Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θα προσπαθήσω να κάνω την ιστορία όσο πιο απλή και σύντομη γίνεται. 1. Ανοίγω το wnet watcher, έτσι χωρίς λόγο, για να δω λίγο πως είναι οι συσκευές στο δίκτυο μου και βλέπω στην 192.168.1.6 μια άγνωστη συσκευή με όνομα LG INNOTEK και MAC xx-xx-xx κλπ 2. Λέω, ωπ, τη φάση; Πατάω 192.168.1.6 μήπως είναι κάποια συσκευη με interface αλλα τίποτα. 3. Πηγαίνω στο router μου και ενεργοποιώ το mac filtering στο WLAN καιιιιι… το κινητό μου βγαίνει εκτός σύνδεσης. 4. Μπαίνω στις πληροφορίες της συσκευής μου και βλέπω MAC DD-DD-DD κλπ (καμία σχέση με την mac που έβλεπα πριν, την xx-xx-xx κλπ). Περνάω στο wlan white list του router μου την DD-DD-DD, ανοιγω ξανά το wifi στο κινητο, κάνει σύνδεση και εμφανίζεται κανονικά στο wnet. 5. Για reverse τεστ, κλείνω το wifi στο κινητό, απενεργοποιώ το mac φίλτρο στο router, ανοίγω το wifi στο κινητό και ΜΠΟΥΜ πάλι LG, πάλι xx-xx κλπ Η συσκευή είναι ένα Huawei Y5. Να φανταστώ έχει κάποιο chip μέσα της LG; Και πως δικαιολογείται η διπλή mac; Αν είναι κι ολας αυτό και δεν έχω φάει κανένα hack. edit / update: σε νέο τεστ μέσω cmd line εδωσα nslookup 192.168.1.2 και μου βγάζει οτι ειναι το router. Ναι αλλα το router το βλέπω και στην 192.168.1.1. Και μολις ενεργοποιώ το wlan filter χάνεται. Τι φάση; edit2: Μπορεί να το σβήσει καποιος admin; Ήταν η τηλεόραση στο σαλόνι... 🤦♂️ Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από Kostas88KG
Προτεινόμενες αναρτήσεις