Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι έχουμε?

Tower : https://www.skroutz.gr/s/12232137/Cougar-MX330-X.html

Ssd : https://www.skroutz.gr/s/11825339/Kingston-A400-240GB.html

Psu : https://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html

Windows 10 pro.

Air mouse.

Τι ψάχνουμε?

Cpu : Να μπορει να παιξει χωρις κολληματα fhd και 4κ

Mobo : Με ενσωματωμενη καρτα γραφικων, hdmi.

Ram : 4gb  για αρχή.

Budget : 80 - 100 ευρω.

Τρελες απαιτησεις δεν υπάρχουν.Να παιζει απροβληματιστα netflix,youtube και ταινιες θέλω.

Δημοσ.

Με ενσωματωμένη celeron δε βλέπεις 4κ εκτός κι αν είναι τίποτα κουτσουρεμενα.πρεπει να πάρεις τουλάχιστον ένα. 2200g.ανεβασε λίγο το budget.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, countass είπε

Με ενσωματωμένη celeron δε βλέπεις 4κ εκτός κι αν είναι τίποτα κουτσουρεμενα.πρεπει να πάρεις τουλάχιστον ένα. 2200g.ανεβασε λίγο το budget.

What are you talking about φιλτατε? Φυσικά και βλέπεις με τον g3930 4k ταινίες σε φυσιολογικά format και bitrate... Έχει hardware decoder και όπου τον χρησιμοποιεί πάει μια χαρά... Εδώ παίζει 4k ο j4000 που είναι ο gemini lake celeron 2cores με τα 10watt tdp... Μια άλλη εναλλακτική είναι και η asrock j4105 μητρική με ενσωματωμένο επεξεργαστή επάνω 4πύρηνο celeron, που ναι μεν είναι πιο αργός σε single core από τον g3930 αλλά πιο γρήγορος σε multicore, λόγω 4 πυρήνων. Επίσης δεν χρειάζεται ψυκτρα άρα είναι πιο αθόρυβος... Καταναλώνει λιγότερο ρεύμα, σχεδόν τίποτα και υποστηρίζει 4k οθόνη στα 60hz μέσω της hdmi 2.0 που έχει ...η μητρική που προτάθηκε πριν δεν ξέρω ποια είναι γιατί το link δεν δουλεύει αλλά θέλει ψάξιμο να βγάζει hdmi2.0 για να μην ξεμείνει το παλικάρι σε 4k 30hz... ακόμη και  στο desktop των windows κάνει διάφορα...Προσοχή μόνο γιατί η μητρική που πρότεινα εγώ παίρνει laptop rams... Κανονικά όλα αυτά που ζητάει ο ts τα παίζει... Όπως και ο 3930... Φυσικά σε περιπτώσεις όπως αυτές είναι καλύτερο για youtube, netflix κλπ να χρησιμοποιούμε edge και όχι chrome μιας και φαίνεται ότι και σε youtube και σε netflix είναι πιο γρήγορος...ή για netflix την εφαρμογή από το windows store. Μην φτάσουμε να λέμε ότι χρειαζόμαστε 2200g (που είναι σούπερ δεν αντιλέγω) για htpc ε... :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, countass είπε

Μια χαρά την κάνει τη δουλειά του με celeron... 

2 ώρες πριν, gkar206 είπε

Φιλαράκι βάλε μια πάλι την μητρική γιατί έχει γίνει λάθος με το λινκ.

Ωπ μπράβο δεν το είχα προσέξει, για δες τώρα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωπ προσοχή στην μητρική που πρότεινε ο odystam έχει dvi-d σαν έξοδο που σημαίνει ότι υποστηρίζει μέχρι 1080p 60hz άρα πως θα συνδέσει σε 4k τηλεόραση να δει 4k σήμα; 1080p θα βλέπει... Αλλάξτε μητρική σίγουρα...(ένα πλεονέκτημα της asrock με τον j4105 που πρότεινα πριν) εκτός και αν ήθελε να προτείνει κάποια άλλη και έγινε μπέρδεμα. Αυτή ας πούμε https://www.skroutz.gr/s/14559326/Asrock-H310M-HDV.html έχει τουλάχιστον hdmi όχι 2.0 βέβαια αλλά υποστηρίζει 4k 30hz... Από την άλλη που προτείνε ο odystam πιστεύω είναι καλύτερη αλλά και πιο ακριβή...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η AM4 πλατφόρμα υποστηρίζει 4K 60

Εδώ είναι οι μητρικές που στο δίνουν παρέα με τα RYZEN APU του τύπου 2200G/2200GE & 2400G/2400GE

https://smallformfactor.net/forum/threads/raven-ridge-hdmi-2-0-compatibility-1st-gen-am4-motherboard-test-request-megathread.6709/

To καλύτερο σύστημα όμως για τέτοια δουλειά είναι το παρακάτω.

http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=CFE02E73-4BAD-4B5C-9812-5B7DFA41DA13&lang=eng

Αν μπορείς να το βρεις βέβαια. Ισως να υπάρχει κάποια εταιρία που το δίνει πακέτο ή κάποιο πωλητής που να το φέρνει στα μεγάλα e-shops του εξωτερικού. ☺️

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ γουστάρω amd και ryzen φιλτατε αλλά γιατί είναι καλύτερο σύστημα αυτό που προτείνεις από πχ asrock j4105 για τη δουλειά που το θέλει; Μια χαρά υποστηρίζουν 4k 60hz όλοι οι gemini lake και οι μητρικές που είναι επάνω... Επιδόσεις για το cpu έχουμε; Κατανάλωση; Σίγουρα θα έχει πιο γρήγορη gpu αλλά σε συστήματα με τέτοια ισχύ δεν θεωρώ ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο μιας και παιχνίδια πολύ δύσκολο να παίξει κάποιος... Επίσης δεν ξέρουμε ούτε τιμή φαντάζομαι... Πως συγκρίνουμε λοιπόν για να καταλήξουμε ότι κάποιο είναι καλύτερο από το άλλο; :-) Και εμένα μου αρέσει το 4c/8t που λέει η amd... Δεν θεωρώ ότι θα παίξει σε παρόμοια τιμή με αυτά που προτείνουμε εδώ όμως... Άντε ίσως αυτό που έχει 2c/4t... Από ισχύ όμως;

Αν ισχύει αυτό που γράφει εδώ: https://www.tomshardware.com/news/sapphire-amd-ryzen-v1000-apu,37408.html

τότε θα πάνε "μούρλια" σε πωλήσεις... Την παλεύουν μωρέ; Για ποιο λόγο να μην κάνει κάποιος mimi itx σύστημα με τόσα λεφτά;;; Ούτε πρόκειται να είναι fanless με τέτοιο tdp, άρα γιατί όχι 2200g;;; Χάνω κάτι;

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 4/9/2018 στις 10:42 ΠΜ, dimoskoutr είπε

Και εγώ γουστάρω amd και ryzen φιλτατε αλλά γιατί είναι καλύτερο σύστημα αυτό που προτείνεις από πχ asrock j4105 για τη δουλειά που το θέλει; Μια χαρά υποστηρίζουν 4k 60hz όλοι οι gemini lake και οι μητρικές που είναι επάνω... Επιδόσεις για το cpu έχουμε; Κατανάλωση; Σίγουρα θα έχει πιο γρήγορη gpu αλλά σε συστήματα με τέτοια ισχύ δεν θεωρώ ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο μιας και παιχνίδια πολύ δύσκολο να παίξει κάποιος... Επίσης δεν ξέρουμε ούτε τιμή φαντάζομαι... Πως συγκρίνουμε λοιπόν για να καταλήξουμε ότι κάποιο είναι καλύτερο από το άλλο; :-) Και εμένα μου αρέσει το 4c/8t που λέει η amd... Δεν θεωρώ ότι θα παίξει σε παρόμοια τιμή με αυτά που προτείνουμε εδώ όμως... Άντε ίσως αυτό που έχει 2c/4t... Από ισχύ όμως;

Αν ισχύει αυτό που γράφει εδώ: https://www.tomshardware.com/news/sapphire-amd-ryzen-v1000-apu,37408.html

τότε θα πάνε "μούρλια" σε πωλήσεις... Την παλεύουν μωρέ; Για ποιο λόγο να μην κάνει κάποιος mimi itx σύστημα με τόσα λεφτά;;; Ούτε πρόκειται να είναι fanless με τέτοιο tdp, άρα γιατί όχι 2200g;;; Χάνω κάτι;

Δεν είχα πάρει χαμπάρι πως παίζουν 4κ@60.

Απλά προσωπικά αποφεύγω τα BGA σαν τον δι@ολο το λιβάνι.

Δημοσ.
Στις 3/9/2018 στις 1:52 ΜΜ, odystam είπε

Μια χαρά την κάνει τη δουλειά του με celeron... 

Ωπ μπράβο δεν το είχα προσέξει, για δες τώρα.. 

Καλά δεν ξέρω τι λέει ο καθένας,εγώ σπίτι g3900 έχω και αν δεν βάλω gpu τα 4κ απλά δεν τρέχουν εκτός κι αν είναι ψευτο4κ.  Κάτι άρχεια 40-50-60 gb κρασαρουν του κερατά.κοινως,το πολύ 24 fps είδα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, countass είπε

Καλά δεν ξέρω τι λέει ο καθένας,εγώ σπίτι g3900 έχω και αν δεν βάλω gpu τα 4κ απλά δεν τρέχουν εκτός κι αν είναι ψευτο4κ.  Κάτι άρχεια 40-50-60 gb κρασαρουν του κερατά.κοινως,το πολύ 24 fps είδα.

Τι εννοούμε ψεύτικο 4k; Σου δίνει usage 100% στην cpu δηλαδή όταν πάνε σπαστά; Με τι πρόγραμμα βλέπεις; Ίσως κάνει διάφορα το να έχεις 4 πυρήνες όπως έχουν οι embeded που πρότεινα... Μάλιστα αν έπαιρνε τη asrock j5005 ακόμη καλύτερα αλλά είναι αρκετά πιο ακριβή... Πάντως στο internet μπορείς να βρεις reviews και ακόμη και βιντεάκια που παίζει υποτίθεται 4k ο g3900... Δεν ξέρω... Όταν έρθει η asrock j5005 που πήρα από την προσφορά του amazon θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω πάντως για να ξέρουμε από χέρι αν όντως οι gemini lake παίζουν κανονικά 4k...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι βαράει 100αρια η cpu.δοκιμασα να δώσω απο bios όσο πιο πολύ mb από τη ραμ στην embeded gpu.η 1 η 2 gb με άφηνε να δώσω δε θυμάμαι τώρα.δοκιμασα με διάφορα πρόγραμματα,τελευταίο το mpc 64 που είναι αρκετό νομίζω.δεν ξέρω,εγώ δεν τα κατάφερα και από τότε δεν ξαναπροσπαθησα.ισως εγώ να έπεσα σε βαρβατα αρχεία τι να πω.ειχα ρωτησει και σε σχετικό section του φόρουμ,ένας εκεί που τα κοιτάει αυτά καθημερινά,μου είχε πει λογικό να τα φτύνει ο celeron.θα το ξαναδώ,ίσως να είναι και 1.4 το hdmi,αλλά και πάλι θυμάμαι δεν έπιανε σταθερό 24.

Επεξ/σία από countass
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο celeron υποστηρίζει πάντως over hdmi 1.4 4k @ 24p. Αρχικά έχω μια απορία, οι ταινίες σε 24p δεν γυρίζονται; Αφού και οι τηλεοράσεις όταν υποστηρίζουν αυτόματη αλλαγή γυρίζουν μόνες τους στα 24p... Άρα λογικά οι ταινίες σου σε 4k στα 24fps θα φαίνονται κανονικά, κάνω λάθος; Φυσικά αν δεν είχες λόξυγκες με την cpu... Αν μπορείς πάντως να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα 4k αρχεία σου, κωδικοποίηση, bitrate, κλπ... Ένα βιντεάκι στο youtube ας πούμε 4k το παίζει άνετα; Κάπου στα βίντεο ενός καναλιού στο youtube, lon tv νομίζω λέγεται όταν δοκιμάζει αρχείο 4k σε reviews υπολογιστών έχει από κάτω και link για κατέβασμα του αρχείου... Έχει νομίζω ένα με μέδουσες κανένα λεπτό είναι που λέει ότι είναι βαρύ... Αν θες δοκίμασε και πες μας, είτε μπας και βοηθήσουμε, είτε για να μην προτείνουμε πια τον g3900  για 4k ταινίες.

Edit: βρήκα τον σύνδεσμο http://jell.yfish.us

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ορίστε πληροφορίες από μία ταινία που κόλλαγε.Κρατάω τα λινκ,θα τα δω τώρα καμιά μέρα όταν βρω όρεξη να βγάλω την gpu από πάνω και να δοκιμάσω. ποιο λες από όλα αυτά τα 4κ να κατεβάσω;

Logan.2017.BDREMUX.2160.4K.UltraHD.HEVC.HDR.ExKinoRay.mkv.txt

Επεξ/σία από countass

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...