USBDest Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα 1)θα ηθελα να μαθω ποια διαφορα εχει ο hhd και ο ssd στο gaming. 2) Μολις αγορασα εναν ssd και δεν τον εχω συνδεση ακομα γιατι εχω εναν hdd στο pc και θελω να κανω τον ssd σαν κυριο δισκο με τα windows αλλα δεν ξερω πως ( δεν με πειραζει να χασω τα αρχεια απο τον hhd) Ο ssd ειναι 240 gb αλλα θα εχει μεσα μονο windows και fortnite Παρακαλω αν μπορειτε να μου πειτε καθε διαδικαδια βημα βημα. Ευχαρηστω Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από USBDest Ξεχασα κατι
mastoras007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Θα με ενδιεφερε και εμενα να μάθω αν συγκεκριμενα το fortnight εχει διαφορα εαν ειναι στον ssd η τον hdd υπαρχουν videos στο youtube αλλα δεν βλέπω καμια ουσιαστική διαφορά, ακομα και οταν φορτώνει το παιχνιδι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, παλι αργει δηλαδή λιγοτερο στον ssd αλλά αργει..Οποτε δεν ξέρω κατα ποσο αξιζει να βαλεις αυτο το παιχνιδι στον ssd ας μας πει καποιος που το εχει δοκιμάσει αν ειδε και τι διαφορες.
manolis940 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, mastoras007 είπε Θα με ενδιεφερε και εμενα να μάθω αν συγκεκριμενα το fortnight εχει διαφορα εαν ειναι στον ssd η τον hdd υπαρχουν videos στο youtube αλλα δεν βλέπω καμια ουσιαστική διαφορά, ακομα και οταν φορτώνει το παιχνιδι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, παλι αργει δηλαδή λιγοτερο στον ssd αλλά αργει..Οποτε δεν ξέρω κατα ποσο αξιζει να βαλεις αυτο το παιχνιδι στον ssd ας μας πει καποιος που το εχει δοκιμάσει αν ειδε και τι διαφορες. Ένας ssd μας δίνει καλύτερες ταχύτητες στο read και write δεδομένων στο δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι για να δούμε διαφορά πρέπει να έχουμε να γράψουμε ή να διαβάσουμε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων. Για παράδειγμα τα windows όταν κάνουν boot κάνουν αυτό το πράγμα. Όταν αντιγράφεις από ένα φλασάκι αρχεία προς τον δίσκο θα δεις και εκεί διαφορά(εκτός κι αν είναι μάπα το φλασάκι ) μιας και όσο πιο μεγάλο write speed έχεις τόσο πιο γρήγορα θα αντιγράψεις τα δεδομένα. Στην περίπτωση του fortnight η περίπτωση που θα χρειαστείς μεγάλες ταχύτητες δίσκου είναι κατά το loading ενός map, μην περιμένεις ότι θα ανεβάσεις fps από ένα δίσκο
mastoras007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Ένας ssd μας δίνει καλύτερες ταχύτητες στο read και write δεδομένων στο δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι για να δούμε διαφορά πρέπει να έχουμε να γράψουμε ή να διαβάσουμε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων. Για παράδειγμα τα windows όταν κάνουν boot κάνουν αυτό το πράγμα. Όταν αντιγράφεις από ένα φλασάκι αρχεία προς τον δίσκο θα δεις και εκεί διαφορά(εκτός κι αν είναι μάπα το φλασάκι ) μιας και όσο πιο μεγάλο write speed έχεις τόσο πιο γρήγορα θα αντιγράψεις τα δεδομένα. Στην περίπτωση του fortnight η περίπτωση που θα χρειαστείς μεγάλες ταχύτητες δίσκου είναι κατά το loading ενός map, μην περιμένεις ότι θα ανεβάσεις fps από ένα δίσκο Οκ αυτο το ξέρω, Ακομα και το Loading ομος βλέπω σε βιντεο στο youtube οτι δεν υπάρχει μεγαλη διαφορα. πχ Ssd 50 Sec Hdd 58 sec ειναι παλι πολυ αργο εκτός αν ειναι ατυχές το παράδειγμα που πόσταρα.Δεν κάνει δηλαδή την τρελη διαφορα να μπαινει στα 20 δευτερολεπτα ο ssd
USBDest Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Αλλα γενικα κανει το pc ποιο γρηγορο πχ να ανοιγει εφαρμογες και τετοια ?
manolis940 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 22 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Οκ αυτο το ξέρω, Ακομα και το Loading ομος βλέπω σε βιντεο στο youtube οτι δεν υπάρχει μεγαλη διαφορα. πχ Ssd 50 Sec Hdd 58 sec ειναι παλι πολυ αργο εκτός αν ειναι ατυχές το παράδειγμα που πόσταρα.Δεν κάνει δηλαδή την τρελη διαφορα να μπαινει στα 20 δευτερολεπτα ο ssd Αυτό ίσως να οφείλετε σε μία κακή σύνδεση internet ή στην μεγάλη εξάρτηση του παιχνιδιού από αυτό. 17 λεπτά πριν, USBDest είπε Αλλα γενικα κανει το pc ποιο γρηγορο πχ να ανοιγει εφαρμογες και τετοια ? Ουσιαστική διαφορά θα δεις στο boot του λειτουργικού. Στις εφαρμογές θα είναι μικρή, εκτός και αν είχες δίσκο 15ετιας
USBDest Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Και πως ενεργοποιοω τον ssd και τον κανω main drive ?
mastoras007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, USBDest είπε Αλλα γενικα κανει το pc ποιο γρηγορο πχ να ανοιγει εφαρμογες και τετοια ? Γενικα το pc πεταει. Δεν θα το μετανιώσεις σε μια γενική χρήση συγκεκριμενα στο fortnight οτι ξέρεις ξέρω. προσοπικα χρησιμοποιω ssd μονο για λειτουργικο. σε pc φωρτομενα προγραμματα με hdd ο υπολογιστης κάνει 5 λεπτα να ανοιξει με αργους σκληρους,... 4 με γρηγορους, Με ssd κάνει 1,5 λεπτο τεράστια διαφορά.
manolis940 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, USBDest είπε Και πως ενεργοποιοω τον ssd και τον κανω main drive ? Δύο απ τις πιο συχνές διαδικασίες είναι να κάνεις migrate το λειτουργικό σύστημα και η άλλη είναι να αεγκαταστήσεις τα windows απ την αρχή. Προτείνω την δεύτερη μιας και δεν σε νοιάζει να χάσεις τα αρχεία και είναι λιγότερο χρονοβόρα. Οδηγίες στο παρακάτω link https://www.pcsteps.gr/34523-εγκατάσταση-windows-10/ Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από manolis940
splanis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 18 ώρες πριν, mastoras007 είπε Θα με ενδιεφερε και εμενα να μάθω αν συγκεκριμενα το fortnight εχει διαφορα εαν ειναι στον ssd η τον hdd υπαρχουν videos στο youtube αλλα δεν βλέπω καμια ουσιαστική διαφορά, ακομα και οταν φορτώνει το παιχνιδι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, παλι αργει δηλαδή λιγοτερο στον ssd αλλά αργει..Οποτε δεν ξέρω κατα ποσο αξιζει να βαλεις αυτο το παιχνιδι στον ssd ας μας πει καποιος που το εχει δοκιμάσει αν ειδε και τι διαφορες. επειδη επαιξα προσφατα σε νετ , αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν τα pc τους ηταν χωρις ssd ή υπήρχε άλλο θέμα αλλά είχε πολυ αργά loading times, πχ με έβαζε στο game αφού ήμουν στο bus και πολλές φορές μόλις έπεφτα κάπου δεν είχε κάνει render κτήρια
mastoras007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, splanis είπε επειδη επαιξα προσφατα σε νετ , αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν τα pc τους ηταν χωρις ssd ή υπήρχε άλλο θέμα αλλά είχε πολυ αργά loading times, πχ με έβαζε στο game αφού ήμουν στο bus και πολλές φορές μόλις έπεφτα κάπου δεν είχε κάνει render κτήρια Λογικα δεν ειχε ssd επισης πρεπει να ειχε μικρή ράμ για να μην εκανε render κτιρια;
USBDest Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Συμφωνω εγω εχω 12 gb ram θα ειμαι καλα ?
splanis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 δεν νομιζω λογικα ειχε 8 η 16, θεμα ssd ηταν αυτο
mastoras007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, splanis είπε δεν νομιζω λογικα ειχε 8 η 16, θεμα ssd ηταν αυτο Μπουκώνει η ράμ και φωτρονει πολυ αργα τα γραφικά, ειχα θέμα οταν ειχα 8gb ραμ στο batllegrounds ακριβος αυτο εκανε, πριν το φτιαξουν, οταν πήγα στα 12gb λυθηκε, βεβαια το κάνει και τώρα που και που σπάνια ομος ισος επειρεάζει και ο σκληρός να αργει γενικά να φωρτώσει το μαπ.. ειναι ομος κυρίος θέμα ραμ, με 12gb εισα φουλ καλυμένος. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από mastoras007
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα