Προς το περιεχόμενο

HyperX Alpha vs Cloud II

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Είμαι ένα βήμα πριν αγοράσω ακουστικά, δλδ ήμουν, πριν πατήσω ολοκλήρωση παραγγελίας στα Cloud Alpha και λέω ας ρωτήσω Ιnsomnia :P. Είναι ποιοτικά, όμορφα, Dual Chambers, πιο καινούρια απ'τα Cloud II, αλλά δεν ξέρω πιστεύω τα 2α ανταλλακτικά μαξιλαράκια του με κρατάνε πίσω..Στα Sharkoon SGH1 Skiller π έχω τώρα με έχουν βολέψει! Εσείς τι λέτε? Θέλουν κάρτα ήχου κάποια απ'τα δυο για να δουλέψουν; Δεν έχω :P Πείτε μου γνώμες κ σεις!!

Δημοσ.

Αν κάποιος σε όλη του ζωή δεν έχει δει τίποτα καλύτερο από τηλεοράσεις π.χ. με TN panel, όλες καλές θα του φαίνονται. Μόνο αν δει κάποια κορυφαία τηλεόραση ανώτερης τεχνολογίας θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει ως μέτρο σύγκρισης για να ξεχωρίζει τις καλές από τις κακές τηλεοράσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τα ακουστικά. Αφού ξεκίνησες με sharkoon των 24€, μάλλον δεν σε πολυνοιάζει η ποιότητα ή δεν έχεις ακούσει κάτι πραγματικά καλό. Πάρε λοιπόν σετ όποιο θες με βάση το design ή ό,τι άλλο σου "γυαλίζει". Το ίδιο κάνει. Είτε με κάρτα ήχου, είτε χωρίς. Ειλικρινά στο λέω.

• Like 2
Δημοσ.

Χωρίς παρεξήγηση, στο Insomnia πάντα τέτοιες απαντήσεις δίνονται. Εγώ ζητάω να μάθω τις απόψεις σας με βάση τα δύο αυτά προϊόντα. Ή το ένα ή το άλλο. Οι απαντήσεις θα ήθελα ας πούμε να περιέχουν θα σου συνιστούσα, πρότεινα κτλ.. Τέλος πάντων, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Προτίμησα τα Alpha γιατι μου 'γυάλισε' καλύτερα! 😉

Α και που ξέρεις ότι δεν είμαι ηχολήπτης;  :P :D

• Like 1
Δημοσ.

Τα Cloud Alpha παρέλαβα σήμερα! Πάω για δοκιμή τώρα αμέσως. Πάντως εξωτερικά είναι απίστευτα! Πολύ βολικά, και συμμαζεμένο στήσιμο μέσα στο κουτί με καλά accessories. Πιστεύω και σε ήχο θα είναι απίστευτα από πολλά reviews που έχω δει! @thetiesthatbind Διάλεξα τα Alpha λόγω οτι μ'άρεσαν λίγο περισσότερο από τα Cloud II και είπα δεν πειράζει για τα έξτρα μαλακότερα μαξιλαράκια! @μαστερ Το έχω δει αυτό το review και είναι ένα από αυτά που με έπεισαν να τα διαλέξω!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Levs είπε

Χωρίς παρεξήγηση, στο Insomnia πάντα τέτοιες απαντήσεις δίνονται. Εγώ ζητάω να μάθω τις απόψεις σας με βάση τα δύο αυτά προϊόντα. Ή το ένα ή το άλλο. Οι απαντήσεις θα ήθελα ας πούμε να περιέχουν θα σου συνιστούσα, πρότεινα κτλ.. Τέλος πάντων, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Προτίμησα τα Alpha γιατι μου 'γυάλισε' καλύτερα! 😉

Α και που ξέρεις ότι δεν είμαι ηχολήπτης;  :P :D

Όσοι ζητούν γνώμες για gaming ακουστικά δεν αντιλαμβάνονται την ηχητική ποιότητα όπως κάποιος που έχει ασχοληθεί και με άλλα σετ για μουσική ή είναι του επαγγέλματος(όπως είπες). Απλά έτσι έχει η κατάσταση. Είναι καλύτερο να αγοράζουν σετ με βάση τα παρεχόμενα features, την άνεση και το design που τους αρέσει.

Τα περί dual chambers είναι μάρκετινγκ. Υπάρχουν ανώτερα σε θέματα παραμόρφωσης και γενικότερα απόδοσης ακουστικά χωρίς να έχουν τέτοιες περίεργες τεχνολογίες.

Καλορίζικα πάντως τα cloud alpha. Είναι καλά για τον σκοπό τους. Όπως και τα cloud 2. Όποιο και να αγόραζες θα σε κάλυπτε πιστεύω από πλευράς ήχου.

edit: Τόσο τα cloud alpha όσο και τα cloud 2 έχουν μια ακύρωση(τεράστιο βύθισμα) στον ήχο τους στα ~4Khz. Είναι οι συχνότητες που δίνουν ζωντάνια και αμεσότητα(presence frequency range) στον ήχο και σε βοηθάνε να ακούς καλύτερα τα footsteps των αντιπάλων και άλλες λεπτομέρειες όταν παίζεις. Ελάττωμα που δεν υπάρχει σε αντίστοιχα logitech. Βέβαια θα το καταλάβει κάποιος μόνο αν έχει ακούσει κάτι ανώτερο χωρίς το πρόβλημα. Στα cloud alpha το βύθισμα είναι πλατύτερο. Στα cloud 2 εντονότερο, αλλά στενότερο.  Άλλο σοβαρό μειονέκτημα δεν υπάρχει.

https://www.rtings.com/headphones/reviews/hyperx/cloud-alpha

cloud_alpha.png

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/9/2018 στις 8:47 ΜΜ, pirmen56 είπε

Τόσο τα cloud alpha όσο και τα cloud 2 έχουν μια ακύρωση(τεράστιο βύθισμα) στον ήχο τους στα ~4Khz.

Άσχετη με το θέμα ερώτηση σχετική ωστόσο με τα headsets:

βελτιώνεται αυτό ?

(π.χ αν ανεβάσεις τις τιμές από το equalizer?)

Δημοσ.
Στις 23/9/2018 στις 11:02 ΠΜ, wilde είπε

Άσχετη με το θέμα ερώτηση σχετική ωστόσο με τα headsets:

βελτιώνεται αυτό ?

(π.χ αν ανεβάσεις τις τιμές από το equalizer?)

Παρατήρησε ότι υπάρχει αυξημένη παραμόρφωση στις ίδιες ακριβώς συχνότητες. Ειδικά στα Cloud II. Πρόκειται για resonance(ίσως από το ίδιο το μεγάφωνο) που προκαλεί την ακύρωση. Δύσκολα διορθώνεται με ισοστάθμιση και ίσως κάνει ακόμα χειρότερη την παραμόρφωση. 

Αυτά είναι κλασικές κακοτεχνίες που συναντάει κανείς σε ακουστικά τέτοιου κόστους ή και πιο πάνω. Πρέπει να πας σε μοντέλα επιπέδου Sennheiser HD600 και πάνω για να πάρεις ήχο "μετάξι". Να "ματώνεις" τα τύμπανά σου και να μην νιώθεις την παραμικρή ενόχληση ή "μηχανική" χροιά. Όμως και τα Beyer DT990pro/770pro είναι πολύ καλά σε τέτοια θέματα και με άριστα ματσαρισμένα μεγάφωνα.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν μάγκες εμπειρίες με ακουστικά έχω μόνο σε ίντερνετ καφέ τύπου razer κτλ,στο σπίτι αποφασίσαμε να πάρουμε ένα Cloud 2 και ένα Cloud alpha,και τα 2 ΠΥΡΟΒΟΛΟΎΝ σαν ακουστικά και σαν βολικοτητα και σαν ήχος και σαν ηχομόνωση (παραδόξως τα Cloud 2 έχουν καλύτερη,τα alpha είναι πιο βολικά στο κεφάλι και στα αυτιά,και με καλύτερο μπάσο. Ότι και να πάρεις δεν χάνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/9/2018 στις 10:43 ΜΜ, pirmen56 είπε

Παρατήρησε ότι υπάρχει αυξημένη παραμόρφωση στις ίδιες ακριβώς συχνότητες. Ειδικά στα Cloud II. Πρόκειται για resonance(ίσως από το ίδιο το μεγάφωνο) που προκαλεί την ακύρωση. Δύσκολα διορθώνεται με ισοστάθμιση και ίσως κάνει ακόμα χειρότερη την παραμόρφωση. 

Αυτά είναι κλασικές κακοτεχνίες που συναντάει κανείς σε ακουστικά τέτοιου κόστους ή και πιο πάνω. Πρέπει να πας σε μοντέλα επιπέδου Sennheiser HD600 και πάνω για να πάρεις ήχο "μετάξι". Να "ματώνεις" τα τύμπανά σου και να μην νιώθεις την παραμικρή ενόχληση ή "μηχανική" χροιά. Όμως και τα Beyer DT990pro/770pro είναι πολύ καλά σε τέτοια θέματα και με άριστα ματσαρισμένα μεγάφωνα.

Και τα corsair virtuoso της κοπελιάς, δεν είναι audiophile προφανώς αλλά στα αυτιά μου ακουγόνται πολύ flat, και πολύ "εντάξει". Χάνουν πάρα πολύ σε details (μα πάρα πολύ), αλλά μιλάμε για gaming headset, λογικό είναι

Τώρα είδα ότι είναι 4 ετών το thread, lol

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...