Bourdoulas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Ε ναι ενώ να αφήσουν τον Τολκιν γιατί δεν μας αρέσουν οι αμερικανιές που βγάζουν βασισμένες στο έργο του είναι αλλού επιπέδου λογική.
overpower Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Υπαρχει ατομο που να μην τα εχει δει? 😮
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Εδω δεν τον αφηνουν σε ησυχια οι ιδιοι δικοι του ανθρωποι και κοιτανε να αρμεξουν οσο μπορουν, τα στουντιο μας πειραξαν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 7 minutes ago, Capt.staros said: Εδω δεν τον αφηνουν σε ησυχια οι ιδιοι δικοι του ανθρωποι και κοιτανε να αρμεξουν οσο μπορουν, τα στουντιο μας πειραξαν. Για το Silmarillion πάντως δεν είναι διατεθιμένοι μέχρι στιγμής να δώσουν τα δικαιώματα για ταινίες/σειρές/κτλπ
Undertaker25 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 10/9/2018 στις 12:23 ΜΜ, Stamer είπε Η ακυρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Φυσικά είναι καλύτερο το βιβλίο του άρχοντα από την ταινία αλλά επίσης φυσικά και η ταινία είναι κοντά στο βιβλίο, τι παει να πει καμία σχέση με το ύφος? Ο Jackson ενδιαφερόταν γι'αυτό, δεν ήθελε να κάνει απλά αρπαχτή. Όσο για τις ταινίες Χόμπιτ, σεβαστή η άποψη σου αλλά εμένα μου φάνηκαν ταινιάρες κι αυτές. Παρότι η κινηματογραφική τριλογία δεν βιάζει τα βιβλία τόσο όσο άλλες κινηματογραφικές μεταφορές λογοτεχνικών έργων, παίρνει αρκετές ελευθερίες. Πχ ένα χαρακτηριστικό που μου είχε κάνει εντύπωση στα βιβλία ήταν το "ζοφερό κόκκινο" με το οποίο έβαφε συχνά την ατμόσφαιρα διάφορων σκοτεινών τόπων ο Τόλκιν για να τονίσει τον τρόμο και την απειλή που έκρυβαν. Αυτό το χρώμα έχει αντικατασταθεί από το πράσινο στην τριλογία του Τζάκσον και σχεδόν απουσιάζει. Θα φανεί λίγο αιρετικό αυτό που θα πω αλλά για μένα ο Μπάκσι μπήκε πολύ περισσότερο στο πνεύμα των βιβλίων απ' ότι ο Τζάκσον και ο τρόπος που απέδωσε τους τόπους της Μέσης Γης και τα χρώματα που χρησιμοποίησε γι' αυτό το σκοπό ήταν πολύ πιο πιστά στη περιγραφή του Τόλκιν. Ο Τζάκσον, μολονότι γύρισε τρεις κλασσικές πλέον ταινίες επικού μεγέθους και υποδειγματικής σκηνοθεσίας, θεωρώ πως διαστρέβλωσε τον κόσμο του ΑτΔ. Τουλάχιστον όπως τον γνώρισα από τα βιβλία.
Raptorex Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο Christopher tolkien γιος του J.R.R.Tolkien προστατεύει τη κληρονομιά του πατέρα του αλλά είναι 90+ χρονών και αμφιβάλλω αν οι απόγονοι του που δεν θα έχουν κανένα συναισθηματικό δέσιμο με το J.R.R.Tolkien θα κάνουν το ίδιο.Όταν θα πάνε οι παραγωγοί στα σπίτια τους με βαλίτσες γεμάτες λεφτά θα τους δώσουν τα δικαιώματα τρέχοντας.Προβλέπω η επόμενη ταινία στο σύμπαν του LOTR θα έχει τίτλο ''Sauron Returns'' Προσωπικά ποτέ δεν περίμενα οι ταινίες του LOTR η οποιουδήποτε άλλου συγγραφέα να είναι πιστές στα βιβλία γιατί τα studios είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και θα κάνουν εκείνες τις αλλαγές που πιστεύουν ότι θα τραβήξουν τη μάζα των θεατών στο κινηματογράφο και όχι το μικρό ποσοστό των θεατών που διαβάζει τα βιβλία.Από τη τριλογία του LOTR το fellowship of the ring είναι για εμένα η καλύτερη ταινία επειδή απέδωσε ποιο ζωντανά το κόσμο του tolkien οι υπόλοιπες 2 βασίστηκαν πολύ στο cgi.Όσο για τις ταινίες με τα hobbit ο ίδιος jackson έχει παραδεχθεί ότι δεν του έδωσαν σχεδόν καθόλου χρόνο για preproduction.Αυτό δείχνει ότι το studio τις έβλεπε μόνο σαν αρπακτή,έβγαλαν λεφτά αλλά η ποιότητα στο πάτο. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από Raptorex
pontez2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όταν κάτι βασίζεται στα βιβλία, μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Στη προκειμένη όμως, ειναι τόσο μεγάλο το έργο του Τολκιν που χρειάζονται πολλές επικές ταινίες και πολλά εκατομμύρια για να μεταφέρουν απλά ένα μέρος τους στην οθόνη. Εγω ας πουμε θα ηθελα να δω στη μεγάλη οθόνη τον Tom Bombadi. Πολλοί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ήρωα και τη σχέση με τη μυθολογία του Τόλκιν, όμως δε θα έπαυε να ηταν επος. Δεν χρειάζονται επιστροφές Σάουρον. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορουν να κάνουν σε αυτο το συμπαν. Μονο μια ταινία για τη δημιουργία του κόσμου να κάνουν, θα σπάσει ταμεία. update: Και κάπου εδω να κάνω ένα ερωτημα σχετικά με τον Bombadi για τους βιβλιοδιαβαστές. Γιατι δεν δόθηκε ποτέ σε αυτον το δαχτυλίδι; Aφου δεν ειχε επιρροή επάνω του. Πως το δικαιολόγησε ο Τολκιν; Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2018 από pontez2
Arkin Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, overpower είπε Υπαρχει ατομο που να μην τα εχει δει? 😮 Εγώ. Έχω δει 2 φορές την extended bluray του πρώτου άρχοντα και έχω αφήσει τα 3 hobbit και τα 2 και 3 του άρχοντα.
Stamer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Όταν κάτι βασίζεται στα βιβλία, μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Στη προκειμένη όμως, ειναι τόσο μεγάλο το έργο του Τολκιν που χρειάζονται πολλές επικές ταινίες και πολλά εκατομμύρια για να μεταφέρουν απλά ένα μέρος τους στην οθόνη. Εγω ας πουμε θα ηθελα να δω στη μεγάλη οθόνη τον Tom Bombadi. Πολλοί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ήρωα και τη σχέση με τη μυθολογία του Τόλκιν, όμως δε θα έπαυε να ηταν επος. Δεν χρειάζονται επιστροφές Σάουρον. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορουν να κάνουν σε αυτο το συμπαν. Μονο μια ταινία για τη δημιουργία του κόσμου να κάνουν, θα σπάσει ταμεία. Συμφωνώ απόλυτα. Το πρόβλημα είναι οτι οι περισσότεροι αδυνατούν να καταλάβουν οτι ο κινηματογράφος είναι τελείως διαφορετικό μέσο από τα βιβλία και είναι αδύνατο να μην αλλάξεις κάποια πράγματα και να το μεταφέρεις ως έχει. Φυσικά οι κινηματογραφικές εταιρείες, θα μπορούσαν να φέρουν πίσω και τον Μόργκοθ (παρεμπιπτόντως θυμάται κανείς που τον αφήσαμε να λιώνει αυτόν? Κάτω απο κανα βουνό στο Βάλινορ?) 2
pontez2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Stamer είπε Συμφωνώ απόλυτα. Το πρόβλημα είναι οτι οι περισσότεροι αδυνατούν να καταλάβουν οτι ο κινηματογράφος είναι τελείως διαφορετικό μέσο από τα βιβλία και είναι αδύνατο να μην αλλάξεις κάποια πράγματα και να το μεταφέρεις ως έχει. Φυσικά οι κινηματογραφικές εταιρείες, θα μπορούσαν να φέρουν πίσω και τον Μόργκοθ (παρεμπιπτόντως θυμάται κανείς που τον αφήσαμε να λιώνει αυτόν? Κάτω απο κανα βουνό στο Βάλινορ?) Πολυ σωστός.Και μάλιστα, θα μπορουνε να το κάνουν χωρις να διαταράξουν το κόσμο του Τολκιν αφου υπάρχει η προφητεία για τη τελική μάχη μεταξυ των Βάλαρ. Ονειρεύομαι ένα τέλος όπου εμφανίζεται ο Ιλούβαταρ και τον σταματάει σημειώνοντας την αρχη της νέας εποχής. Νομίζω οτι στη δεδομένη φάση ο Μοργκοθ ειναι φυλακισμένος και τον προσέχει ένας τυπος που ειναι μισο ξωτικο, μισός άνθρωπος (αλλά βαριέμαι να ψάχνω τωρα να σου πω τι παιζει, διοτι δε τα θυμάμαι κιολας ) 1
katergaris79 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, Arkin είπε Εγώ. Έχω δει 2 φορές την extended bluray του πρώτου άρχοντα και έχω αφήσει τα 3 hobbit και τα 2 και 3 του άρχοντα. Κι εγώ. Έχω δει τον πρώτο άρχοντα, το μισό δεύτερο και κανένα Hobbit.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 12/9/2018 στις 9:20 ΠΜ, pontez2 είπε update: Και κάπου εδω να κάνω ένα ερωτημα σχετικά με τον Bombadi για τους βιβλιοδιαβαστές. Γιατι δεν δόθηκε ποτέ σε αυτον το δαχτυλίδι; Aφου δεν ειχε επιρροή επάνω του. Πως το δικαιολόγησε ο Τολκιν; ‘The Barrow-wights we know by many names; and of the Old Forest many tales have been told: all that now remains is but an outlier of its northern march. Time was when a squirrel could go from tree to tree from what is now the Shire to Dunland west of Isengard. In those lands I journeyed once, and many things wild and strange I knew. But I had forgotten Bombadil, if indeed this is still the same that walked the woods and hills long ago, and even then was older than the old. That was not then his name. Iarwain Ben-adar we called him, oldest and fatherless. But many another name he has since been given by other folk: Forn by the Dwarves, Orald by Northern Men, and other names beside. He is a strange creature, but maybe I should have summoned him to our Council.’ ‘He would not have come,’ said Gandalf. ‘Could we not still send messages to him and obtain his help?’ asked Erestor. ‘It seems that he has a power even over the Ring.’ ‘No, I should not put it so,’ said Gandalf. ‘Say rather that the Ring has no power over him. He is his own master. But he cannot alter the Ring itself, nor break its power over others. And now he is withdrawn into a little land, within bounds that he has set, though none can see them, waiting perhaps for a change of days, and he will not step beyond them.’ ‘But within those bounds nothing seems to dismay him,’ said Erestor. ‘Would he not take the Ring and keep it there, for ever harmless?’ ‘No,’ said Gandalf, ‘not willingly. He might do so, if all the free folk of the world begged him, but he would not understand the need. And if he were given the Ring, he would soon forget it, or most likely throw it away. Such things have no hold on his mind. He would be a most unsafe guardian; and that alone is answer enough.’
pontez2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, GhostRiderLSOV είπε Nαι, έχω διαβάσει αυτη την εξήγηση και ευχαριστώ, αλλά ομολογώ οτι ποτέ δεν κατάλαβα την δικαιολογία που δινει ο Γκάνταλφ. Ισως απλά δεν με έπισε. Οκ ο Μπομπαντή ειναι λίγο γιούχου και ίσως να αμελούσε το ότι πρέπει να φυλάει το δαχτυλίδι. Και μονο όμως το γεγονος οτι θα βρισκόταν στη περιοχή του, που θεωρητικά ηταν η πιο ασφαλής και ο Σάουρον δεν θα ειχε δυναμη εκει, δε θα ηταν αρκετό ;
Stamer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν προκύπτει από πουθενά οτι ο Σάουρον δεν έχει δύναμη στην περιοχή και πάνω στον ίδιο τον Μπομπαντίλ. Η εξήγηση του Γκάνταλφ είναι αρκετή (θεωρητικά τουλάχιστον) αλλά έχω την αίσθηση οτι ο Τόλκιν τον χρησιμοποιούσε και αλληγορικά (σαν παντελώς ουδέτερος και ανέγγιχτος απ΄ότι συνέβαινε στον έξω κόσμο). Γενικότερα, το δαχτυλίδι έχει δική του σκέψη και πάντα προσπαθεί να πάει σε αυτόν που θα καταναλώσει περισσότερο. Δεδομένου οτι στον Μπομπαντίλ δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα και σε συνδιασμό οτι ο Μπομπαντίλ δεν νοιάζεται καθόλου γι'αυτό, είναι δεδομένο οτι το δαχτυλίδι θα έβρισκε τρόπο να απομακρυνθεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα