν την πληροφορία θέσης του κέρσορα. Το πληκτρολόγιο εκείνο το κράτησα πάνω απο δεκαετία. Δεν το άλλαζα με τίποτα, δεν πάθαινε τίποτα... Eκλαψα με μαύρο δάκρυ όταν αποφάσισα να το αποχωριστώ λόγω motherboard... Mας έφαγαν τα usb και το MX1000 ... :))) Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από Eloy 1
maarinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 100€ Και δεν έχει hyper fast scrolling. Το μεγάλο αρνητικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα