Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θελώ να δω   τις  τριλογιες του  hobbit και  τριλογια αρχοντας  τον δακτιλιδιων  ,, το ερωτημα μου εινε με πια σειρα να αρχισω. να  ξεκινησω πρωτα απο την τριλογια  hobbit  και μετα να δω την τριλογια αρχοντας  τον δακτιλιδιων?

Επεξ/σία από orokousaki
  • Sad 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Stamer είπε

Καλύτερα να διαβάσεις τα βιβλία πρώτα πριν δεις τις ταινίες

Βασικά ίσως καλύτερα να διαβάσει τα βιβλία μετά τις ταινίες, ώστε να δει πόσο πιο πλούσιος είναι ο κόσμος (και σωστοί οι χαρακτήρες) αλλά με την εικόνα και την μουσική των ταινιών στο μυαλό. :D

• Like 5
Δημοσ.
13 ώρες πριν, GhostRiderLSOV είπε

Βασικά ίσως καλύτερα να διαβάσει τα βιβλία μετά τις ταινίες, ώστε να δει πόσο πιο πλούσιος είναι ο κόσμος (και σωστοί οι χαρακτήρες) αλλά με την εικόνα και την μουσική των ταινιών στο μυαλό. :D

Δεν είμαι σίγουρος. Για μένα μου δημιουργείται απείρως περισσότερη επιθυμία να δω κάτι που έχω διαβάσει και λάτρεψα οπτικοποιημένο μετά :) 

• Like 2
Δημοσ.

Για τον αρχοντα το καλυτερο ειναι το φουλ πακετο :)

Στο χομπιτ καλυτερα το βιβλιο μονο, οι ταινιες μου φανηκαν πολυ τραβηγμενες απο τα μαλλια για να γινουν κινηματογραφικη τριλογια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες τα extended του άρχοντα πρώτα και μετά τα χομπιτ. Τα Χομπιτ και να μην τα δεις καθόλου δεν χάνεις  πολλά.

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτά τα extended του άρχοντα πραγματικά αξίζουν ή είναι κάπως σαν τα deluxe edition αλμπουμ με ένα σωρό αχρείαστα τραγούδια (συνήθως λόγος υπήρχε που δεν έμπαιναν στο άλμπουμ) με τα οποία μας έπνιξαν οι δισκογραφικές εταιρίες όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα σιντι;; Εγώ απλά είδα τον άρχοντα στο σινεμά όταν είχε βγει, μέχρι εκεί το έχω φτάσει το θέμα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Αυτά τα extended του άρχοντα πραγματικά αξίζουν ή είναι κάπως σαν τα deluxe edition αλμπουμ με ένα σωρό αχρείαστα τραγούδια (συνήθως λόγος υπήρχε που δεν έμπαιναν στο άλμπουμ) με τα οποία μας έπνιξαν οι δισκογραφικές εταιρίες όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα σιντι;; Εγώ απλά είδα τον άρχοντα στο σινεμά όταν είχε βγει, μέχρι εκεί το έχω φτάσει το θέμα.

Για τους λάτρεις του Τόλκιν, κάθε extended δευτερόλεπτο αξίζει! Για τους υπόλοιπους που το βλέπουν casual και δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να μάθουν/δουν κάτι περισσότερο, τότε δεν είναι απαραίτητο.

Στις 7/9/2018 στις 9:10 ΜΜ, devil-ji είπε

Για τον αρχοντα το καλυτερο ειναι το φουλ πακετο :)

Στο χομπιτ καλυτερα το βιβλιο μονο, οι ταινιες μου φανηκαν πολυ τραβηγμενες απο τα μαλλια για να γινουν κινηματογραφικη τριλογια

Τα βιβλία είναι σχεδόν πάντα καλύτερα από τις ταινίες τους. Πάντως να επισημάνουμε πως το Χόμπιτ (το βιβλίο) δεν είναι σαν τον άρχοντα, το ύφος που είναι γραμμένο είναι λίγο πιο παιδικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα: Τριλογία ΑτΔ (βιβλία) > Τριλογια ΑτΔ (ταινίες)

Χόμπιτ (βιβλίο) > Τριλογία Χόμπιτ (ταινίες)

Αν κάνεις το λάθος να δεις πρώτα τις ταινίες, θα σου χαλάσει όλη τη μαγεία των βιβλίων. Όσο καλές κι αν ήταν οι ταινίες του ΑτΔ, δεν αγγίζουν την ατμόσφαιρα και τον ανάγλυφο κόσμο που μας προσφέρει η πένα του Τόλκιν και θα κινδυνέψουν να σου χαλάσουν αυτή την εμπειρία αφού θα ταυτίζεις τον Άραγκορν όχι με αυτόν που φαντάστηκε ο Τόλκιν αλλά με τον Μόρτενσεν. Καλύτερα να σμιλέψεις τον κόσμο του ΑτΔ στο μυαλό σου βάσει της αφηγήσεως του Τόλκιν και όχι με οδηγό τις ταινίες.

Επίσης, θα ήταν καλύτερα να δεις πρώτα την τριλογία του ΑτΔ και ύστερα την τριλογία Χόμπιτ. Τα Χόμπιτ είναι ουσιαστικά ένας εξευτελισμός τόσο του βιβλίου όσο και του σύμπαντος. Δεν είναι και ο καλύτερος πρέσβης για γνωριμία με το σύμπαν του ΑτΔ. Δες τα μετά τον ΑτΔ, απλά ως συμπλήρωμα.

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 2
Δημοσ.

Οι ταινίες του Lotr ενώ ξεκινάνε πολύ καλά, καταλήγουν ένα χολυγουντιανό action fantasy... χωρίς αυτό να είναι κακό απαραίτητα -εμένα μου αρέσουν και οι 3 και περνάω καλά βλέποντας τις, με την 1η εύκολα την καλύτερη εκ των 3ων-.

Δεν έχουν όμως καμία σχέση με το ύφος ή γενικότερα τον χαρακτήρα των βιβλίων... είναι μια αμερικανοποιημένη blockbuster υπεραπλουστευμένη εκδοχή τους...για αυτό διαβάζει κανείς τα βιβλία καλύτερα και μετά βλέπει τις ταινίες για να περάσει καλά

τα χόμπιτ δε βλέπονται, είναι σκουπίδια ολκής, δεν σηκώνει πολύ ανάλυση :p

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε

Οι ταινίες του Lotr ενώ ξεκινάνε πολύ καλά, καταλήγουν ένα χολυγουντιανό action fantasy... χωρίς αυτό να είναι κακό απαραίτητα -εμένα μου αρέσουν και οι 3 και περνάω καλά βλέποντας τις, με την 1η εύκολα την καλύτερη εκ των 3ων-.

Δεν έχουν όμως καμία σχέση με το ύφος ή γενικότερα τον χαρακτήρα των βιβλίων... είναι μια αμερικανοποιημένη blockbuster υπεραπλουστευμένη εκδοχή τους...για αυτό διαβάζει κανείς τα βιβλία καλύτερα και μετά βλέπει τις ταινίες για να περάσει καλά

τα χόμπιτ δε βλέπονται, είναι σκουπίδια ολκής, δεν σηκώνει πολύ ανάλυση 😛

Η ακυρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Φυσικά είναι καλύτερο το βιβλίο του άρχοντα από την ταινία αλλά επίσης φυσικά και η ταινία είναι κοντά στο βιβλίο, τι παει να πει καμία σχέση με το ύφος? Ο Jackson ενδιαφερόταν γι'αυτό, δεν ήθελε να κάνει απλά αρπαχτή.

Όσο για τις ταινίες Χόμπιτ, σεβαστή η άποψη σου αλλά εμένα μου φάνηκαν ταινιάρες κι αυτές.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή μάλλον είναι εντελώς υποκειμενική η άποψή σου, με μηδενικά αντικειμενικά κριτήρια.

Αντικειμενικά μιλώντας, το CGI στα Hobbit ήταν τραγικό. 15 χρόνια πριν τα LoTR ήταν πολλές κλάσεις ανώτερα στο συγκεκριμένο τομέα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το μόνο που μου άρεσει από το "CGI" (δεν το λες) του Hobbit ήταν η εμφάνιση του Legolas. Ήταν πολύ πιο elven, από ότι ήταν στο Lotr...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...