Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Stamer είπε

Δεν προκύπτει από πουθενά οτι ο Σάουρον δεν έχει δύναμη στην περιοχή και πάνω στον ίδιο τον Μπομπαντίλ. Η εξήγηση του Γκάνταλφ είναι αρκετή (θεωρητικά τουλάχιστον) αλλά έχω την αίσθηση οτι ο Τόλκιν τον χρησιμοποιούσε και αλληγορικά (σαν παντελώς ουδέτερος και ανέγγιχτος απ΄ότι συνέβαινε στον έξω κόσμο).

Απο αυτά που ειχα καταλάβει εγω, ο Μπομπαντίλ ήταν ένας απ τους Αινουρ, οπότε υποθέτω οτι ο Σάουρον δε θα μπορουσε να τον αγγίξει (θα μπορούσε βέβαια ο Μόργκοθ αλλά ειπαμε οτι ειναι φυλακισμένος). Βέβαια το θέμα της αλληγορίας που θέτεις, εξηγεί αρκετά ζητήματα :-)

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης, ο Γκάνταλφ ήξερε καλά οτι ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί ο Σάουρον ήταν να καταστραφεί το δαχτυλίδι, το να το κρατούσαν κρυμμένο για πάντα, θα σήμαινε οτι και ο Σάουρον θα επιβίωνε για πάντα.

1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Απο αυτά που ειχα καταλάβει εγω, ο Μπομπαντίλ ήταν ένας απ τους Αινουρ, οπότε υποθέτω οτι ο Σάουρον δε θα μπορουσε να τον αγγίξει (θα μπορούσε βέβαια ο Μόργκοθ αλλά ειπαμε οτι ειναι φυλακισμένος). Βέβαια το θέμα της αλληγορίας που θέτεις, εξηγεί αρκετά ζητήματα :-)

Το έχω ακούσει κι αυτό αλλά ούτε για Βάλαρ προκύπτει απο πουθενά οτι είναι. Δεν λέω καν για Μάιαρ γιατί πάλι δεν θα σήμαινε οτι ο Σάουρον δεν είναι πιο δυνατός από αυτόν. Έτσι κι αλλιώς και ο Γκάνταλφ Μάιαρ είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός. Και κάπου εδω μου φαινεται οτι πρέπει να ανοιξουμε τοπικ συζητησης για το συμπαν του Τολκιν ή να κάνουμε αυτο αν δεν έχουν θέμα οι mod

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Stamer said:

ο έχω ακούσει κι αυτό αλλά ούτε για Βάλαρ προκύπτει απο πουθενά οτι είναι. Δεν λέω καν για Μάιαρ γιατί πάλι δεν θα σήμαινε οτι ο Σάουρον δεν είναι πιο δυνατός από αυτόν. Έτσι κι αλλιώς και ο Γκάνταλφ Μάιαρ είναι.

Δεν είπε ότι είναι Valar αλλά Ainur, άρα μπορεί να ήταν Maiar αντίστοιχου "power level" με τον Sauron, γι' αυτό δεν τον έκανε αόρατο το One Ring, όπως δεν κάνει και τον Sauron εξάλλου...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν είπε ότι είναι Valar αλλά Ainur, άρα μπορεί να ήταν Maiar αντίστοιχου "power level" με τον Sauron, γι' αυτό δεν τον έκανε αόρατο το One Ring, όπως δεν κάνει και τον Sauron εξάλλου...

Οι Άινουρ χωρίζονταν σε Βάλαρ και Μάιαρ. Απλά απέκλεισα κατευθείαν να είναι απλά Μάιαρ.

6 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Σωστός. Και κάπου εδω μου φαινεται οτι πρέπει να ανοιξουμε τοπικ συζητησης για το συμπαν του Τολκιν ή να κάνουμε αυτο αν δεν έχουν θέμα οι mod

Τώρα που το σκέφτομαι όμως και με κάτι λίγα που θυμάμαι, πιο πολύ θα μου έκανε να είναι ο ίδιος ο Ερου (απλός παρατηρητής χωρίς να εμπλέκεται πουθενά κ.λ.π.)

Ας φτιάξουμε ένα club! Πως να το πούμε όμως? Κάτι που να τα περιλαμβάνει όλα... (όχι απλός The lord of the rings)

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Stamer said:

Απλά απέκλεισα κατευθείαν να είναι απλά Μάιαρ.

Γιατί? Ελάχιστοι πιστεύω ότι υποθέτουν πως ήταν, αλλά πχ δυνατότερος. Ο Sauron δεν ήταν "peak level" Maia...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Κοσμολογία του Τολκιν ίσως;

Ναι κάτι τέτοιο, θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα, δεν το έχω ξανακάνει. Ξεφύγαμε πολύ σε αυτό το thread η αλήθεια είναι!

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 20/9/2018 στις 2:51 ΜΜ, nipoa είπε

τις ταινιες χομπιτ τις βλεπεις μονο με πρεζα

είπε ο άνθρωπος που το μόνο ζαμπόν που έχει δει είναι του Υφαντή.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τα Χομπιτ μου αρεσαν πολυ περισσοτερο απο τον Αρχοντα. Επελεξε ομως η να διαβασεις τα βιβλια η να δεις τις ταινιες, οχι και τα δυο. Δεν εχει νοημα...

• Confused 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...