therock Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Εχω βαλει adaptive στο nvidia panel και το ρυθμιζω και στα options αλλα στα fps games βλεπω συμβαινει παντα αυτο, τι τρεχει ακριβως
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω ότι είσαι στο σωστό forum αλλα anyways. Πρώτων όταν αλλάζεις κάτι από CP τότε ακυρώνει τα settings in-game. Δεύτερον δεν δουλεύει πάντα το v-sync από από CP. Από εκεί και πέρα αν δεν κάνω λάθος παίζεις Doom right?! Εάν δεν δουλεύει για κάποιο λόγο το v-sync in-game τότε γυρνα από fullscreen σε borderless και lock τα frames στα hz της οθόνης σου. Εάν δεν έχει fps limit/lock in game κατέβασε κάνα freeware πρόγραμμα όπως το nvidia inspector για παράδειγμα. Εάν δεν ούτε έτσι τότε παίξε με όλες τις επιλογές v-sync που έχει στο CP μέχρι να δουλέψει μια, απλά να ξες με το απλό v-sync άμα πέφτεις κάτω από τα hz τις οθόνης σου τότε θα σε ρίχνει στα μισά frames. Επίσης imho το fast sync είναι και το καλύτερο. Ελπίζω να βοήθησα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από {TDi}Dj2k..infc
ilos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, therock είπε Εχω βαλει adaptive στο nvidia panel και το ρυθμιζω και στα options αλλα στα fps games βλεπω συμβαινει παντα αυτο, τι τρεχει ακριβως Αν έχεις drops κάτω από τα refresh rate σου προφανώς και θα έχεις tearing με το adaptive. Το fast sync είναι μεν το καλύτερο αλλά θέλει πολύ καλή κάρτα για να παίζουν τα fps κοντά στα διπλά από τα hz της οθόνης για να μην έχεις micro freezes. Χαμήλωσε μερικά settings για να μη πέφτεις κάτω από τα 60 (αν έχεις 60ρι monitor) και λογικά δε θα έχεις θέμα με το adaptive αν λειτουργεί σωστά. Παρόλα αυτά θα σου προσθέτει και πάλι κάποιο input lag. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και vsync off και frame limiter στα ~60 με το rivatuner και να δεις αν είναι ενοχλητικό το tearing (θα έχεις λιγότερο input lag έτσι).
therock Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μισο δε καταλαβα επειδη ειμαι νουμπας, το adaptive σε κλειδωνει στα 60 (ειτε σε πιο πανω ειτε πιο κατω)? Δλδ επεξεργαζεσαι 93 τα κατεβαζει στα 60, η αντιστοιχα εχεις 40 και τα κανει 60? Νομιζα πως κατω απο 60 δεν εχεις προβλημα με tearing, πως εκει απλα θα laggareis 4k Και ολα ultra Βαζω, επειδη εχω 1080ti
Acmilangr2 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, therock είπε Μισο δε καταλαβα επειδη ειμαι νουμπας, το adaptive σε κλειδωνει στα 60 (ειτε σε πιο πανω ειτε πιο κατω)? Δλδ επεξεργαζεσαι 93 τα κατεβαζει στα 60, η αντιστοιχα εχεις 40 και τα κανει 60? Νομιζα πως κατω απο 60 δεν εχεις προβλημα με tearing, πως εκει απλα θα laggareis 4k Και ολα ultra Βαζω, επειδη εχω 1080ti Αυτό αν γινόταν θα ήταν η μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία του gaming
therock Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Αυτό αν γινόταν θα ήταν η μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία του gaming Εννοω ρε συ διπλασιαζοντας καθε χ καρε με ενα πανομοιοτυπο. Οπως πχ στις ταινιες που τα 23.97 γινονται 29.97/30
Acmilangr2 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, therock είπε Εννοω ρε συ διπλασιαζοντας καθε χ καρε με ενα πανομοιοτυπο. Οπως πχ στις ταινιες που τα 23.97 γινονται 29.97/30 απλά έκανα λίγο χιούμορ, cool
therock Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι μη μασας απλα εξηγησα τι εννουσα γιατι το γραψα ατσαλα πριν
Acmilangr2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η διαφορά του adaptive v sync είναι ότι όταν τα fps πέσουν κάτω από τα 60 πχ 58 τότε απενεργοποιείται το v sync (και φυσικά θα έχεις tearing). Το πλεονέκτημα είναι ότι θα βλέπεις 58fps όμως. Αν βάλεις σκέτο v sync, θα είναι ενεργοποιημενο πάντα, δεν θα έχεις tearing ποτέ αλλά όταν τα fps πέσουν από τα 60 στα 58 τότε θα βλέπεις 30 και θα έχεις απότομο stutering. Επειδή και εγώ σε 4k παίζω με την ίδια κάρτα γραφικών, αν δεν έχεις gsync η μόνη λύση είναι v sync on, και να κλείνεις το antialising (το οποίο είναι άχρηστο) και να φέρεις το παιχνίδι (αν χρειαστεί) στα μέτρα του ώστε να μην πέφτει κάτω από τα 60fps. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από Acmilangr2 1
therock Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Gsync παντως οχι δεν εχω μια 4k TV ειναι. Οποτε λες να κατεβασω antialiasing σαν τη πιο ανωδυνη λυση Περα απο το τι να κανω τωρα θελω να καταλαβω και πως δουλευει. Στις απλες οθονες ξερω πως εχει ενα περιορισμενο ευρως Refresh rate πχ 60/59/30/25 κτλ. Στο gsync για να καταλαβω στη περιπτωση λιγοτερων frames μπορει εκει να τα ταυτισει και να σου αλλαζει τα καρε στο refresh rate? Δηλαδη αν εχεις 53 καρε να γυρισει την οθονη σε 53Hz refresh για να μην εχεις αυτο το φαινομενο
Acmilangr2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 44 λεπτά πριν, therock είπε Gsync παντως οχι δεν εχω μια 4k TV ειναι. Οποτε λες να κατεβασω antialiasing σαν τη πιο ανωδυνη λυση Περα απο το τι να κανω τωρα θελω να καταλαβω και πως δουλευει. Στις απλες οθονες ξερω πως εχει ενα περιορισμενο ευρως Refresh rate πχ 60/59/30/25 κτλ. Στο gsync για να καταλαβω στη περιπτωση λιγοτερων frames μπορει εκει να τα ταυτισει και να σου αλλαζει τα καρε στο refresh rate? Δηλαδη αν εχεις 53 καρε να γυρισει την οθονη σε 53Hz refresh για να μην εχεις αυτο το φαινομενο Το antialising σε 4k δεν χρειάζεται. Είναι τόσο μικρά τα pixels που δεν κερδίζεις κάτι οπτικά. Στις απλές οθόνες τα hz είναι σταθερά. Η 60hz οθόνη θα έχει μόνιμα 60hz όπως την έχεις ορίσει στα Windows. Στις gsync (και freesync) είναι μεταβλητό. Δηλαδή ανάλογα τα ποσά frames ζητάει η εφαρμογή (παιχνίδι) αντίστοιχα αλλάζει η συχνότητα. Έχεις 55fps; θα κάνει την συχνότητα 55hz ώστε να υπάρχει πάντα συγχρονισμός και να είναι Smooth παντα χωρίς ίχνος tearing. 2
ilos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, therock είπε Gsync παντως οχι δεν εχω μια 4k TV ειναι. Οποτε λες να κατεβασω antialiasing σαν τη πιο ανωδυνη λυση Περα απο το τι να κανω τωρα θελω να καταλαβω και πως δουλευει. Στις απλες οθονες ξερω πως εχει ενα περιορισμενο ευρως Refresh rate πχ 60/59/30/25 κτλ. Στο gsync για να καταλαβω στη περιπτωση λιγοτερων frames μπορει εκει να τα ταυτισει και να σου αλλαζει τα καρε στο refresh rate? Δηλαδη αν εχεις 53 καρε να γυρισει την οθονη σε 53Hz refresh για να μην εχεις αυτο το φαινομενο Με 1080ti δε νομίζω να πέφτεις εύκολα κάτω από 60. εδώ και μια 1070 την παλεύει σε 4k στο doom αν κλείσεις το ΑΑ. Μπορεί να είναι και θέμα drivers με το vulkan ή να έχει drops σε συγκεκριμένα σημεία.
therock Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν εχω δυνατο επεξεργαστη να τη παει στα ορια (Ryzen 5 1600x) ισως για αυτο
therock Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Το frame counter εδω ειναι απο GeForce Experience η msi afterburner? Εχω βαλει fraps αλλα μονο καρε δειχνει, θελω να παιρνω cpu gou usage και θερμοκρασιες και να κανω καποιες δοκιμες
Acmilangr2 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, therock είπε Το frame counter εδω ειναι απο GeForce Experience η msi afterburner? Εχω βαλει fraps αλλα μονο καρε δειχνει, θελω να παιρνω cpu gou usage και θερμοκρασιες και να κανω καποιες δοκιμες Αυτό μάλλον είναι από το afterburner. Πήγαινε στα options έχει να βάλεις ότι θές (φαντάζομαι ότι ακούς ταυτόχρονα καμιά ζεμπεκιά ενώ παίζεις, ετσι;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα