Προς το περιεχόμενο

Η LG παρουσίασε τηλεόραση 88 ιντσών τεχνολογίας OLED στις 88 ίντσες και MicroLED στις 176 ίντσες

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απευθύνονται κυρίως σε μικρά home cinema rooms... Έχω όμως την εξής απορία. Ποιος πλούσιος θα χώσει τόσα χρήματα να δώσει για αυτά τα τέρατα από το να αγοράσει έναν καλό βιντεο προβολέα για το home cinema του? Δηλαδή θέλω να πω μήπως απλά είναι επίδειξη τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και όχι εμπορικού ενδιαφέροντος προϊόντα?

Άντε ας πούμε οι 85 ίντσες ότι είναι το όριο πιστεύω για όσο μεγάλο και αν είναι το σαλόνι που θα μπει. Από εκεί και πέρα δεν πάμε σε home cinema room? Γιατί να δώσει κανείς πολλαπλάσια χρήματα για ένα σκοτεινό cinema room που άνετα θα λάβει θέση ένας προβολέας και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις εικόνας???

Έχει άραγε αγοραστικό κοινό τηλεόραση κοντά στις 200 ίντσες και αξίας (υποθέτω) 50κ+...? Πρέπει το σαλόνι όπου θα μπει να είναι 1000 τετραγωνικά τουλάχιστον? Μιλάμε για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τουλάχιστον έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, nectons18 είπε

Μιλάμε για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τουλάχιστον έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου...

Και να βαλει ο Ουιλιαμ κανα 4κ παραθυρο στην οθονη  και η Ελισαβετ να ψαχνει ολη μερα απο που ανοιγει το παντζούρι!😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στις 170 ιντσες οι εταιριες συνηθως βγαζουν τα beta products οπου η τεχνολογια ειναι σε πρωιμο σταδιο και δεν μπορουν ακομα να συρρικνωσουν τα pixels, οι consumer τηλεορασεις σταματουν γυρω  στις 88 ιντσες 

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1

Κακά τα ψέμματα, μπορεί η Samsung να διαπρέπει γενικά σε πάρα πολλούς τομείος αλλά όσον αφορά τις τηλεοράσεις η LG εδώ και μερικά χρόνια έχει πάρει τα πρωτεία. Και όλα αυτά προς όφελος των καταναλωτών.

1 ώρα πριν, nectons18 είπε

Απευθύνονται κυρίως σε μικρά home cinema rooms... Έχω όμως την εξής απορία. Ποιος πλούσιος θα χώσει τόσα χρήματα να δώσει για αυτά τα τέρατα από το να αγοράσει έναν καλό βιντεο προβολέα για το home cinema του? Δηλαδή θέλω να πω μήπως απλά είναι επίδειξη τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και όχι εμπορικού ενδιαφέροντος προϊόντα?

Άντε ας πούμε οι 85 ίντσες ότι είναι το όριο πιστεύω για όσο μεγάλο και αν είναι το σαλόνι που θα μπει. Από εκεί και πέρα δεν πάμε σε home cinema room? Γιατί να δώσει κανείς πολλαπλάσια χρήματα για ένα σκοτεινό cinema room που άνετα θα λάβει θέση ένας προβολέας και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις εικόνας???

Έχει άραγε αγοραστικό κοινό τηλεόραση κοντά στις 200 ίντσες και αξίας (υποθέτω) 50κ+...? Πρέπει το σαλόνι όπου θα μπει να είναι 1000 τετραγωνικά τουλάχιστον? Μιλάμε για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τουλάχιστον έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου...

Αυτές οι τηλεοράσεις προφανώς και είναι επίδειξη τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.Απο κει και πέρα σίγουρα κάποιοι θα βρεθούν να δωσουν ένα σεβαστό ποσό για μια μεγάλη οθόνη,υπάρχουν αρκετοί λάτρεις του cinema και των καλών ταινιών ειδικά όταν όταν εχουν εφέ.Σιγουρα θα μπορούσαν να αγοράσουν έναν καλό projector.Μην πας μακριά πριν από κάποια χρόνια το δεδομένο μέγεθος σε μια τηλεόραση ήταν οι 40 ιντσες τώρα έχουμε πάει στις 55 ιντσες και κάθε χρόνο και μεγαλύτερες.Σε λίγα χρόνια θα είναι σαν ταπετσαρίες θα παραγγείλεις με το μετρο και θα την απλώνεις στον τοίχο.Οπως και να χει καλό είναι για μας τους καταναλωτές.ειχα αγοράσει μια 42αρα tv 1200€  και 500€ για home cinema το 2009 τώρα με τα ίδια λεφτά αγοράζεις 65αρα και σου μένουν τα μισά.

• Like 1

1 ώρα πριν, Silverage είπε

Το σημαντικότερο δεν μας είπαν. Είναι καλύτερες οι microled απο τις oled;

Πρακτικά, είναι. Έχουν εξελιχθεί πολύ και μπορούν να συγκριθούν με το organic led και δεν έχει το θέμα του burn-in, που είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των oleds. Βέβαια, το μέλλον θα δείξει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Silverage είπε

Το σημαντικότερο δεν μας είπαν. Είναι καλύτερες οι microled απο τις oled;

The exciting thing about MicroLED is that it is also an emissive display, but unlike OLED, it doesn’t rely on organic compounds to make light. In theory, MicroLED displays should offer perfect blacks, excellent color, and near-perfect off-angle viewing, just like OLED, but they should also be even brighter, very slim, immune to burn-in, and, in the long run, less expensive to make than OLED.

samsung-146-inch-microled-vs-conventional-led-720x720.jpg

Υποτίθεται ότι οι microled έχουν καλύτερο μαύρο,καλύτερα χρώματα,καλύτερες γωνίες θέασης,ειναι φτηνοτερες και εχουν λιγότερες πιθανότητες για burn in.Επισης στοχευουν περισσότερο σε φορητές low energy συσκευές όπως τα smartphones

Επεξ/σία από Istros

24 λεπτά πριν, Istros είπε

The exciting thing about MicroLED is that it is also an emissive display, but unlike OLED, it doesn’t rely on organic compounds to make light. In theory, MicroLED displays should offer perfect blacks, excellent color, and near-perfect off-angle viewing, just like OLED, but they should also be even brighter, very slim, immune to burn-in, and, in the long run, less expensive to make than OLED.

samsung-146-inch-microled-vs-conventional-led-720x720.jpg

Υποτίθεται ότι οι microled έχουν καλύτερο μαύρο,καλύτερα χρώματα,καλύτερες γωνίες θέασης,ειναι φτηνοτερες και εχουν λιγότερες πιθανότητες για burn in.Επισης στοχευουν περισσότερο σε φορητές low energy συσκευές όπως τα smartphones

Immune to burn-in σημαίνει ότι είναι απροσβλητες στο burn-in, όχι ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες. Και θα γίνουν φθηνότερες στο μέλλον, από τις oled.  

• Like 1

4 λεπτά πριν, alexis67676767 είπε

Immune to burn-in σημαίνει ότι είναι απροσβλητες στο burn-in, όχι ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες. Και θα γίνουν φθηνότερες στο μέλλον, από τις oled.  

Πάντα κρατάς μικρό καλάθι ειδικά σε νέες τεχνολογιες που ακόμα δεν έχουμε δει στην πράξη.Μεχρι στιγμής από της plasma (που ήταν οι χειρότερες ακόμα και οι pioneer kuro που κόστιζαν 6000€ ) μέχρι τις oled όλες είχαν προβλήματα με το burn in.

3 ώρες πριν, nectons18 είπε

Απευθύνονται κυρίως σε μικρά home cinema rooms... Έχω όμως την εξής απορία. Ποιος πλούσιος θα χώσει τόσα χρήματα να δώσει για αυτά τα τέρατα από το να αγοράσει έναν καλό βιντεο προβολέα για το home cinema του?

γιατί ο βινεοπροβολέας για 4 μέτρα+ οθόνη και 10k+ Lumens, θέλει κάθε 1-2 χρόνια και την ανάλογη λάμπα του που κοστίζει 1k € έκαστη. Συν την 1 ώρα warm up για να ζεστάνει πριν δεις εικόνα.

Μια οθόνη απλά πατάς 1 κουμπί και είναι έτοιμη.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Istros είπε

Πάντα κρατάς μικρό καλάθι ειδικά σε νέες τεχνολογιες που ακόμα δεν έχουμε δει στην πράξη.Μεχρι στιγμής από της plasma (που ήταν οι χειρότερες ακόμα και οι pioneer kuro που κόστιζαν 6000€ ) μέχρι τις oled όλες είχαν προβλήματα με το burn in.

Λόγω τεχνολογίας δεν μπορούν να έχουν burn-in. Είναι σαν το LCD panel αλλά με ακόμα μεγαλύτερη προστασία από burn-in. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι τα τις παράξουν σε 'ανθρώπινες' ιντσες (απο 50-55) και να πέσουν οι τιμές τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...