Stuck Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Hi se olous, Simera eftiaksa ena kainourio mixanaki me Albatron PX865PE Lite Pro ,Celeron 2.7 kai pira ena disko WD 120GB-SATA. Min gnorizontas gia F6 kai drivers kai ta loipa , ekana tin egkatastasi XPproSP1 kai settara to mixanaki paraleipontas ta aparaitita vimata.I egkatastasi egine xarti .Profanos o o diskos den einai se SATA mode alla se ATA100 .Mporo na fortoso tora tous SATA drivers i xreiazetai na ksanakano format ????? Filika Stavros
NeTeD Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 ΑΤΑ100 είναι ο δίσκος σου άσχετα αν θα τον συνδέσεις στις κλασικές ΑΤΑ ή στον SATA controller. Αφού περάστηκαν τα windows χωρίς F6 λογικά δε χρειάζεσαι περαιτέρω drivers.
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 ΣΩΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ, F6 ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΓΙΑ SATA ΤΑΧΥΤΗΤΑ...
NeTeD Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Και εκ των υστέρων να τον βάλει τον driver ποια η διαφορά? Γνώμη μου δε θες επανεγκατάσταση.
JoKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2004 Και εγώ θα συμφωνήσω με τον NeTeD... Απλά περνάς τον οδηγό από πάνω και είσαι εντάξει. Σιγά να μην ξαναπερνάς τα Windows λόγω ενός οδηγού .
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Καλησπέρα, αν δεν περάσεις τον driver για sata στο setup, τα windows δεν θα τον δούν ποτέ.
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Και που πέρασε τα windows? Στη RAM? Καλημερα, αυτό που λέω παραπάνω, δεν το λέω μόνο απο προσωπική εμπειρία. Το αναφέρουν ΟΛΑ τα manual μητρικών. Πχ... http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=375364&start=15 Για άλλη albatron μιλάει αλλά η λογική είναι ίδια.
LL_NEO Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δηλαδή σαν να λέμε αν έτσι όπως είναι τώρα η συνδεσμολογία, αν εγκαταστήσει τον driver του Sata controller, κάνει restart, κλείσει στο καπάκι το pc, βάλει τον σκληρό στο sata και ξεκινήσει, θέλετε να μου πείτε ότι δε θα δουλέψει; Σοβαρά μιλάτε;
NeTeD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Εγώ γιατί έχω καταλάβει ότι ο σκληρός βρίσκεται ΉΔΗ στον SATA Controller και τα windows τον είδανε απλά κι ωραία? Βρε μπας και κατάλαβα λάθος? Αν έχει έτσι, κάνεις ότι είπε ο LL. Παναγιώτη, φυσικά και τα manuals λένε "πατήστε F6 για να εγκαταστήσετε τον sata controller απ'τη δισκετούλα και να τον δει το setup των windows" αλλά αυτό δε σημαίνει με κάποιον τρόπο "μη το κάνετε όμως μετά".
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Συγνώμη αλλά αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για το, AN και ΠΩΣ θα "δούν' τα win τον δίσκο -ο οποίος είναι και boot-, ως sata σωστά?? Ε λοιπόν, δεν μπορεί να γίνει - κατά την άποψή μου έτσι ??-αν δεν ακολουθηθεί η διαδικάσία με το F6 στο setup - sorry δηλαδή, αλλά τότε τα manual θα έγραφαν οτι δεν πειράζει βρε αδερφέ, όποτε θέλεις περνάς τον driver-. PS Τα παραπάνω τα λέω, επειδή εγώ ΔΕΝ θα κατάφερνα να bootάρω, απο sata, αν δεν είχα ακολουθήσει την γνωστη διαδικασία. Καμμία σχέση αν πέρναγα τον driver μετά. Tα win αρνούνταν να "δούν" τον δίσκο ως sata
NeTeD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δε διαφωνούμε σε κάτι από αυτά που λες. Κι εγώ σε ότι SATA ή RAID controller έχω ακουμπήσει σκληρό σαν boot θέλει F6 αλλιώς είναι άφαντος κατά την εγκατάσταση. ΑΛΛΑ στην περίπτωση μας το παλικάρι λέει ότι πέρασε τα windows που σήμαινει κάτι απ'τα δύο: α) Ο SATA Controller εντοπίστηκε απ'τους drivers που υπάρχουν στα XP β) Πέρασε τα XP σε κάποιον IDE σκληρό και παλεύει τώρα να δει και τον SATA. (ποντάρω στο "α" αν και μου φένεται ψιλοπερίεργο, απλώς επειδή ανέφερε ότι είναι καινούργιο το μηχανάκι -άρα δεν έχει άλλο σκληρό- και έβαλε SATA σκληρό, άρα δεν έχει IDE interface, άρα τον ακούμπησε πάνω στον sata controller) Άρα ποιο το πρόβλημα να περάσει τώρα τους drivers του SATA?
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Αν είναι στην (α) περίπτωση, καταλαβαίνεις οτι είναι δύσκολο τα win να τον έχουν δεί σαν sata. Αν παρ΄όλα αυτά, θέλει - και δεν βλέπω τον λόγο να μην - να τον "δουν" σαν sata τότε το format είναι μονόδρομος. Πάντως επειδή έχει καιρό να postάρει, ας δούμε τι έχει να πεί και αν κατάφερε τίποτα τελικά. PS Φυσικά και δεν διαφωνούμε. Μάλλον πάντως προς (β) πάω εγώ. Εννόώ οτι τον έχει φορέσει σε ide κανάλι, και εκ των υστέρων προσπαθεί να τον "περάσει" για sata (νομίζω).
NeTeD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Άντε ρε stuck ρίξε φως! Reverse engineering μας έχεις βάλει να κάνουμε! :D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.