AzaZyL Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά γειά σας. Θέλω τα φώτα σας. Θέλω να δώσω το ιντερνέτ μου, απο τον 2ο όροφο του σπιτιού μου, σε λάπτοπ που βρίσκονται σε κάθε όροφο 2όροφης κατοικίας. Το σπίτι μου έχει απόσταση 25 μέτρων περίπου, με ΚΑΘΑΡΗ οπτική επαφή, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ. Μόνο που βλέπει στην κοινόχρηστη σκάλα της 2όροφης κατοικίας. Σε αυτή τη σκάλα, μπορώ να περάσω εύκολα καλώδιο ethernet, εάν χρειαστεί. Τα λάπτοπ όμως θα συνδέονται ασύρματα στο ίντερνετ. Πείτε μου μια όσο πιο οικονομική λύση, πλην όμως 100% αξιόπιστη. Ευχαριστώ.
jkoukos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Θέλεις να δώσεις ενσύρματα ή ασύρματα στα 3 διαμερίσματα της δεξιάς οικοδομής; Τώρα έχεις καθόλου σήμα σε αυτά τα διαμερίσματα ή τουλάχιστον σε κάποιο σημείο της κοινόχρηστης σκάλας;
AzaZyL Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Θέλεις να δώσεις ενσύρματα ή ασύρματα στα 3 διαμερίσματα της δεξιάς οικοδομής; Τώρα έχεις καθόλου σήμα σε αυτά τα διαμερίσματα ή τουλάχιστον σε κάποιο σημείο της κοινόχρηστης σκάλας; Το κάθε λάπτοπ στον κάθε όροφο θα συνδέεται ασύρματα. Μπορώ όμως να περάσω ethernet καλώδιο στη σκάλα. Τώρα έχω πολύ ασθενές σήμα στη σκάλα στον 2ο όροφο. Υπόψιν όμως το ρούτερ μου είναι μέσα στο δωμάτιο με την δική του κεραία. Τι κεραία να βάλω, για να έχει καλή εκπομπή? (φυσικά η κεραία θα βγει έξω στο μπαλκόνι και θα κοιτάζει τη σκάλα). Κατευθυντική, σωστά?
isay Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Απο τεχνικές γνώσεις δικτύων και εγκατάστασης access points πως τα πας; Αν είναι ο βασικές, πχ να σετάρεις το router του σπιτιου σου, no offence καλυτερα βρες κάποιον ειδικό να στο μελετήσει και φτιάξει. Απο εκει και πέρα υπάρχουν διάφορες λύσεις και δυνατοτητες. Εγω θα έστηνα δυο εξωτερικές κεραίες, ένα mikrotik router στο δεξί κτίριο που να δουλευει σαν client μεσω των κεραιών και απο το mikrotik θα έριχνα 2-3 καλώδια ethernet για το δεξί κτιριο οπου σε καθε τελικό άκρο θα εβαζα ένα access point (σε κομβικό σημείο για να καλύπτει με σήμα τις αναγκαιες περιοχες). 1
AzaZyL Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, isay είπε Απο τεχνικές γνώσεις δικτύων και εγκατάστασης access points πως τα πας; Αν είναι ο βασικές, πχ να σετάρεις το router του σπιτιου σου, no offence καλυτερα βρες κάποιον ειδικό να στο μελετήσει και φτιάξει. Απο εκει και πέρα υπάρχουν διάφορες λύσεις και δυνατοτητες. Εγω θα έστηνα δυο εξωτερικές κεραίες, ένα mikrotik router στο δεξί κτίριο που να δουλευει σαν client μεσω των κεραιών και απο το mikrotik θα έριχνα 2-3 καλώδια ethernet για το δεξί κτιριο οπου σε καθε τελικό άκρο θα εβαζα ένα access point (σε κομβικό σημείο για να καλύπτει με σήμα τις αναγκαιες περιοχες). Κοίτα απο γνώσεις, είμαι όπως τα λες, αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο δύσκολο για να ζητήσω έναν επαγγελματία. Σε αυτή τη λύση, που προτείνεις, προσανατολίζομαι και εγώ. Υπόψιν, η σύνδεση ίντερνετ βρίσκεται στο αριστερό κτήριο. Τώρα στην πράξη: 1) Τι κεραίες θα χρειαστώ? 2) Ποιό mikrotik να πάρω? (Υπάρχει κανένα ποιό εύκολο στο σετάρισμα? Έχω ακούσει ότι τα mikrotik είναι φοβερός μπελάς) Τι συσκευές εναλλακτικές του mikrotik παίζουν?
AKAKIOS1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν οντως εισαι στα βασικα τοτε μην μπλεξεις με τα μικροτικ. Ειναι απιστευτα μηχανακια αλλα δεν ειναι entry level. αυτο που θα χρειαστεις ειναι 2 μηχανακια . Το ενα αριστερα θα παιξει τον ρολο του ΑΡ και το αλλο δεξια τον ρολο του client. Στο δεξια θα συνδεσεις καλωδιο που θα παει μεχρι και τον 1ο οροφο. εκει θα βαλεις ενα παλιο ρουτερ ενος παροχου για να κανει το ΑΡ και να δινει στα λαπτοπ. Το μονο προβληματακι ειναι απο που θα δωσεις ρευμα για τις 2 συσκευες στα δεξια. Θα δεχτει καποιος να δωσει ? εστω αυτα τα 20watt ? Τροφοδοσια ρευματος το αριστερο θα παρει απο το σπιτι σου. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από AKAKIOS1
M@dB0x Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Οκ για να στειλεις το σημα, αλλα πιθανον στη διορωφη κατοικια ενα ΑΡ πιθανο να ειναι λιγο. Καταρχην επειδη η αποσταση ειναι μικρη κοιτα μηπως μπορεις να περασεις κατευθειαν καλωδιο απεναντι στο 2ρωφο σε ενα switch απο το οποιο θα εφευγαν 2 καλωδια προς 2 ΑΡ που θα τοποθετουσα μετα απο δοκιμες για να εχω καλο σημα σε ολο το χωρο. Αν οχι τοτε ασυρματα αλλα πιθανον παλι σε 2 ΑΡ-repeaters.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα