Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αυτοκίνητο είναι γραμμένο στο όνομα της μητέρας μου και του πατέρα μου.

Μπορούν να μου κάμνουνε κάποιου είδους εξουσιοδότηση για να το πουλήσω εγώ που βρίσκομαι αθήνα και έχω το αυτοκίνητο;

Ποια είναι η διαδικασία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι φυσικα με απλη εξουσιοδοτηση ο καθενας θεωρημενη απο καποια Δημοσια αρχη .Να γραψουν οτι ειναι συνιδιοκτητες.

Να σου κανουν και για την Εφορια γιατι θα χρειστει βεβαιωση για την μεταβιβαση  οτι δεν οφειλει τελη κυκλοφοριας απο παλια .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
18 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Να σου κανουν και για την Εφορια γιατι θα χρειστει βεβαιωση για την μεταβιβαση  οτι δεν οφειλει τελη κυκλοφοριας απο παλια .

κύριε γιάννη το τελευταιο πως το κάνω;

μπορείτε να το πείτε λιγο βήμα βήμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, γροσερισοπ είπε

κύριε γιάννη το τελευταιο πως το κάνω;

μπορείτε να το πείτε λιγο βήμα βήμα;

Σου κάνουν μια ξεχωριστή εξουσιοδότηση προς ΔΟΥ για βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας. 

Όταν πας να έχεις μαζί σου άδεια κυκλοφορίας, ασφαληστηριο και χαρτί ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη 2018. Το τελευταίο μπορεί να μην χρειαστεί αλλά καλό είναι να το έχεις. 

Αν ομως το αυτοκινητο ανηκει στην εφορια των γονιων σου πρεπει απο εκει να παρουν αυτη τη βεβαιωση .

Θα χρειαστεις και το τελευταιο ΚΤΕΟ του αυτοκινητου.

Τριτεκνικο ειχε βγει το αυτοκινητο ?

Αυτά συνήθως βγαίνουν και στους δύο γονείς. 

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν πουλήσω το αυτοκίνητό μου θα πληρώσω φόρο και εισφορά αλληλεγγύης για ολόκληρο το ποσό της πώλησης; Αν παίζει ρόλο το αγόρασα πριν από 15 μηνές περίπου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Narayan είπε

Αν πουλήσω το αυτοκίνητό μου θα πληρώσω φόρο και εισφορά αλληλεγγύης για ολόκληρο το ποσό της πώλησης; Αν παίζει ρόλο το αγόρασα πριν από 15 μηνές περίπου.

Όχι μέχρι 3 αγοραπωλησίες το χρόνο δεν φορολογείσαι γι αυτά τα χρήματα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Narayan είπε

Ο φόρος αλληλεγγύης υπολογίζεται πάνω στα εισοδήματα σου, όχι πάνω στα ποσά που εισέπραξες από πώληση περιουσιακών στοιχείων.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Narayan είπε

4 ώρες πριν, Mansora είπε

Όχι μέχρι 3 αγοραπωλησίες το χρόνο δεν φορολογείσαι γι αυτά τα χρήματα. 

4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ο φόρος αλληλεγγύης υπολογίζεται πάνω στα εισοδήματα σου, όχι πάνω στα ποσά που εισέπραξες από πώληση περιουσιακών στοιχείων.

σε ενδεχομενη αγορα, το ποσο που καταβαλεις θεωρειται τεκμηριο;

εχει καποια επιπτωση στη φορολογια;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Εννοείται πως το ποσό που καταβάλεις για αγορά οχημάτων θεωρείται τεκμήριο.

Η επίπτωση στη φορολογία είναι ότι εφόσον το σύνολο των τεκμηρίων σου ξεπερνά το δηλωθέν εισόδημα, τότε θα φορολογηθείς βάση τεκμηρίων. Αν πχ τα τεκμήρια σου συνολικά είναι 10.000€ και έχεις δηλώσει εισόδημα μόλις 5.000€, τότε θα πληρώσεις το φόρο που αναλογεί σε 10.000€ εισόδημα.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Ναι αλλα αν το καλυπτεις απο το εισοδημα σου δεν εχεις προβλημα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εννοείται πως το ποσό που καταβάλεις για αγορά οχημάτων θεωρείται τεκμήριο.

Η επίπτωση στη φορολογία είναι ότι εφόσον το σύνολο των τεκμηρίων σου ξεπερνά το δηλωθέν εισόδημα, τότε θα φορολογηθείς βάση τεκμηρίων. Αν πχ τα τεκμήρια σου συνολικά είναι 10.000€ και έχεις δηλώσει εισόδημα μόλις 5.000€, τότε θα πληρώσεις το φόρο που αναλογεί σε 10.000€ εισόδημα.

22 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι αλλα αν το καλυπτεις απο το εισοδημα σου δεν εχεις προβλημα .

επισης μπορεις να δηλωσεις αναλωση για να αποφυγεις τη φορολογια απο τεκμηρια.

το ιδιο ισχυει και για τα δικυκλα; νομιζω αυτα δεν ειναι υποχρεωτικο να δηλωθουν.

Επεξ/σία από bjj-p
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, bjj-p είπε

το ιδιο ισχυει και για τα δικυκλα; μονο αυτα δεν ειναι υποχρεωτικο να δηλωθουν.

Εφόσον έχεις περίσσευμα από τις προηγούμενες χρονιές τότε ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλωση.

Όσο για τα δίκυκλα κάνεις λάθος, η αγορά τους δηλώνεται υποχρεωτικά, απλά δεν έχουν τεκμήριο. Αν αγοράσεις ένα δίκυκλο σήμερα τότε θα δηλώσεις κανονικά το ποσό αγοράς στην επόμενη φορολογική σου δήλωση.

"Κωδικοί 719-720

Συμπληρώνονται τα συνολικά ποσά (τίμημα και λοιπά έξοδα) που καταβάλατε (σε μετρητά) για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων Ι.Χ., δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων της οικογένειάς σας ή της ατομικής επιχείρησής σας."

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bjj-p είπε

το ιδιο ισχυει και για τα δικυκλα; νομιζω αυτα δεν ειναι υποχρεωτικο να δηλωθουν.

Κι εγω ετσι νομιζω αν και υπαρχουν δικυκλα πολλως χιλιαδων ευρω .Πιο ακριβα και απο ΙΧ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...