Προς το περιεχόμενο

Start Up σε Web Development

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κόσμε!!

Είμαι απόφοιτη Πληροφορικής και θέλω να ασχοληθώ με το Web development. Επειδή ακομα ψάχνομαι και για το αν μου αρέσει το Front End ή to Βack End ήθελα μια εμπεριστατωμένη άποψη απο που να αρχίσω. Η αλήθεια είναι ότι έψαξα για σπουδές πάνω σε αυτό και το μόνο που βρήκα είναι σεμινάρια είτε απο ΑΕΙ είτε από ιδιωτικά ΙΕΚ. Γνωρίζω επίσης και  ότι το υλικό στο ιντερνετ είναι άπειρο απλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι ολοκληρωμένο. Παρακάτω σας επισυνάπτω ένα Course διάρκειας 9 μηνών ... ποιά είναι η άποψη σας.

Θεωρείτε είναι καλό start up? (Είναι course απο ιδιωτικό ΙΕΚ)

media-share-0-02-05-e13cf1c06121673c3c8650b3905a4debbb6eac1d003c04b25d04f86f0be8347f-8b6d09e5-0742-40ee-b049-b32c6ce1f1f6.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη θεση σου θα πηγαινα σε οnline courses π.χ treehouse ενω παραλληλα θα εβρισκα μια - δύο startup εταιρείες με τεχνολογικό αντικείμενο να δουλέψω χωρίς χρήματα.

Aν έχεις την όρεξη και την αγάπη για development θα μάθεις πολλαπλάσια στον ίδιο χρόνο ενω παράλληλα θα δουλέυεις σε  real case project ( κάνοντας και networking που ειναι βασικό στην αγορά εργασίας)

Εχω δει αρκετα παραδείγματα που τους βοήθησε εξαιρετικα αυτη η προσέγγιση.

Επεξ/σία από fouros
typo
  • Like 3
Δημοσ.

Αρχικά σε ευχαριστώ πολυ! Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στην διαδικασία να κάνω online courses και συγκεκριμενα στο freecodecamp. Απλά με κούρασε.. ίσως να φταίει το συγκεκριμένο site και ο συγκεκριμένος τρόπος διδασκαλίας του. Δεν μπορω να πω .. πολλές πληροφορίες και πολύ υλικό, αλλά κάπου το έχασα και  για αυτό άρχισα να ψάχνω σεμινάρια..   Το θέμα μου είναι να έχω μια ροή .. όχι απλά να κάτσω να μάθω html, css και js.. (ναι οκ απο εκει ξεκινας)... βλέπω αγγελίες και πράγματα που ζητάνε και χάνομαι... για αυτό θέλω κάποιος /κάτι να μου δώσει να καταλάβω τι πρέπει να κάνω και γιατι το κάνω... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως δεν υπάρχει ένας δρόμος να σου πει κάποιος μαθε αυτα. Μαθαίνεις τα βασικά html, css, plain js και βρίσκεις τι σου αρεσει.

Δες το παρακάτω τα λεει εξαιρετικα ο Γεράσιμος

Φρέσκο ηρθε τωρα στο email http://techtalentschool.gr/μαθήματα/πρόγραμμα-διδασκαλίας/

Επεξ/σία από fouros
προσθηκη
  • Like 1
Δημοσ.

Πες μας τι ξέρεις να σου πούμε πως να προχωρήσεις.

Δημοσ.

Εξαιρετικός ο Γεράσιμος!! 

Είμαι στην αρχή ... όπως είπα πριν, ξεκίνησα να κάνω στο freecodecamp τα πρωτα μαθήματα html ,css και τα 2 πρωτα project. Το ένα ήταν μια απλή στατική σελιδα και το 2ο ηταν μια φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων την οποία δεν την έχω τελειώσει. Αυταααααα :) 

Δημοσ.

Το course που παραθέτεις προσωπικά δεν θα το ακολουθούσα γιατί ενώ γράφει ότι αφορά Web development σου βάζει μέσα και SEO και digital marketing. Ό,τι μαθαίνεις βέβαια καλό είναι, αλλά στην αρχή είναι προτιμότερο να μείνεις εστιασμένη σε ένα-δυο πράγματα. Επίσης δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να αρχίσεις με το καλημέρα με Angular γιατί θα μπερδευτείς. Η σωστή σειρά για μένα είναι κάπως η ακόλουθη.

Ξεκινάς με HTML, CSS και JavaScript. Πολύ καλά courses γι αυτά μπορείς να βρεις στο w3schools. Για CSS μπορείς να κοιτάξεις το Bootstrap που είναι κάτι σαν βιβλιοθήκη που έχει πολλά πράγματα έτοιμα. Μετά επιλέγεις ένα backend framework/γλώσσα και αρχίζεις να χτίζεις σε αυτή, σε συνδυασμό με την SQL της αρεσκείας σου. Ενδεικτικά υπάρχουν rails, python, asp.net, java κλπ. Θα σου πρότεινα την Python/Django που είναι και η ευκολότερη. Για SQL μπορείς να πας με MySQL ή PostgreSQL ή οτιδήποτε σου προτείνει το εκάστοτε course. Στο βασικό επίπεδο όλες αυτές δεν έχουν σημαντικές διαφορές.

Το ζητούμενο είναι να πάρεις μια γεύση από όλα ώστε να αποφασίσεις μετά που θα εστιάσεις. Με 3-4 ώρες την ημέρα μελέτη σε κάνα εξάμηνο θα έχεις μια αρκετά καλή εικόνα για το web development ώστε να αποφασίσεις που θα εμβαθύνεις.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, fouros είπε

θα εβρισκα μια - δύο startup εταιρείες με τεχνολογικό αντικείμενο να δουλέψω χωρίς χρήματα.

Worse advice ever.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι κόστος έχει το συγκεκριμένο course; Σαν course είναι αρκετά καλό και all around, αλλα όπως είπε και ο elorant η Angular είναι λίγο advanced για αρχάριους. Βέβαια την βάλανε μέσα γιατι πουλάει. Να στο θέσω αλλιώς: ΕΑΝ οι καθηγητές του course είναι γαμάτοι, ΕΑΝ το course έχει ασκήσεις, και τέλος (και πιο σημαντικό) ΕΑΝ έχεις όρεξη για δίαβασμα και ασχοληθείς με αυτό, όταν τελειώσει το 9μηνο θα γνωρίζεις αρκετά πράματα.

Σε αντίθεση με τους άλλους εγω δεν θα σου προτείνω Online course, γιατί για αρχάριο τα Online course είναι λίγο "ζόρικα". ΘΑ έχεις διάφορες απορίες που λίγο δύσκολα θα τις λύσεις online. Τέλος κάτι σημαντικό: ελπίζω το 50-60% του course να είναι γύρω απο την ενότητα Development και οχι απο την Digital Marketing Strategy & Planning....

Επεξ/σία από leonidas_fs
Δημοσ.

Ξεκινάμε λίγο με πρόβλημα...

καθώς είσαι απόφοιτη Πληροφορικής αλλά απο πού ? ΙΕΚ/ΤΕΙ/ΑΕΙ ?

Δεν είχες την παραμικρή επαφή στην Σχολή με Web ? ...δεν λέω ότι σου μάθαν τέλεια αλλά μια επαφή πρώτη θα έπρεπε να την είχες...

Τέλος βλέπω μια δυσκολία στο να κάνεις το αυτονόητο " 2ο ηταν μια φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων την οποία δεν την έχω τελειώσει" ..αυτό θα έπρεπε ήδη να το είχες κάνει και να μην είχε αναφερθεί καν...καθώς δίνεις μια εντύπωση ότι θες να μάθεις αλλά δεν θες να κουραστείς και ιδιαίτερα...και εκεί είναι τα κακά νέα...το Web είναι μια ζουγκλα...και όταν λέμε ζούγκλα ..λίγα λέω...ενώ ένας desktop developer αλλάζει 2-3 τεχνολογίες σε δεκαετία στο Web γίνεται το έλα να δεις...κάθε 6 μήνες το τοπίο αλλάζει..έρχεται ο κάθε "μαγκίτης" και προτείνει 1 framework, 1 library και επειδή δίνει λύση σε "καποιο" πρόβλημα όλα αλλάζουν άρδην....δεν προλαβαίνει να γίνει καλά καλά το release και τα Ινδάκια ξεκινούν και γράφουν βιβλία ενώ αναλόγως με τις λύσεις που προτείνει γίνεται και το ανάλογο σούσουρο...

Αν θες να μάθεις πρέπει να κάνεις μια εφαρμογή ...το αντικείμενο και η πιθανη εμπορική αξιοποίηση είναι άσχετα...ας είναι απλώς μια βλακεία και μισή ...αλλά δικια΄σου... πάτα σε μια απο τα άπειρα tutorial που κυκλοφορούν και άρχισε να κτίζεις...1 όμορφο κουμπάκι εδω πέρα, 1 datagrid Που εμφανίζει κάτι...και πάει λέγοντας...

Δημοσ.

Λοιπον!!!!! Κατ' αρχήν Καλησπερααααα... 

Ας το πάρουμε απο την αρχή. Είμαι απόφοιτη ΑΕΙ απο το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική. Στην σχολή είδαμε ελάχιστα πραγματα όσον αφορα το Web. Σε ένα εργαστήριο "παίξαμε" λίγο με html css και χαρήκαμε. Αυτο... 

Καθώς ψαχνόμουν να δω λοιπον τι θα κάνω , πιάστηκα με τον κλάδο αυτό και άρχισα να ψάχνομαι στο net. Σεμινάρια, courses κτλ κτλ και είδα ότι μου αρέσει.. Ξεκίνησα ένα online course  (freecodecamp) να δω τι παίζει , έκανα τα πρώτα κεφαλαια πάνω σε Html css και ξεκίνησα τα project.. απλά στην πορεία όπως είπε ο leonidas χάθηκα... και προτίμησα να βρω κάποιο σεμινάριο παρά online courses. Να έχω έναν άνθρωπο να με καθοδηγήσει και να μου λύνει τις απορίες. 

Προφανώς και δεν περιμένω να ξυπνήσω μια μέρα και να είναι όλα αυτά μεσα στο κεφάλι μου δηλ. να μάθω χωρίς να κουραστώ.  Ξέρω τι είναι κώδικας ξέρω τι είναι brainstorm..  Και δεν έχω σκοπό να τα περιμένω όλα  μόνο απο το σεμινάριο, εννοείται αυτό.  Απλά ο λόγος που το ανέβασα είναι για να ακούσω από κάποιον έμπειρο την γνώμη του.. 

Στις 3/9/2018 στις 5:04 ΜΜ, fouros είπε

Δυστυχώς είμαι Θεσσαλονίκη αλλίως θα είχαν λυθεί πολλά προβλήματα διότι ΟΛΑ πια γίνονται στην Αθήνα!!

Δημοσ.

Μιας κι αναφέρεις Βιοϊατρική, το ενδεχόμενο να ασχοληθείς με Βιοτεχνολογία το 'χεις σκεφτεί; Όλα τα λεφτά θα πέσουν εκεί τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια. Βέβαια δεν ξέρω καν αν υπάρχει αγορά στην Ελλάδα γι αυτά τα πράγματα, αλλά στο εξωτερικό που παρακολουθώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, IreneTp είπε

Λοιπον!!!!! Κατ' αρχήν Καλησπερααααα... 

Ας το πάρουμε απο την αρχή. Είμαι απόφοιτη ΑΕΙ απο το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική. Στην σχολή είδαμε ελάχιστα πραγματα όσον αφορα το Web. Σε ένα εργαστήριο "παίξαμε" λίγο με html css και χαρήκαμε. Αυτο... 

Καθώς ψαχνόμουν να δω λοιπον τι θα κάνω , πιάστηκα με τον κλάδο αυτό και άρχισα να ψάχνομαι στο net. Σεμινάρια, courses κτλ κτλ και είδα ότι μου αρέσει.. Ξεκίνησα ένα online course  (freecodecamp) να δω τι παίζει , έκανα τα πρώτα κεφαλαια πάνω σε Html css και ξεκίνησα τα project.. απλά στην πορεία όπως είπε ο leonidas χάθηκα... και προτίμησα να βρω κάποιο σεμινάριο παρά online courses. Να έχω έναν άνθρωπο να με καθοδηγήσει και να μου λύνει τις απορίες. 

Προφανώς και δεν περιμένω να ξυπνήσω μια μέρα και να είναι όλα αυτά μεσα στο κεφάλι μου δηλ. να μάθω χωρίς να κουραστώ.  Ξέρω τι είναι κώδικας ξέρω τι είναι brainstorm..  Και δεν έχω σκοπό να τα περιμένω όλα  μόνο απο το σεμινάριο, εννοείται αυτό.  Απλά ο λόγος που το ανέβασα είναι για να ακούσω από κάποιον έμπειρο την γνώμη του.. 

Δυστυχώς είμαι Θεσσαλονίκη αλλίως θα είχαν λυθεί πολλά προβλήματα διότι ΟΛΑ πια γίνονται στην Αθήνα!!

Αν παραπονιέσε εσύ που είσαι Θεσσαλονίκη τι να πω και εγω που είμαι Κιλκίς....τεσπα..απο εκεί και πέρα τώρα πια με το Internet ολος ο κόσμος είναι μια γειτονιά...

Λοιπόν απ'οτι βλέπω είσαι σε καλό δρόμο ...απλώς όμως ξεκινάς...τίποτα παραπάνω ..τίποτα παρακάτω...φυσικά το να πας σε κάποιο σεμινάριο/ εκπαίδευση σιγουρα θα βοηθήσει αλλά όλα ξεκινάνε απο εσένα...διάβασμα...επιμένω στην δημιουργία μια εφαρμογής ...δες ποια είναι τα χόμπυ σου...και ξεκίνα να γράφεις...δεν έχει σημασία αν φας μια μέρα να κάνεις 1 κουμπάκι που γράφει "πάτα με" ..το θέμα είναι ότι θα είναι το δικό σου κουμπάκι...οπότε βιβλία..video tutorial..online courses ...

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, elorant είπε

Μιας κι αναφέρεις Βιοϊατρική, το ενδεχόμενο να ασχοληθείς με Βιοτεχνολογία το 'χεις σκεφτεί; Όλα τα λεφτά θα πέσουν εκεί τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια. Βέβαια δεν ξέρω καν αν υπάρχει αγορά στην Ελλάδα γι αυτά τα πράγματα, αλλά στο εξωτερικό που παρακολουθώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ψάξει... 

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας και για τις συμβουλές σας... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...