Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους χαιρετισμούς μου σε όλους,

Η βασική μου ερώτηση, όπως λέει και ο τίτλος, είναι αν το iPhone SE 32GB, A9 chip 62μπιτο και iOS 11, αξίζει στη σημερινή εποχή, μια και πρέπει να είναι μοντέλλο 5ετίας.

Επειδή όμως η ερώτηση είναι υποκειμενική, ο καθένας μας χρησιμοποιεί το κινητό του για διαφορετικό σκοπό, παραθέτω μερικές λεπτομέρειες που αφορούν τις προσωπικές μου προτιμήσεις (και εμπειρίες, εξ ίσου σημαντικό).

• Η οθόνη των 4 ιντσών που για πολλούς θα θεωρηθεί μειονέκτημα, για μένα είναι πλεονέκτημα. Δεν θέλω μεγάλα κινητά.
  • Βασική χρήση, πέρα του τηλεφώνου, θα είναι ο Messenger.
  • Ποιότητα φωτογραφίας/βίντεο δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Και για να δείξω το μέγεθος του καθόλου, θα πω ότι το 2004 που ζούσα στη Βιέννη αγόρασα το πρώτο (νομίζω) κινητό που έβγαζε φωτογραφίες, μία "κουμούτσα" της Nokia. Απο τότε και μέχρι σήμερα, 14 χρόνια μετά, ζήτημα αν έβγαλα 5 φωτογραφίες και 0 βίντεο (μάλλον έβγαλα ένα κατά λάθος προσπαθώντας να βγάλω φωτογραφία 😂 )
  • Βασικός λόγος που θέλω iPhone είναι επαγγελματικός, μια και ο καλύτερος πελάτης μου, ένας Νορβηγός, έχει iPhone (και όλα τα καλούδια της Apple γενικώτερα), και επειδή εκτός απο προγράμματα έχω αναλάβει και το web-design, με έχει πρήξει στα "Εκείνο το πλαίσιο δεν φαίνεται καλό στο iPhone, iPad κλπ). Θέλω να μπορώ να κάνω κάποιο έλεγχο πριν του στέλνω τα αρχεία. Εστω βασικό μια και δεν μπορώ να τον ακολουθώ στις αναβαθμίσεις μοντέλλων 😕

Γενικώς διαβάζοντας απο δω κι απο κεί, δεν βρήκα αρνητικά σχόλια, πέρα απο τα γνωστά Anti-Apple. Μία φίλη όμως φανατική των iPhones, μου είπε ότι το 5 απο τη στιγμή που αναβάθμισε το λειτουργικό κολλούσε. Αυτή όμως μιλούσε για 5S με iOS 9 και Α7 αν θυμάμαι καλά (ίσως να ήταν Α8).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας, και ...αναμένω απαντήσεις 😉

Χρήστος

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, ChrisTERiS said:

iPhone SE 32GB, A9 chip 64μπιτο και iOS 11

Θα πας σε iOS 12 σε λίγες μέρες. Είναι μοντέλο 2,5 ετών (το 32άρι 1,5 έτους αλλά είναι ουσιαστικά το ίδιο) και δεν είναι discontinued.

Η οθόνη των 4 ιντσών που για πολλούς θα θεωρηθεί μειονέκτημα, για μένα είναι πλεονέκτημα. Δεν θέλω μεγάλα κινητά.

Τέλεια!

Ποιότητα φωτογραφίας/βίντεο δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.

Και να σε ενδιέφεραν, είναι μια χαρά.

έχω αναλάβει και το web-design, με έχει πρήξει στα "Εκείνο το πλαίσιο δεν φαίνεται καλό στο iPhone, iPad κλπ). Θέλω να μπορώ να κάνω κάποιο έλεγχο πριν του στέλνω τα αρχεία.

Όσο αφορά σ' αυτό, οι 4 ίντσες είναι οκ?

Αυτή όμως μιλούσε για 5S με iOS 9 και Α7 αν θυμάμαι καλά (ίσως να ήταν Α8).

Καμμία σχέση, το SE πετάει και απ' ό,τι φαίνεται, με iOS 12 θα πετάει ακόμα πιο γρήγορα.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 6
Δημοσ.

@CheOnWeb Σε υπερ-ευχαριστώ. Δεν ήξερα ότι ήταν σχετικά νέο μοντέλλο. Πίστευα ότι αντε να είναι ένα χρόνο νεότερο απο το 5. Οσο για τις 4 ίντσες της οθόνης, πολύ σωστή παρατήρηση, αλλά ο χρόνος για τη συγκεκριμένη δουλειά θα είναι ~10% το συνολικού χρόνου χρήσης, οπότε προτιμώ να είμαι άνετος στο 90% παρά στο 10%. Δεν μπορώ με τίποτα τις "παντόφλες" και ας με συγχωρέσουν όσοι χρησιμοποιούν μεγάλες οθόνες.

Δημοσ.
1 minute ago, ChrisTERiS said:

@CheOnWeb Σε υπερ-ευχαριστώ. Δεν ήξερα ότι ήταν σχετικά νέο μοντέλλο. Πίστευα ότι αντε να είναι ένα χρόνο νεότερο απο το 5. Οσο για τις 4 ίντσες της οθόνης, πολύ σωστή παρατήρηση, αλλά ο χρόνος για τη συγκεκριμένη δουλειά θα είναι ~10% το συνολικού χρόνου χρήσης, οπότε προτιμώ να είμαι άνετος στο 90% παρά στο 10%. Δεν μπορώ με τίποτα τις "παντόφλες" και ας με συγχωρέσουν όσοι χρησιμοποιούν μεγάλες οθόνες.

Να' σαι καλά.
Είναι 6 μήνες νεότερο απ' το 6s αλλά στην ουσία είναι το ίδιο εσωτερικά, το ίδιο CPU έχουν. Θα μπορούσες και να το πεις και κινητό 3 ετών αλλά με τον A9 και τη σχετικά μικρή του οθόνη (μικρότερες απαιτήσεις στα γραφικά και στη μπαταρία) τρέχει τα πάντα απροβλημάτιστα. Εμένα με 2 αναβαθμίσεις (iOS 10 και 11) δεν έχει βήξει ακόμα και απ' ό,τι λένε με την 12 θα είναι ακόμα πιο smooth.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν σε παιρνει να περιμενεις μεχρι τις 12 σεπτεμβριου, θα ανακοινωσει τα νεα iphone η apple, ισως βγαλει και κανενα καινουργιο μικρο. 

Το προβλημα στη δουλεια που το θες ειναι η αναλυση. Η apple πλεον εχει 4 και συντομα 6 αναλυσεις σε οθονες κινητων, οποτε ισως δεν σε βοηθησει το se  στο debugging που θες να κανεις.

Δεν παιζει κανενας online emulator να βλεπεις αυτα που κατασκευαζεις;

Επεξ/σία από bahamut_zero
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bahamut_zero είπε

αν σε παιρνει να περιμενεις μεχρι τις 12 σεπτεμβριου, θα ανακοινωσει τα νεα iphone η apple, ισως βγαλει και κανενα καινουργιο μικρο.  

Χλωμό το βλέπω. Ποιός γυρνά στα παλιά; Καμμιά Εταιρεία δεν βγάζει πια 4 ίντσες. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάω σε ένα κατάστημα να δω πως είναι στη πραγματικότητα το 6 που είναι με 4.7 αν θυμάμαι καλά. Πάντως κινητά με 5'' δεν με βολεύουν. Αν "ετρωγαν" τα πλαίσια, θα με βόλευαν.

Το προβλημα στη δουλεια που το θες ειναι η αναλυση. Η apple πλεον εχει 4 και συντομα 6 αναλυσεις σε οθονες κινητων, οποτε ισως δεν σε βοηθησει το se  στο debugging που θες να κανεις.

Ναι, μου το έχει πει και ο πελάτης μου αυτό για τις αναλύσεις. Τα "λάθη" κυρίως εντοπίζονται στα περιθώρια (padding & margin) των πλαισίων που συνήθως υπάρχουν σε μια ιστοσελίδα.

Δεν παιζει κανενας online emulator να βλεπεις αυτα που κατασκευαζεις;

Δυστυχώς όχι 😕 Βασικά δεν είναι καν emulators. Απλώς παίζουν τη σελίδα σε iframes με ορισμένες παραμμέτρους προσομoίωσης. Δοκίμασα και με επι πληρωμή υπηρεσίες, κάπως καλύτερη η κατάσταση, αλλά με τίποτα 100% προσομoίωση. Βέβαια εδώ υπάρχουν διαφορές και μεταξύ Safari για iPhone και Opera.

Δημοσ.
1 hour ago, ChrisTERiS said:

Χλωμό το βλέπω. Ποιός γυρνά στα παλιά; Καμμιά Εταιρεία δεν βγάζει πια 4 ίντσες. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάω σε ένα κατάστημα να δω πως είναι στη πραγματικότητα το 6 που είναι με 4.7 αν θυμάμαι καλά. Πάντως κινητά με 5'' δεν με βολεύουν. Αν "ετρωγαν" τα πλαίσια, θα με βόλευαν.

Αν το 6.1 που θα βγάλουν δεν ονομαστεί SE2 ή κάτι τέτοιο, εγώ θα συνεχίσω να ελπίζω μέχρι την άνοιξη.
Αν πας στις 4.7 καν' το με τα 6S και πάνω, όχι 6.

Ιδανικά περιμένω αυτό:

new-iphone-se-2-leak-reaffirms-bezel-less-design-and-face-id.JPG.8752c213c48c3b9ef87cf5a0f96512f8.JPG

• Like 3
Δημοσ.

Τα έχουμε πεί και το λέμε ξανά, δεν πειράζει. Τα έχουμε με την σύζυγο εδώ και 2 χρόνια, 16άρια από Αμερική. Δεν έχει κάνει κιχ και με βολεύει αφάνταστα η μικρή οθόνη. Του έχω περάσει beta το ios 12. Κιχ επίσης. Καταντάει πλέον "βαρετό" μετά από 2 χρόνια να είναι τόσο απροβλημάτιστο. Προέρχομαι από Nexus. Θα "στενοχωρηθὠ" αν σταματήσει και μεγαλώσουν οι ίντσες του. Πάρτο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά τέλειο είναι. Το 5s έχω και βαριέμαι γιατί δεν κολλάει και δεν βρίσκω δικαιολογία να αγοράσω το SE γιατί είναι οπτικά το ίδιο. Αλλά λειτουργικά σαφώς ανώτερο το SE. Περίμενε την παρουσίαση των νέων iphone όχι για τίποτα άλλο, μπας και πέσει  και άλλο η τιμή του που είναι θεωρώ ήδη πολύ χαμηλή. 

Επεξ/σία από AggelosTz
Δημοσ.

Αν είσαι εντάξει / βολεύεσαι με μικρές οθόνες το iPhone SE είναι η καλύτερη συσκευή που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέγεθος. 

Ταχύτατο, καλή μπαταρία σχετικά, οκέι οθόνη, πολύ καλή κάμερα και γενικά ένα πολύ δυνατό σύνολο στα χρήματα και στο μέγεθος του. 

• Like 2
Δημοσ.

Αν ο πελάτης χρησιμοποιεί πχ το iPhone X και εσύ το τεστάρεις στο iPhone SE, πάλι θα υπάρχει πρόβλημα. Άλλη η ανάλυση, υπάρχει και το notch επάνω, γενικά άλλη συσκευή!

Σε περίπτωση που έχεις Mac ή Macbook μπορείς να ανοίξεις έναν emulator μέσω του Xcode. Έχεις επιλογή ότι μοντέλο θέλεις και ο emulator του είναι ακριβώς όπως το κινητό. Μπορείς να ανοίξεις το safari και να πλοηγηθείς στην σελλίδα σου.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, είχα το δίλημμα για τη μικρή οθόνη.  Από τι στιγμή που δεν σε ενοχλεί το μέγεθος,  το iPhone SE είναι πολύ καλή συσκευή. 

Θα το βρεις και σε καλή τιμή είτε καινούργιο, είτε μεταχειρισμένο.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

υπαρχει περιπτωση να βρω το συγκεκριμενο κινητο μεταχειρισμενο σε κατασταση καινουριου με την ζελατινα του με χωρητηκοτητα 64 με 128gb?

Δημοσ.
Just now, jimis98 said:

υπαρχει περιπτωση να βρω το συγκεκριμενο κινητο μεταχειρισμενο σε κατασταση καινουριου με την ζελατινα του με χωρητηκοτητα 64 με 128gb?

Δεν αποκλείεται. Ψάξιμο θέλει. Το 64αρι πιο δύσκολα, κυκλοφόρησε από 2016-2017. Το 2017 βγήκε το 32-128.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Δεν αποκλείεται. Ψάξιμο θέλει. Το 64αρι πιο δύσκολα, κυκλοφόρησε από 2016-2017. Το 2017 βγήκε το 32-128.

λεω να βαλω αγγελια,σε τι τιμη τα πουλανε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...