spirosliv Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω το παρακάτω σύστημα μαζί με ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να λύσω, και ζητώ τη βοήθεια σας. CPU: I7 6700k Ram: 16gb Ram Gskill DDR4 M/B: Asus Maximus Hero VIII GPU: MSI gtx 1080ti Gaming X Case: Phanteks Enthoo Luxe PSU: EVGA SUPERNOVA G2 850W. Οθόνη: Asus pg279Q Ψήκτρα: Corsair H100i GTX Το πρόβλημα που έχω είναι το παρακάτω: Το καλοκαίρι στο PUBG ή σε άλλα demanding games και μετά από λίγη ώρα οι ανεμιστήρες της ψήκτρας του επεξεργαστή κάνουν σαν Boeing 777. Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσουν είναι να βάλω το air con στους 25 βαθμούς στο τέρμα και να παγώσω εγώ πρώτα. Στο κουτί έχω στο πάνω μέρος ένα ανεμιστήρα που βγάζει αέρα από το κουτί. (Πίσω, 140mm) Στο πίσω μέρος ένα ανεμιστήρα που βγάζει αέρα από το κουτί. (140mm) Μπροστά ένα ανεμιστήρα που βάζει αέρα στο κουτί. (200mm) Στο πάνω μέρος έχω 2 ανεμιστήρες που ψύχουν το radiator βάζοντας αέρα μέσα στο κουτί. Όλοι οι ανεμιστήρες είναι οι defaut (Phanteks h corsair.) Όλοι οι ανεμιστήρες είναι PWM συνδεδεμένοι στο hub του κουτιού. To corsair H100i Gtx είναι συνδεδεμένο απευθείας πάνω στη motherboard. Έχω Corsair Link + ΑI suite, δουλεύουν όλα κανονικά (4 ρυθμίσεις για ταχύτητα ανεμιστήρων κουτιού, Corsair link 3 profiles quite, balanced, performance.) Ο επεξεργαστής του υπολογιστή το καλοκαίρι είναι στα defaut settings, το χειμώνα 4,8 ή 5 και οι ανεμιστήρες δεν κάνουν έτσι ούτε σε demanding games. Οι μνήμες είναι ρυθμισμένες στο XMP. Η κάρτα είναι overclocked (χειμώνα καλοκαίρι) αλλά τώρα την έχω γυρίσει στα defaut settings και το πρόβλημα συνεχίζεται. (δεν έγινε θαύμα) Εάν κάποιος έχει κάποιο τρόπο για να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα το οποίο μου έχει σπάσει τα νεύρα και χρειάζεται κάποια άλλη πληροφορία μπορώ να την δώσω. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από spirosliv Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hondakkias31 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 H100i Gtx οι μαμα ανεμιστηρες κανουν σαν ελικοπτερο δοκιμασε να δεις αν φταινε αυτοι οι δυο της corsair πιθανων να ειναι αυτοι πιθανων κ η καρτα γραφικων μετα απο το 70-80 τα εκατο αν ζοριζεται ολα μαζι ακουγονται λογικα συγκεντρωτικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirosliv Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ. Έχεις κάποιους ανεμιστήρες να μου προτείνεις? Τα μοναδικά κριτήρια είναι απόδοση και θόρυβος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, spirosliv είπε Σε ευχαριστώ πολύ. Έχεις κάποιους ανεμιστήρες να μου προτείνεις? Τα μοναδικά κριτήρια είναι απόδοση και θόρυβος. Δεν εχεις επιλογη να φτιαξεις ενα προφιλ ωστε να μαξαρουν στις 1300-1500 στροφες? Απο τους πιο ησυχους ειναι οι bquiet παντως αν θες να ριξεις μια ματια. Μετα υπαρχουν και οι noctua αλλα μην κοιταξει τους industrial γτ ειναι θορυβωδεις και αυτοι ,ψαξε για ανεμιστηρες με max 1500 στροφες αν θες σχετικη ησυχια. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnpopexi Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πριν αγοράσεις ανεμιστήρες , δοκίμασε να χωρίσεις τους υπάρχοντες για να ελέχονται ξεχωριστά καθώς έχουν διαφορετικά rpm και να φτιαχτεί κανα προφιλ της προκοπής. Όταν είναι όλοι πάνω στο hub λογικό να γίνεται αεροπλάνο το pc. Της ψύχτρας απο μόνα τους φτάνουν 2700rpm max και λογικά αυτά ακούς. Προτείνω: Για αρχή τους 2 πίσω μαζί στο hub του κουτιού και αυτο σε chassis fan header. Της υδροψυξης μαζί με splitter σε cpu fan header και την αντλια σε pump header που μάλλον εκει την έχεις ήδη ή όπου σου προτείνει η corsair για να "τα πηγαίνει καλά με το corsair link" . Τέλος το τερας των 200mm μόνο και ερημο σε άλλo chassis fan header. Τα pwm με pwm control(4pin) , τα dc με dc voltage control(3pin) για έλεγχο και fan curves. Απο bios θα τα έφτιαχνα και μόνο την αντλία μέσω του corsair link (χωρίς να το έχω δουλέψει για να σου πω που και πως να την ρυθμίσεις) Απο όπου και να τους ρυθμίσεις πειραματίσου να βρεις το ιδανικό μεταξύ θορύβου-θερμοκρασιών . Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από johnpopexi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hondakkias31 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θυμαμαι η noctua εχει κατι noise adapter στο eshop ισως ενα τετoiο να ελυνε το προβλημα σου χωρις να πειραξεις τιποτα Μπαινει στο CPU fan και πανω του κουμπωνεις των 2 corsair Μια φορα το ειχα βαλει σε ψυκτρα απο fx 8350 και εκανε δουλεια Βεβαια στην περιπτωση αυτη δεν ξερουμε Κ η λυση που σου εδωσε το παιδι να βγαλεις του corsair και να τους βαλεις σε αλλη θεση οι phanteks ειναι σχετικα αθορυβη αλλαξε τους θεση με του corsair Και τους πανω βαλτους να βγαζουν αερα οχι να βαζουν Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από hondakkias31 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirosliv Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Βρήκα και έκανα ενα profile στο corsair link και η cpu δεν πήγε πάνω από 60 βαθμούς οπότε είναι εντάξει τώρα. Profile έκανα πατώντας πάνω στις στροφές του ανεμιστήρα στο Home. Από τα profiles δεν κατάφερα να κάνω προφίλ. Ευχαριστώ πολύ όλους. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα